Audiofilní switch

Diskuze o CD přehrávačích, transportech, DAC, room corrector apod..
Odpovědět
PTK

Re: Audiofilní switch

Příspěvek od PTK »

Rozumné je v samostatném přívodu jistič nahradit pojistkovým odpojovačem:
https://www.soundvision.cz/prislusenstv ... de429.html
valderon

Příspěvek od valderon »

Zajímavé, jak si někteří v jiných vlaknech tak srdnate vyžadují dodržení témata vlákna a jinde to poruší, aniž by v tom spatřili problém
psyloelf

Příspěvek od psyloelf »

valderon píše: 14 dub 2021 11:30 Zajímavé, jak si někteří v jiných vlaknech tak srdnate vyžadují dodržení témata vlákna a jinde to poruší, aniž by v tom spatřili problém
něco k tomu kárání chybí, asi přesměrovat na to správné vlákno. Na druhou stranu se pořád řeší napájení audiofilního switche. :-?
PTK píše: 14 dub 2021 10:36 Rozumné je v samostatném přívodu jistič nahradit pojistkovým odpojovačem:
https://www.soundvision.cz/prislusenstv ... de429.html
Díky za radu, někde si musím nastudovat jaký to má přínos. Vzhledem k výše uvedenému nebudu zde živit zdánlivé off topic příspěvky. Mohlo by to k off topic nesmyslné diskuzi skutečně sklouznout.
Passlabs INT 30ACassea, Matrix elementXCassea, NA Galaxys, 2 x meraki MS220 switch OCXO +LPSU, Rinjani textreme
Pytell

Příspěvek od Pytell »

Používám už několik roků tyto krytky : https://www.lancomat.cz/rj45-0-bk-zasle ... na-p13581/
PTK

Příspěvek od PTK »

No vida! Já jsem se naivně domníval, že téma napájení se switchem souvisí a někomu by mohl můj odkaz pomoci. Není nad mravokárné poučení.. :thumbup:

Mirku děkuju za odkaz, potřebuju samičky na switchi něčím zalepit, práší se jim do dírek :lol:
THXKO

Příspěvek od THXKO »

A prečo nie rovno už tienené takéto:

http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... opper.html
Jiri

Příspěvek od Jiri »

Tak jsem dnes konečně zapojil Meraki switche na 2kusy 12V baterie a výsledek je opravdu výborný v porovnání s lineárním PSU. Doporučuji vyzkoušet.
baterie.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MSB
PTK

Příspěvek od PTK »

Kablíky výborné a mnohým důvěrně známé :thumbup:

Náš milý a vážený kolega DC kablíků k bateriím už vyrobil prý desítky, takže zřejmě spousta lidí fórem inspirována, začala používat bateriové napájení. Není se čemu divit, je to řešení levné a výsledkem je lepší zvuk než z ultimativního zdroje napájeného drahým kabelem z aktivní pračky.
Jediná otravná věc je nabíjení. Pokud nabíječka zůstává trvale připojena, hrozí riziko poškození přístroje a navíc dochází k poměrně velké degradaci kvality zvuku rušením ze sítě.
Riziko poškození jsme zkoušeli eliminovat regulátorem napětí, to je celkem lehce řešitelné. Jenže jakékoli připojení baterie k síti kvalitu zvuku výrazně zhorší. Nezbývá tedy, než pravidelné, otravné nabíjení..
Vinco

Příspěvek od Vinco »

Tento problem ( a dizajnovy dtto ) dokonale riesi Clearaudio Smart Power 12V...
Pytell

Příspěvek od Pytell »

Cituji : Tento problem ( a dizajnovy dtto ) dokonale riesi Clearaudio Smart Power 12V...

