Tip na lacnu listu

Filtry, pračky, síťové zásuvky a elektrické rozvody k hifi.
Ramones

Re: Tip na lacnu listu

Příspěvek od Ramones »

manev píše: 19 lis 2025 19:27 Icepoint:koukám,že nedávno jsi nabízel k prodeji svůj CMG Hammer a jestli se nemýlím,tak majitelé tohoto přístroje zde na HEF(soudě podle dřívějších reportů),jeho značný zvukový přínos nezpochybňují.Je možné,že u Tebe to tak není a přínos levnějších řešení,o kterých se píše v tomto vlákně,u Tebe není slyšet vůbec.To ale neznamená,že i ty levnější rozvodnice nemají zvukový přínos v jiných domácích sestavách.Jak jsi asi četl,i já jsem tu popsal svoji rozvodnici,s kterou jsem si musel dát trochu práce a která je o level zvukově lepší,než ta od Supry.Stejně jsem tu dostal kartáč nejen o těch,kteří na to z různých důvodů nevěří nebo nechtějí věřit,ale i od těch,kteří mají doma skulptury z nerezových bloků.A ty argumenty,že přes celkové náklady jen 5tis. je to osazeno nejlepším IEC vstupem FI 09 od Furutecha a že to má už z výroby kvalitní zástrčky,nikoho nezajímaly.A v posledních příspěvcích čtu,že tu někdo popisuje solidní tovární výrobek z nerezu a snaží se sdílet svoji radost s ostatními-tak to ne,to ihned zatrhneme!
Není tam těch interpunkčních znamének (čárek) nějak hodně?
dvader

Příspěvek od dvader »

Spíše před nimi chybí mezery…
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Za nimi, ne před nimi.
dvader

Příspěvek od dvader »

Agilent píše: 20 lis 2025 08:17 Za nimi, ne před nimi.
Jasně, já to po ránu blbě napsal… :thumbup: Ještě nejsem v provozní teplotě.
manev

Příspěvek od manev »

Pánové máte recht,vtipných glos není nikdy dost.
jolefoto

Příspěvek od jolefoto »

PavelN píše: 19 lis 2025 22:27
Rozdíl je poslechový. Jemnost, rozlišení, detail, atd. U někoho doma to není tolik markantní rozdíl. Někdo to nepostřehne.

Toť pouze můj názor vycházející z mé zkušenosti.

Máte-li jiný, je váš a já vám ho neberu.
Pod toto sa podpisujem pri porovnaní počúvania v zásuvke priamo zo steny bez špeciálneho prívodného káblu a špeciálnej zásuvky ako to mám ja. A potom cez lištu SRS na ktorú nedám dopustiť. Nie je to rozdiel v kvalite zvuku ako napr. keď vymením komponent v hodnote 800€ proti komponentu v hodnote 2000€. Ešte raz pripomeniem že rozdiel je u mňa v tomto :
jolefoto píše: 01 lis 2025 20:07V prvom rade som si všimol že mi všetko hrá stále dobre. Myslím tým to, že pred tým bol rozdiel či som hral cez deň alebo večer, cez týždeň alebo cez víkend. Teraz mi to hrá rovnako dobre nech počúvam hocikedy. Ďalej som zaregistroval počuteľné rozšírenie stereo bázy. Všetko hrá teraz dynamickejšie, basy spevneli a sprehľadnili sa a výšky skrotli. Sú lepšie kontrolované a prehľadnejšie čo mi pri jazze vyhovuje. Proste zmena k lepšiemu je počuteľná vo všetkých smeroch. Rozlíšenie bicích a perkusných nástrojov je parádne. Tieto zmeny registrujem jak pri počúvaní CD alebo LP, možno pri CD o chlp výraznejšie.
Amp: Primare I32
Analog: P-J 2Xperience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Digital: Primare CD32, IBasso Dx 150, RME ADI-2 DAC FS, STRONG LEAP-S1
Repro: 2A acoustic EMPIRE
Káble: Chord, Cardass, YYAUDIO, SRS Power Socket6
Sluchátka: IT 01s, Senn. HD 660 S
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

