PI audio kabely

Diskuze o kabelech.
Odpovědět
zappa - Mecca studio

PI audio kabely

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Chtěl bych představit další novou značku ze sousedního Slovenska , která se zabývá už nějakou dobu výrobou audio kabelů. Výrobcem je Petr Hubáček a Ernest Varga. Oba jsou zanícení audiofilové a konstruktéři, kteří milují absolutní brilanci ve spojení s muzikálností. V nabídvće najdete kromě LAN kompletní kabeláž od repro kabelů až po digitální. Za poslední rok se jejich řady ustálily na REFERENCE SERIE, ULTIMATE SERIE a SIGNATURE SERIE.Již jejich Reference serie dle mého patří do kategorie TOP. Nechci tu dělat recenze na jejich kabely, ale vyhodnotil jsem zvuk všech sérií za dostatečně kvalitní, aby mohly konkurovat i nesmírně drahým kabelům významných světových značek. Je to až podivuhodné, jak je to vůbec možné? Řekli byste si, jak může garážová firma na Slovensku konkurovat výzkumným laboratořím firem jako např. Nordost,Audioquest, Lessloss, Ansuz, Kimber, Crystal, Siltech, Jorma a dokonce i americkým Stage Concept? Na to vám opravdu nedokáži odpovědět. Snad znalosti, vynikající sluch, objevení neobjeveného? Dle výrobce Ernesta Vargy je klíčem úspěchu konstrukce a hlavně použitý specifických a raritních materálů. Tvrdí, že novodobé materiály nedosahují ani v nejmenším kvality těch starých desítky let, používá měd i jiné materiály i 80 let staré. :eek: Ernest není ani příliš transparentní a sdílný ve vysvětlování jaké rozdíly jsou mezi jeho sériemi Reference a Ultimate. O jednom rozdílu mezi Ultimate a Signature serii vím. Signature je nejvyšší řada, která se liší pouze tím, že je možno ke kabelu připojit grounding box od Diamond Sound. Jak je vidět spolupráce mezi Diamond sound a PI audio je velkým přínosem pro vývoj.
Co se týče designu, kabely jsou světová třída, výrobce si je vědom, že i design prodává. Přirovnal bych jejich design např. k Jorma kabeláži. I přesto, že PI kabely nejsou úplně levné, přesto jsou za zlomek ceny těch výše zminovaných světových zanček. Nejen designem mohou konkurovat, ale hlavně i zvukem. Napadá mne jako první nejsilnější vlastnost v kterém se liší od ostatních,v čistotě a rozlišení, přesto nepřicházíte o muzikálnost. Muzikálnost se dle mého vyznačuje právě brilancí a vyrovnaností ve všech pásmech, a to bývá tím nejetěžším úkolem jakéhokoliv komponentu, nejen kabelů. Právě v tomto případě bych komponentem jednoznačně nazval i PI audio kabel, jeho úloha je stejně důležitá jako u komponentů. A tím je vytváření kvalitního bridge mezi nimi. Ten most by neměl být nedokonalý, jinak se celá konstrukce může zřítit, i když fundament může být složen z těch nejsilnějších pilířů. V případě mého studia jsou to komponenty super těžkého kalibru Aries cerat a Clarisys. Ernestovy kabely tu ve výsledném zvuku, jako bridge, odvádí sakra dobrou práci. V každém případě platí pravidlo vyzkoušet, vyzkoušet. Pokud si však myslíte, že do vaší sestavy vložíte jeden PI kabel, že se vám zvuk dostane na jinou úroven, tak se můžete dost splést. Může a nemusí. Řídil bych se spíše pravidla, vyzkoušením celého kompletu Pi kabeláže od začátku až do konce, tedy od zdroje až po zesilovače. A to, i když si nemůžete dovolit koupit celý komplet najednou. Jde o to, aybste poznali kvalitu té či oné značky.
Také pozor na nevhodné použití kabelu v řetězci. Vrátil se mi od jednoho klienta napájecí kabel, že to děá to či ono, a že mu to nesedlo do sestavy. V pořádku. Ale po otázce kam dal ten low current kabel, který je určen pro zdrojové komponenty, mi bylo odpovězeno "na přívod před lištu". Prostě kabel byl použit nevhdoně, zcela pro jinou aplikaci než je určen. Na přívod před lištu nebo pračku je určen high current kabel! :thumbup:

Ernest se v jednom momentu v rozhovoru se mnou vyjádřil, že se mu zdá, že některé komerční značky s kterými přišel do styku, musí mít výsledný zvuk kabelu úplně na háku, že nechápe jak můžou takovou kvalitu zvuku prodávat za ceny, které výsledku vůbec neodpovídají. On byl opravdu udivený, a byl velmi přesvědčivý i ve výrazu. :) Však má také obrovskou sbírku všeho možného od Stealth až po Kimber, které mu visí v jeho dílně. Byl jsem z první návštěvy jeho studia a dílny z jeho sbírky kabelů, které visely a všude se povalovaly, velice pobaven. Při jeho návštěvách po domácích studiích právě slyší sestavy z kabeláží za statisíce, a je naprosto koncernován kvalitou zvuků těchto drahých kabelů. Výsledkem je prozření některých majitelů, kteří následně své sbírky prodávají a nakupují od Ernesta, jeden byl prý tak naštvaný na ty drahé kabely, že je chtěl hned hodit do popelnice. Smích, chybí tu ikonka pobavení. Viktore?! :) No co dál říct na PI audio? Přijdte si poslechnout jak to hraje jako komplet do Mecca highend studia. Kdyby to nehrálo tak jak v představení tvrdím, asi by tato referenční sestava nebyla osazena PI audio kabeláží. Už to samotné je velkou vizitkou úrovně PI audio.
Nicméně stále platí, je naprosto nutné si kabely vyzkoušet ve vlastní sestavě, nic není dokonalé, a nemusí zrovna do vaší sestavy sednout. Však to znáte, někdy i výrazně méně kvalitní kabel vám může udělat medvědí službu, a nějaký nedostatek zamaskovat natolik, že si mnete ruce jak je kabel skvělý, a za tu cenu. :thumbup: Ano to se stává dost často. Tady prostě balíme. Zákazník je ten co bude hodnotit, ne prodejce či výrobce. :thumbup: V každém případě si jejich kabeláž můžete prohlédnout a poslechnout na nadcházející výstavě Audio Show v Praze v místnosti Loft v 9. patře v prezentaci studia Mecca - Highend. Ceník si můžete prohlédnout na webu www.Mecca-highend.cz
Obrázek WhatsApp, 2024-10-08 v 16.27.49_2bb106f4.jpg
Obrázek WhatsApp, 2024-10-08 v 16.31.02_9b9d1a27.jpg
Obrázek WhatsApp, 2024-10-08 v 16.31.02_aafbb3b1.jpg
Obrázek WhatsApp, 2024-10-08 v 16.31.02_f7c73127.jpg
IMG-20240729-WA0008.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-01-08 v 06.31.01_6d497df1.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-01-10 v 16.09.19_41040b26.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-02-21 v 23.49.00_32385b7b.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-02-22 v 12.17.45_7784d3de.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-02-22 v 12.18.02_2121d0bb.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Jeliman nautilus

Re: PI audio kabely

Příspěvek od Jeliman nautilus »

Možem len potvrdit že čo tu je napisane je 100 % pravda . :thumbup: :thumbup: :thumbup: Čo komponent to je iny kabel z použitým materiálem :eek: . Neskutočne si to sadlo , taktiež konektory najvyššej tiedy Furutech Ncf , OYAIDE vas posadia doslova na zadek jak si neskutečne ladí s medenim drátem z XY ročníku. Chlapom držím palce a Viem ze maju velmi vysoko našlápnuto . :clap: :clap: :clap: Kto už má ich kable vie o čom to je , ako s napolitankou Fidorka, proste ju musíš mat za každu cenu . (*) :thumbup: (*) :thumbup: (*) :thumbup:
MANA

Příspěvek od MANA »

