novy gramofon
novy gramofon
Ahojte,
mam gramofon Tesla NC450 s prenoskou Shure M97XE. Ako predzosilnovac pouzivam Actidamp MK3v2 plus Dispre 2 - JFET.
Koncovy stupen je Onkyo TX-SR705, ale chcel by som ho nahradit DYI SA2015 V-MOSFET.
Chcel by som sa posunut vyssie a tento gramofon nahradit niecim lepsim.
Chcem sa spytat ci je lepsie kupit stary, repasovany, alebo ist cestou noveho gramofonu?
Vedeli by ste mi, prosim, odporucit gramofony, ktorymi by som mohol nahradit Tesla NC450?
Cena medzi 500 - 800 Eur.
Pocuvam rock, jazz, klasiku, folk
Dakujem.
mam gramofon Tesla NC450 s prenoskou Shure M97XE. Ako predzosilnovac pouzivam Actidamp MK3v2 plus Dispre 2 - JFET.
Koncovy stupen je Onkyo TX-SR705, ale chcel by som ho nahradit DYI SA2015 V-MOSFET.
Chcem sa spytat ci je lepsie kupit stary, repasovany, alebo ist cestou noveho gramofonu?
Vedeli by ste mi, prosim, odporucit gramofony, ktorymi by som mohol nahradit Tesla NC450?
Dakujem.
Re: novy gramofon
Technics sl 1200mk2 skvělý gramofon
Atoll in 200signature
Oppo 103d pro-ject dac box rs
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Pro-ject tube box ds2 rix lineár
Ortofon st7
Pro-ject the Classic limited edition White rix lineár
Noble audio sunrise v3
DIY Horn tqwt markaudio alpair 10.3
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Místo gramofonu vyráběným litovelským závodem Tesla n.p. v letech 1984 - 1988 doporučuješ přístroj z roku 1990? Tedy 35 let starý, který je navíc určený pro dýdžeje a v současné době se už ani běžně neprodává?
Netvrdím, že Tebou doporučený gramofon je v jakémkoliv ohledu špatný, ale připadá mi to trochu mimo.
bonatius se chce posunout o trochu výše. Ne se stát sběratelem vintage přístrojů.
Mirus,
ty nevíš vůbec o čem mluvíš
ty nevíš vůbec o čem mluvíš
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
Už dlouho nejsem vlastníkem nějakého gramofonu. Můžeš mi tedy prosím jednoduše vysvětlit v čem jsem mimo?
Už jen třeba že jde o Direct drive který do dnešní doby ještě žádná firma nepřekonala spoustu možností jak ho posunout dál a i v originálním stavu je výborný stačí tak
Atoll in 200signature
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Techniks SL1210mk2 není z roku1990,ale z roku 1979.
V podstatě,kromě úprav z roku 2016 se vyrábí dodnes,už to ale není MK2,ale třeba mk7,nebo GR.
Změny které nastaly v roce 2016 sice posunuly modely krapet dále,ale zvuk oproti starému modelu se zase markantně nevzdálil.
Nemusí volit zrovna model MK2,může zvolitmk7,nebo.sl1500,nebo 1200gr.
Pořád je to ten starý dobrý Technics na vylepšený v čase.
Výhody a přesnost pohonu, rameno a tlumení v podstatě zůstává.
V cenové kategorii kolem 20 tisíc Kč, nemá Technics lkonkurenci.
Tím myslím 1200mk2.
V podstatě,kromě úprav z roku 2016 se vyrábí dodnes,už to ale není MK2,ale třeba mk7,nebo GR.
Změny které nastaly v roce 2016 sice posunuly modely krapet dále,ale zvuk oproti starému modelu se zase markantně nevzdálil.
Nemusí volit zrovna model MK2,může zvolitmk7,nebo.sl1500,nebo 1200gr.
Pořád je to ten starý dobrý Technics na vylepšený v čase.
Výhody a přesnost pohonu, rameno a tlumení v podstatě zůstává.
V cenové kategorii kolem 20 tisíc Kč, nemá Technics lkonkurenci.
Tím myslím 1200mk2.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
PS.
Já osobně,jak je vidno z vybavení vlastním 1210mk2, ovšem upravený a upgradovaný.
Troufám si říci ,že nakopne zadek gramofonu za400tisic.
Na to vem jed.
Já osobně,jak je vidno z vybavení vlastním 1210mk2, ovšem upravený a upgradovaný.
Troufám si říci ,že nakopne zadek gramofonu za400tisic.
Na to vem jed.
Hlavně mne prosimtě vysvětlí nějakým rozumným způsobem, proč píšeš o gramofonu, když ho nemáš.,To mi hlava nebere.
Jsme dva
Atoll in 200signature
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Jinak samozřejmě je spousta jiných možností záleží na tobě pokud li chceš spíše belt drive tak se dají sehnat v dnešní době skvělé gramofony za přijatelnou cenu od firmy pro-ject
Ale na druhou stranu si za svým názorem stojím že prostě Direct drive od technicse například jak píše kolega dasta je skvělou volbou pro případné modifikace
Ale na druhou stranu si za svým názorem stojím že prostě Direct drive od technicse například jak píše kolega dasta je skvělou volbou pro případné modifikace
Atoll in 200signature
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Technics sl-1200 mk2
Trigon Vanguard iii
Ortofon st7
Noble audio sunrise v3
Dobrá. Už se to vícekrát nestane a mlčím hubu
.
