Mecca - highend studio

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
rimidalv

Re: Mecca - highend studio

Příspěvek od rimidalv »

Fakt nádhera - konečně akustika - a myslím, že to musí být hoooooodně slyšet! :clap:
slayers

Příspěvek od slayers »

Mistře Zappo to je velka parada, libi se me ze i oko se kocha. Budu se muset vydat na kukec.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Pro-Ject Signature 10.
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Antony píše: 22 čer 2025 12:28 Moc pěkné, Michale. Fakt krása, upřímně.

Byl jsem před pár léty v expozici RD Acoustic a zvuk u nich byl úplně jiný, než kdekoli jinde. Musel jsem se tam opakovaně vracet. Dovede opravdu okouzlit, a z tvých slov je znát, že prožíváš tento stav také.
Je to tak. Postrčila mne návčtěva u PI audio, kde má takový difusor, sice menší, ale slyšel jsem jak je součástí zvuku, jak hraje. To mne nadchlo a přispělo k rozhodnutí spolupracovat s RD acoustic. To bylo zřejmě klíčové rozhodnutí i pro další vývoj celého projektu, tady na tom se dá stavět. Jsem moc rád, že jsem se takto rozhodl. Dnes jsem poprvé navštívil studio a poslouchal, jsem nabitý silnými dojmy, přesně jak jsem chtěl. Věřím, že návštěvníci opravdu budou odcházet s myšlenkou, takový zvuk bych chtěl mít, a věřím, že je to bude inspirovat dát svému systému více. Tento systém toto dokáže. Máme jěště nějakou práci na studiu, jěště není zcela hotové, jěště strop, a různé detaily, osvětlení atd. V září bude individuální Audio happening, tak se těšme na unikátní zážitky.
Děkuji všem za positivní ohlasy. :thumbup:
Aries Cerat Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Diamond sound https://mecca-highend.cz/
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

:thumbup:
Antony

Příspěvek od Antony »

zappa - Mecca studio píše: 22 čer 2025 21:52 Je to tak. Postrčila mne návčtěva u PI audio, kde má takový difusor, sice menší, ale slyšel jsem jak je součástí zvuku, jak hraje. To mne nadchlo a přispělo k rozhodnutí spolupracovat s RD acoustic. To bylo zřejmě klíčové rozhodnutí i pro další vývoj celého projektu, tady na tom se dá stavět. Jsem moc rád, že jsem se takto rozhodl. Dnes jsem poprvé navštívil studio a poslouchal, jsem nabitý silnými dojmy, přesně jak jsem chtěl. Věřím, že návštěvníci opravdu budou odcházet s myšlenkou, takový zvuk bych chtěl mít, a věřím, že je to bude inspirovat dát svému systému více. Tento systém toto dokáže. Máme jěště nějakou práci na studiu, jěště není zcela hotové, jěště strop, a různé detaily, osvětlení atd. V září bude individuální Audio happening, tak se těšme na unikátní zážitky.
Děkuji všem za positivní ohlasy. :thumbup:
Budu se těšit a pokusím se individuálně dorazit, až to bude aktuální.
Tony

Příspěvek od Tony »

Moc pekné to máš Michal :clap:
zappa - Mecca studio

Dnes v neděli od 11 do 15h jsem vám ve studiu k dispozici. Kdyby nahodou někdo neměl jiný program. 732576216
Aries Cerat Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Diamond sound https://mecca-highend.cz/
HonzaE

Příspěvek od HonzaE »

zappa - Mecca studio píše: 29 čer 2025 09:10 Dnes v neděli od 11 do 15h jsem vám ve studiu k dispozici. Kdyby nahodou někdo neměl jiný program. 732576216
Michale, dnes mě to takhle narychlo nevyjde, ale určitě se v nových prostorách rád někdy zastavím.
slayers píše: 22 čer 2025 19:44 Mistře Zappo to je velka parada, libi se me ze i oko se kocha. Budu se muset vydat na kukec.

