Ultrazvuková pračka vinylů
- Mastervoice
Re: Ultrazvuková pračka vinylů
Dobře. a zlepšení "zvukového signálu" zaznamenáno bylo?
když selžou všechny pokusy je načase otevřít návod k použití
Myslím že o vysoko pozitívnych výsledkoch čistenia na tejto konkrétnej práčke a veľmi zaujímavý vplyv na reprodukciu na nej vyčistených LP sa na nete popísalo mnoho. Konkrétny experiment bol vykonaný za účelom zistenia prípadného poškodenia LP pri mnohonásobnom, opakovanom čistení, o ktorom sa na tomto vlákne diskutovalo. Daný výsledok sa týka konkrétneho modelu práčky a neviem sa vyjadriť ako sa správajú podobné zariadenia od iných výrobcov. Áno pozitívny vplyv na reprodukciu je po jednom - dvoch procesoch čistenia nepopierateľne nadmieru pozitívny. Jaro
ahoj..ako si to kontroloval po tých praniach?len posluchom?elp píše: 11 led 2025 09:45 Ahojte,
krátky subjektívny poznatok k čisteniu ultrazvukovou práčkou. Keďže som sa taktiež doteraz nikdy nad prípadným možným poškodením LP pri čistení ultrazvukom nezaoberal, spravil som si pokus s tým že nejakú tú platňu v prípade poškodenia obetujem. Na práčke Audio Desk vinyl cleaner pro x som čistil platňu opakovane 30x, v priebehu cca 2 týždňov. Vždy po 5 cykloch čistenia bola platňa kontrolne prehrávaná - vždy 1 celá strana na gramofóne Thorens TD 124 DD s prenoskou Ortofon / Thorens SPU TD 124. Počas celého testu žiadna degradácia zvukového signálu nebola zaznamenaná. Toľko k tejto téme moje subjektívne zistenie. Jaro
Pro-Ject Xtension 9 Evolution/Ortofon 2m Black,Bi amp 2x Onkyo A9150,Bowers & Wilkins CDM 7NT,kabeláž DM audio,phono kabel Pro-Ject silver
-
Libor Šulc-TYKON
- Kontaktovat uživatele:
AudioDesk Glass uvedli na trh nový model čističky, Premium. Jedná se skutečně o skvělý výrobek včetně využití kartáčů z nanovláken, dokonalého sušení atd. Prostě mašina, která prošla 30ti letým vývojem. Mimochodem, neuvěřitelné je, jak funguje na zcela nových LP!
Jde o naprosto bezkonkurenční výrobek, proto jsme se rozhodli zařadit čističky AudioDesk Glass do našeho distribučního portfolia.
Od 1.11. 2025 je TYKON oficiální distributor a zastoupení AudioDesk Glass.
Jde o naprosto bezkonkurenční výrobek, proto jsme se rozhodli zařadit čističky AudioDesk Glass do našeho distribučního portfolia.
Od 1.11. 2025 je TYKON oficiální distributor a zastoupení AudioDesk Glass.
nechcem byt hnusny ale 30rokov vyvovaja a oni - TAKA firma vyda nieco take. co keby som dal predchadzajucu verziu k tomu tak sa mozem opytat nehifistu aby nasiel 4 rozdiely :-D. neviem ci by sa mu to podarilo.
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
Netreba hľadať rozdiely, stačí si na nej, alebo na staršej verzii oprať platňu. V podstate nič lepšie z dostupných obdobných zariadení na trhu zatiaľ nie je. A že nemá nejaký display a kopec svietielok? No myslím že to nie je kolotoč.
Mohl by někdo prosím vás napsat praktické zkušenosti s Huminguru Nova ohledně originální kapaliny a jiných alternativách co se dají použít.
Jak moc se kapalina mění, kolik vydrží atd....
Děkuji mockrát.
Jak moc se kapalina mění, kolik vydrží atd....
Děkuji mockrát.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Technics 1200G, DS Audio.
Mám HumminGuru a jsem s ní spokojený.
Kapalinu používám destilovanou vodu a do 5 l kanystru dávám jednu polévkovou lžíci smáčedla Fotonal.
Vodu měním po vyprání cca 10 LP.
Když jsem studoval stránky výrobce, zjistil jsem, že se má používat pouze čistá voda bez lihu, jinak může dojít neuznání záruky.
Peru v programu 5 minut ultrazvuk a 10 minut sušení
Kapalinu používám destilovanou vodu a do 5 l kanystru dávám jednu polévkovou lžíci smáčedla Fotonal.
Vodu měním po vyprání cca 10 LP.
