Kabely - přesunuté příspěvky

Diskuze o kabelech.
Zamčeno
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Re: SPaudio

Příspěvek od Rothaudio »

Ahoj všem,

dívám se, že je tu u SP Audio v posledních dnech pořádně „narváno“, tak si dovolím přispět se svou troškou do mlýna. Měl jsem možnost zúčastnit se subjektivního testování napájecích kabelů přímo na vynikajícím zesilovači SP Audio A400 (v sestavě s DACem od Chordu i DACem SP Audio).

Pro kontext dodávám, že jsme měnili vždy pouze jeden jediný kus kabelu – právě ten napájecí pro koncový zesilovač. Zbytek kabeláže zůstal beze změny, aby byl vliv této jedné úpravy jasně čitelný. A změny to byly, upřímně řečeno, obrovské a nečekané:

Stranka Silver Power Max: Vlajková loď pana Stranky (přes 4000 €). Je to výborný kabel, frekvenčně naprosto vyrovnaný a korektní. Nic neschovává, nic nepřidává – poctivý high-end základ, který k filozofii SP Audio logicky sedí.

Synergistic Research Atmosphere Euphoria HC: Ve srovnatelné ceně. Tady se zvuk citelně otevřel do šířky i hloubky. Scéna dostala více vzduchu a prostor byl hmatatelnější.

Roth Ariya Light: Náš „barevný“ favorit za cca 1000 €. I když mu chyběla ta úplná otevřenost nejdražších modelů, nabídl neskutečně emocionální a barevný přednes s dynamickým basem. Je to přesně ten kabel, který do jinak technicky precizního systému vdechne život.

Synergistic Research SRX XL: Třešnička na dortu a vítěz bez diskuzí. Jakmile jsme ho zapojili, testování v podstatě skončilo. Kabel z jiné planety – fantastická čistota, přirozenost a klid. Zmizela jakákoliv „elektronická“ pachuť a zbyla jen čistá hudba.

Můj závěr: Potvrdilo se mi, že i když je model A400 skvěle vyladěný kabely pana Stranky, jeho potenciál sahá ještě dál. Je fascinující, co s celkovým projevem udělá výměna jediného přívodního kabelu. Synergistic Research (zejména SRX XL) ukázal, že tento zesilovač dokáže zahrát s takovou vrstvou přirozenosti a prostoru, o které jsme dříve jen snili.

Je skvělé sledovat, jakou práci kluci z SP Audio odvádějí, a toto testování jen potvrzuje, jak vysoký strop jejich železo má.

Ať vám to hraje!
MANA

Příspěvek od MANA »

Ahoj Mirku,
zajímavý report z Tvého testu u zákazníka. V minulosti jsem od tebe testoval SR Atmosphere SX Excite v cenové kategorii jako STRANKA Silver power a rozdíl byl ve prospěch kabelu STRANKA, který u mě zůstal jak víš.
Osobně preferuji u power kabelů vyváženost s maximální kontrolou, bez pocitu brzdy a nebo nastřelení zvuku, které často hraničí s roztřesením až rozkmitáním zvuku zejména ve vyšších frekvencích, které postupně začnou vadit.
Za mě velmi záleží na kompletní kabeláži v řetězci a to nejen silových kabelů.
Zkoušel jsem power kabely od SR, Nordost, AAI, ale žádný mě doposud nepřesvědčil pro změnu. No a zrovna Aria kterou popisuješ jako neskutečně emociální mě tak tedy nepřipadla.
Přijde mi to trochu jako osobní marketing/přihřátí polívčičky, ale možná se mýlím a beru to moc osobně.
Nic ve zlým, je to jen můj osobní názor a zejména jiná zkušenost, kterou jsem považoval za nutnou zveřejnit.
Marián
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Lyra Kleos,Ortofon SPU Royal N, A-T AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
Stranka Pavel-Audio

Příspěvek od Stranka Pavel-Audio »

Vážený pane Rothe,
s Vašimi kabely a jejich projevem jsme se několikrát u zákazníků setkali, takže jejich vliv na zvuk známe, myslíme že stačí to co popsal dosti výstižně terahera přímo ve Vašem vlákně.
Chtěli bychom Vás požádat, abyste napříště pro svůj marketing využíval raději svoje vlákno.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Když jsem četl příspěvek od Rothaudio, tak jsem si říkal, no pane jo.
Co asi vedlo kolem půlnoci k sepsání takto koncipovaného díla.
A hned jsem si vzpomněl jak ho ve vlákně Roth Ariya před pár dny chválil Fidji99 za super profesionální vystupování.
Pan Roth u mě byl před třemi lety se svým napájecím kabelem Ariya HC a nebudu zde klukům plnit jejich vlákno podrobným popisem té akce.
Jen shrnu, že u mě nepředvedl lepší výkon než můj 10x levnější kabel, dokonce byl na jedné ze zkoušených pozic jasně horší.
A tímto výsledkem se nikde nepochlubí.
Naposledy upravil(a) NA-Noble Audio dne 22 pro 2025 17:35, celkem upraveno 1 x.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge
Rothaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rothaudio »

Ahoj Mariáne,

Vše to jsou subjektivní pocity a jen pro pořadí Ariya light dopadla samozřejmě poslední, a je zajímavé že i pan Justán z Audiodromu i Lachim popisuje stejnou barevnost, tak nevím.
Zamčeno