Stack Audio

Obecná diskuze o jednotlivých Hifi značkách (Accuphase, dCS, ProAc apod.).
Odpovědět
Vico26

Stack Audio

Příspěvek od Vico26 »

zdravim vsechny.

musim se s vami podelit o uzasnou vec - podlozky od fy. Stack Audio. Narazil jsem na ne na youtube. A uz mam 3 sety pod komponentama

1. set jsem poridil na zkousku pod svuj Helene DAC. Perfektni zpresneni, zlepseni prostoru a zvyrazneni detailu.
2. dalsi 2 sety jsem dal pod lampove konce Audiolot. Efekt jeste vetsi nez pod DAC. Ted se to uplne v pohode vyrovna prechodu z dacu za 50 tis. na dac za 200 tis. Fakt jsem moc doted nozicky neresil, mel jsem par stillpointu pod streamerem, preamp a tak. Ale tyto Stack Audio mne uplne odrovnali.

asi budu muset poridit dalsi a mozna take vymenim Soundcare na Vividech.

a uplne nejlepsi - ze cena neni na pomery hifi uplne uletena. set o 4 vychazi na nejakych 200 eur :thumbup: :clap:

fakt doporucuji! jinak bych mne ani nenapadlo napsat...

https://www.youtube.com/watch?v=sHdPtHHc7Gs
Icepoint

Re: Stack Audio

Příspěvek od Icepoint »

Parada, jdu prodat drahe pristroje, kupim vse jine za cca 25% a podlozim nozickama a jsem tam, kde jsem byl. Zbytek investuji do...popremyslim. Jdu na to. ✌️
McIntosh MC501, SimAudio Moon 740p, Lumin D2, Visaton Atlas Compact MK V, GMG Power Hammer 3000P, samostatná poslechovka-kinosál bez oken, samostatný přívod, separátní rozvaděč + kino přístroje.
tomiik

Příspěvek od tomiik »

Vico26 má podložky Stacks a má pocit, že jsou přínosem pro jeho hifi. Proč ty ( Icepoint) musíš prudit? Proč se musíš vyjadřovat negativně ke každému tématu, které ti nesedí? Vždyť se tě to nijak nedotýká, nikdo ti to nenutí.
Podobné příspěvky fakt odrazují přispěvatele.

quote=Icepoint post_id=128420 time=1764341339 user_id=2870]
Parada, jdu prodat drahe pristroje, kupim vse jine za cca 25% a podlozim nozickama a jsem tam, kde jsem byl. Zbytek investuji do...popremyslim. Jdu na to. ✌️
[/quote]
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Eversolo T8, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
REL S-510 (2x), Aperion AMT
Synergistic Research, Krautwire, DCT
Diamond Sound
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

To byl velmi lehky sarkasmus. Hlavne na tu 1/4 cenu a "povyseni" pristroje 4 nasobne. Nic vic. On nekdo muze vykladat pohadky a ja nemohu se ji zasmat? Tak to pak sorry. Nemam nic proti subjektivnim "pocitum ", ale i prehaneni ma sve meze. Jinak, jak jsem psal, jdu vse prodat, nakoupim podlozky a vyreseno.
McIntosh MC501, SimAudio Moon 740p, Lumin D2, Visaton Atlas Compact MK V, GMG Power Hammer 3000P, samostatná poslechovka-kinosál bez oken, samostatný přívod, separátní rozvaděč + kino přístroje.
tomiik

Příspěvek od tomiik »

Problém přeci vůbec není ve tvém jiném názoru. Problém je v tom, že svůj nesouhlas musíš dát najevo tím “lehkým sarkasmem”, který Vicovu zkušenost zesměšnil.
Můj kamarád před nedávnem chtěl založit téma stran supertweeterů a našich zkušeností s nimi. Ale právě proto, aby se nemusel patlat v podobných sarkastických argumentech, debatu ani neotevřel.
A takových je víc.
Podložky Stacks jsi nezkusil, ale víš že je to hloupost. Vicovi dělají radost a to je hlavní. Jestli je to placebo je jen jeho věc.

