Dynamický rozvoj značky EverSolo ma nadchol a po vypočutí streamer DMP-A10 a AMP-F10 som zobral na skúšku kombo a zvuk je Fantastický
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... lo-dmp-a10
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... lo-amp-f10
Já jsem si před pár týdny pořídil streaming transport Eversolo T8. Do té doby jsem streamoval přes ML 5101. Tento skvělý přístroj, primárně SACD přehrávač, umožňuje streaming. Bohužel aplikace je dost nedotažená a já jsem chtěl rozšířit možnosti streamingu.pajuna píše: 19 pro 2025 21:17 Hezke, at ti to hraje![]()
Pripominam, ze jsem old school v poslechu muziky a se streamovani mam zkusenosti pouze od kamaradu.
Mam, mozna trivialni a nevim, zda jednoduse zodpoveditelny dotaz.
Kdyz jsme u teto znacky, ktera me evidentni boom.
Zajimalo by me velmi porovnani Eversolo DMP-A10 nebo DMP-A8 s konkretnimi cdp prehravaci. Mam na mysli napr.kvalitni veci ze streamu pres tento typ (typy) versus cenovy level sacd/cd prehravace (prehravacu), myslim tim konkretne jake urovni cdp by odpovidal! Muze nekdo napsat sve zkusenosti?
TOP nahrávky na SACD/CD u mě zní dospěleji. Nejsem recenzent, abych to uměl popsat. Ovšem zdůrazňuji TOP nahrávky. Dnes jsem v autě slyšel Aerosmith a hned po návratu domů jsem si pustit CD Nine Lives Columbia Records. Neodposlouchal jsem to. Nebavilo mě to. Zastřený zvuk, pod dekou. Roling Stones z Tidalu prostě zněly mnohem líp.pajuna píše: 19 pro 2025 22:07 Diky za odpoved, ale me prave zajima porovnani kvality, napr, v tomto pripade sacd/cd z ML 5101 vs Eversolo 8.
Jsi schopen to porovnat?
Porovnání je prosré: Eversolo amp a10 vs. Teac Esoteric josu dva různén světy. Momentálně asi 2 měsíce mám konfiguraci: amp-a10 jako streamer, do něj pak přes digitální koax. kabel vstup z Esotericu, jako preamp opět amp-a10, výstup přes xlr do Macury PA4. Xabina Quarta Evoluzione jako bedny. Stejná nahrávka ze streameru vs. Cd - CD je o level výše, v detailu, dynamice, prostoru, streamer je pod dekou, horší dynamika, i horší prostor. V této konfiguraci je právě vidět rozdíl streamer vs. CD, protože DAC a preamp jsou stejné (amp-a10). Pro náročný poslech je stream nepoužitelný. Ale jako informační zdroj výborný. Mám dost vysoké nároky na kvalitu zvuku, ale i v této realitvně levné sestavě by mohl být pro ledaskoho zvuk jako konečná...pajuna píše: 19 pro 2025 21:17 Hezke, at ti to hraje![]()
Pripominam, ze jsem old school v poslechu muziky a se streamovani mam zkusenosti pouze od kamaradu.
Zajimalo by me velmi porovnani Eversolo DMP-A10 nebo DMP-A8 s konkretnimi cdp prehravaci. Mam na mysli napr.kvalitni veci ze streamu pres tento typ (typy) versus cenovy level sacd/cd prehravace (prehravacu), myslim tim konkretne jake urovni cdp by odpovidal! Muze nekdo napsat sve zkusenosti?
Zdeny, mohl bys prosím popsat kompletní digitální cestu – od routeru až po streamer/server? Už delší dobu se snažím upozorňovat na to, že podobné závěry je fér vztahovat ke konkrétnímu systému. Věta „pro náročný poslech je stream nepoužitelný“ bez tohoto dovětku může působit jako obecná pravda, což podle mých zkušeností rozhodně neplatí.Zdeny píše: 20 pro 2025 14:06Porovnání je prosré: Eversolo amp a10 vs. Teac Esoteric josu dva různén světy. Momentálně asi 2 měsíce mám konfiguraci: amp-a10 jako streamer, do něj pak přes digitální koax. kabel vstup z Esotericu, jako preamp opět amp-a10, výstup přes xlr do Macury PA4. Xabina Quarta Evoluzione jako bedny. Stejná nahrávka ze streameru vs. Cd - CD je o level výše, v detailu, dynamice, prostoru, streamer je pod dekou, horší dynamika, i horší prostor. V této konfiguraci je právě vidět rozdíl streamer vs. CD, protože DAC a preamp jsou stejné (amp-a10). Pro náročný poslech je stream nepoužitelný. Ale jako informační zdroj výborný. Mám dost vysoké nároky na kvalitu zvuku, ale i v této realitvně levné sestavě by mohl být pro ledaskoho zvuk jako konečná...pajuna píše: 19 pro 2025 21:17 Hezke, at ti to hraje![]()