Ahoj Michle,
díky za představení dalšího zajímavého výrobce kabeláže s potenciálem využití do highendových sestav.
Rozumím tomu, že jsi se snažil představit výrobce tak, aby to čtenáře/hifistu/případného zákazníka zaujalo, nicméně osobně si nejsem jistý, zda tvůj popis je formulovaný zcela správně.
Není žádným tajemstvím, že používám kabely od konkurenčního tuzemského výrobce, který používá čisté stříbro a také vyvinul vlastní konstrukci svých výrobků. Uvedenou kabeláž již využívám delší dobu, ale rozhodně bych nikdy netvrdil, že tyto kabely nějak hrají. Je to za mě poměrně zavádějící formulace, která u spousty lidí vyvolá otázku - jak může např. napájecí kabel hrát?
Osobně jsem přesvědčený o tom, že není úkolem kvalitní kabeláže nějak hrát. Úkolem kvalitní kabeláže je vytvořit optimální/dokonalé podmínky přenosu pro daný komponent a odhalit tak jeho kvalitu a potenciál. Tím se za mě vyznačuje kvalitní kabeláž.
V této věci mě napadá ještě jeden dotaz, když jsi tuto značku představil a zastupuješ ji.
Zaujala mě informace, že výrobce používá materiál/vodič, který je třeba i 80 let starý. Asi každého hned napadne, jak výrobce udrží kvalitu daných vodičů/materiálu? Je tato kvalita nějakým způsobem kontrolována? Má to výrobce nějak ošetřené?
Nedovedu ji totiž představit, jak se podaří dodržet stálá kvalita daného výrobku, při použití 80 let starého materiálu-vodiče, který se dle mého názoru nehledá zrovna jednoduše a má omezené zdroje.
Díky za vysvětlení a odpověď
Marián
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S),STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Lyra Kleos,Ortofon SPU Royal N, A-T AT33MONO
PSaudio P20,solo přívod
STRANKA VERITAS (REPRO+RCA), POWER + POWER MAX,Roth Orfeo,PSaudio AC-12
STRANKA RBS
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

S těmi vodiči je to opravdu zajímavé. Já jen za sebe mohu potvrdit, že vodiče co používám na kabely Orfeo, jsou staré ani nevím 60 let? jen ten vodič se nikde nepoužil a je vidět, že pod izolací to stříbro se krásně leskne.

a dále k výrobci-ům, stále si říkám kolik nových výrobců se tu ještě ukáže. Ještě před pár lety tu znali tak max Frantu Krauta a pana Srolla
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Mne to rovnako velmi nejde do hlavy 80-rocna NOS med. To je rok 1945! Popri tom vyznievajú informácie od ostatných výrobcov ako používajú najmoderjnešie metalurgické postupy aby dosiahli požadovanú kryštalickú struktúru, čistotu zloženia, povrchovú úpravu…
No a zdaleka v neposlednom rade v čom tá meď bola izolovaná? Ak v PVC tak bude tragicky na povrchu zoxidovaná, ak inertnejšie materiály ako PE, PTFE, tak lepšie, ale aj tak sa za 80 rokov pod tú izoláciu nejaký kyslík a atmosferická vlhkosť mohla dostať. Keby to aj ako žtak prežilo tak tie izolačné materiály časom viac či menej degradujú vplyvom UV a zmien teplôt. Alebo boli snáď 80 rokov klinatizovaných priestoroch bez prístupu UV a stálou vlhkosťou a teplotou?
Chápem to u NOS elektroniek a niektorých dnes už nevyrábaných napr JFet tranzistoroch, ale toto mi príde už celkom bizár.

Pokial mi to dokáže niekto aspoň trochu logicky vysvetliť viem to samozrejme akcetovať, ale pri takto podaných (ne)informáciach mi to príde skôr ako súhra náhodných javov.
Pokial tu takúto diskusiu nechcete, tak môj príspevok kľudne presunte
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Siltech,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI XLR,Audioquest
Maxpower

Příspěvek od Maxpower »

Prosím o vysvětlení v čem se ta stará měď liší od nové. Děkuji
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
PTK

Příspěvek od PTK »

Pokial tu takúto diskusiu nechcete, tak môj príspevok kľudne presunte
Naopak, to je skvělé téma. Ale určitě bych neočekával, že výrobce prozradí svoje know-how.
Vliv použitého materiálu a jeho případné technologické úpravy na výsledný zvuk jsou zcela zásadní. Osobně jsem si to vyzkoušel – dva identické kabely, které jsem si sám vyrobil. Pouze jeden z nich prošel jistými technologickými úpravami a najednou to byly dva kabely se zcela odlišným zvukovým projevem!
Proč ale 80 let starý materiál?
Mám osobní zkušenost se skvělými kabely Rothaudio a díky Diamond Sound i s kabeláží od PI Audio. Líbí se mi kvalita zpracování i výsledný efekt na zvuk, případně obraz. Stáří používaného materiálu mi ovšem též hlava nebere.

