Roth Audio

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
Odpovědět
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Roth Audio

Příspěvek od Rothaudio »

Představuji zde hlavně nové věci od značek Synergistic Reserach, Stillpoints a ETI Research

🆕 Nové XLR konektory ETI Research Coda – celé piny ze stříbra 🔊

Zdravím všechny fajnšmekry!
Chtěl bych jen krátce upozornit na zajímavou novinku, která mi přišla pod ruce – XLR konektory Coda od Eti Research. Možná znáte jejich RCA nebo reproduktorové konektory, ale tady se posouvají zase o krok dál.

➡️ Piny jsou celé ze stříbra – ne jen pozlacené nebo postříbřené, jak to většinou bývá.
➡️ Zpracování působí precizně, tělo je elegantní, ale co je hlavní – jde tu o maximální vodivost a co nejméně ztrát na rozhraní.

Zatím čerstvá novinka, takže spíš takové „v první linii“. Pokud někoho zajímá detailnější info nebo fotky z výroby/zapojení, klidně se ozvěte. 😊

Zde je kolekce všech XLR

https://www.eti-research.audio/products ... connectors
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Roth Audio

Příspěvek od Rothaudio »

Stále je si s čím hrát. Nejvíce mě baví dělat radost druhým a dále mě posouvá vpřed každá zkušenost.
20240528_102350.jpg
20240606_153031.jpg
20250811_155058.jpg
20250412_085024.jpg
IMG-20250831-WA0002.jpg
20250729_172412.jpg
IMG-20250822-WA0052.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdeny

Příspěvek od Zdeny »

Bryston :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)

Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Zdeny píše: 17 říj 2025 11:35 Bryston :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ano, každá sestava je jiná. (*) Baví mě ladit zvuk. S tím, že na konci je zvuk krásně barevný a přirozený. Člověk se cítí obklopený živou, autentickou hudbou.
manev

Příspěvek od manev »

Chystám se na návštěvu ke kamarádovi,který si pořídil SR PowerCell SRX 14(jeho řetězec na těch krásných fotkách není).Řekl mi,že mne čeká úchvatný zážitek.Jsem moc zvědav!
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Manev
Ano, zvuk je velmi příjemný(ještě budeme ladit kabely)
20250731_103547.jpg
Mirus

Příspěvek od Mirus »

Co ty obrazy, různé hrníčky, vodováha, hrošík a podobně. To má taky mít vliv na lepší kvalitu zvuku 😉😁😁😁?
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Osvobození Zvuku: SRX Powercell – Když se z filtračního brzdění stane alchymie! (Nordost a Accuphase vs Synergistic)
​Ahoj audiofilové a nadšenci čisté energie,
​Dnes chci sdílet neuvěřitelný zážitek a poznatky z intenzivního testovacího odpoledne, které zásadně změnilo naše vnímání síťového napájení. Šlo o přímou konfrontaci stávající filtrační sestavy (Accuphase + Nordost lišty) s referenčním síťovým centrem Synergistic Research SRX Powercell.
​Sestava, na které jsme testovali, byla špičková, a přesto nás výsledek posadil na zadek.
​Fáze 1: Stávající Filtrační Sestava (Accuphase + Nordost)
​První poslech proběhl přes stávající řešení, které kombinuje filtraci a distribuci. Naše poznatky byly překvapivé, ale konzistentní:
​Zvuk: Brzděný, utažený a bez nádechu.
​Detaily: Rozpitý, tvrdý, postrádající přirozenou texturu.
​Bas: Nafouklý, pomalý, bez kontury a vhledu.
​Celkový dojem: Snažili jsme se najít radost, ale spíše jsme analyzovali chyby. Zvuk se choval, jako by byl držen pod tlakem.
​Fáze 2: Přesun na SRX Powercell – Osvobození
​Poté jsme dle nejlepších možností – a hlavně s využitím kvalitní kabeláže – zapojili hlavní komponenty systému přímo do SRX Powercell. Změna, která nastala, byla alchymická.
​Zvuk se doslova rozjasnil a vyloupl jako u cibule, vrstvu po vrstvě. Najednou zmizel pocit, že by systém něco potlačoval.
​Harmonie a Barva: Zvuk byl najednou naprosto přirozený a barevný. Dřevěné nástroje hrály jako dřevo, housle jako housle. Tóny měly texturu a život.
​Basy a Kontrola: Basová sekce se naprosto zpevnila, získala vhled, hloubku a rychlost. Zmizel onen "nafouklý" pocit.
​Prostor: Scéna získala obrovskou hloubku a šířku, s přesným umístěním nástrojů.
​Nejdůležitější pocit: Chtělo se nám poslouchat stále další a další nahrávky. Zmizela potřeba analyzovat a přišla čistá radost z poslechu.
​Závěr: Přechod od Kontroly k Rezonanci
​Tento test nám ukázal, že filtrace je často brzdou. Místo, aby systém jen potlačoval šum, potlačuje i esenci a život hudby. SRX Powercell nám ukázal, že opravdová čistota není o filtraci, ale o absolutním, neomezeném průtoku energie.
​Pro mě osobně to byl vhled, že i ve zvuku platí, že opravdové osvobození přichází s uvolněním tlaku.
​Máte někdo podobné zkušenosti s přechodem od klasické filtrace k síťovým centrům s neomezenou propustností?
Poznatky po hlubším zamyšlení: Můj kamarád to po poslechu trefně shrnul: Působí to, jakoby SRX Powercell čistil celou kabeláž a komponenty za ním. Je to v podstatě, jako byste provedli kompletní "kabelovou hygienu" celého systému. Namísto pasivního blokování nečistot se Powercell aktivně stará o to, aby celá cesta signálu byla čistá, stabilní a bez vnitřního napětí. Zvuk se pak může konečně osvobodit.