P.S. Každopádně jsem reagoval na model mk2. Ne na mk7. Zjevně jsem kounul na špatný zdroj
.
Techniks SL1210mk2 se ale opravdu zřejmě neprodává
.
A tímto pro mě tato diskuze končí. Mějte se.
P.S. Každopádně jsem reagoval na model mk2. Ne na mk7. Zjevně jsem kounul na špatný zdroj
Techniks SL1210mk2 se ale opravdu zřejmě neprodává
A tímto pro mě tato diskuze končí. Mějte se.
On ale bonatius nepíše, že by chtěl výhradně nový gramofon,z toho co píše je patrno,že by se nebránil bazarovemu kusů.
Z druhé ruky,nebo bazaru se ještě stále nechá pořídit.(MK2)
V oficiální distribuci pochopitelně není už od roku 2010,kdy Technics přestal gramofony vyrábět.
Začal opět v roce 2016,ale to už je jiná kapitola,tam už se model MK2 nevyskytuje.
Z druhé ruky,nebo bazaru se ještě stále nechá pořídit.(MK2)
V oficiální distribuci pochopitelně není už od roku 2010,kdy Technics přestal gramofony vyrábět.
Začal opět v roce 2016,ale to už je jiná kapitola,tam už se model MK2 nevyskytuje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Za bonatiusov budget 800€ uvedený gramec určite nekúpi, iba ak by chcel nový Technics SL-40CBT:
https://sk.technics.com/gramofony/?_paged=1
https://sk.technics.com/gramofony/?_paged=1
Luxman L-590AX MkII, Revel Performa3 F-206, Luxman D-05u, Technics SL-1200GR, ORACLE Delphi + SME + Cadenza Black
Pokial gramofon novy s DD do 800€ https://www.tekra.sk/gramofony/pioneer- ... fc355c7a53
Co sa tyka zvuku a konstrukcie lepsi ako technics mk7…
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
Tenhle opravdu NE. Měl jsem je ve dvou exemplářích. Základna není guma, ale ABS, ramínko mělo vůli jako blázen, kvalita výroby odpovídala MADE IN VIETNAM. Technics SL-1200G je o parník jinde (Mk7 neznám, ale GR jsem také měl a také to není ono...ačkoli stále lepší, než PLX-1000)Janik píše: ↑29 říj 2025 17:03 Pokial gramofon novy s DD do 800€ https://www.tekra.sk/gramofony/pioneer- ... fc355c7a53
PS: Všechno, co jenom vypadá jako Technics opravdu není Technics!
G je uplne niekde inde ako MK7 a tvoj pripad je a moze byt cista nahoda. vraj sa vyroba upravila. v ramci 14 dni sa da vratit. inak kamos robil porovnanie je fakt lepsi ako mk7Quentin píše: ↑29 říj 2025 18:59Tenhle opravdu NE. Měl jsem je ve dvou exemplářích. Základna není guma, ale ABS, ramínko mělo vůli jako blázen, kvalita výroby odpovídala MADE IN VIETNAM. Technics SL-1200G je o parník jinde (Mk7 neznám, ale GR jsem také měl a také to není ono...ačkoli stále lepší, než PLX-1000)Janik píše: ↑29 říj 2025 17:03 Pokial gramofon novy s DD do 800€ https://www.tekra.sk/gramofony/pioneer- ... fc355c7a53
PS: Všechno, co jenom vypadá jako Technics opravdu není Technics!
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Pioneer mám jako druhý gramofon. Vůli ložisek raménka jsem vyřešil asi za deset minut. Doplnil jsem ho nožky Isonoe a slipmat Achromat. Hraje velmi dobře.
https://www.isonoe.com/products2/audio- ... on-system/
https://www.lpgear.com/product/ACHROMAT3MM.html
https://www.isonoe.com/products2/audio- ... on-system/
https://www.lpgear.com/product/ACHROMAT3MM.html
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Pokud by byl zájem, nabízím (ale nevnucuji) tento model, včetně lepšího napájecího kabelu (výroba DJ Rix). Myslím že je to velmi dobrý stroj v této ceně.bonatius píše: ↑28 říj 2025 10:28 Ahojte,
Dakujem.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... pristroje/
Recenze:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... at-mtt-990
Vdaka za tipy na gramofon. Ten Magnat sa mi paci, ale nema zdvihnutie ramienka a zastavenie gramofonu ked sa dohra platna. Muselo by sa to nejako obist. Mate, prosim, nejaky napad ako to vyriesit?
Ten Technics alebi Pioneer vyzeraju zaujimavo. Neviete ci maju zdvihnutie ramienka a zastavenie gramofonu ked sa dohra platna?
Dakujem.
Ten Technics alebi Pioneer vyzeraju zaujimavo. Neviete ci maju zdvihnutie ramienka a zastavenie gramofonu ked sa dohra platna?
Dakujem.
quote=Quentin post_id=128346 time=1764079547 user_id=3199]
[/quote]
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Eversolo T8, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
REL S-510 (2x), Aperion AMT
Synergistic Research, Krautwire, DCT
Diamond Sound
Digi: ML 5101, Eversolo T8, Roon, SOtM