Ano krásné provedení, ale tak jedině ke gramci, kdo chce čistým napájením krmit dva switche, router a streamer -- tak jedině baterie. Ano jak píše Petr , opruz , jednou za dva dny u mě přehodit baterie, a to napájím jeden switch a Bridge ( bohužel ten si bere při modu phono až 1.5 A, při streamovaní má menší spotřebu, ale s fastony WBT to je hračka.
PTK

Příspěvek od PTK »

Ano, na trhu jsou různá řešení bateriových zdrojů. Asi nejvíce se mi líbila myšlenka bateriového zdroje SOtM. Dvě baterie v jednom zdroji, jedna se nabíjí, druhá napájí - automatické přepínání mezi bateriemi - ale čisté napájení z baterie se ukázalo výrazně zvukově lepší.
Levné, ale přitom celkem povedené řešení je i toto:
https://www.audiophonics.fr/en/battery- ... 14037.html

No a proto Mirku "krmím" z baterií 95Ah, takže stačí 1x týdně potlačit sklerózu a zapnout nabíječky.. :lol:
Vinco

Příspěvek od Vinco »

kychtax

Příspěvek od kychtax »

Tady je switch s rovnou dvema moduly v serii. Kazdy ma sve napajeni, hodiny(asi sdilene) maji rovnez sve napajeni.
https://www.coreaudio.eu/en1/products/c ... -switch-2/
Na podzim chystaji doplnit skladanku o Eth Kartu pro music server, rovnez se svymi hodinami, cena 700Eur. K tomu maji sve Lin.zdroje s varietou napajeni.
Pouzivam jejich USB kartu, novinku z cervna. Zakladni kartu od PF celkem slusne prehrala. Ted budu srovnavat s Jcat. Zatim vypadaji velmi solidne.
psyloelf

Příspěvek od psyloelf »

Nový upgrade cisco meraki switchů. Tak přemýšlím jestli je poslat do nl , poštovné bude stát jako upgrade. Stejně červík už v hlavě hlodá :-? Nějak se mě zatím nechce Hansovi psát, protože mě stejně vysvětlí, že "must have".

https://audiophool.nl/upgrades/basic-upgrade-upgraded/
Passlabs INT 30ACassea, Matrix elementXCassea, NA Galaxys, 2 x meraki MS220 switch OCXO +LPSU, Rinjani textreme
djrix

Příspěvek od djrix »

Vážně je někdo ochoten za takový bastl dát 150€ ?
psyloelf

Příspěvek od psyloelf »

djrix píše: 16 úno 2022 20:30 Vážně je někdo ochoten za takový bastl dát 150€ ?
Nevím, co je na tom špatně ? je to 50€, 150€ je i s předěláním napájecí části. Pro mě je vždy důležitější jak se to podepíše na zvuku. Když jsem poprvé viděl lampový zesilovač z malovýroby uvnitř, tak mě omývali. Kvalitní součástky napájené na přímo.
Quentin

Příspěvek od Quentin »

psyloelf píše: 16 úno 2022 21:42
djrix píše: 16 úno 2022 20:30 Vážně je někdo ochoten za takový bastl dát 150€ ?
Nevím, co je na tom špatně ? je to 50€, 150€ je i s předěláním napájecí části. Pro mě je vždy důležitější jak se to podepíše na zvuku. Když jsem poprvé viděl lampový zesilovač z malovýroby uvnitř, tak mě omývali. Kvalitní součástky napájené na přímo.
Sorry, ale to z odkazu je fakt DIY bastl. Celkově, nejen napojením součástek :thumbdown:

A to, o čem pravděpodobně mluvíš ve druhém případě je tzv. POINT-TO-POINT zapojení zcela běžné pro lampové zasilovače.
psyloelf

Příspěvek od psyloelf »

Quentin píše: 17 úno 2022 05:40
Sorry, ale to z odkazu je fakt DIY bastl. Celkově, nejen napojením součástek :thumbdown:

A to, o čem pravděpodobně mluvíš ve druhém případě je tzv. POINT-TO-POINT zapojení zcela běžné pro lampové zasilovače.
Díky za názor, momentálně se bojím otevřít ty 2 cisco meraki upgradované switche, co tam na mě vyskočí. Radši jsem napsal do Holanska, jestli to není nějaký aprílový žertík v únoru. Mimochodem Quentine jak máš pořešenou signálovou cestu ke streameru ty?
Quentin

Příspěvek od Quentin »

Já tady nejsem odborník na stream. Jsou tu mnohem povolanější... :smile:
parnass

Příspěvek od parnass »