​Těším se na vaše postřehy.
20251019_172639.jpg
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

To vypadá jako Amarock komponenty? Právě jsem napsal svou zkušenost s power managment od Signal projects, a tvá slova vzbuzují přesně mé dojmy z včerejšího testu kde jsem byl pouze sám. Možná bychom mohli stejný test provést u mne ve studiu, to by mohlo být zajímavé. dej vědět zda bys měl zájem. Jsem zcela pohlcen včerejšími výsledky. Je pravda, že mé výsledky jsou založeny na zcela novém a nezahořeném zboží(kabeláž + filtrace), předpokládám, že zvuk se bude kolem 70 hodin zlepšovat, včera prvních 10 hodin nadšeného poslechu, stále ho mám v hlavě. :clap:
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
F2014

Příspěvek od F2014 »

Koukám, že tam jsou použity Nordost Qsine a Qwave.
Jsou tam jen, že je nebylo kam položit, anebo byly "slyšet" i v SRX Powercell?
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Roth audio: Tá pôvodná filtrácia ako bola zapojená? Lebo vidím tam Accuphase PS50X, čo nie je riešenie určené pre pripojenie zosilňovačov. Bolo to predtým tak, že do Accuphase pračky boli cez Nordost lištu zapojené len nevýkonové komponenty a koncové zosilňovače boli priamo zo steny?
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech Ruby Hill, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Blesk666:
Ano do lišty QB10 výkonové zesilovače a do Accuphase jen zdrojové komponenty. Největší změna právě byla u nízkoodběrových komponent.

FS2014
Ano, vzali se ze všech možných zásuvek a slyšet to také bylo. Já tomu říkám harmonizéry :)
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Rothaudio: Vďaka za odppveď.
Preto som sa pýtal lebo aby si to ostatní neinterpretovali tak, že Accuphase PS pračky majú takýto prejav obecne.
Teda zosilňovače v prvom prípade neboli zapojené v žiadnej filtrácii/regenerácii a predpokladám, že ste porovnávali tak, že v druhom prípade boli aj koncové zosilňovače zapojené do SR filtrácie.
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech Ruby Hill, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Ahoj všem audiofilům,

