Tak mám hotovo

Cinemike jsem zavrhl.Je to už dost drahý,ale hlavně jsem neměl možnost to slyšet.Problém byl i s tím,že jsem nedostal info o zvuku,jaký je rozdíl.Jednoduše zajíc v pytli za moc peněz.Proto jsem oslovil p.Vránu z Casea.Nejenže jsem info dostal,ale mohl jsem si poslechnout výsledek úpravy proti neupravenému Oppu.A to dokonce 2x,protože byly udělaný 2 úpravy.Rozdíl pro mě obrovský.Já měl jasno hned,kterou verzi chci,ale bylo mi umožněno si to doma v klidu vyzkoušet s tím,že není problém to předělat na druhou verzi.Takže domluva,ochota a přístup na jedničku!A to vše za zlomek ceny od Cinemike.V poslední době jsem udělal nějaké změny v sestavě.Uprimně mám radost,že jsem mohl podpořit "zlaté české ručičky". Určitě každýho zajímá změna.Pokusím se to trochu popsat,ale nejsem v popisu zdatný,tak prosím o toleranci...popis je vztažen k neupravenýmu Oppu 105 D.Znovu opakuji,stejné podmínky poslechu.Ve finále ještě upřesním,že mé závěry jsem si ověřil na 3 sestavách,ve 2 případech shodné závěry,v 1 případě byly rozdíly mezi verzí 1 a 2 menší.
Verze 1 - Stratila se ostrost na středech a výškách.Bas nabral na objemu,váze a hloubce.Je velmi příjemný.Prostor L-P i do hloubky mnohem lepší.Lokalizace mnohem lepší.Vzduch kolem nástrojů,zpěvu výborný.Prostě všeho víc.Středy,hlavně vokály jsou...lidské...nevím jak jinak to napsat.Nežné,prokreslené,s tělem,emocemi.Výšky jemné,hladké,s dozníváním.Spousta jemných detailů.Jako celek se to krásně poslouchá.Je to jemnější,já jsem to ohodnotil,že tato verze je pro toho,kdo má příliš analitický zvuk a potřebuje ho zjemnit,a pro toho,kdo chce poslouchat hudbu,ne zvuk.Nemyslím ve zlém.Prostě emoce,pohoda.Ale pozor,ne na ukor ztráty detailů atd.Je tam vše.
Verze 2 - tady je to srovnání s verzí 1 ! Rozdíl je v prostoru.Spíše roztažený L-P.Vzduchu více kolem nástrojů,první dojem dokonce až tak,že jsem si říkal ,jestli někdo nezapl Hall efekt :lol: .Ale lokalizace o chlup horší.I hloubka prostoru.Zvuk je popřednější,jakoby blíže k vám,naléhavější,více jasný detaily,např. struny pevné,náběžné hrany rychlé,reálné.."lesklé".Méně hlubší bas.Dokonce bych řekl,že je dominantnější "středobas".Zvuk je jasnější,ale ne ostrý,analitický.Zvuky tenší,mají tělo,ale menší,než ver.1.Hlasy nejsou tak 3D,menší a ne tolik emocní.Prostě spíše pro ty,co chtějí zvuk oživit,nebo k teplejším lampám.Jen můj názor.
Jsem rád,že jsem do toho šel.Přemýšlel jsem,jestli to má cenu.Ale nechtěl jsem se vzdát všech těch možností,co Oppo nabízí.Koupit samotný CD? Jo,ale jen placky,nic víc to neumí.Převodník k Oppu? Další krabice,kabeláž...Tato uprava je tedy zdánlivě kompromis,ale- aspon pro mě,ne zvukový.Je to jiný level zvuku,pro mě super a dostačujíci.Ještě podotýkám.Uprava se dělala jen na zvuk stereo.Ani obraz. obvody,7.1 kanál mě nazajímal.Stereo.Převodník .Jsou pořešeny "více" cinch výstupy,XLR taky,ale něco by se ještě dalo vylepšit.Na technický dotazy raději volejte p.Vránu,já bych nerad něco napsal špatně,když tomuto nerozumím,abych to něměl na talíři...A ještě něco dělal i na zdroji,ale to bych asi kecal,co.Snad jsem to napsal vše,pokud bych si vzpomněl,dopíši.Snad tím někomu pomůžu.Věřte ,stojí to za každou vydanou korunu.Mám i fotky,ale nevím,jestli se mi podaří je vložit.Pokud ne,prosím o pomoc,poslal bych je někomu,kdo to zvládá.Děkuji.