Třeba se mýlím a výrobci nám něco málo prozradí.. :thumbup:
Jiri

Příspěvek od Jiri »

zappa - Mecca studio píše: 22 úno 2025 16:18 Výsledkem je prozření některých majitelů, kteří následně své sbírky prodávají a nakupují od Ernesta, jeden byl prý tak naštvaný na ty drahé kabely, že je chtěl hned hodit do popelnice.
Zappa, můžeš mi prosim dát kontakt na toho majitele? Já bych o ty předražené značkové kabely měl zájem, pokud je ještě nevyhodil do té popelnice.
MSB
zappa - Mecca studio

Jiri píše: 23 úno 2025 18:17
zappa - Mecca studio píše: 22 úno 2025 16:18 Výsledkem je prozření některých majitelů, kteří následně své sbírky prodávají a nakupují od Ernesta, jeden byl prý tak naštvaný na ty drahé kabely, že je chtěl hned hodit do popelnice.
Zappa, můžeš mi prosim dát kontakt na toho majitele? Já bych o ty předražené značkové kabely měl zájem, pokud je ještě nevyhodil do té popelnice.
Jo zjistím a pošlu.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

Obrázek WhatsApp, 2025-02-23 v 22.01.06_a21958c4.jpg
zappa - Mecca studio

Jeliman nautilus píše: 22 úno 2025 18:44 Možem len potvrdit že čo tu je napisane je 100 % pravda . :thumbup: :thumbup: :thumbup: Čo komponent to je iny kabel z použitým materiálem :eek: . Neskutočne si to sadlo , taktiež konektory najvyššej tiedy Furutech Ncf , OYAIDE vas posadia doslova na zadek jak si neskutečne ladí s medenim drátem z XY ročníku. Chlapom držím palce a Viem ze maju velmi vysoko našlápnuto . :clap: :clap: :clap: Kto už má ich kable vie o čom to je , ako s napolitankou Fidorka, proste ju musíš mat za každu cenu . (*) :thumbup: (*) :thumbup: (*) :thumbup:
Tak jak vidno, není populární, když někdo další příjde s dobrým produktem. že by konkurence vadila??? :eek: Nic jiného nemůžeme na malém českém písečku čekat. Jen jsem představil novou značku, která je opravdu dobrá. Každý, at se přesvědčí líbí, nelíbí, prostě bych to nechal na zákazníkách. A na otázky, proč je starý materiál lepší, se zeptejte výrobce. Kontakt vám předám do SZ. Já jen vím, že jim to hraje sakra dobře. Doporučuji vyzkoušet. Když můžou ostatní prodávat své výrobky, proč by nemohli další?! Trh ukáže kvalitu, vítejte v kapitalismu. Konkurence je zdravá. :thumbup:
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Pozerám, že na stránke majú aj svoj ground box. Skúšala a porovnával si aj ten?
Ináč zaujímavé čítanie. Tiež by som rád niečo vyskúšal :thumbup:
Jiri

Příspěvek od Jiri »

Zappa, předpokládám, že ty máš k A.C. nějakou nejnižší řadu napájecích PI kabelů, protože tam máš konektory VIBORG z Aliexpress za 100,-EUR za set a Jeliman píše, že má kabely osazené Furutech řady 50 NCF za 800,-EUR za set.
MSB
Jeliman nautilus

Ja mám na vsetkych kabloch len Furutech NCF , aj prepojovacich s NCF . :eek: A Oyaide M1e /F1 na 2 Power do Taico a preamp. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Niesom tak bohatý aby som kupoval levné věci , prémiové produkty je hold počut idned . (*) (*) Kompromisy nedělám . :clap:
zappa - Mecca studio

Jiri píše: 24 úno 2025 07:44 Zappa, předpokládám, že ty máš k A.C. nějakou nejnižší řadu napájecích PI kabelů, protože tam máš konektory VIBORG z Aliexpress za 100,-EUR za set a Jeliman píše, že má kabely osazené Furutech řady 50 NCF za 800,-EUR za set.
PI audio má v nabídce v každé řadě nabídku bud Furutech nebo Oyade a pak levnější variantu s jejich koncovkami, které nazývají PI koncovky. Kabely je možno zapůjčit a vyzkjoušet, a každý zváží jestli se jim pozdává zvuk s koncovkami o 1000e víc nebo jim stačí levnější koncovka, kterou mu mohou v budoucnu za přípaltek vyměnit. To se mi zdá jako rozumný pro lidi, který neoplývají tolika fiancemi, není každý za vodou, aby si mohl hned koupit to nejdražší. Už si koupil, nějaký předražený kabel z inzerátu, který jsem tu na tvůj požadavek posdílel? :thumbup:
zappa - Mecca studio

zappa - Mecca studio píše: 23 úno 2025 22:11
[/quote ]