quote=Icepoint post_id=128432 time=1764349434 user_id=2870]
To byl velmi lehky sarkasmus. Hlavne na tu 1/4 cenu a "povyseni" pristroje 4 nasobne. Nic vic. On nekdo muze vykladat pohadky a ja nemohu se ji zasmat? Tak to pak sorry. Nemam nic proti subjektivnim "pocitum ", ale i prehaneni ma sve meze. Jinak, jak jsem psal, jdu vse prodat, nakoupim podlozky a vyreseno.
[/quote]
Zes. Mark Levinson 585
Diamond Sound
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

Hele, je to forum, nikoho jsem neurazil, mohl bych napsat, ze podle mych zkusenosti a tisicu dalsich to samo je placebo, dalsi by rozpoutali debatu, ze neni, ze se to jasne projevuje, skoncilo by to na tom ze jejich subj.tvrzeni nelze dolozit, mereni jsou nedostatecna, slepe testy nesmyslne atd. Fakt mne jen pobavila ta evidentni -tedy doufam, ze evidentní, nadsazka o 4 nasobnem cenovem zhodnoceni diky podlozce. Nic vic. Je to jako vsude, nektere nazory se nekomu zdaji prinosne, jinemu ne, jineho pobavi, dalsiho nastvou... To me ani nemelo nastvat ani urazit-proste vtipek. Ok, necti me asi spatne vtipky. Pravda, nemusel jsem reagovat, ale proste se mi chtelo, fakt jen maly vtipek, v tomto netreba hledat nic jineho.Debata o supertweeterech by dle mne byla prinosnejsi, ale je to fuk, jednomu se zda prinosne to, jinemu neco jineho.
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

Stejne to hra jako blazen. Nechapu. Neveril jsem vyprave za
chvenim a podobne. Stejne jsem neveril kabelum a pod…

Detaily a prokreslenost vysek jsou na neuveritelne urovni. Z blbych nozicek… Podivejte se na web, kolik lidi je z nich paf…

Urcite muzu jen doporucit vsem je vyzkouset. Mate tam 60 dnu money back guarantee.

Diky za zastani :thumbup:

Nekteri lidi nemaji zivot, tak to asi musi tady nejako ventilovat :crazy: Jinak to chovani pak taky nechapu…
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Vico26 odkud si je kupoval?
fox

Příspěvek od fox »

Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

Hele, kupujte primo u nich na:
https://stackaudio.co.uk/auvaeq-3/

Dorucuji z Holandska, takze bez cla.

Navic, muzete pouzit tento coupon:
7.5wigwamgroup

A dostanete 5% slevu a dopravu zdarma…
manev

Příspěvek od manev »

Sice odlišná koncepce,ale bylo by zajímavé,kdyby někdo mohl porovnat s RD Acoustic EVO 3 na svých komponentech.
fox

Příspěvek od fox »

Doporučuji vyzkoušet. Wolframové kuličky vložit do cerabalu a namontovat pod bedny.
https://www.loziska-rc.com/kulicka-6-mm ... ch=Wolfram
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Vico26 píše: 28 lis 2025 19:36 Stejne to hra jako blazen. Nechapu. Neveril jsem vyprave za
chvenim a podobne. Stejne jsem neveril kabelum a pod…

Detaily a prokreslenost vysek jsou na neuveritelne urovni. Z blbych nozicek… Podivejte se na web, kolik lidi je z nich paf…
Jaky z toho mas pocit, kdyz ty nozky chytnes do ruky? Podle obrazku na jejich webu je to horni segment vysypany mrnavymi kulickami a spodni pryzova dosedaci plocha s dirkami na kompenzi tlaku. Taky me trochu zarazi, ze ve FAQ plivou na sorbothan a pryz, ale pak pisou, ze si muzes mezi nozku a komponent dat pryzovou podlozku. Nebo to blbe chapu?
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

V baleni je pryzova podlozka, asi 0.1mm tlusta.
Ma se pouzit v pripade lehsich komponentu, aby neklouzali.