A: estelon xd - electrocompaniet 800 - avm pa8.3 - bergmann modi - emm dv2 - emm ns1 - gmg hammer
B: gauder acona 60 - pass int 250 - meitner ma3 + Sluch: meze emp elite - feliks envy
F2014

Příspěvek od F2014 »

Zajímavé video
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Booker

Příspěvek od Booker »

Nahlásil jsem video jako zavádějící s nepravdivou informací.
F2014

Příspěvek od F2014 »

Tak to upřesni.
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Booker

Příspěvek od Booker »

Pokud ten test budou opakovat ještě 99x a dojdou alespoň 75x ke stejným závěrům, tak je výsledek testu validní. Takhle si mohli zavolat nebožce Jolandě a ušetřili by 4 hodiny svého života, života a peněz ostatních.
F2014

Příspěvek od F2014 »

Aha, já myslel, že něco k věci máš.
Maxpower

Příspěvek od Maxpower »

Díky za video. Přijde mi zajímavé, ale ty smyčky co na kabelech vytváří při měření, tomu podle mě moc nepomáhají...
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

To video ste pozerali cele? Teda s ohladom na jeho dlzku
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
F2014

Příspěvek od F2014 »

Poslouchal jsem hudební vzorky jen s prvním switchem. Pak už jsem přeskakoval na hodnocení za každým switchem.
Jano hifista

Příspěvek od Jano hifista »

Zdravím,ake mate skusenosti zo switchom SOtM sNH-10G ?
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, wireworld electra 7, wireworld silver eclipse XLR, SOtM pCBL-SS8-F, SOtM dCBL-CAT7, Ediscreation OCXO II standard, V5 Syncro Uni 16.
F2014

Příspěvek od F2014 »

@Jano: Něco málo jsem měl možnost vyzkoušet SOTM bez doplňkových upgrade ve studiu při optimálních podmínkách a pak doma. Ve studiu jsme porovnávali nejen přínos "zbytečného" switche zařazeného do cesty, ale i vliv napájení a použitých ethernetových kabelů v kombinaci se switchem.
Pak jsme srovnávali se dvěmi obyčejnými Cisco (stejný vzhled, stejný model, zcela jiný zvuk ?! ... jak se posléze ukázalo, úplně jiné vnitřnosti. prostě Čína :angel: ) a s Melco (násobně drahý než SOTM a veliké zklamání ze zvuku). Přínos SOTM ve studiu byl jednoznačný. Bez kvalitního napájení to IMHO ani nemá cenu kupovat, to je přínos výrazně menší.
U mne doma potom ve velice kompromisních akustických podmínkách už tonebyl takový rozdíl oproti mému zapojení s konvertory metalika-optika zpět, takže jsem nákup odložil na dobu, kdy pořeším jiné slabiny v systému.
pepO77

Příspěvek od pepO77 »

Suhlas s F2014 co sa tyka priorit - switch asi nebude nejako vysoko. Prinos switch je pocutelny (v systemoch, kde som to skusal). Chce to vsak vyskusat, zvlast v domacich podmienkach. Kabelaz, kvalita napajania (SoTM zdroj nie je LPS, avsak urcite velmi dobry zaklad), streamer (resp DAC so streamrom) budu parametre v rovnici, ci switch prinesie ocakavane. Potom je to otazka ROI, niekedy aj izolator postaci (zvukovy skok switch + kable +LPS niekedy nie je obhajitelny). V neposlednom rade, switch + zdroj zabera miesto.
Analog Oracle SME Hana MolaMola Digi SOtM Lumin MolaMola Amp T+A Repro VSA Drat Nordost,CrystalConnect,Haabst,SOtM
Ine GMG Nordost,Townshend,StillPoints,IsoAcoustics,NeoHigh Akustika ArtNovition,SynergisticResearch Praca Kef iFi,Meze IsoTek
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

fajn je mit streamer s SFP vstupem + switch/konvertor s SFP vystupem
neni placka, neni highend

