Ahoj všem,
fóra čtu docela pravidelně, proto vím, že jsou zde opravdu zkušení lidé, se kterými bych se rád poradil. Současně si ale nejsem jistý, zda můj dotaz patří i na toto fórum, kde řešíte dražší věci...
Pořídil jsem si sluchátka Verum 1. Měl jsem možnost je slyšet ve spojení s nějakým dražším zesilovačem od Burson Audio (třída A).
Vím, že tato sluchátka mají nízkou impedanci 8 ohmů a ideální je k nim prý sluchátkový zesilovač, který má výstupní impedanci pod 1 ohm. Výrobce uvádí doporučený zesilovač 0,5 W při 8 ohmech.
Dotazy:
1. Je možné sluchátka Verum 1 připojit kvůli nízké impedanci k notebooku nebo zesilovači se streamerem Marantz PM7000N přímo do sluchátkového výstupu, abych něco nepoškodil? Bylo by to provizorní řešení než bych si pořídil samostatný sluchátkový zesilovač, který bych chtěl připojit do zesilovače streameru Marantz PM7000N.
2. Jaký sluchátkový zesilovač si k Verum 1 pořídit?
Byl bych nejraději, kdyby ten sluchátkový zesilovač byl ve třídě A.
Mé poslechové preference:
Hudba, jsou pro mne především emoce. Nehledám analytický, naprosto přesný zvuk. Spíše se mi líbí analogový, který je na teplejší straně, barevně prokreslený, s plnými středy (to je asi nejdůležitější, aby alespoň částečně přehlušil při poslechu můj tinitus) a je současně dostatečně detailní, protože mám zhoršené vnímání zvuků již od středních frekvencí. Líbí se mi zvuk zesilovačů ve třídě A, následuje třída A/B. Líbí se mi dobré lampové zesilovače.
Byl mi doporučen sluchátkový zesilovač:
Topping L30 II a Topping L70, ale nejsem si jistý, jestli to bude ono, kvůli jejich přesnému zvuku
Sám jsem vyhledal tyto sluchátkové zesilovače:
Schiit Midgard https://www.schiit-europe.com/product/m ... nd-preamp/ nebo
Schiit Asgard X https://www.schiit-europe.com/product/a ... mp-preamp/ , ale bohužel firma nemá u nás zastoupení a nevím, jestli by byly vhodné
Aune Audio – zesilovače jsou ve třídě A, ale nikde jsem nenašel jejich výstupní impedanci
Audalytic HP70 https://shenzhenaudio.com/collections/n ... eamplifier , ale firma opět nemá u nás zastoupení
Vůbec by nebylo na škodu, kdyby ten sluchátkový zesilovač byl i s d/a převodníkem, aby šel případně připojit i k notebooku, ale musel by mít také možnost připojení RCA cinch, aby šel připojit do Marantze PM7000N, případně cd přehrávače.
Dále jsou zde další možnosti, ve kterých nemám vůbec jasno. Pořídit streamer s kvalitním sluchátkovým výstupem? Ale to už bude jiná cenová… Nebo koupit samostatný sluchátkový zesilovač a k němu případně dodatečně samostatný d/a převodník? Četl jsem, jak jdou ty d/a převodníky dopředu.
Nejsem si jistý, zda je lepší hrát ze streameru nebo obyčejného notebooku. V případě notebooku, jaký používat program. Jestli pak jde používat nějaký ekvalizér. Je to prostě moc otázek, ve kterých nemám vůbec jasno… Také mne docela zaujala funkce crossfeed.
Díky předem všem!
Jaký vhodný sluchátkový zesilovač ke sluchátkům Verum 1
Re: Jaký vhodný sluchátkový zesilovač ke sluchátkům Verum 1
Ahoj,
mám sluchátkový zesilovač AUNE XS. Z hlediska výkonu by asi neměl problém mít pod kontrolou i náročnější sluchátka.
Zvuk je "plný", spíše laděný na požitek z hudby a ne na pitvání detailů.
Slyšel jsem i kombo z vyšší řady - sluchátkový zesilovač včetně převodníku. Poslech je příjemný.
Doporučuji si jít někam poslechnout.
mám sluchátkový zesilovač AUNE XS. Z hlediska výkonu by asi neměl problém mít pod kontrolou i náročnější sluchátka.
Zvuk je "plný", spíše laděný na požitek z hudby a ne na pitvání detailů.
Slyšel jsem i kombo z vyšší řady - sluchátkový zesilovač včetně převodníku. Poslech je příjemný.
Doporučuji si jít někam poslechnout.
SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary, Kabelguru Lapp, Pro-ject napájecí lišta, PC, DAC Chord MOJO, Vincent SV 234, Kabelguru Venom bi-wire, Aurum Cantus V3M, Pro-ject Experience, Sumiko Blue Point 2, Firestone Audio Korora.
Ahoj,
díky za reakci. Hledal jsem ten sluchátkový zesilovač AUNE XS, který píšeš, že máš, ale nic jsem nenašel... Možná jsem špatně hledal...
Nevíš náhodou, kdo AUNE dováží? Chtěl bych zjistit technické parametry, jaké ty zesilovače mají. Hlavně tu výstupní impedanci.
Já nenašel ani stránku výrobce...
díky za reakci. Hledal jsem ten sluchátkový zesilovač AUNE XS, který píšeš, že máš, ale nic jsem nenašel... Možná jsem špatně hledal...
Nevíš náhodou, kdo AUNE dováží? Chtěl bych zjistit technické parametry, jaké ty zesilovače mají. Hlavně tu výstupní impedanci.
Já nenašel ani stránku výrobce...
Nevím jestli je to ono, ale zkus se mrknout sem:
https://lepsizvuk.cz/product-list/list?searchTerm=Aune
https://lepsizvuk.cz/product-list/list?searchTerm=Aune
SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary, Kabelguru Lapp, Pro-ject napájecí lišta, PC, DAC Chord MOJO, Vincent SV 234, Kabelguru Venom bi-wire, Aurum Cantus V3M, Pro-ject Experience, Sumiko Blue Point 2, Firestone Audio Korora.