Rozdil ve zvuku je skutecne neuveritelny. I kdyby to byly prazdne krabicky, tak by me to popravde nezajimalo…
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Vico26 píše: 29 lis 2025 07:52 Hele, kupujte primo u nich na:

7.5wigwamgroup

Ten coupon nefunguje. Po vložení napíše: Coupon 7.5wigwamgroup does not exist. Je to správně napsané?
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Mne práve na tých nožičkách, kde sa podkladá kov priamo na kov - dno prístroja, to príde také dosť barbarstvo. Skoro vždy som potom videl odtlačky alebo dokonca poškriabané dno prístrojov od toho.
Páčilo sa mi jak to mal riešené napr. Ayon CD35 HF Edition. Kde boli pôvodné nožičky nahradené kvalitným aftermarketom od Franc Audio už od výroby a naskrutkované na miesto pôvodných.
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

Hej hej, tiez mi to pride take surove. Ale ten povrch je velmi dobre zpracovany, a skor sa bojim ze bude poskrabany prave on a nie spodok pristroja. Niekde pisali, ze kov na kov je to spravne. 🤷🏼

Ale je pravda na still pointy mini som si nalepil vrstvu, lebo po nom stopy zostavali, lebo hore je iba ostra kruznica, ktora sa dotyka. Toto je vyrazne vacsia plocha a velmi dobre zpracovana.

V kazdom pripade to velmi zpresnilo produkciu, na to ze mam vseko skoro lampove, tak to vobec nie je rozmazane. Detaily su vyrazne lepsie pocutelne. Skoro v kazdej skladbe si vsimnem nove zvuky, ktore tam asitiez boli predtym, ale teraz ich vnimam vyrazne viac. Fakt mi to pripomina momenty ked somvyrazne upgradová nejaky komponent.

V skladbe Healing game v podani VM a Lee Hookera pocut rozne zvuky/dialogy v pozadi. Ani neviem, ci to nie je chyba nahravky, alebo je to tak naschval… ale teraz je to velmi jasno pocut
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

tm.watch píše: 30 lis 2025 01:21
Vico26 píše: 29 lis 2025 07:52 Hele, kupujte primo u nich na:

7.5wigwamgroup

Ten coupon nefunguje. Po vložení napíše: Coupon 7.5wigwamgroup does not exist. Je to správně napsané?

Sry kluci to byl nejaky spatny kod co jsem vygooglil. Spravny byl:
5%auvaiso

Moc se omlouvam!
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Tento funguje :thumbup: díky moc.
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Tak dnes dorazila objednávka od Stack audio. Bral jsem tři kusy č.2 (4 - 10 kg) pod CD přehrávač. Poslouchal jsem známé skladby a pak totéž s novými nožičkami. Ta změna mě překvapila, žádné možná a asi a vlastně kdo ví. Krásný rozlišený a přesný bas, spousta detailů, rozlišení a prostor. Parádní upgrade. Na výstavě ve Varšavě jsem si loni přímo od vystavovatele Divine acoustics koupil nožky Galileo. Jsou mnohem větší, parádně zpracované, ale efekt mají tyto Stack audio jednoznačně větší a pro mě rozhodně k lepšímu.

Dekuji foru za inspiraci (*) a Vicovi26 za slevový kód :thumbup:
tomiik

Příspěvek od tomiik »

Vítej v klubu 😉
Zes. Mark Levinson 585
Diamond Sound
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

tm.watch píše: 05 pro 2025 22:13 Tak dnes dorazila objednávka od Stack audio. Bral jsem tři kusy č.2 (4 - 10 kg) pod CD přehrávač. Poslouchal jsem známé skladby a pak totéž s novými nožičkami. Ta změna mě překvapila, žádné možná a asi a vlastně kdo ví. Krásný rozlišený a přesný bas, spousta detailů, rozlišení a prostor. Parádní upgrade. Na výstavě ve Varšavě jsem si loni přímo od vystavovatele Divine acoustics koupil nožky Galileo. Jsou mnohem větší, parádně zpracované, ale efekt mají tyto Stack audio jednoznačně větší a pro mě rozhodně k lepšímu.