Jirko, kdyby si někdy jel, tak se rád přidám pokud by se ti to hodilo. Díky.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
zappa - Mecca studio

Honzo v pohodě, včera to bylo takové rychlé rozhodnutí. V každém případě tento týden jěště proběhnou jistá vylepšení a testy, od příštího týdne se vám budu rád věnovat, pokud to bude v mých časových možnostech, stačí se dopředu objednat a domluvit termín.
Přeji krásné prožití léta.
Ramones

Příspěvek od Ramones »

Hurá, konečně snaha o úpravu akustiky :thumbup:
aretax

Příspěvek od aretax »

Včera som bol na návšteve u Zappu. Požiadal ma, aby som tu zhodnotil svoje poznatky, tak to tak urobím. Môžem povedať, že celkový zvuk zostavy, vrátane akustiky je naozaj vynikajúci. V žiadnom štúdiu, kde som bol (Nemecko, Rakúsko, Taliansko a ČR) som nič lepšie nepočul. Výsledný zvuk obsahuje všetko, čo som očakával - má dynamiku, vynikajúci priestor, výbornú separáciu nástrojov a dostatok detailov. Jednoducho je vynikajúci. Nedávno som navštívil koncertnú sálu v maďarskej časti jaskyne Domica, kde sprievodca prehral jednu skladbu nejakej maďarskej speváčky. Ten zvuk ma doslova "priklincoval" k sedačke. Aparatúra - nič moc, ale zvukový efekt bol lepší, ako na väčšine živých koncertov (doporučujem návštevu). Akustika doslova fantastická a môžem napísať, že som v celom mojom živote nič lepšie nepočul. Píšem to preto, lebo zvuk u Zappu sa tomu veľmi približoval (je jasné, že akokoľvek upravená miestnosť nemôže nahradiť sálu, ktorej rozloha sa dá porovnať s s veľkosťou stredne veľkej katedrály). K Zappovej expozícii ešte toľko: skúšali sme aj niekoľko sieťových a prepojovacích káblov. Vo zvuku boli výrazné rozdiely, ale napriek tomu s každým káblom hrala zostava excelentne (k tejto téme sa vyjadrovať nebudem). Tu naozaj záviselo iba od požiadaviek poslucháča. Ťažko povedať, ktorý segment zostavy, prípadne akustika má na zvuku najväčšiu zásluhu, ale predpokladám, že sa všetko musí zladiť dokopy a Zappovi sa to podarilo.
P.S. Hovoril si, že chceš urobiť ďalšie merania. Ja by som už akustiku nechal na pokoji. Merania môžu byť zaujímavé, ale pre mňa sú dôležité moje uši a tie mi "povedali", že už na nej nie je potrebné nič meniť.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
zappa - Mecca studio

Tak to je velká pocta, že sám velký Aretax pochválil studio, děkuji za tvůj velmi pozitivní příspěvek. Musím i já pochválit, jeho kabely jsou skutečně vynikajicí, děkuji za věnovaný čas. :thumbup:
Jinak jaké jsou novinky.
1. Rozehrávám Ediscreation Silent switch Ocxo extreme, už nyní hraje výborně. Máme množnost zapůjčit standartní verzi Silent switch se stejnými fukcemi, Extreme řešení je pouze v lepších součástkách, také stojí skoro double. Nicméně rád bych ještě přidal do porfolia Network acoustic Tempus + Munon Pro. Sotm je už pryč.
2. Bylo nutno pořídit druhý Sroll Quantum, jednoduše díky málo vstupů. Nechal jsem Quantum upravit o zemnící kolík. Tudíž díky duo Quantum mám nyní možnost oddělit analogovou část a internetovou. To též přineslo jistý posun. Ovšem bylo nutno obstarat víc power kabelů, tak dorazily další ze stáje PI audio. Až po té jsem slyšel Aretaxovy, a jsou též fantastické.
3. Laboruji též s USB kabely, na cestě je Signal project Atlantis, chci porovnat s PI audio Ultimate.
4. Zahořuji ethernet kabel od Pi audio Signature Royal na který je připojen Diamond sound kabelový zemnící systém/válec.
5. Akustika se díky Rd acoustic diffuzoru dramaticky zlepšila, je to jiný svět.
6. Na řadu příjde zahořování serveru/streameru Haydn, obsahuje cd ripper, 1tb uložiště, Roon Ready a možnost připojení k zemnění. Přístroj vypadý opravdu robustně postavený, a váží úctyhodných 6.25kg. MC 75000kč. Vzhledově vypadá na vyšší úrovni než byl Pachanko Mini SE ve stejné cenové katagorii, zvukově zatím nevím.
Hlavní technické přednosti:

Špičkové šasi z masivního hliníku 6061 opracovaného CNC technologií pro snížení mechanických vibrací a lepší izolaci proti EMI.

Diskrétní obvod nízkošumového lineárního napájecího zdroje se 150W toroidními transformátory.

Bybee Quantum Purifier je „duší“ napájecí části – pracuje na kvantově-mechanické úrovni, reguluje tok elektronů tvořících signál.

Proud procházející přes Quantum Purifier je zcela plynulý a ideální.

Při průchodu přes Quantum Purifier se z elektronů odstraňuje kvantový šum, což zjednodušuje jejich tok následnými vodiči.

Nežádoucí kvantový šum se mění v teplo uvnitř Quantum Purifieru místo toho, aby se projevil jako vrstva rušení.

Bezventilátorový systém chlazení – žádné mechanické vibrace, naprosto tichý provoz.

Procesor Intel pro kvalitní upsampling až do DSD512.

8 GB DDR4 RAM.

Procesor Intel i5.

Vestavěná špičková funkce ripování CD s ultra nízkými vibracemi.

Vnitřní kabeláž z audio-grade UPOCC vodičů pro čisté napájení.

Návrh s audio uzemněním pro připojení jakéhokoli doplňkového zařízení pro zlepšení výkonu.

1 TB SSD úložiště pro nejlepší výkon.

Podpora externích USB úložišť a síťových NAS.

Podpora DoP (DSD over PCM).

Podpora bezztrátových streamovacích služeb TIDAL, Qobuz.

Připraveno pro hudební přehrávač Roon.

Podpora Roon Bridge pro propojení dvou Bach music serverů pro extrémní poslechový výkon.

Snadný vzdálený zákaznický servis – 2 roky.

Rozměry: L265 × D273 × H96 mm.
Konec hlášení. :thumbup:
haydn2-800.jpg
haydn1-800.jpg
andromeda-digital-usb-1-1.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-07-24 v 13.43.53_f7b31962.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-07-24 v 13.45.18_c2ceb643.jpg
Obrázek WhatsApp, 2025-07-21 v 10.02.10_50da0966.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
aretax

Příspěvek od aretax »

To nemala byť pocta, ale reálne zhodnotenie posluchu. Osobne by som už akustiku nedával merať. Dôležité sú uši a ich vnem nemusí vždy korešpondovať s nameranými hodnotami. Podľa mňa je u Teba akustika 100%. Keď ju necháš znovu merať, určite Ti namerajú nejaké výchylky a budeš špekulovať nad doplňovaním panelov a môže sa stať, že si zvuk pokazíš. Ucho totiž nie je dokonalé, ako meracie prístroje a "dokonalé" merania môžu viac poškodiť, ako napraviť. Citlivosť ucha je pri každej frekvencii a v každom veku iná (najcitlivejšie je pri cca 1000 Hz). Ja osobne najradšej dolaďujem podľa sluchu (samozrejme, že moju miestnosť podľa môjho sluchu), v štúdiách by sa asi mal uvažovať nejaký priemer, možno podľa veku zákazníkov ale rozhodne nie "rovná čiara" 20Hz - 20000 Hz.
P.S. Možno je lepšie si nechať zmerať vlastný sluch. Ja som tak urobil vlani a bol som milo prekvapený, že v mojom veku som pomerne jasne počul 15000 Hz.
zappa - Mecca studio

Novinka: Signal Projects v Mecca HighEnd
Je konec prázdnin a v průběhu léta jsme rozhodně nezaháleli.
Podařilo se nám zajistit pro Českou a Slovenskou republiku exkluzivní zastoupení jedné z top značek na trhu v oblasti kabeláže a filtrace – Signal Projects.

