Skusenosti a nazory na predajcu MeccaHighend

Obecná diskuze o kvalitě zvuku a možnostech techniky.
acibuk

Re: Skusenosti a nazory na predajcu MeccaHighend

Příspěvek od acibuk »

zappa - Mecca studio píše: 13 úno 2026 19:00.
Myslím si,.že nikde není zákon, ani pravidla jak se má prodejce chovat. Nebo ano? :)
Ten zákon existuje, jmenuje se Zákon na ochranu spotřebitele. Každý kdo podniká v obchodě jej musí dodržovat. Proto pokud nejsi schopen reklamaci vyřídit do 30 dnů, má zákazník právo na vrácení plné ceny zboží.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Mofi Master Phono, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD
Vienna

Příspěvek od Vienna »

acibuk píše: 14 úno 2026 09:53
zappa - Mecca studio píše: 13 úno 2026 19:00.
Myslím si,.že nikde není zákon, ani pravidla jak se má prodejce chovat. Nebo ano? :)
Ten zákon existuje, jmenuje se Zákon na ochranu spotřebitele. Každý kdo podniká v obchodě jej musí dodržovat. Proto pokud nejsi schopen reklamaci vyřídit do 30 dnů, má zákazník právo na vrácení plné ceny zboží.
Co presne po zappovi chces? Cestne prohlaseni, ze pripadnou reklamaci vyridi do 30 dnu? Proc by to delal, kdyz mu to uklada legislativa, stejne jako jakemukoli jinemu prodejci? Si od nej neco kup, a az se Ti to pokazi (pokud se to pokazi), budes chranen stejne jako jsi chranen treba v Lidlu. Kde mas problem?
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Z čeho soudíš, že mám problém?
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Mofi Master Phono, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD
aretax

Příspěvek od aretax »

Nezdá sa vám, že by už stačilo? Je tu iba jediný predajca, do ktorého je potrebné sa navážať? Všetci mudrujete, väčšina z vás ho ani nepozná a rozoberáte kraviny. Kúpte si niečo v Lidli, Kauflande, alebo v Tescu a skúste si uplatniť záruku. Keď sa vám výrobok rozpadne po 2 dňoch, tak vám budú tvrdiť, že je to vinou nesprávneho zaobchádzania. Keď sa mi raz rozpadli po týždni drahé topánky, tak mi reklamáciu zamietli. Ako dôvod uviedli, že som s nimi chodil v daždi. Najvyšší čas nechať Michala na pokoji Povedali sme si svoje názory, Michal je samostatne mysliaci človek a čo si z nich vyberie je iba jeho vec. Ak sa vám jeho štýl podnikania nepáči, môžete nakupovať inde. Ani mne sa niektoré jeho metódy nepozdávajú, napísal som svoj názor, ale je to iba jeho biznis. Navyše každý obchodník má svoju "politiku" a zákazník ju buď rešpektuje, alebo nakupuje inde.
Michal, nech sa Ti darí.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Antony

Příspěvek od Antony »

Od začátku tohle vlákno považuji za účelově škodolibě založené. Uživatelem, který s v podobných provokacích vyžívá, dávno ho mám přečteného, a podobné přitahuje.
Všichni, co zde Zappu shazujete, se na negativní manipulaci s prostředím podílíte. Nebo snad založíme na každého aktivního člena pomlouvací vlákno?
Michal je především slušný člověk, a kdo to o něm nevěděl, tak to teď ví. To je jediná pozitivní věc, kterou tento zlovolný čin přinesl. Všimněte si, že se Michal k vláknu nevymezuje, toleruje ho, a tím i přes křivé praktiky zakladatele zdejší prostředí narovnává.
Jak jsem psal na začátku, celý tento nesmysl je vhodné smazat, nic dobrého nepřináší.
Filtr - Sroll Purity Quantum / Zesilovač - Sroll Rhythm MkIII / Repro - Raidho C 3.1 / Gramo - Transrotor Fat Bob / Rameno - Kuzma 4Point 9 + Kondo Silver Wire/ Přenoska+předzes - DS Audio DS-W3 set / DAC - Sroll Muse / Kabeláž - Sroll Purity Quantum
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Já nemám žádné obchodní zkušenosti se Zappou a proto bych si ani nedovolil tady něco hodnotit. Jen jsem věčně upozornil, že se na něj, jako na každého prodejce, vztahuje zákon na ochranu spotřebitele. Prodává věci v hodnotě desítek tisíc eur a pro mě jako pro kupujícího je naprosto nezbytné aby byl zajištěn servis, jak záruční tak i pozáruční. Vůbec netuším jak to má vyřešeno a je mi to jedno, protože u něj nic nekupuji. Jen jsem to chtěl připomenout všem jeho potenciálním zákazníkům a jako potenciální zákazník říct obchodníkovi co je pro mě důležité a podle čeho se může zákazník rozhodovat.

Z mého okolí vím jak časté jsou problémy s našimi drahými mazlíčky. Vůbec si neumím představit, že bych neměl kvalitní podporu prodejce. I když jsou to drahé přístroje, často se nejedná o masivní výrobu a některé nemají daleko k prototypu. Ač se nám to nemusí zdát, pořád to je spotřební zboží.

Chápu, že tady spousta nakupuje z druhé ruky, kde tento aspekt obchodu odpadá. To se netýká Zappy jakožto prodejce.

To je tak asi vše co jsem chtěl říct.

Přeji Zappovi mnoho spokojených zákazníků.

Tom
Odpovědět