to manev :
Prinos GMG Hammeru je u mne zasade nulovy, pod hranici rozpoznatelnosti. Coz muze mit spousty pricin od mych usi, usi pratel, akustiky, pristroju, nezarusene/zarusene site atd. Ja z povahy veci nejsem vypravec pocitu, basnik atp., pokud fakt rozdil neslysim, pokusim se to spolehlive overit, merenim, kdyz to umim, kdyz ne, tak verim tem, co to umi, kdyz tomu nerozumim, snazim se pozadat o vysvetleni a pochopit , udelat si test atd.. Proto jsem jen se zeptal na zaklade ceho by mohla system brzdit "prodluzovacka" podobneho, vlastne vetsinou lepsiho provedeni nez to, co vetsinou vsichni mame v a na zdi. PavelN mi odpovedel, sice ne uplne na mou otazku, ale chapu. On to slysi, nebo si subj.mysli, ze slysi. Vysletleni postacuje. Ja zustanu u sve domnenky, ze to slyset -pro mne, moc nepujde, kdyz je to, co je pred zdi lepsi, nez to ve zdi a tedy to dle mne nic brzdit nemuze.
McIntosh MC501, SimAudio Moon 740p, Lumin D2, Visaton Atlas Compact MK V, GMG Power Hammer 3000P, samostatná poslechovka-kinosál bez oken, samostatný přívod, separátní rozvaděč + kino přístroje.
PMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PMA »

Agilent píše: 20 lis 2025 08:17 Za nimi, ne před nimi.
Jejich absence nebo použití před čárkou většinou o pisateli vypovídá víc, než by se mohlo zdát.
lachim

Příspěvek od lachim »

icepoint

odhaduji, že osobně znám tak 20+ hifistů (neprodejců hifi), kteří mají lištu v ceně 1500 Euro a více.
nevěřím, že by si někdo z nich tuto "blbost" koupil z nerozumu, rozmaru nebo pošetilosti.
všichni si jí koupili na základě pečlivé úvahy a poslechových zkušeností.
(osobně by mě velmi zajímalo, kolik lišt prodali slovenští AAI hifistům do ČR)

napadlo tě někdy, proč by takovou sumu investovalo tolik hifistů všech možných profesí?
obráběč kovů, houslista ve filharmonii, důchodce...

zřejmě se shodneme, že v Evropě budou vyšší stovky majitelů lišt v ceně kolem a nad 2000 Euro.
proč by se v Evropě vyskytlo tolik pošetilců?
proč by se takové lišty vůbec vyráběly. neměl by být přeci zájem o takové zboží.
proč by skupina zdejších členů vyráběla lišty z nerezu a z mědi. strkala do nich stříbrné dráty a konektory za stovky Euro..?

není naopak pošetilé na základě své zkušenosti relativizovat zkušenosti desítek jiných posluchačů?

lišta/pes/rozvodnice je stejný komponent jako všechno ostatní v sestavě.
osobně jsem na své sestavě domácího kina předváděl rozdíl ve zvuku lišty minim. 20 hifistům.
většina z nich byli a jsou zdejší členové.
snad každý z nich slyšel rozdíl. pamatuji si za ty roky jen 2 borce, co upřímně přiznali, že neslyší rozdíl žádný.

pokud nevěříš, že sofistikovaná lišta má svůj / nějaký vliv na zvuk sestavy, nevěř. je to tvůj čas s hifi.
i v této chvíli se hodí použít citát Cicera :"lidské je mýliti se, ale bláznovství v omylu setrvávat"
souhlasím však bez výhrad s tím, že na kráse možnosti poslechu zábavné hudby nepřidá lišta zhola nic.
Mirus

Příspěvek od Mirus »

Tak se mi nějak zdá, že x posledních příspěvků se vůbec netýká původního tématu tohoto vlákna, které se pro připomenutí jmenuje "Tip na lacnu lištu".
Navrhoval bych abyste si na to handrkování a přesvědčování se navzájem o správnosti svých názorů založili sólo vlákno.
Odpovědět