Helene vs Tambaqui

Diskuze o CD přehrávačích, transportech, DAC, room corrector apod..
Jiri

Re: Helene vs Tambaqui

Příspěvek od Jiri »

Zappo, ty opravdu vyhledej odbornou pomoc, třeba ještě není pozdě. :eek:
H-E fórum se postupně stává reklamou na sektu Aries Cerat.

Řekni AI ať ti navrhne akustické úpravy showroomu.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Janik píše: 28 dub 2025 15:15 Deep research by Gemini ;-)

https://fileport.io/K63PSh1JMDUQ
Hej, najvacsie umenie pri LLM je spravne sa opytat, aby si dostal odpoved aku potrebujes ;-).

Inac celkovo toto AI je super vec, ale rozhodne nie, ked ma ako zdroj scrapovane hifi fora a subjective reviews. My to teraz rozbiehame na vela projektoch, ale skor vizualna detekcia defektov, FEA simulacie, rozne parametricke nastavenia vyrobnych liniek, supply chain a tak.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Olusr

Příspěvek od Olusr »

zappa - Mecca studio píše: 28 dub 2025 11:50 Tohle téma se stáva kontroverzní a právem. Téma tu už není Helene vs Tambaqui, to už bylo řečeno dostatecně, ale objektivita recenzta. V tomhle případě prostě až moc bijící do očí, aby to nechal bez povšimnuti, i když uznávám, někdy lepší nechat být v zájmu klidu. Nedivím se Vicovi, že ho hodnocení na Hifi Voice popudilo, a tak jsem se k tomu taky vyjádřil.a komu se to nelíbí, je jejich názor. Svoboda slova, pokud ve vší slusnosti, je tady doufám zachována.
Tam se o objektivitě nedá a nikdy nedalo mluvit. Ale..
Mně to hodnocení nepřijde zas tak překvapivé. Když jedna sestava byla s Xaviany asi v Hostivici, kde budu vždycky vnímat určitá omezení. A druhá sestava s KEFy obdobně, asi u autora recenze doma.
Recenze půjčených věcí na dálku zpravidla nedopadají dobře. To už věděl Mirek R., který kabely vždy vozí, málokdy půjčuje, protože rozptyl situací a zkušeností v sestavách zákazníků je velký. A další určitá analogie - když se dělá recenze na věci z Amarock, vždy si Březina Moravu poctivě dojede a poslouchá v připravené poslechovce v Kopřivnici a výsledku je tak zástupcem značky efektivně pomoženo - lze to ovlivnit přípravou atd. Ale zpět k recenzi, když mám být konkrétní V Hostivici to na mne hraje vždy přidušeně a KEF jsou až moc technicistní sloupky.
Jsem toho názoru - nic z toho není pro DAC tohoto typu příznivé prostředí. :thumbup:
Olusr = kychtax
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Olusr píše: 29 dub 2025 10:05
zappa - Mecca studio píše: 28 dub 2025 11:50 Tohle téma se stáva kontroverzní a právem. Téma tu už není Helene vs Tambaqui, to už bylo řečeno dostatecně, ale objektivita recenzta. V tomhle případě prostě až moc bijící do očí, aby to nechal bez povšimnuti, i když uznávám, někdy lepší nechat být v zájmu klidu. Nedivím se Vicovi, že ho hodnocení na Hifi Voice popudilo, a tak jsem se k tomu taky vyjádřil.a komu se to nelíbí, je jejich názor. Svoboda slova, pokud ve vší slusnosti, je tady doufám zachována.
Tam se o objektivitě nedá a nikdy nedalo mluvit. Ale..
Mně to hodnocení nepřijde zas tak překvapivé. Když jedna sestava byla s Xaviany asi v Hostivici, kde budu vždycky vnímat určitá omezení. A druhá sestava s KEFy obdobně, asi u autora recenze doma.
Recenze půjčených věcí na dálku zpravidla nedopadají dobře. To už věděl Mirek R., který kabely vždy vozí, málokdy půjčuje, protože rozptyl situací a zkušeností v sestavách zákazníků je velký. A další určitá analogie - když se dělá recenze na věci z Amarock, vždy si Březina Moravu poctivě dojede a poslouchá v připravené poslechovce v Kopřivnici a výsledku je tak zástupcem značky efektivně pomoženo - lze to ovlivnit přípravou atd. Ale zpět k recenzi, když mám být konkrétní V Hostivici to na mne hraje vždy přidušeně a KEF jsou až moc technicistní sloupky.
Jsem toho názoru - nic z toho není pro DAC tohoto typu příznivé prostředí. :thumbup:
Daniel přijel poctivě i na Vraclav, a poslouchal celý systém, porovnávaly se Helene s Kassandrou Reference II, a monobloky Essentia 40 vs Essentia 60. O tom ani zmínka, ani recenze, možná to příjde později. Nicméně tvá teorie o nepříznivém prostředí v poslechovce Hifi voice opravdu nemusí být zcela ideální....
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Fidji99 píše: 28 dub 2025 14:51 Vienna - asi tak.