📍 Kdo jsou Signal Projects?

Řecká společnost založená v roce 2007, jejíž kořeny sahají do profesionálních studií, kde bylo jasně patrné, jak velký vliv má kvalita kabeláže na výsledný zvuk.

Filozofie značky stojí na aplikované fyzice – každý aspekt konstrukce kabelu (vodiče, izolace, stínění, uzemnění) je řešen na základě měřitelných parametrů, nikoli marketingových frází.

Výsledkem jsou kabely s výjimečně čistým přenosem signálu, bez zkreslení, s důrazem na přirozenost a hudebnost.

🎶 Produktové řady
Signal Projects nabízí široké spektrum – od dostupnější Alpha Series, přes vysoce ceněné Apollon či Andromeda, až po ultimativní konstrukce Golden Sequence a Avaton, které představují absolutní špičku v oblasti kabeláže.
Kromě signálových, digitálních a reproduktorových kabelů má značka v portfoliu i napájecí kabely a filtrační řešení.

🔎 Co na ně říkají uživatelé?
Na mezinárodních fórech se nejčastěji objevují popisy jako:

sametový, ale detailní zvuk

plné tělo s jemností a prostorovostí

hudba působí přirozeně a nenuceně, bez ostrosti

🤝 Exkluzivně v Mecca HighEnd
Jsme hrdí, že můžeme tuto značku zastupovat u nás a nabídnout možnost osobního poslechu, zapůjčení nebo detailní prezentace.
Pokud vás zajímá konkrétní model, rádi vám ho předvedeme a pomůžeme vybrat vhodné řešení přímo pro vaši sestavu.

👉 Více informací a postupně doplňovaný přehled najdete také na našem webu:
https://mecca-highend.cz

Co na to říkáte? Zajímalo by vás srovnání Signal Projects s jinými značkami kabeláže, nebo byste raději rovnou praktické demo v poslechovce?
54254859598_c5aeab8f75_b.jpg
aretax

Příspěvek od aretax »

...a čo Pí Audio?...
Jiri

Příspěvek od Jiri »

zappa - Mecca studio píše: 01 zář 2025 11:49
jedné z top značek na trhu v oblasti kabeláže a filtrace – Signal Projects.
Zappa, o tom psali kde?
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
zappa - Mecca studio

aretax píše: 02 zář 2025 05:54 ...a čo Pí Audio?...
PI audio stále nabízíme.
zappa - Mecca studio

Filtron CX https://signalprojects.com/products/filtron-cx/#
FILTRON-CHAMPAGNE-1-1.jpg
FILTRON-CHAMPAGNE-1-2.jpg
zappa - Mecca studio

Co píše výrobce o tomto řešení na komponent v předešlé fotodokumentaci?
Filtron CX je zařízení pro rozvod energie s jedním vstupem a sedmi výstupy určené pro pokročilé audio a video elektronické komponenty. Ve všech verzích Filtron CX jsou vstupy i výstupy upraveny na míru v naší laboratoři, aby vyhovovaly napěťovým a proudovým požadavkům našich obvodů.

- Power Line Filter (filtr napájecí linky):
Zařízení obsahuje ultra nízkoleakážní 30A filtr, který poskytuje vynikající ochranu proti elektromagnetickému a rádiovému rušení.