Tady jěště jednou, abys neporopásl ty kabely, aby na tebe něco jěště zbylo. Ceny jsou vemi výhodné. :thumbup:
Obrázek WhatsApp, 2025-02-23 v 22.01.06_a21958c4.jpg
Maxpower

Příspěvek od Maxpower »

Na seriozní dotaz odpovíš tímto blábolem? To bych od distributora značky nečekal. Omlouvám se, že mě to zajímalo. Už se ptát nebudu. A chuť zkoušet mě taky přešla..
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
zappa - Mecca studio

Maxpower píše: 24 úno 2025 11:38 Na seriozní dotaz odpovíš tímto blábolem? To bych od distributora značky nečekal. Omlouvám se, že mě to zajímalo. Už se ptát nebudu. A chuť zkoušet mě taky přešla..
Bohužel nemám víc informací, musíš za výrobcem, dám kontakt do SZ. Bohužel v tomto případě nemám víc informací. Nejsem výsadním prodejcem kabelů, tím je samo PI audio. Já se jim jen snažím pomoci, upozornil jsem na tuto značku, aby o nich lidé věděli, a i proto jsem je dal na naši webovou stránku. Dále s touto informací mají případní zájemci naložit sami. Omlouvám se, že o to detailech víc nevím, jen co mi výrobce řekl. Prý zákazníkům sám vysvětlí detaily.
Jiri

Příspěvek od Jiri »

zappa - Mecca studio píše: 24 úno 2025 11:28
Jiri píše: 24 úno 2025 07:44. Už si koupil, nějaký předražený kabel z inzerátu, který jsem tu na tvůj požadavek posdílel? :thumbup:
Zappo,
nekoupil, chtěl jsem je jen zachránit od vyhození do popelnice :thumbup: Majitel se je nakonec rozhodl prodat.
U tebe člověk nikdy neví, kdy to myslíš vážně a kdy je to jen nadsázka.
MSB
zappa - Mecca studio

Jiri píše: 24 úno 2025 12:07
zappa - Mecca studio píše: 24 úno 2025 11:28
Jiri píše: 24 úno 2025 07:44. Už si koupil, nějaký předražený kabel z inzerátu, který jsem tu na tvůj požadavek posdílel? :thumbup:
Zappo,
nekoupil, chtěl jsem je jen zachránit od vyhození do popelnice :thumbup: Majitel se je nakonec rozhodl prodat.
U tebe člověk nikdy neví, kdy to myslíš vážně a kdy je to jen nadsázka.
:thumbup:
soundgarden

Příspěvek od soundgarden »

v Ceskoslovensku mame svetovu kvalitu vyrobcov - repro bedni, kablov, zosilnovacov za ovela lepsiu cenu , vsetkym drzim palce a nech sa im dari :thumbup:
Jeliman nautilus

Tak najnovši prirastok zo stajne Pí stoji fakt za to . :clap: Osadene FURUTECHOM NCF na které nedám dopustit a je v celej mojej zostave je cream de la cream. V dc lyšte mam na testy 4 power kable a staci ich len přehazovat v monoblokoch . Každý Ina charakteristika ale na Pí je Všetko čo treba. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
focus.boy

Příspěvek od focus.boy »

Pravda je ještě hlubší a bolestnější: Odmotejte posmaltovaný drát z jakékoliv kvalitnější cívky staré třicet let a udělejte z něho repro a signální kabely.

Nenajdete nic, co by hrálo líp.
Falcon Acoustics Studio 30 + NAD M33
Jeliman nautilus

Zdarec, :thumbup: už týden mám další kabel ze stáje Pí audio z limitované série ESENTIALE .Je to top vrcholový model xlr který doteď nikdo neměl kromě nich když je to novinka. Tyhle kluci ted hodně sekají komerční drahé kabeli a to doslovně. Bavit se o komerčních Xlr pod 10000 e nemá smysl, tohle je tzv zabiják nad 10000e a víš . Na detail, čistotu slova a černého pozadí a kopec jiných nuancí osazen FURUTUCH NCF konektory . U mně si sedl z preampu do konců kde nahradil sakra hodně drahý Stage concept . Je prostě hodně lepší , a dnes jsem mu přinesl posilu z Dac do preamp. V mých sběratelských surovinách je všechno od Pí audio cables dělaná kabelaz na zakázku většinou ještě pod starým označením než se přemenovali. Kdo mě pozná nebo zná co mám v svém dvorku tak je poznat i když si moucha sedne na lampu :crazy:
Vinco

Příspěvek od Vinco »

No vidis…ale u Zappu to vidia inak 😳
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

https://piaudiocables.com/bazar/

pomerne drasticka strata hodnoty, ale to je celkovo problem z tymito malovyrobcami.
A to aj ked sa zoberie do uvahy ze “povodna cena” je ako obvykle v high ende len vymyslene cislo a malokto tie peniaze naozaj kedy zaplatil.
MartinLogan Renaissance, Illusion C34, 6xKocour 2W, 7xML 2W, Subs 8x18in B&C Ipal. Trinnov Amplitude 8&8M
Trinnov Altitude 32-24/LINN Selekt&Akurate, Epson QB1000, MadVR Envy Core, Platno 124in Pana UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Ťažko môžeš určiť čokolvek. Neexistujú nejaké štandardné modely s názvami, a nie sú k tomu samozrejme ani cenníky. Iste radi ti urobia cenu “na mieru”. Takže ako veľmi referenčne sa zatváriš, taký “referenčny” model aj cenu dostaneš. Čo kus to originál. Takže napísať sa dá čokoľvek ako “pôvodná cena 10000,- Eur teraz len 3000,- Eur” napríklad. Nikto si totiž nemá kde šancu overiť nejakú “cenníkovú cenu”. Ano môžeš ju dostať určite do mailu alebo pri osobnom stretnutí…

Keď si kúpiš Ansuz D2 alebo Nordost Tyr 2, tak každý vie aký to je model, akú má cenníkovú cenu a aj čo je dobrá cena keď sa objaví v inzercii. Tu je všetko inak a preto by som nad tým ani neuvažoval. Takto sa to proste nerobí, aj keby ma tie káble vystrelili z gatí.
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Siltech,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI XLR,Audioquest
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Souhlasím s Fidjim.

Když kupuji komponenty, kabely, cokoli, uvažuji i nad pozdějším prodejem. Dívám se na bazary, zda a za kolik se značka prodává. Pokud se neprodává, zamýšlím se nad tím zda je to z důvodů novinka na trhu, skvělý přístroj, kterého se nikdo nechce zbavit, nebo neprodejné.

Velké značky investují mimojiné do reklam, aby jejich produkty byly na trhu známy a v podstatě tím podporují bazarový prodej.

Netvrdím že malivýrobci si nemůžou určit svou cenu, jen říkám jak uvažuji nad tím, zda jsem ochoten ji zaplatit.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Mofi Master Phono, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Shunyata Everest 8000
zappa - Mecca studio

Bohužel, je to tak, a ještě větší problém je, když se zákazník stane testovacím panákem, a kabely se neustále vyvíjí a mění se modelové řady, které nezůstanou ani 3 měsíce stejné, a o cenách už ani nemluvím. Když jsem s nimi začínal, byl jsem mile překvapen přístupem a i zvukem, bylo slíbeno, že ceny se nebudou přizůsobovat okolnímu předraženému trhu, ale to nebylo bohužel dodrženo. Byl jsem nucen hledat jiné alternativy, a našel. Nicméně do některých systémů zvukově zapadají velmi dobře, a to i proti profláklé konkurenci. Například na přívodu do filtrace jejich kabel zůstvává, prostě na této pozici je zatím nenahraditelný. O následném prodeji se nemá cenu vyjadřovat, je to prostě problém.
Vinco

Příspěvek od Vinco »

Smutne. Toto iste sa dialo v Slopnej v r. 2020-2021…
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

zappa - Mecca studio píše: 27 dub 2026 11:42 Bohužel, je to tak, a ještě větší problém je, když se zákazník stane testovacím panákem, a kabely se neustále vyvíjí a mění se modelové řady, které nezůstanou ani 3 měsíce stejné, a o cenách už ani nemluvím. Když jsem s nimi začínal, byl jsem mile překvapen přístupem a i zvukem, bylo slíbeno, že ceny se nebudou přizůsobovat okolnímu předraženému trhu, ale to nebylo bohužel dodrženo. Byl jsem nucen hledat jiné alternativy, a našel. Nicméně do některých systémů zvukově zapadají velmi dobře, a to i proti profláklé konkurenci. Například na přívodu do filtrace jejich kabel zůstvává, prostě na této pozici je zatím nenahraditelný. O následném prodeji se nemá cenu vyjadřovat, je to prostě problém.
Na přívod do filtrace se mi osvědčilo stříbro.
Odpovědět