Dobrý CD přehrávač
Dobrý CD přehrávač
Rád bych koupil velmi kvalitní CD přehrávač, pro nevšední zážitky z reprodukované hudby. Měl jsem v záměru koupit buď Sony X 55, nebo Fonestar CD-150PLUS. Sony mi před nosem prodali, raději bych to Sony než Fonestar. Vím, že už CD přehrávače moc rozšířené nejsou, ale možná tu je ještě někdo, kdo poslouchá cedéčka a co by poradil?
Mám bedny i přehrávač CD.
Re: Dobrý CD přehrávač
Premyslim zda jde o uprimny dotaz nebo zacatek srandy
. Jestli jsem se neprehledl, jde o cdp v cene cca 8500kc?
Kvalitni cdp se pohybuje v jine relaci, napr. McIntosh MCD 500, ktery zvazuji prodat a jit o chlup vyse.
Kvalitni cdp se pohybuje v jine relaci, napr. McIntosh MCD 500, ktery zvazuji prodat a jit o chlup vyse.
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
Už pouze streamuji, měl jsem kdysi gramofon a ke koupi CD přehrávače mě navedla recenze v magazínu audiodrom, tam testovali jakýsi všestranný tank Wadax a dospěli k názoru, že CD hraje lépe než kdejaká streamovací služba, tak jsem si říkal, když je to tak, koupím také nějaký dobrý CD a vyzkouším.Když to tvrdí odborník, pravdy na tom kus bude. Jak jsem psal, raději bych ten Sony, ale i ten Fonestar má v zahraničí vynikající recenze.
Nechci ti brát iluze, ale já osobně bych se podíval nejdříve sem:
https://cd-prehravace.heureka.cz/?o=6
Podle mě jsou tam na výběr lepší kousky za podobnou, nebo i za menší cenu !!!
https://cd-prehravace.heureka.cz/?o=6
Podle mě jsou tam na výběr lepší kousky za podobnou, nebo i za menší cenu !!!
Taky můžeš zvážit tohle.
Cenově se dostaneš výše - samotný modul + práce + starší CD přehrávač, ale pokud máš trochu lepší DAC, tak to stojí za úvahu.
Cenově se dostaneš výše - samotný modul + práce + starší CD přehrávač, ale pokud máš trochu lepší DAC, tak to stojí za úvahu.
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost a Neotech, QKORE1, Tai Hang
Mohu-li doporučit opravdu vynikající přehrávač, pak je to TEAC 50 Esoteric. je to sice kombajn (SACD, DVD atd...), ale Cd a SACD zahraje tak, jako málo co. Já s 50 žiju už asi 20 let (kupodivu bez sebemenšího problému) a měl jsme tu čest ho srovnávat s řadu dalších a mnohdy i várzaně dražších přehráváač. Jen namátkou, co si vzpomenu ( Sony 779ES - měl jsem ji, žil jsme s ní asi 7 lett) - o ničem. Tento kultovní přehrávač je kultem asi jen u nás a nevím proč. Zvuk je bez detailu, bez lehkosti, bez drajvu, mdlý, nezáživný. Sony XA 7 - žil jsem s ní asi tok - nesednul, byl lepší, než 779, ale místy ostrý, už si nepamatuji, jak na tom byl s prostorem. to jsme zapomněl u 779 - nafouklý prostor, široký, daleký, ale třeba sólový nástroj hrál odevšad a ne z bodu. Accuphase 55: slabota, obdoba levných Sony. Předražený a ne nijak extra hrající přehrávač v hezké skříni. Copland CD 822: nenápadný vlk v rouše beránčím, žil jsem s ním pár let, za ty prachy výborný, na Teac neměl, ale za to, za co jsem ho tehdá koupil (asi 30tczk) to bylo hodně dobré a rozhodně lepší, než všechny mnou zmíněné Sony. Lindemann SACD 820 - mám jej, žiju s ním skoro deset let. Proti Teacu hlubší bas, byť jen o prsa korejské ženy, možná bych řekl o něco malinko lepší prostor, ale to je spíš jen dohad, lehké, precizní výšky, detailní středa zcela bez agrese, excelentní podání vokálů, kde každý hlas ve sboru je vypreparován neskutečným způsobem. Připomíná excelentní gramofony z nejvyšších pater. bohužel, nenačítá SACD a je neopravitelný, mechanika neexistuje. Jako CD mi bude sloužit do tý doby, než se rozsype a nebo než úplně ohluchnu. lepší CD jsme asi za podobné peníze (300tCZK) neslyšel. Tohle by byla moje jasná volba bez přemýšlení, je to skutečně extrémně univerzální zvuk, zahraje to vše, s výtečným basem, hladkými středy, výšky jak z učebnice, prostor, dynamika, no prostě co mám říkat. Esoteric DV 60: novější a ač by měl být uvnitř stejný, jako 50, asi není, protože zvuk byl jiný. Byl vynikající, ale neměl tu lehkost DV 50. Navíc spínaný zdroj, takže váha z 20 klesla snad na plovinu a já mám rád maso :-) Ale zvukově vysoce nadprůměrný, jako DV 50. Co jsem tady ještě měl: nějaké vyšší Denny, nezaujaly, ale jedne trochu ano: 1290 - nový stál asi dvacku a musím uznat, že kdybych měl volit Accuphase 55 za skoro 80 tisíc, Denon by byl jasná volba. Pioneer PD 93 Urushi Ellite: výtečný stroj, toho lituju, že jsme ho prodal, navíc krásný. Zvukově minimálně nad Sony (nad vše,mi, o tom žádná), co jsem tu kdy měl. bOHUŽEL, DNES NEEXISTUJE NÁHRADNÍ LASER A POKUD NÁHODOU ANO, JE TO ZA POLOVINU RODINNÉHO DOMNKU :-))) Sorry, CAPS. Ale jeho zvuk byl velmi příjmený, jako z výborného gramofonu. A navíc byl krásný! Pioneer PD 95 - to stejně jako CD 93, vynikající zvuk, krása na oko, bral bych ho hned, ale 100 litrů za něj dnes nedám, kdyby byl ke koupi, jako že naposledy byl někdy před X lety...zdeno1 píše: 01 zář 2025 18:25 Rád bych koupil velmi kvalitní CD přehrávač, pro nevšední zážitky z reprodukované hudby. Měl jsem v záměru koupit buď Sony X 55, nebo Fonestar CD-150PLUS. Sony mi před nosem prodali, raději bych to Sony než Fonestar. Vím, že už CD přehrávače moc rozšířené nejsou, ale možná tu je ještě někdo, kdo poslouchá cedéčka a co by poradil?