​chtěl bych se podělit o jeden z nejzajímavějších zážitků z poslední doby a zároveň přinést reálný důkaz toho, o čem se u produktů Synergistic Research tak často bavíme.
​Měl jsem tu čest navštívit majitele jednoho z nejlepších systémů u nás (viz foto). Je to sestava postavená bez kompromisů, kde by člověk řekl, že už není co zlepšovat. Přesto majitel cítil, že potenciál ještě není na 100 % využit – konkrétně v oblasti nízkých frekvencí a celkového klidu.
​Domluvili jsme se na první fázi "systémového ladění" pomocí ekosystému SR.
​Co jsme instalovali:
​3x Synergistic Research Black Box: Pasivní nízkofrekvenční rezonátory pro kontrolu basových módů místnosti. Plus ATM Carbon
​2x UEF Performance Enhancer (XLR): Zapojeno do volných vstupů předzesilovače.
​4x UEF Performance Enhancer (Ethernet): Zapojeno do volného portu switche, routeru
​Výsledek?
Majitel byl naprosto nadšený. Rozdíl nebyl jemný, byl obrovský. Zmizelo jakékoliv "hučení" nebo dunění, bas se neuvěřitelně zpevnil, zrychlil a pročistil. Ale co bylo nejvíc fascinující – tím, že se uklidnil bas, otevřel se celý zbytek spektra. Zvuková scéna se prohloubila, byla najednou klidnější, černější a plná mikrodetailů, které byly dříve maskované.
​Důkaz místo slibů (Audio "PŘED a PO")
​Protože vím, že to zní jako "voodoo", udělal jsem na místě profesionální stereo nahrávku přímo z poslechového místa.
​Poslechněte si sami ten rozdíl. Nahrávky jsou záměrně číselně obráceně – nejprve uslyšíte výsledek PO instalaci, a až poté původní stav PŘED instalací.
​(Doporučuji kvalitní sluchátka!)
​Nahrávka 1 (PO instalaci SR):
https://drive.google.com/file/d/1SJNmmI ... p=drivesdk
​Nahrávka 2 (PŮVODNÍ STAV před instalací):
https://drive.google.com/file/d/1KDm8Of ... p=drivesdk

​Je skvělé vidět, jak i takto referenční systém dokáže rozkvést, když se mu dodá ten správný "klid" a kontrola. S majitelem jsme se samozřejmě domluvili, že tímto nekončíme a budeme v ladění pokračovat.

​Hezký poslech.
20251028_200714.jpg
Ramones

Příspěvek od Ramones »

System mohutny, připomíná PA. Jiste drahy, ale dle meho nazoru v nevhodne architecture mistnosti vzhledem k tem sikminam za reproduktory, které zvyraznuji basy jako dalsi ozvucnice. Je az s podivem kolik financi investují nadsenci do sve zaliby i kdyz nemaji podmínky (objektivni) aby dosahli maxima. Moje doporuceni je navstivit kolegu "fidji99" a zacit od piky. Jinak to bude vzdy o mensim, ci vetsim kompromisu..... Podminka, mit rad psy 😁😍
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Skříňkám? Žádné nevidím, to měl být vtip? :silent:
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD
Mirus

Příspěvek od Mirus »

Kde čteš o skříňkách?
Olusr

Příspěvek od Olusr »

Místnost zlobí? Dej 2 kilo za krabičky a je to. :thumbup:
Podobnou tragickou místnost jsem viděl u Pítrse a začalo to hrát, až když se téměř zcela zaplnila rezonátory/difuzory. Všechno jsme stihli za odpoledne. (*)
Olusr = kychtax
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Na narozeniny krásný dárek ve formě recenze od pana Březiny

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ke-doplnky
2025-10-31-TST-Synergistic-akstika-1.jpg
jardak

Příspěvek od jardak »

Rothaudio píše: 30 říj 2025 17:37 Rozdíl nebyl jemný, byl obrovský. Zmizelo jakékoliv "hučení" nebo dunění, bas se neuvěřitelně zpevnil, zrychlil a pročistil. Ale co bylo nejvíc fascinující – tím, že se uklidnil bas, otevřel se celý zbytek spektra. Zvuková scéna se prohloubila, byla najednou klidnější, černější a plná mikrodetailů, které byly dříve maskované.
Ahoj! Nechci kazit radost majiteli z nových hraček a zvuku, ale podle mého, zcela bezvýznamného a zcela soukromého názoru, by zvuku v tomto případě prospělo nejvíce zbavit se všech SW. To by pročistilo zvuk úplně nejvíc, podle mě. Jrd
Antair