Michale, signál do amp-a10 jde po wifi. Streamer je v řetězci: amp-a10 /Eversolo streamer)-->koncák Macura PA4-->Xavina Quarta Evoluzione. Preamp v této sestavě není a je použit ten, co je ve streameru. Kabeláž mezi streamerem, a koncákem je XLR Oyiade, kabely k bednám postříbřená měď v teflonu Wirewoo Colorado 911. Druhá větev je CD : zdroj je TEAC Esoteric DV 50 napojený digitálně do DACu ve streameru, dále je vše stejné. Takže rozdíl ve zvuku tvoří CD vs. stremaer, protože DAC a preamp jsou shodné. Rozdíl ve zvuku CD vs. stream jsme se snažil popsat: horší dynamika, prostor, detail, zvuk streamu je "poddekový" - méně výšek ale s horším jejich rozlišením. Zvuk z CD přehrávače je prostě detailnější, o hodně víc dynamický, ropzliščený, prostor je parádní, prostě je to fakt jinde.zappa - Mecca studio píše: 20 pro 2025 18:01Zdeny, mohl bys prosím popsat kompletní digitální cestu – od routeru až po streamer/server? Už delší dobu se snažím upozorňovat na to, že podobné závěry je fér vztahovat ke konkrétnímu systému. Věta „pro náročný poslech je stream nepoužitelný“ bez tohoto dovětku může působit jako obecná pravda, což podle mých zkušeností rozhodně neplatí.Zdeny píše: 20 pro 2025 14:06Porovnání je prosré: Eversolo amp a10 vs. Teac Esoteric josu dva různén světy. Momentálně asi 2 měsíce mám konfiguraci: amp-a10 jako streamer, do něj pak přes digitální koax. kabel vstup z Esotericu, jako preamp opět amp-a10, výstup přes xlr do Macury PA4. Xabina Quarta Evoluzione jako bedny. Stejná nahrávka ze streameru vs. Cd - CD je o level výše, v detailu, dynamice, prostoru, streamer je pod dekou, horší dynamika, i horší prostor. V této konfiguraci je právě vidět rozdíl streamer vs. CD, protože DAC a preamp jsou stejné (amp-a10). Pro náročný poslech je stream nepoužitelný. Ale jako informační zdroj výborný. Mám dost vysoké nároky na kvalitu zvuku, ale i v této realitvně levné sestavě by mohl být pro ledaskoho zvuk jako konečná...pajuna píše: 19 pro 2025 21:17 Hezke, at ti to hraje![]()
Stream vs. CD není otázka principu, ale implementace. CD přehrávač je uzavřený a relativně kontrolovaný systém, zatímco stream je extrémně citlivý na kvalitu celé digitální cesty – sítě, serveru, clockingu, napájení i SW. Pokud je některý z těchto článků slabší, výsledek to okamžitě odhalí.
Proto si myslím, že nelze zobecňovat „stream je horší než CD“, ale spíše říct: v této konkrétní konfiguraci vychází CD lépe. A to je důležitý rozdíl.
Jak jsem psal, v tvé konfiguraci to tak může býtZdeny píše: 20 pro 2025 20:03Michale, signál do amp-a10 jde po wifi. Streamer je v řetězci: amp-a10 /Eversolo streamer)-->koncák Macura PA4-->Xavina Quarta Evoluzione. Preamp v této sestavě není a je použit ten, co je ve streameru. Kabeláž mezi streamerem, a koncákem je XLR Oyiade, kabely k bednám postříbřená měď v teflonu Wirewoo Colorado 911. Druhá větev je CD : zdroj je TEAC Esoteric DV 50 napojený digitálně do DACu ve streameru, dále je vše stejné. Takže rozdíl ve zvuku tvoří CD vs. stremaer, protože DAC a preamp jsou shodné. Rozdíl ve zvuku CD vs. stream jsme se snažil popsat: horší dynamika, prostor, detail, zvuk streamu je "poddekový" - méně výšek ale s horším jejich rozlišením. Zvuk z CD přehrávače je prostě detailnější, o hodně víc dynamický, ropzliščený, prostor je parádní, prostě je to fakt jinde.zappa - Mecca studio píše: 20 pro 2025 18:01Zdeny, mohl bys prosím popsat kompletní digitální cestu – od routeru až po streamer/server? Už delší dobu se snažím upozorňovat na to, že podobné závěry je fér vztahovat ke konkrétnímu systému. Věta „pro náročný poslech je stream nepoužitelný“ bez tohoto dovětku může působit jako obecná pravda, což podle mých zkušeností rozhodně neplatí.Zdeny píše: 20 pro 2025 14:06
Porovnání je prosré: Eversolo amp a10 vs. Teac Esoteric josu dva různén světy. Momentálně asi 2 měsíce mám konfiguraci: amp-a10 jako streamer, do něj pak přes digitální koax. kabel vstup z Esotericu, jako preamp opět amp-a10, výstup přes xlr do Macury PA4. Xabina Quarta Evoluzione jako bedny. Stejná nahrávka ze streameru vs. Cd - CD je o level výše, v detailu, dynamice, prostoru, streamer je pod dekou, horší dynamika, i horší prostor. V této konfiguraci je právě vidět rozdíl streamer vs. CD, protože DAC a preamp jsou stejné (amp-a10). Pro náročný poslech je stream nepoužitelný. Ale jako informační zdroj výborný. Mám dost vysoké nároky na kvalitu zvuku, ale i v této realitvně levné sestavě by mohl být pro ledaskoho zvuk jako konečná...
Stream vs. CD není otázka principu, ale implementace. CD přehrávač je uzavřený a relativně kontrolovaný systém, zatímco stream je extrémně citlivý na kvalitu celé digitální cesty – sítě, serveru, clockingu, napájení i SW. Pokud je některý z těchto článků slabší, výsledek to okamžitě odhalí.
Proto si myslím, že nelze zobecňovat „stream je horší než CD“, ale spíše říct: v této konkrétní konfiguraci vychází CD lépe. A to je důležitý rozdíl.
Presne tak.A toto vela hifistov nechape.Proste naozaj zalezí na konkretnej konfiguracii systemu a nie na tom,ci pouzíva niekto stream alebo CD ci SACD.zappa - Mecca studio píše: 20 pro 2025 18:01 Proto si myslím, že nelze zobecňovat „stream je horší než CD“, ale spíše říct: v této konkrétní konfiguraci vychází CD lépe. A to je důležitý rozdíl.