- Power Isolation (izolace napájení):
Obvod Filtron CX používá 2 vyvážené toroidní transformátory pro izolaci napájení, vyrobené z měděných cívek nejvyšší čistoty, se čtyřhrannou vazbou na sekundární straně a toroidními jádry 400 Hz s povrchovou úpravou na míru. Tento specifický design vytváří vysoce efektivní transformátor, s extrémním výkonem a nulovým „zvonením“, který nejenže omezuje veškeré pole na materiál jádra, ale také eliminovat vyzařování všech typů elektromagnetického rušení. Filtron CX poskytuje 2, 3 nebo 4 vyvážené izolované výstupy, podle preferencí uživatele, vhodné pro předzesilovače, tunery, digitální převodníky, zesilovače třídy D, phono předzesilovače, motory gramofonů a další elektronická zařízení s nízkou spotřebou napájení.

- Virtuální uzemnění:
Obvod Filtron CX poskytuje vysoce efektivní virtuální uzemnění, které je schopno eliminuje všechny problémy se zemněním systému, pokud je připojeno k správně uzemněným napájecím kabelům.

- Vodiče nejvyšší čistoty:
Interní kabeláž Filtron CX je založena na 7N měděných vodičích nebo hybridních měděno-stříbrno-zlatých vodičích, používaných u napájecích kabelů Signal Projects Atlantis a Andromeda (dle verze). Výjimečné vlastnosti těchto vodičů poskytují výrazně vyšší vodivost a tím i nejnižší možné zpoždění mezi interními komponenty jednotky, což pomáhá Filtron CX pracovat s impozantní čistotou, vynikající neutralitou a perfektní rovnováhou, a zároveň odhaluje mnoho detailů ze všech 3 rozměrů scény s vysokou přesností.

- Pevný hliníkový skelet (Solid Billet Chassis):
Skelet Filtron CX je vyroben z leteckého hliníku nejvyšší kvality na jedné z nejpřesnějších CNC strojů současnosti. Topologie a umístění interních komponent byly navrženy a vypočítány na míru vyvinutým softwarem, tak aby poskytovaly optimální odstínění a maximální ochranu proti magneticky vázaným a všem typům externího rušení.
zappa - Mecca studio

Jak jsem objevil Signal Projects

Na doporučení jedněch z nejúspěšnějších profesionálů/výrobců – konkrétně Stavrose z Aries Cerat a Floriana z Clarisys – jsem se poprvé seznámil se značkou Signal Projects.

Při návštěvě Audio Show v Mnichově mě zaujalo, že mnozí vystavovatelé, včetně Aries Cerat a Clarisys, používají kabely Signal Projects přímo ve svých referenčních sestavách.

Dalším potvrzením jsou recenze a doporučení od profesionálních uživatelů, YouTube recenzenta Greek Audio Geek, Hifi-Advice, a také pozitivní zpětná vazba na mezinárodních fórech, např. Whatsbest.
https://www.hifi-advice.com/blog/review ... d-apollon/
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... les.34647/
https://signalprojects.com/where-to-buy/
https://images.search.yahoo.com/search/ ... 283%29.jpg

Celkově kabely Signal Projects vyčnívají zejména hudební plynulostí, detaily a prostorovou přesností, což mě přesvědčilo, že stojí za exkluzivní zastoupení pro ČR a SR – a možnost je ukázat i v našem poslechovém studiu.

Muj osobní názor? Takhle to má vypadat, nejen velmi férové jednání výrobce, ale hlavně provedení produktů a zvuk, wow. Takhle zní opravdový highend! Klobouk dolů.
zappa - Mecca studio

🔊 K zapůjčení na domácí poslech nabízím zatím:

Atlantis repro kabel bi-wire 2 m

Atlantis USB 1.5 m

Andromeda USB 1 m

Atlantis RCA 1.9 m

Vedle toho mám v portfoliu také PI Audio kabeláž, která je podle mě na naše poměry mimořádně povedená a obstojí i ve srovnání se známými high-end značkami.
Zařazením Signal Projects chci zákazníkům dát možnost volby – obě značky spojuje muzikálnost, ale každá má jiný charakter, což mě osobně baví objevovat.

