Co právě vyšlo

Doporučte ostatním členům nahrávky, které se vám líbí.
Odpovědět
komak

Re: Co právě vyšlo

Příspěvek od komak »

Práve som dopočúval-za mna výborný -proste Buddy (*) :clap: :thumbup:
Buddy Guy oznamuje nový album „Ain't Done With The Blues“ a zdieľa nový singel „How Blues Is That?“ s gitaristom Joeom Walshom Viacnásobný držiteľ ceny Grammy, bluesová ikona Buddy Guy, je všeobecne považovaný za architekta blues – kľúčového umelca, ktorého inovatívna gitarová práca a surový vokálny štýl pomohli formovať zvuk moderného R&B. Je tu, aby širokej verejnosti povedal, že „Ain't Done With The Blues“ prostredníctvom oznámenia svojho úplne nového albumu, ktorý vyjde prostredníctvom Silvertone/RCA Records 30. júla, v deň jeho 89. narodenín.

„Tento album je o tom, kde som bol, kam smerujem a od ktorých som sa všetko naučil,“ zdieľa Buddy na LP. „...Muddy, Wolf, Walter, Sonny Boy, BB, mohol by som pokračovať donekonečna. Predtým, ako zomreli, hovorievali: ‚Človeče, ak ma prežiješ, len udrž Blues nažive,‘ a ja sa snažím tento sľub dodržať.“ Pokračuje: „Teraz už nemôžem kopnúť nohu vysoko ako kedysi, ani skákať z pódia ako v dvadsiatke a tridsiatke, ale dám vám všetko, čo mám, pokiaľ to mám.“

Člen Rock & Rollovej siene slávy Buddy Guy začína prípravy na svoj nový album vydaním nového singlu „How Blues Is That?“. s legendárnym gitaristom skupiny Eagles, Joeom Walshom, a skladbu napísali aj držiteľ ceny Grammy, producent a skladateľ Tom Hambridge a Richard Fleming. Uprostred skladby Buddyho popredné, odvážne a potvrdzujúce vokály pripomínajú jeho život a cestu, pričom sa vášnivo dopĺňajú s uhladenou elektrickou gitarou Roba McNelleyho a rastúcim šteklením klavírnych akordov Kevina McKendreeho.

V pravom štýle Buddyho Guya otvára skladbu „How Blues Is That?“ kričiacimi gitarovými riffmi so silným a mohutným vokálom. Spieva: „Pochádzam z lesov ďaleko na juhu, vyrastal som z ruky do úst.“ A keď sa vám vlasy ježia po hlavách, viete, že vás čaká poriadna lahôdka s pánom Buddy Guyom. Nebolo by to bluesové rockové báseň bez Toma Hambridgea, ktorý by rozprášil svoje kúzlo na klávesoch, a gitarovej legendy Joea Walsha, ktorý by sa valil so svojou napínavou gitarou a nezameniteľným vokálom. Guy a Walsh spolu tvoria palebnú silu tohto bluesového kánonu.
Janik

Příspěvek od Janik »

https://www.realmusichouse.sk/obchod/po ... ent-hydra/

tento typ hudby asi nikdy nevyjde na vinyle aj preto stale zvazujem kupit dac :-/
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
PGH

Příspěvek od PGH »

Radši koupím CD, data nikdy kupovat nebudu!
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Na CD jsou taky data.
PGH

Příspěvek od PGH »

Aspoň něco držím v ruce, takto nemam nic!
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Že to nemůžeš držet v ruce jako CD neznamená, že nemáš nic, to je nesmysl. Navíc ty samostatný data jsou uložený na HDD/SSD, a ten do ruky klidně vzít můžeš.
Mirus

Příspěvek od Mirus »

Nechci se vám do toho míchat, ale mám pocit, že u některých "prodejců" hudby je možnost si vybrat rozlišení 44.1 kHz/16 bitů (kvalita CD) až po vyšší 24 bitů/192 kHz (Hi-Res) nebo i formát dat. Osobně jsem příznivcem fyzického nosiče. U mě CD.
Ve finále by ovšem asi záleželo, jaký by byl poměr ceny mezi jednotlivými možnostmi.
Každopádně koupená data se podle mě dají vypálit na CD. Tím by odpadlo případné ripování jako záloha.
Ale možná se mýlím.
Samozřejmě je mi jasné, že vyšší rozlišení by se na CD nejspíše nevešlo.
PGH

Příspěvek od PGH »

Já to tak mám, můžu listovat v bookletu a to samé je u knížek které i pěkně voní
HonzaE

Příspěvek od HonzaE »

Jak koukám tak je možnost volby. Takže každý dle jeho preferencí :angel:
Je také na Tidal.
Screenshot_20250910_194353_Chrome.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
raskod

Příspěvek od raskod »

DG.jpg
Lance

Příspěvek od Lance »

Tak jsem si pořídil po 30 letech album Kreyson - Zákon džungle na CD .Zatím jen změřeno DR , no nevím nemáte někoho původní Cd pro porovnání ? Nějak se mi nezdají ty hodnoty , že by remaster byl vlastně horší než původní zvuk?
5125D1B3-FCB5-4ED7-B695-C26B90D19599.png
Odpovědět