Co si myslíte o současné kvalitě vinylů ?

Vše o kvalitě vydavatelství, nahrávek i nosičů (CD,SACD,DVD,Bluray,Vinyl).
Odpovědět
Miles

Co si myslíte o současné kvalitě vinylů ?

Příspěvek od Miles »

Nebudu se dlouze rozepisovat , nedělám to a ani mě to nikterak nebaví , fotky nejsou moje jsou mého kamaráda který si koupil titul ani přesně nevím název interpreta , ale to je vcelku jedno přišlo mu v první objednávce toto
IMG_2911.JPG
ano vidíte správně na straně B jsem na sobě nalepené 2 středové etikety . A když to kamarád reklamoval s tím že je vinyl špatně vyrobený držte se toto jsem ještě v životě nevyděl přišlo mu toto
IMG_2912.JPG
jedná se o Německé vydavatelství které takto lisuje vinyly a kvalita posuďte sami !!!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PGH

Re: Co si myslíte o současné kvalitě vinylů ?

Příspěvek od PGH »

Nové desky jsem přestal kupovat, měl jsem dovcela dost reklamací a už jsem neměl nervy na to chodit na poštu atd. Ted už beru LP starší od kamarada co je vozí zen zahraničí a vzdy si je nejprve doma přehraju a pak se rozhodnu.
HonzaE

Příspěvek od HonzaE »

Miles
Pěkná "sběratelská rarita" :thumbdown: . Samozřejmě je to smutné zvlášť když cena vinylů stoupla za posledních pár let o 50% i více.
PGH píše: 21 led 2026 19:10 Ted už beru LP starší od kamarada co je vozí zen zahraničí a vzdy si je nejprve doma přehraju a pak se rozhodnu.
To máš štěstí, to je ideální, bohužel taková možnost obvykle není. Já měl celkem štěstí a za posledních tak 5 let reklamoval jen 2x nebo 3x. Ale najdou se i desky bezvadné. Bohužel u vinylů je to vždy trochu loterie.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC500 s Ortofon 2M Bronze, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Mogami, Supra, Viablue, filtry Supra
TV LG OLED55B56LA
Antony

Příspěvek od Antony »

Kvalita vinylů je stejná napříč desetiletími. Ojedinělý zmetek se našel vždycky, podle něj nelze usuzovat vůbec na nic.
Pokud bychom měli hledat obecné rozdíly, jsou jinde.
Filtr - Sroll Purity Quantum / Zesilovač - Sroll Rhythm MkIII / Repro - Raidho C 3.1 / Gramo - Transrotor Fat Bob / Rameno - Kuzma 4Point 9 + Kondo Silver Wire/ Přenoska+předzes - DS Audio DS-W3 set / DAC - Sroll Muse / Kabeláž - Sroll Purity Quantum
PGH

Příspěvek od PGH »

Mám jinou zkušenost, vsechny LP co jsem nakoupil v letech 1978 - 1992 (pak jsem přešel na CD) a bylo jich několik stovek jsem neměl ani jedno vadné. V poslednich asi 10 letech co jsem se vrátil zase trochu vic k analogu jsem nakoupil spoustu LP a z toho jen asi 20 nových a z těch jsem 6 musel reklamovat a jedno dokonce dvakrát a i podruhé bylo zase špatné tak jsem radsi vzal CD. Většina těch nových byla lisována v Loděnicích.
Odpovědět