📊 Porovnání a technické souvislosti

Kabely Signal Projects Andromeda (Statement série) jsem začal víc studovat, než mi dorazí objednané kusy. Z dostupných údajů a recenzí je zajímavé, že výrobce otevřeně uvádí technické parametry – a ty hezky korespondují i s mými zkušenostmi z poslechu.

RCA kabely: u Andromedy je kapacita cca 29 pF/ft – trochu vyšší než u Nordost Odin 2 (cca 18 pF/ft), což znamená méně „hypertransparentního“ charakteru, ale naopak plnější středy a muzikálnější podání.

Repro kabely: Andromeda má velmi nízký odpor (0,77 mΩ/ft) a indukčnost (0,35 μH/ft), tedy ideální pro kontrolu basů a dynamiku. Nordost jde ještě níž s indukčností (0,15 μH/ft), takže je zvukově extrémně rychlý a čistý.

Power kabely: u Andromedy robustní průřez, nízký odpor a stabilita napájení. U Siltech/Ansuz bývá zase kladen důraz na eliminaci rušení a izolaci.

👉 Jednoduše řečeno:

Nordost a Siltech = maximální transparentnost, rychlost a otevřené výšky.

Signal Projects = víc hudby než „detailů“, plnější střední pásmo, příjemnější pro systémy, které jinak znějí příliš ostře nebo analyticky.

💡 Doporučení pro Aries Cerat sestavy:

Chceš-li absolutní rychlost a vzdušnost → Nordost na RCA, k tomu Andromeda repro a power.

Pokud ti jde o muzikální, plný a přirozený přednes → klidně komplet Andromeda.
zappa - Mecca studio

NETWORK ACOUSTICS

S radostí oznamujeme exkluzivní zastoupení značky Network Acoustics pro Česko a Slovensko 🇨🇿🇸🇰

Tato britská značka patří k absolutní špičce v oblasti audiofilního streamování.
Jejich Tempus switch a filtry Muon Pro / ENO2 jsou odborníky i uživateli považovány za referenční LAN řešení pro high-end audio systémy.
20251006_134049.jpg
20251006_134344.jpg
20251006_134207.jpg
20251006_133607.jpg
20251006_133813.jpg
20251006_134344.jpg
zappa - Mecca studio

🎶 Premiéra Signal Projects v České republice 🎶

O víkendu jsme měli první možnost otestovat novou kabeláž a filtraci od Signal Projects, která dorazila v pátek. A musím říct – byl to zážitek!

Hned po zapojení se ukázalo, jak zásadní roli hraje kvalitní kabeláž ve finálním ladění systému. Tři napájecí kabely a jeden RCA interkonekt dokázaly doslova povýšit úroven o víc než jsem očekával. I bez zahoření bylo hned jasné, kdo tady převzal kontrolu nad celou show.

Zatímco PI Audio jsou výborné, produkty Signal Projects se ukázaly jako opravdová světová špička. Nejde o značku, která sází na marketing a masovou komerci jako Nordost, Kimber nebo AudioQuest – Signal Projects investuje především do technologického vývoje, materiálů a skutečné kvality. Proto je tato britsko-řecká značka známá spíše mezi opravdovými audiofily a fajnšmekry než na titulních stránkách časopisů.

Včerejší den byl nejen velmi poučný, ale hlavně zábavný.
Dnes pokračujeme – Fitron CX filtrace vs. Sroll Quantum.
Takže další skvělé odpoledne přede mnou.

Part 2 🔊 Signal Projects & Fitron CX – první dojmy

Po dnešním zapojení Fitronu CX od Signal Projects a kabeláže Andromeda, Atlantis, UltraViolet (včetně RCA Andromeda) se původní obavy rychle proměnily v nadšení.

Zlepšení bylo slyšet snad ve všech oblastech – rozlišení, čistota, transparentnost, prostor i velikost scény. Poslech bavil od první chvíle a s těžkým srdcem jsem večer systém vypínal. Ale s pocitem, že se zase povedlo najít opravdu skvělý produkt – Fitron CX, který určitě dokáže předvést obdobné výsledky i ve vašich poslechovkách.

Neuvěřitelné, jaký vliv může mít power management – a to i ve srovnání se špičkovou filtrací Quantum od Sroll Audio, kterou jsme doposud používali.

A právě jeden kus Sroll Quantum V2 nyní uvolňujeme k prodeji – zánovní stav, za skvělou cenu 69 000 Kč.

Kromě toho máme skladem i zemnicí jednotky Diamond Sound, které vám rádi zapůjčíme na domácí test, stejně jako kabeláž PI Audio a Signal Projects.

A pro ty, kdo chtějí posunout digitální část systému, nabízíme také top highendové LAN switche a filtry od Ediscreation a Network Acoustics.

📞 V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat: 732 576 216
566284096_122251440278193694_404869427456211019_n.jpg
557443602_122251437092193694_3947703553353069848_n.jpg
565336385_122251437068193694_9218308969657787165_n.jpg
559731968_122251437056193694_6729267570058104375_n.jpg
566325207_122251437044193694_6714091786790274477_n.jpg
561711931_122251437032193694_3925352553755121748_n.jpg
565116623_122251437020193694_1935139647848751122_n.jpg
566348524_122251436990193694_2644033103295581314_n.jpg
565146864_122251436942193694_5799483184940856729_n.jpg
565198810_122251436912193694_7344841418697651158_n.jpg
zappa - Mecca studio

A další produkty skladem
signature-big-300x300.jpg
IMG_5722-(W).jpeg
FILTRON-CHAMPAGNE-1-1.jpg
fiberbox_iii_extreme_silent_switch_ocxo_ii_extreme_review_matej_isak_mono_and_stereo_2024_high_end_audiophile_luxury_audio_music-5-1024x683.jpg
NA_tempus_4X3A5045_550pix-1.jpg
NA_tempus_4X3A5225_550pix.jpg
haydn2-800.jpg
haydn1-800.jpg
pajuna
Administrátor

Příspěvek od pajuna »

Zdravim vsechny "hifisty a posluchace nejvyssiho levelu".

Byl jsem s par kamarady na akci v AQ a pri zpatecni ceste me trklo, zda-li nema Michal cas a chut na kratsi navstevu. Jeli jsme par km kolem, tak okamzita idea navstivit dlouholeteho kamarada nebyla spatnym napadem. Slovo dalo slovo po telefonu a po letech jsem navstivil jeho dum v Hrochove Tynci.

Predestiram, ze jsem na stejnem miste slysel radu sestav od Naimu, Srolla, Maca, Manley, 4 pary beden vcetne naposledy Tannoy Westminster. Zazili jsme tam nekolik testovani kabelu i porovnani jinych komponentu. Znal jsem ten prostor, ale...momentalne vypada jiz zcela jinak, prestaven na uzasnou poslechovku. Schody pryc, zaves pryc, nadherny oblohovy strop, spousta mne znamych i neznamych akustickych prvku. Krasa.

Nevedel jsem co cekat, jelikoz na vystave v Praze jsem se docela osival, zejmena vlivem akustiky. Hraly take jine bedny...
Byli jsme usazeni do sedacky, poslechli vicero skladeb ruznych zanru. Akustika vynikajici, zvuk dechberouci jiz po prvnich tonech pro nas vsechny!
Muziku posloucham cilene cca 50let a prosel spousty studii, vymenil vicero aparatur, navstivil opakovane mnoho znamych. I na drahych sestavach mam vzdy jako detailista snahu nachazet nejake mouchy (resp.prostor pro zlepseni), jak stahnout sykavky, jak pritvrdit basy, zmohutnit hlas apod...
Tady - at jsem poslouchal cokoli, nic takove mne nenapadlo. Ta sestava je pro me ucho bezkonkurencni v porovnani s tim co jsem kdy kde slysel. Mnozi mohou namitat, ze hraje tepleji, mohutneji apod...To uz je na kazdem, co ma rad. Nekdo radeji analytictejsi zvuk, doprednejsi, nekdo vice lamp apod.
Jelikoz jsem stara skola a posloucham z CD, LP a nestreamuju, zajimaly me rozdily mezi nahravkami z ruznych zdroju. Znam je samozrejme pri porovnani CD, SACD, XRCD, SHM...ajine...blabla...Poslouchali jsem ruzne skladby z Tidal, Qubus, ruzna rozliseni...Rozdily byly pro me ucho velike a jasne slysitelne.