Když jsem studoval stránky výrobce, zjistil jsem, že se má používat pouze čistá voda bez lihu, jinak může dojít neuznání záruky.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Bacha na podvodníky !!!
https://www.jhdsjkfs.shop/sdkih3bkg400? ... fvEALw_wcB
Pračka nestojí 3000, ale asi 5x tolik !
https://www.jhdsjkfs.shop/sdkih3bkg400? ... fvEALw_wcB
Pračka nestojí 3000, ale asi 5x tolik !
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Díky moc, super info. Co ta jejich vodička co k tomu dávají?
No a koupím ji na Gramodeskách tam bude ok. Vezmu to Novu, ta je za 25 asi.
No a koupím ji na Gramodeskách tam bude ok. Vezmu to Novu, ta je za 25 asi.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Přihodím i svou zkušenost s pračkou Humminguru NOVA. Doporučil bych plnit nádržku, ve které se pere vinyl, vždy až po rysku označenou na pomocné "tyčce" jako maximální pro danou velikost vinylové desky. Pokud je kapaliny méně, pračka pak vydává výrazně hlasitější až ječivě řezavý zvuk. Což může nastat, pokud budeš prát a hlavně sušit více desek, pak odpařování a tedy i snižování hladiny probíhá poměrně rychle. Jinak integrovaná sušička je v typu NOVA super výkonná, po šesti min. je deska až na pár kapek zcela suchá.
A ještě doplním, že pro 12''' vinyl je to 400ml, tedy plná vyprazdňovací nádržka.
Foxi zarazil mě ten zákaz použití lihu. Prošel jsem web výrobce a na informaci, že by se výslovně nesměl používat líh, jsem nenarazil. Výrobce uvádí, že nemusí uznat záruku, pokud se budou k praní používat jím neschválené kapaliny a prostředky. Což je ale prakticky vše kromě jím prodávaná "The Small Bottle" kapalina (neschválený je tedy i Fotonal). Pokud bys mohl prosím dohledat/upřesnit ten zákaz použití lihu, byl bych ti vděčný, protože používám klasickou směs destilky s isopropylalkoholem (a kapkou smáčedla).fox píše: 28 led 2026 14:15 Když jsem studoval stránky výrobce, zjistil jsem, že se má používat pouze čistá voda bez lihu, jinak může dojít neuznání záruky.
A ta jejich mala lahvicka je ok na praní? Dokupovali jste jí a nebo prostě perete ve vašem roztoku?
Já dávám kávovou lžičku Fotonalu do kanystru destilky proto, aby se netvořily na desce kapky. Myslím, že to by při případné reklamaci nikdo nepoznal. Fotonal je neagreivní smáčedlo.
Nedával bych nic agresivního, aby nemohlo dojít k rozleptání něčeho uvnitř přístroje.
Nedával bych nic agresivního, aby nemohlo dojít k rozleptání něčeho uvnitř přístroje.
Tu malou lahvičku jsem nezkusil, bral jsem že je to smáčedlo a nahradil jsem to Fotonalem, kterého mám poněkud větší lahvičku :-)
A pokud přemýšlím nad použitím isopropylalkoholu, ten by měl být vůči elektrickým kontaktům neškodný, větší problém by byl předpokládám při zatečení destilky.
Popravdě bych i zkusil jen směs destičky s tou jejich kapalinou, ale peru teď větší mnozstvi zaneřáděných desek včetně mastných otisků prstů a tam to bez izopropylalkoholu nejde pryč.
A pokud přemýšlím nad použitím isopropylalkoholu, ten by měl být vůči elektrickým kontaktům neškodný, větší problém by byl předpokládám při zatečení destilky.
Popravdě bych i zkusil jen směs destičky s tou jejich kapalinou, ale peru teď větší mnozstvi zaneřáděných desek včetně mastných otisků prstů a tam to bez izopropylalkoholu nejde pryč.
Měla by mě v pondělí dorazit tak napíšu postřehy. Nemám vůbec ánung ten fotonal kupjete v jakém obchodě.
V obchodě s fotopotřebami. Dá se sehnat i přes internet. Třeba tady https://www.fotoskoda.cz/foma-fotonalsmacedlo
Kolegové díky moc za info, pračka je doma a jo jsem spokojený. Komfort praní je hodně dobrý a účinost taky hodnotím kladně. Měl jsem tady pár desek kde byly lupance které nešly klasickou odstranit a ultrazvukem jsou pryč.
Peru zatím v jejich dodané kapalině a po šesti minutách je deska absolutně suchá, myslím že i povrchový hluk je menší.
Jak to máte prosím vás s filtry?
Peru zatím v jejich dodané kapalině a po šesti minutách je deska absolutně suchá, myslím že i povrchový hluk je menší.
Jak to máte prosím vás s filtry?