Ahoj všem,
dívám se, že u SP Audio v posledních týdnech pořádně „narváno“, tak si dovolím přispět se svou troškou do mlýna. Měl jsem možnost zúčastnit se subjektivního testování napájecích kabelů přímo na vynikajícím zesilovači SP Audio A400 (v sestavě s DACem od Chordu a i DACem od SP Audio). Cílem bylo zjistit, jak moc dokáže charakter kabelu ovlivnit finální emoci z tohoto výborného koncového stupně.
Zkoušeli jsme čtyři různé světy a změny byly, upřímně řečeno, obrovské:
1. Stranka Silver Power Max: Vlajková loď pana Stranky (přes 4000 €). Je to výborný kabel, frekvenčně naprosto vyrovnaný a korektní. Nic neschovává, nic nepřidává – poctivý high-end základ, který k filozofii SP Audio logicky sedí.
2. Synergistic Research Atmosphere Euphoria HC: Ve srovnatelné ceně. Tady se zvuk citelně otevřel do šířky i hloubky. Scéna dostala více vzduchu a prostor byl hmatatelnější.
3. Roth Ariya Light: I když mu chyběla ta úplná otevřenost nejdražších modelů, nabídl neskutečně emocionální a barevný přednes s dynamickým basem. Je to přesně ten kabel, který do jinak technicky precizního systému vdechne život. Jen si nakonec v této konkurenci odnesl černého Petra
4. Synergistic Research SRX XL: Třešnička na dortu a vítěz bez diskuzí. Jakmile jsme ho zapojili, testování v podstatě skončilo. Kabel z jiné planety – fantastická čistota, přirozenost a klid. Zmizela jakákoliv „elektronická“ pachuť a zbyla jen čistá hudba.
Můj závěr:
Potvrdilo se mi, že i když je model A400 skvěle vyladěný kabely pana Stranky, jeho potenciál sahá ještě dál. Synergistic Research (zejména SRX XL) ukázal, že tento zesilovač dokáže zahrát s takovou vrstvou přirozenosti a prostoru, o které jsme dříve jen snili.
Je skvělé sledovat, jakou práci kluci z SP Audio odvádějí, a testování s různou kabeláží jen potvrzuje, jak vysoký strop jejich železo má.
IMG_0625.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.