Zappa, ze ty nemas ani len potuchy co to je Chat GPT? A co znamenaju odpovede na prompty. Lebo mne naprikald Chat GPT tvrdi, ze Topping je lepsi ako Aries Cerat …. Tak s vyber, uz ani tej umelej inteligencii sa neda verit :thumbdown:

Napriklad porovnanie Topping a Aries Cerat podla Chat GPT

Z hľadiska vyššej vernosti - definovanej ako presnosť voči pôvodnému zdrojovému signálu -
Topping DAC objektívne ponúkajú vyššiu vernosť ako DAC založené na elektrónkach, ako sú DAC od Aries Cerat.

Tu je dôvod:

Nižšie skreslenie: DAC Topping (napr. D90SE, D70 Pro) majú úroveň THD+N často pod 0,0001 %, zatiaľ čo elektrónkové DAC zvyčajne vykazujú rádovo vyššie skreslenie, najmä harmonické.
Lepšia linearita: Vrcholové D/A prevodníky vykazujú takmer dokonalú linearitu od hornej až po dolnú časť frekvenčného spektra.
Vyšší SNR a dynamický rozsah: Pri prevodníkoch Topping je to zvyčajne > 125 dB, zatiaľ čo pri elektrónkových D/A prevodníkoch je to podstatne menej.
Žiadne sfarbenie frekvenčnej odozvy: Lampové D/A prevodníky môžu spôsobovať odchýlky frekvenčnej odozvy v dôsledku vlastností transformátora alebo elektrónky.
Z technického hľadiska a z hľadiska vernosti sú teda D/A prevodníky Topping vernejšie voči zdrojovému materiálu. Aries Cerat zavádza zafarbenia, ktoré znižujú objektívnu vernosť
Mně , na rozdíl od tebe CHATGPT VYHODNOTIL TAKTO :) :
Bottom Line:
If you prioritize measurements, transparency, and value, Topping is excellent. If you’re chasing musical realism and are deep into ultra-fi territory, Aries Cerat is in a different league—both sonically and financially.

https://chatgpt.com/c/68108fda-eff8-801 ... 68d8aaff5f
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Antony

Příspěvek od Antony »

Nevím co řešíte. Objektivní recenze neexistuje. Každé hodnocení je subjektivní.
Pozastavovat se nad tím, že někdo (a je jedno jestli prodejce, vlastník, náhodný kolemjdoucí..) poslechové dojmy vyhodnocuje subjektivně je zásadní nepochopení principů vnímání reality. Nikdo není guru s obecně platným poslechovým dojmem. Každý to slyšíme oprávněně podle sebe, pokusy brát někomu právo na poslechový názor hraničí s diktátorskou ideologií.
Na druhou stranu, žblepty od AI mají úplně nulovou hodnotu. AI je generátor náhodných čísel, nic víc.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

zappa - Mecca studio píše: 29 dub 2025 10:41
If you prioritize measurements, transparency, and value, Topping is excellent. If you’re chasing musical realism and are deep into ultra-fi territory, Aries Cerat is in a different league—both sonically and financially.[/size][/b]
https://chatgpt.com/c/68108fda-eff8-801 ... 68d8aaff5f
Zappa, uplne jednoducho -
pytat sa Chat GPT [alebo hocijakeho ineho LLM] na hocico okrem encyklopedickej informacie alebo navedenia na relevantny zdroj informacii je uplna blbost

Ja som dal zamerne prompt tak, aby vyhodnotil Topping lepsie ako Aries Cerat presne preto aby som ti to ukazal. To je teraz taka trochu divna uchylka pouzivat Chat GPT a tisic roznych inych konkurujucich produktov ako nejakeho arbitra pravdy.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Janik

Příspěvek od Janik »

haha presne :-D
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth