Noble Audio

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
Odpovědět
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Noble Audio Atlantis

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Když je práce koníčkem a vášní, tak se dělá i v neděli, brzo ráno, nebo pozdě večer.

Zkouška ovládání, (výzor číslic foťák nezachytil realisticky, mozek to vnímá jako červené)
Obrázek

A takto vypadá DO už zkompletované. Tlačítka jsou hliníkové, takže žádný obarvený plast který se může časem otřít a vypadat ošklivě.
Obrázek
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge
Cangalino

Re: Noble Audio

Příspěvek od Cangalino »

Nádhera jako vždy.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Vyzerá to super. Palec hore za kovové tlačítka.
Keď som mal dávnejšie Emm Labs DAC2, tak ma velmi rozčulovalo že plastové DO po asi 3 rokoch začalo byť lepkavé, jak začal “pogumovene a zamatovo” vyzerajúci povrch plastu zvetrávať.
Preto keď Rockna začala používať u svojho top DAC-u podobne vyzerajúci plastový ovládač, tak som hľadal kvôli tomu kúsok, ktorý ešte mal krásne frézované z bloku hliníka
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Síťová napájecí zásuvka a poj, pouzdro je pozlacené, vstupní a výstupní konektory jsou kvalitního provedení od značky EIZZ Audio.

Obrázek
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge
rimidalv

Příspěvek od rimidalv »

:thumbup: :clap:
Janik

Příspěvek od Janik »

Cena?
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Napadá mě, že jsem už dlouho nedělal soutěž o hodnotnou cenu, naposledy to bylo když jsem hledal jméno pro nové reprosoustavy.

Vyhlašuji soutěž,
své typy na prodejní cenu tohoto zesilovače nepište sem! ale mě do soukromé zprávy .

Účastnit se mohou i neregistrovaní čitatelé, ti ať píšou do formuláře na mých stránkách, na který se dostanou přes tento odkaz:
soutež

Napište tam částku a e-mail na který vás mohu kontaktovat pokud by jste vyhráli.
Vyhrává ten, kdo se trefí do ceny, nebo bude nejblíže. Výherce bude odměněn. Bude mít možnost zvolit mezi napájecím kabelem Zephyr N2 1,5m, nebo slevou na tento zesilovač, pokud by o něj měl zájem.
Ukončení hlasování bude v úterý 21.10. v 19:00.
Hodně štěstí a zábavy.

K posuzování ceny je vhodné mít možnost zvažovat co nejvíce informací, ty jsou zde a na předešlé stránce, a ještě dodám technické data:

Výstupní výkon 200W/4ohm, 130/8ohm
Harmonické zkreslení - 0.005% /1kHz, 10W, 8Ω
Rychlost přeběhu - 35V/us
Frekvenční rozsah - 2 - 210.000Hz (-3dB).
Vstupní impedance - 50k Ohm
Počet vstupů – 4 RCA
Transformátor – toroidní na jádře 800W se stíněním, dva samostatné zdroje
Celková filtrační kapacita zdrojů - 150.000 uF.
Výstupní offset - okolo 10mV
Klidový odběr (50W), maximální 600W
Rozměry 430x170x460mm
Přepínání vstupů pomocí relé, řízení hlasitosti v krocích po 0,5dB pomocí relé a odporů.
Ochranné obvody výstupů pomocí SSR polovodičových relé.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Už mam nějaké hlasování, a jedno je v eurech.
Takže doplňuju, cifra musí být v KČ, aby to bylo jednoznačné.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Ještě do 19 hodin můžete posílat typy prodejní ceny nového zesilovače Atlantis do soukromé zprávy nebo přes odkaz výše.
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

blesk666 píše: 05 říj 2025 11:39 Ešte doplnenie.
Canor Virtus A3 posunul ergonómiu ovládania a estetiku na ďalší level. Mal som to na test a je to premakané. Rotačný ovládač hlasitosti osadený v dvojradovom guličkovom ložisku (nič lepšie som v rukách nemal aj Accuphase či iní by boli radi keby to mali tak urobené). V strede rotačného ovládača perfektne funkčný a výborne čiatatelný dotykový display kde sa nastavuje fakt všetko (včítane vstupnej impedancie a kapacity phono preamp časti ako aj voľby filtrov u zavudovaného DAC-u)
To jsem v ruce nemel, ale za mne nej co jsem kdy mel /točil je ovladač hlasitosti preampu Sim Moon Audio 740p. Ten ovladac je neuveritelny, jake lozisko ma netusim, ale neco pres 500 naprosto presnych nastaveni hlasitosti , zmena pomalym/rychlym otacenim a nejsa technik nerozumim zpusobu, ale naprosto odlisna zmena hlasitosti po techn.strance nez obvykle, byt tomu moc nerozumim, viz cast manualu nize. Ale stejne, jak pise NA, nastavi se to jednou, a pak se stejne pouziva DO. To ma Moon kovove, tezke, podsvicene, byt tlacitka nejsou kovova.

When you rotate the dial, either clockwise to raise the volume or counter-clockwise to lower the volume, you are actually engaging a precision
optical encoder which selects very high quality metal-film resistors that the audio signal passes through. The result is a proprietary gain circuit, called M-eVOL2 that doesn’t degrade the audio signal regardless of the setting, unlike all potentiometer based circuits. Since
this circuitry operates in a fully balanced differential mode, no noise is introduced to the audio signal. Furthermore, there are no actual moving parts, so this technology has a minimum life expectancy of one million rotations.
McIntosh MC501, SimAudio Moon 740p, Lumin D2, Visaton Atlas Compact MK V, GMG Power Hammer 3000P, samostatná poslechovka-kinosál bez oken, samostatný přívod, separátní rozvaděč + kino přístroje.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: vyhlášení soutěže

Předně děkuji všem za účast !
Zde jsou zaslané typy, u nečlenů fóra jsou uvedeny iniciály jmen.

P.T. - 250.000,-
M.W. - 225.000,-
P.Č. - 189.000,-
Pytel - 165.000,-
rimidalv - 155.900,-
Marks - 150.000,-
Yamahaman - 143.500,-
R.M. - 138.600,-
T.J. - 138.000,-
Mamut - 137.000,-
blesk666 - 125.000,-
Antony - 125.000,-
Lubin - 119.900,-
Juri - 118.000,-
J.E. - 99.900,-
Icepoint - 79.000,-
Janik - 72.898,-

Prodejní cena nového zesilovače Atlantis je 87.000,- takže se vítězem stává člen Icepoint, čímž mu gratuluji. (*)
HonzaE

Re: vyhlášení soutěže

Příspěvek od HonzaE »

NA-Noble Audio píše: 21 říj 2025 19:14 Prodejní cena nového zesilovače Atlantis je 87.000,- takže se vítězem stává člen Icepoint, čímž mu gratuluji. (*)
Připojuji se ke gratulaci. Tak to bylo těsné :thumbup:, mě (J.E.) původně naskočila téměř přesně tato cena, ale nakonec jsem si říkal, že je to málo :crazy:
Každopádně dobrá soutěž a sympatická cena zesilovače. Přeji ať je úspěšný.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC500 s Ortofon 2M Bronze, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Mogami, Supra, Viablue, filtry Supra
TV LG OLED55B56LA
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Stalo se, že mi přes mé stránky do mailu přišly typy i od členů fóra, ale jen ty co znám jménem, nebo napsali i nick z fóra jsem zidentifikoval.
HonzaE -díky za přání, byl jsi s cenou těsně na druhém místě, koukni se do mailu.
HonzaE

Příspěvek od HonzaE »

:thumbup:
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC500 s Ortofon 2M Bronze, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Mogami, Supra, Viablue, filtry Supra
TV LG OLED55B56LA
Juri

Příspěvek od Juri »

Gratulace vítězi!
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Gratulacia viťazovi. Cena je stanovená priaznivo. Keď bude možnosť vypočutia, rád sa pridám, eventuálne prinesiem svôj zosilňovač na porovnanie.
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
Janik

Příspěvek od Janik »

Pavle nebol som daleko. Vysvetlenie som ti neposlal prepac ako som dospel k mojej cene. Mozno ked bude cas tak ti odpisem. Drz sa a hlasim sa do zoznamu na test.
Olusr

Příspěvek od Olusr »

Vypadá dobře. Držím palce. :thumbup:
Olusr = kychtax
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

Diky vsem za gratulace, NA za vyherni cenu, prosty tip, kdy jsem kapku vychazel z toho,co za zesilovac NA pouzival doted. Puvodne jsem chtel napsat o deset min, pak o 10 vic, nakonec jsem zvolil stred. 10 vic bylo evidentne blize k realitě. Email od NA uz jsem dostal. jako vcelku kabeloskeptik zvolim za vyhru kabel a testnu, co to udela, neb zesik je v pocatcich, a radeji mam osobne mono koncaky nebo stereokoncak.
McIntosh MC501, SimAudio Moon 740p, Lumin D2, Visaton Atlas Compact MK V, GMG Power Hammer 3000P, samostatná poslechovka-kinosál bez oken, samostatný přívod, separátní rozvaděč + kino přístroje.
alenzo

Příspěvek od alenzo »

Zdar hifinadšenci. Je to už nějaký ten pátek co mě Pavel pozval k poslechu nového siliče ve fázi prototypu. Pozvánku doprovodil sdělením, že nebude dopředu prozrazovat nic o jeho poznatcích ve srovnání s dosavadním zesilovačem Sroll Rythm, že chce znát nejprve můj nezkreslený názor. Pouštěly se jak známá CD, tak i pár, pro mě nových výborně sejmutých jazzovek. První část poslechu byla dokonce naslepo. Po několikátém prohození zesilovačů bylo zřejmé, že rozdíly jsou pro mé vnímání tak nepatrné, že jsem se nedokázal rozhodnout, jaký z nich se mi líbí více. Za mě výborný výsledek, na zvuku nic nevadilo a naopak mě hudba poutala a bavila z obou zesilovačů stejnou měrou. Pavel odvedl vynikající práci a těším se, až zesík uvidím komplet naživo v konečném provedení.
PMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PMA »

Je milé číst, že se někdo odhodlal ke srovnání naslepo. Výsledek není vůbec překvapující. Lidské vnímání zvuku je ovlivněno spoustou nezvukových podnětů, mezi které patří i vizuální, a je potřeba je eliminovat při testu. Pavlovi gratuluji k novému zesilovači.
Jenda51

Příspěvek od Jenda51 »

NA-Noble Audio píše: 19 říj 2025 16:53 Síťová napájecí zásuvka a poj, pouzdro je pozlacené, vstupní a výstupní konektory jsou kvalitního provedení od značky EIZZ Audio.

Obrázek
Zeptám se, zda by bylo možné (třeba to bude zajímat i jiné), na zakázku při případné objednávce "přihodit" i XLR vstupy? Děkuji za odpověď. Jinak za mě, moc zajímavý přístroj. :thumbup:
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

K čemu, pokud se tedy nejedná o symetrický zesilovač?
lubos

Příspěvek od lubos »

Je to docela bežne , že výrobcovia dávajú na prístroje len kvázi symetriku. Sú prístroje , ktoré majú len symetriku, takže aby bola možnosť aj tie zapojiť .
Melco -> Bricasti -> Sroll -> Magico
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Jenda51 píše: 28 říj 2025 11:36
Zeptám se, zda by bylo možné (třeba to bude zajímat i jiné), na zakázku při případné objednávce "přihodit" i XLR vstupy? Děkuji za odpověď. Jinak za mě, moc zajímavý přístroj. :thumbup:
Díky za otázku, možnost tu je, ale není k tomu důvod, nepřinese to žádné zlepšení.
Atlantis totiž neobsahuje plně symetricky zapojený předzesilovač, muselo by se to řešit jen jako pseudosymetrika.
A mnoho přehrávačů a DACů které mají i XLR výstupy také nemají plnosymetrické výstupní analogové obvody, takže padá technická výhoda XLR propojení.
V mnoha případech jsou v domácím hifi XLR pouze marketinková záležitost, stavící na tom, že panuje pocit, že propojení XLR je vždy lepší řešení. Je to pravda pouze při propojování plnosymetrických obvodů a nebo při velmi dlouhých kabelech jako se používá v profi ozvučování.

Pokud má zdrojový přístroj pouze XLR výstupy, tak se to dá vyřešit kabelem, který bude mít na začátku XLR a na konci RCA. Vodič od pinu 3 se v RCA konektoru spojí se zemí přes odpor o hodnotě rovnající se vstupní impedanci zesilovače.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Předpokládám, že zdaleka ne všichni sledují vývoje cen vybraných kovů na světových trzích.
V posledních dvou letech došlo k výraznému růstu hodnoty stříbra a zlata – cena stříbra vzrostla za 24 měsíců o 179 % a zlata o 116 %.
Oba tyto kovy využívám při výrobě linkových kabelů NightSky a Stars, kde se používá jejich specifická slitina.
https://noble-audio.webnode.cz/kabely-linkove/

Přes tyto prudké nárůsty cen surovin zůstávají prodejní ceny mých kabelů beze změny a v nejbližší době ani neuvažuji o jejich navýšení.
Stejný přístup zachovávám také u ostatních produktů, a to i přesto, že i cena mědi během posledních dvou let významě vzrostla,
zhruba o 45 %.
Hlavním důvodem mých stabilních cen je skutečnost, že jsem se včas předzásobil potřebnými materiály, protože zvýšení cen kovů jsem očekával. Zároveň dávám dlouhodobě přednost u mých výrobků poměru „výkon“/cena před maximalizací zisku.
Finanční zisk je u mě až na druhém - třetím místě důvodů proč se zabývám produkcí výrobků pro audio.
Podle aktuálních prognóz na následující dva roky lze očekávat pokračování významného růstu cen stříbra i zlata. Na základě současných zásob materiálu předpokládám, že ceny mých kabelů budu moci udržet bez změny ještě po dobu nejméně jednoho roku.
Janik

Příspěvek od Janik »

Kedy bude atlantis k dispozicii?
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Aktuálně se zdá, že prvního zákazníka bych mohl uspokojit ještě do konce roku.
Vážný zájemce si může smluvit poslech a případně si dovézt zesilovač na porovnání.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

U příležitosti výroby zesilovače Atlantis se nedá nevzpomenout na první integrovaný zesilovač
Noble Audio Milenium který vznikl bezmála před třiceti lety v roce 1998.

Obrázek

A zde vyvstávají zajímavé souvislosti. Výše jsem psal o vzrůstajících cenách drahých kovů, které se využívají při výrobě v audio odvětví, a shodou okolností ve stejném roce 1998 vydala Rakouská mincovna poprvé své investiční mince Wiener philharmonikes ryzosti 999,9/1000 s motivem vídeňské filharmonie, a ještě se narodila moje dcera.

Obrázek

Tehdejší prodejní cena zlaté mince o hmotnosti 1 oz byla něco přes 10.000,- korun. Tři tyto mince představovaly cenu za zesilovač Milenium. Aktuálně se dají nejlevněji koupit zlaté mince této hmotnosti za něco málo přes 90.000,-Kč.

Dnes tedy stačí pouze jedna zlatá mince 1 oz na nákup zesilovače Atlantis, který je bezesporu nejkomplikovanějším výrobkem pod značkou Noble Audio, a po všech stránkách překonává původní zesilovač.
A i když není pravděpodobné, že by někdo chtěl k platbě použít tento historicky tradiční způsob úhrady skutečnými penězi ze zlata a stříbra, tak i tuto možnost lze využít, stříbrné mince pro vrácení rozdílu mam k dispozici :o)

Obrázek

A pokud někdo nakupoval mince před třiceti lety, tak může mít Atlantis za 10.000,-KČ :o)

Tento příspěvek negenerovala AI a nebylo ublíženo žádnému zvířátku. Tedy užitečnému, moucha co mě u psaní otravovala se nepočítá. Vše co je v příspěvku uvedeno je myšleno vážně a záměrem bylo čtenáře trochu poučit i pobavit.
Pěknou neděli.

PS: AI pomáhala s nalezením informací o hodnotě 1 oz zlaté mince v roce 1998, protože tehdy jsem o investičních mincích neměl ani ponětí, vše co jsem tenkrát měl jsem dával do audia, muziky a plýnek pro dceru.
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Moje zacatky a seznameni s vyrobky Noble Audio.Dejchla na me nostalgie kdyz vidim Milenium s kterym jsem si uzil par let.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

NA: Jak je mozne, ze ty mince byly za 10k a ted jsou za 90k? Cena zlata oproti roku 1998 je vice nez desetinasobna, tak uz jen na materialu by to melo byt pres 100K a i kdyby to bylo tak, tak se ty 'investicni mince' moc nezhodnocuji teda. Sorry za OT :angel:
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Cangalino píše: 14 pro 2025 14:19 Moje zacatky a seznameni s vyrobky Noble Audio.Dejchla na me nostalgie kdyz vidim Milenium s kterym jsem si uzil par let.
Ano, silná nostalgie když na tu dobu vzpomínám.
A když si tak představím, co znamená Noble Audio, tak vidím všechny ty výrobky a co za nimi stojí a pak lidi kteří si je pořizují a z nich několik person vyčnívá, a Ty jsi pro mě vyloženě mimořádný člověk. Nevzpomenu si už, jestli si byl dokonce zákazník č.1, ale určitě jsi byl mezi prvními. Milenium jsi nahradil tranzistorovým dělencem který jsem dělal následně, je vidět na fotkách Tvé sestavy které jsi na fórum dával. Ten jsi měl opravdu hooodně dlouho, a kdyby jsi u něj vydržel o nějaké dva roky déle, a nebo já spáchal Atlantis dříve, tak bys měl dost možná i dnes zesilovač ode mě. I tak je Tvoje sestava ze všech na světě složením nejblíže k té mojí. :thumbup:
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Ano Edisony me doprovazeli pres 20 let a nikdy nebyl zadnej problem i Honza Brassany valil oci jak hrajou.Dulezity je ze ted slouzi u kamarada a ten si taky chrochta.Proste vyrobky ktere uz uspokoji i hodne narocneho posluchace nemluvě Stonehenge za me top. :thumbup:
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Tak nakonec došlo ještě ke změně dříve uváděné hodnoty vstupní impedance zesilovače. Ta se snížila z původních 50k ohmů na 10k.
Použil jsem pro řízení hlasitosti odporový atenuátor na 10k ohmech a tím bylo dosaženo významného snížení rušivých složek v signálu bez negativních vlivů na vnímané podání hudby. Tato nižší hodnota není ani technický problém pro běžné zdroje signálu.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Pohled pod kapotu
Pohled na vnitřnosti J.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Moc pekny :thumbup:
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

S koncem roku bych chtěl poděkovat za přízeň a projevenou důvěru všem příznivcům a zákazníkům značky Noble Audio.
A chtěl bych všem popřát, ať se i v nadcházejícím roce můžeme v poklidu oddávat emocím při naší oblíbené hudbě.

Obrázek
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Vítám všechny v Novém roce.
Dospěl jsem k rozhodnutí udělat změnu funkce tlačítka u modelu Sunrise v3, které mělo roli síťového spínače.
Vyšší modely Galaxys ani Heaven jím také vybaveny nejsou. Ty naopak mají přemosťovací tlačítko pro možnost vyřazení DC filtru z provozu. Pokud nezpůsobuje stejnosměrná složka v síti mechanický hluk velkých toroidních transformátorů u zesilovače není potřeba aby byl DC filtr aktivní a lze mít případný zvukový benefit z jeho vyřazení. I když většina dotazovaných zákazníků nahlásili, že nevnímají rozdíl při přemostění DC filtru, tak já ho jasně slyším a pětina dotázaných také.
Takže od této chvíle budou i jednotky Sunrise V3 nabízet funkci přemosťování DC filtru jako mají vyšší modely a nebudou mít spínací síťové tlačítko.
(Všechny aktuální modely filtračních jednotek mají tlačítka umístěné na dně přístroje za čelním panelem, proto nejsou na fotkách jednotek k nalezení, info pro případ, kdyby je někdo marně hledal na obrázcích.)

Zpráva pro dosavadní majitele všech modelů Sunrise, v případě zájmu o upgrade nabízím možnost předělání jednotek v tomto duchu, tedy doposud síťové tlačítko bude mít nově funkci přemosťování DC filtru. Realizace je možná výhradně při osobním dovezení jednotky a po předchozím objednání. Úkon bude proveden na počkání a zadarmo jako poděkování za přízeň značce.
Doba nutná pro provedení zásahu je cca. 1h, a bude možnost jí strávit při poslechu sestavy Noble Audio.
Změna je dobře patrná z obrázku:

Obrázek
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Koukám, že zde zmizel obrázek - pohled pod kapotu zesilovače, tak kdo má zájem, tak na mých stránkách je k vidění.
https://noble-audio.webnode.cz/integrov ... -atlantis/

Byla přidána sekce - Reprosoustavy TUNING
https://noble-audio.webnode.cz/reprosoustavy-tuning/
Odpovědět