Příspěvek od Antair »

Je vidět hoši ze absolutně nevíte o čem píšete,když hodnotíte mistnost a zvuk podle obrázku... Vidím že je tady každý znalec... :thumbup: :clap: :clap:
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Ahoj všem z audio výstavy v Bruselu,
​musím se s vámi podělit o jeden z nejsilnějších zážitků. Strávil jsem čas v poslechové místnosti MSB Technology a to, co jsem tam slyšel, mi jen potvrdilo, proč je považuji za absolutní špičku v digitálním audiu.
​Atmosféra v jejich místnosti byla neuvěřitelná. Ten zvuk byl tak čistý, klidný a holografický, že jsem to zkusil natočit aspoň na svůj mobilní telefon. Samozřejmě to nezachycuje plný rozsah a dynamiku, ale i přes ten malý mikrofon je ta úroveň kontroly, ticha a čistoty naprosto zřejmá.
​Posuďte sami (doporučuji sluchátka!):
Https://youtu.be/iuKmmToBQLM?feature=shared
​Proč to hrálo tak skvěle?
​A teď to nejdůležitější. Ano, elektronika MSB je mistrovský kus inženýrství. Ale ten hlavní důvod, proč byl ten zážitek tak pohlcující, byl hned vedle.
​Měl jsem možnost mluvit s jejich týmem (včetně Franka z MSB) a jen se mi potvrdilo, že naprosto chápou, že hardware je jen 50 % úspěchu.
​Jejich místnost byla perfektně a chytře akusticky ošetřená. Každý difuzor a každý panel měl své přesné místo. Nebylo to přeplácané, bylo to funkční. Bylo jasně vidět, že pro ně jsou základy – tedy akustika místnosti a kontrola vibrací – naprosto klíčové.
​To je přesně filozofie, kterou se snažím prosazovat a realizovat u svých klientů v ČR. Můžete si koupit ten nejlepší DAC na světě, ale pokud ho "zabijete" špatnou místností plnou rezonancí a dunění, nikdy neuslyšíte, čeho je skutečně schopen.
​MSB to ví. A výsledek je pak zvuk, který je čistý i na nahrávce z mobilu.
​Zdravím z Bruselu,
Miro

(Edit by ML)
Na žádost majitele vlákna byly nežádoucí příspěvky přesunuty.
Bubuxin-KILBRU power

Příspěvek od Bubuxin-KILBRU power »

:thumbup: :clap:
Neviete niekto čo je to za super hudbu v tom videu? Rád by som si to vyskúšal na domácej aparatúre, ale neviem to nájsť.
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Symphonic Dances, Op. 45: I. Non allegro Dallas Symphony Orcestra doporučuji
https://www.youtube.com/watch?v=lOjpnk-3CoE

Crystal Ball od Carolin No
https://www.youtube.com/watch?v=Ibwj3eaJrDA

celý playlist zde
https://www.qobuz.com/us-en/playlists/y ... e/12823742
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

ten playlist je fajn
neni placka, neni highend

AMP : Simaudio Moon W8, passive Big Hattor Dual Mono
streamer : Lumin U2
DAC : Rockna Wavedream Edition XLR
repro : Elfton Vegas MkII
kabely : DIY solid core Ag cables
energy : RiAudio, samostatny privod el. a uzemneni
Ramones

Příspěvek od Ramones »

Bubuxin-KILBRU power píše: 10 lis 2025 22:29 :thumbup: :clap:
Neviete niekto čo je to za super hudbu v tom videu? Rád by som si to vyskúšal na domácej aparatúre, ale neviem to nájsť.
Smilk -Crooked
PMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PMA »

Jojo, ironie nemusí být na první čtení znát :angel: .
Ramones

Příspěvek od Ramones »

Ramones píše: 11 lis 2025 09:39
Bubuxin-KILBRU power píše: 10 lis 2025 22:29 :thumbup: :clap:
Smilk -Crooked
Ta jednoduchá elektronika je tak průzračná a punch, že i poslechová hladina 95,5 dB ve 30 m2 je krátkodobě příjemná na poslech. Návštěvy bývají ohromeny. :silent: Podotýkám, že bez SW a korekcí.
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Zdravím, další posun v akustice. Poznáte rozdíl?