Jezis tak to mam velkou radost, ze to hezky sedlo!
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

tm.watch: akú hmotnosť má ten CD olayer? Tie nožičky to je záťaž na jednu, podľa údajov od výrobcu.
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Ano, hmotnost je na jednu a můj CDP váží 15,1 kg. Od výroby stojí na třech nohách.
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

parádní tip, dík, to mne zajímá, vyzkouším, momentálně mám pod repro RD acoustic, ale to je jen přechodné řešení
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
pajuna
Administrátor

Příspěvek od pajuna »

blesk666 píše: 30 lis 2025 01:25 Mne práve na tých nožičkách, kde sa podkladá kov priamo na kov - dno prístroja, to príde také dosť barbarstvo. Skoro vždy som potom videl odtlačky alebo dokonca poškriabané dno prístrojov od toho.
Páčilo sa mi jak to mal riešené napr. Ayon CD35 HF Edition. Kde boli pôvodné nožičky nahradené kvalitným aftermarketom od Franc Audio už od výroby a naskrutkované na miesto pôvodných.
Pamatuji moji prvni zkusenost ve studiu v Drazdanech. Predvadeli mi zvukove zmeny na zaklade 3 Ceraballu podkladajici primo spodek cdp.
Lisilo se to pouze rozteci (stranou rovnostranneho trojuhelniku). Ty rozdily zvuku byly pro me naprosto vyrazne v te dobe.

Btw, zkousel nekdo porovnani vice typu, napr. Stack, Ceraball a jine? Samozrejme na stejne sestave, ve stejnych mistech.
Zajima me predevsim cdp. Na repro to mam odzkousene, mel jsem je leta pod JMR. Nyni pouzivam na obou parech FS orig. hroty.
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
fox

Příspěvek od fox »

tm.watch píše: 05 pro 2025 22:13 Tak dnes dorazila objednávka od Stack audio. Bral jsem tři kusy č.2 (4 - 10 kg) pod CD přehrávač. Poslouchal jsem známé skladby a pak totéž s novými nožičkami. Ta změna mě překvapila, žádné možná a asi a vlastně kdo ví. Krásný rozlišený a přesný bas, spousta detailů, rozlišení a prostor. Parádní upgrade. Na výstavě ve Varšavě jsem si loni přímo od vystavovatele Divine acoustics koupil nožky Galileo. Jsou mnohem větší, parádně zpracované, ale efekt mají tyto Stack audio jednoznačně větší a pro mě rozhodně k lepšímu.

Ahoj Tome.
Taky jsem objednal pod CD. Máš je umístěné pod nožičkami, nebo vedle nich ?
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Prozatím vedle těch stávajících. Chtěl jsem si to párkrát porovnat. Až bude chvilka, tak ty stávající odšroubuju a Stack přijdou na jejich místo. Používám i tu tenkou pryžovou podložku mezi Stack a CD. Nezkoušel jsem to bez ní, ale prý by to mělo být lepší. Ty současné jsou vlastně taky kov na kov, jen přišroubované jedním šroubkem.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Zrejme to nebude fungovať rovnako pod nožičkami, keďže tie majǔ spravidla pružný člen na spodu. Ten pružný člen okrem ochrany povrchu na ktorý sa pokladajǔ, slǔži aj na tlmenie vibrácii z podložky. Avšak pokial podložky samotné obsahujǔ aj tlmiaci prvok vo vnǔtri. V prípade Stack audio ten “piesok”, alebo čo to v tom je, by mal do nejakej miery tlmiť aj rezonancie samotnej skrine prístroja, ktoré sa do nej prenášajǔ z rozvibrovaného vzduchu samotnými repro. Preto by mali mať medzi prístrojom a podložkami pevné (netlmené) spojenie.
Viem si ešte predataviť keby mali tie podložky Stack v strede výstupok tak malého priemeru, že by dosadol do stredu originálnych nožičiek, kde nie je tlmiaci člen, ale nebolo by to univerzálne, lebo niektoré originálne nožičky sú podlepené pružnou podložkou po celej ploche.
Odpovědět