Anyway, "long story short". TOP sestava v TOP mistnosti. Gratuluji Michalovi ke splneni jeho snu a diky za moznost poslechu. Jen tise "zavidime" a prejeme. Priste snad bude vice casu a dam si po letech i pizzu.
Doporucuji kazdemu zvazujicimu ci (ne)porizeni vyssi ligy nebo alespon vzdalenemu porovnani s tim co posloucha doma ci na koncerte, pokec s Michalem, nebo pripadnou navstevu.

Highendu zdar!
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

Jardo :clap:
Mark Levinson
zappa - Mecca studio

Setkání s Velikinac Audiolab – nový klenot v našem portfoliu

V uplynulých dnech jsme měli ve studiu mimořádnou návštěvu – srbskou rodinnou firmu Velikinac Audiolab. Během prezentace jejich výrobků se ukázalo, že malá butiková značka dokáže přinést do hudby něco, co velké komerční značky často ztrácí – autenticitu, přirozenost a opravdovou emoci.
Nejde jen o špičkové zpracování, ale především o jiný přístup k hudbě samotné, který se okamžitě projeví při poslechu.

Jen výjimečně zařazujeme do našeho portfolia novou značku, ale Velikinac Audiolab si své místo zasloužila naprosto jednoznačně.
Stane se druhým pilířem vedle Signal Projects – obě značky se specializují na kabeláž pro opravdový high-end, avšak každá přináší odlišnou estetiku i charakter zvuku.

Zatímco jedna značka nabízí plnost, přirozenost a správný tembr, druhá přináší vzdušnost, transparentnost a lehkost – obě však zůstávají věrné skutečné muzikalitě.
Právě tato rozdílnost může být klíčem k tomu, co vaší sestavě dosud chybělo.

Ve studiu nás obě značky svým zvukovým přínosem naprosto ohromily – to, co dokážou, se slovy popsat nedá. Musíte to slyšet.

Rád vám po domluvě osobně předvedu produkty obou firem přímo u vás ve vaší sestavě.
Věřím, že budete stejně překvapeni, jako my v našem studiu.

📞 Pokud vás tato nabídka zaujala a myslíte to se svým Hi-Fi vážně, kontaktujte mě osobně:
732 576 216
FB_IMG_1761730135641.jpg
173A6196-scaled (1).jpg
IMG-20251028-WA0005.jpg
20251028_101404.jpg
Hififans

Příspěvek od Hififans »

Zdravím všechny příznivce HiFi :) od Mecca studio jsem pořídil USB kabel ediscreation silver reference.. A tak píši menší zkušenosti s touto firmou.. zpracování kapelu je na špičkové úrovni.. cena kabelu je velice příznivá na to jaký přínos na zvuk tento kabel má.. za celou dobu jsem vyzkoušel už hodně USB kabelů od Sroll po Nordost v různých cenových hladinách.. na tuto firmu jsem přišel náhodou a říkal jsem si proč to nevyzkoušet a po delší době nemám potřebu hledat něco jiného.. najednou mám lepší mikro detail a celkovou dynamiku celého spektra.. celkově je to všechno víc zaostřenější.. takže rozhodně tato firma stojí za to se na ní podívat a vyzkoušet její výrobky.. :thumbup:
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Hififans: Na čom doma počúvaš? Evidujem že toto je tvoj prvý príspevok na fóre. Vitaj
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
zappa - Mecca studio

Obrázek WhatsApp, 2025-11-04 v 22.45.41_c84b4bc4.jpg
Odpovědět