AMP : Simaudio Moon W8, passive Big Hattor Dual Mono
streamer : Lumin U2
DAC : Rockna Wavedream Edition XLR
repro : Elfton Vegas MkII
kabely : DIY solid core Ag cables
energy : RiAudio, samostatny privod el. a uzemneni
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

switch/konvertor krmit linearnim zdrjem, nejake slusne SFP moduly (napr. Finistar) a rozumne vlakno
neni placka, neni highend

AMP : Simaudio Moon W8, passive Big Hattor Dual Mono
streamer : Lumin U2
DAC : Rockna Wavedream Edition XLR
repro : Elfton Vegas MkII
kabely : DIY solid core Ag cables
energy : RiAudio, samostatny privod el. a uzemneni
Yngwie

Příspěvek od Yngwie »

Jano hifista píše: 03 pro 2023 17:46 Zdravím,ake mate skusenosti zo switchom SOtM sNH-10G ?
Ahoj, mám ho doma i s hodinami a LPS (obyčejný Sbooster) a je to dobrý. TIDAL se stal poslouchatelný a z NAS to hraje také mnohem lépe. Ze switche Shunyata Omega do Meitner MA3. Jinak do bytu optika. Rezervy jsou na straně Wi-Fi routeru a taky u NÁS.
slayers

Příspěvek od slayers »

Mohl bych požádat o doporučení na koupi lineárního napájení ke dvěma switchům?
Jeden je EE 8switch a druhy obyčejný. Děkuji.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Technics 1200G, DS Audio.
zatty

Příspěvek od zatty »

Já mám ke svému EE8 tento:

linear:
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... ry_from%3A

k tomu tuto pojistku:
https://www.futureshop.co.uk/synergisti ... blow-fuse

tento napáječák:
https://www.technologyfactory.eu/en/fur ... -10000389

propojovací kabely:
dělal pytel z metráže stříbra od krauta
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Já používám a mame v nabidce luxusní Ediscreation s 2 vystupy a jedním volitelným, např. 2x12V plus 1x5V .
ediscreation-low-noise-lps-double-output.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Ediscreation je populární hlavně v Japonsku https://www.oliospec.com/shopdetail/000000013198/
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
slayers

Příspěvek od slayers »

Tak jsem nakonec pořídil switch a napájení Silent Angel k mému už kdysi zakoupenému 8switchi.
Vzal jsem i napajecí kábliky Bastei.
Abych pravdu řekl byl jsem dost skeptický k přínosu, o to víc jsem byl překvapen výsledkem.
Pro mě je to jeden z nejlepších upgradů co jsem tady slyšel.
Nevím jestli jsem měl síť v takovým bordelu a nebo jestli je to vždy tak ale sedím a poslouchám už několik dní a nechápu co dokáže lepší pořešení sítě.
Zajímalo by mě jestli to s ještě lepším řešením jde dostat ještě o kus dál a nebo by to už byla zbytečná investice.
S tímhle mým poznáním beru tuhle diskuzi v tomhle vlákně jako velmi přínosnou, mě postrčila zase o kus dál, díky.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Technics 1200G, DS Audio.
F2014

Příspěvek od F2014 »

Děkuji za vysdílení zkušeností.

Ohledně otázky k "posunu dále":
8switch jsem shodou okolností měl koupený doma, napájel jsem jej přes zdroj HDplex. V té době jsem už měl základní ošetření internetu přes optické oddělovače.

V mém zapojení jsem hodnotil 8switch srovnatelně přínosný jako tu optiku. Také jsem měl pár průmyslových switchů Cisco v cenových relacích kolem 1000+ EUR (označení nepamatuji). Jak optiku, tak i 8switch, jsem vyhodnotil pro můj systém lepší. 8switch jsem pak musel přenechat kolegovi, u kterého se zvuk jeho Naim all-in-one tak otevřel, že mi ho odmítl vrátit :smile:

Již bez přímého porovnání s 8switch jsem měl SOTM bez doplňkových upgrade. Slyšitelný posun tam proti mé optice byl, ale zatím jsem do toho upgrade nešel. Mám tedy jen omezenou zkušenost, že po prvním ošetření sítě už další změny nebyly tak zásadní. Zdůrazňuji zatím...
Odpovědět