Audio soubor na disku

https://drive.google.com/file/d/1rDDXc ... p=drivesdk
20251028_200714_Original.jpeg
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Díky moc za to, že jste tu byli. Za každou zprávu, za každé zavolání nebo jen za to, že jsme si mohli popovídat o tom, co nás všechny tak baví. Pro mě není RothAudio jen o kabelech nebo technice, ale hlavně o těch momentech, kdy si člověk sedne do křesla, zavře oči a prostě vypne u dobré hudby. A jsem moc rád, že tu tuhle vášeň můžu sdílet právě s vámi.

Vánoce jsou konečně ta chvíle, kdy můžeme nechat všechny starosti (i ty pracovní) za dveřmi. Takže vám přeji hlavně to, abyste si u stromečku pořádně odpočinuli. Najděte si čas na ty svoje "srdcovky", vytočte volume přesně tam, kde ho máte nejraději, a prostě si užívejte tu pohodu.

Do nového roku 2026 vám přeji hlavně pevné zdraví a čistou hlavu. Ať vám to doma hraje k vaší maximální spokojenosti a ať vás hudba pořád takhle nabíjí energií.

222.png
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Ahoj všem,

rád bych vám představil náš nový projekt, který jsme s kolegou vybudovali přímo v Brně. Naším cílem bylo vytvořit prostor, kde hudba není jen reprodukcí, ale skutečným zážitkem. Nejde nám o prodej krabic, ale o prezentaci kompletně vyladěného a synergického systému v akusticky nekompromisním prostředí.

Srdcem našeho aktuálního setupu jsou:

Reprosoustavy: Silent Laboratories model Equilibrium. Jde o nekompromisní zakázkovou stavbu osazenou nejvyšší řadou měničů Scan-Speak Ellipticor, které nabízejí neuvěřitelnou barvu a přirozenost.

Kabeláž a filtrace: Kompletní řešení od Synergistic Research. Věříme, že čistota napájení a aktivní stínění jsou klíčem k tomu, aby špičkové železo ukázalo svůj plný potenciál.

Mechanická izolace: Celý systém je postaven na nejvyšších podložkách Stillpoints, které se starají o eliminaci mikrovibrací a zpřesnění čitelnosti scény.

Aktuálně hrajeme v kombinaci s digitálním zdrojem Wadax a koncovými zesilovači Audia Flight, což vytváří kombinaci, která nás svou energií a detailem nepřestává bavit.

V Brně tak vzniklo místo, kde se mohou audiofilové potkat, v klidu si poslechnout špičkovou techniku a prodiskutovat cesty, jak posunout svůj vlastní systém dál. Budeme rádi, když se zastavíte na poslech a...

Budu se těšit na vaše dotazy a případné návštěvy.
IMG_0737.jpg
Studio Brno boční.jpg
Studio Brno kabely.jpg
lachim

Příspěvek od lachim »

Roth audio
Mirku, tak z takové fotky mi padla brada. Vypadá to úžasně.
Tomu říkám totální nadšení a finanční svoboda. Nádherný pohled pro ex-hifistu.
Akustické úpravy 1A+.
Hlavně TY repro vypadají senzačně. Pokud bych někdy stavěl kino, přesně takový vzhled bych chtěl.
Pokud to hraje tak, jako to vypadá…. :clap: :clap: :clap:
:thumbup:
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Michale si zvaný, tvé rady z dob před 20 lety jsou stále platné a spousta hifistů si je pamatuje :-)

Reprosoustavy se stavěli cca dva roky a ještě jim chybí pár detailů. Mixa odvedl velký kus práce a je schopen postavit i reprosoustavu ke "Kinu" :thumbup:
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

Souhlasím s Lachimem, krásná provedení. Zkrátka radost pohledět a chce to asi slyšet, snad někdy jak bude cesta přes Brno....
Mark Levinson
Odpovědět