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)
Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
Ja mám Marantz cd-6004 ako fungl nový bol vo firme Casea vymenený orig. DAC za Casea Orion Lite a hlavne strašne málo "jazdený"... 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Luxman L-590AX MkII, Revel Performa3 F-206, Luxman D-05u, Technics SL-1300G + Hana Umami Blue, phono CANOR PH 2.10, Technics SL-1200 GR
Marantz CD6007 nebo Rotel CD11 Tribute
Zdá se,že Zdeno 1 shání něco opravdu levného.Kdyby tomu bylo jinak,já bych měl taky tip,který jsem dal známému,jemuž odchází laser na stařičkém Accu DP-55.Je to nový Denon DCD 3000NE.
Za cenu 64tis. neuvěřitelně robustní provedení(váha 16,8 kg)s excelentní CD/SACD mechanikou a slušným převodníkem.Zvukově min. o dva levely jinde,než ten starý fejz.
Za cenu 64tis. neuvěřitelně robustní provedení(váha 16,8 kg)s excelentní CD/SACD mechanikou a slušným převodníkem.Zvukově min. o dva levely jinde,než ten starý fejz.
- zappa - Mecca studio
No, cd přehravač má význam zazdeno1 píše: 01 zář 2025 20:41 Už pouze streamuji, měl jsem kdysi gramofon a ke koupi CD přehrávače mě navedla recenze v magazínu audiodrom, tam testovali jakýsi všestranný tank Wadax a dospěli k názoru, že CD hraje lépe než kdejaká streamovací služba, tak jsem si říkal, když je to tak, koupím také nějaký dobrý CD a vyzkouším.Když to tvrdí odborník, pravdy na tom kus bude. Jak jsem psal, raději bych ten Sony, ale i ten Fonestar má v zahraničí vynikající recenze.
1. pokud máš hodně nosičů, a chce se ti je pořizovat i nadále, a skladovat je
2. je potřeba si vyzkoušet jestli rozdíl ve zvuku je natolik velký v úrovni tvého systému, abys toto musel řešit. Možná, místo přehravače, pořídit lepší server/dac/switch, je to náročnější cesta, ale vyplatí se nainvestovat do kvality, protože na Tidalu a Qobuzu je tolik nádherný muziky, kterou chceš pouštět v té nejlepší kvalitě, aby tě to bavilo. Asi bych si nejdřív vyzkoušel, jestli to co píše v Audiodromu platí i v tvém případě, v tvé sestavě, a pak zvážit zda investice za cd přehravač a následné pořizování cd nepřesáhne investici do kvalitnějšího streamování. Stremování je budoucnost, tomu se nyvyhneme.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Ne, tohle je čirej nesmysl. Na streamovacích službách je v tej nejelpší kvalitě jen malá část muziky, většina obsahu streamovacích služeb (všech, bez jedniný výjimky) je poškozená Loudness War. Vyplatí se investovat do kvality, ale ta není na streamovacích službách a pokud tedy už streamovat, tak jedině vlastní soubory nagrabovaný z nosičů jako je právě CD, ale je to mnohem složitější a dražší cesta jak dosáhnout stejnýho výsledku jako hraním z CD přehrávače a kvalitativně je to stejný.zappa - Mecca studio píše: 04 zář 2025 22:47 ..........vyplatí se nainvestovat do kvality, protože na Tidalu a Qobuzu je tolik nádherný muziky, kterou chceš pouštět v té nejlepší kvalitě.........
Agilent: díky,. že to někdo konečně napsal: Streamové platformy mají smysl pro ty, co rádi "loví" nové a nové kapely a pod. Ale i já se bojím, že s kvalitou to bude pokulhávat a pořizovat náročný streamer pro pár špičkových nahrávek je asi věcí jaksi každého soudruha. Ale zamýšlím se spíše o jiné věci: odkud se bera ta muzika na Tidal, Spotify atd??? Jak se tam dostává? Víme to? Mám dojem, nebo etdy alespoň já si to tak představuji, že někde leží obrovské servery, kam je hudba prostě natahána z CD. Nenapadá mě jiný zdroj. A cesta, jak se to dostane na server , může být velmi trnitá. Silně mi to zavání něčím, jako je např. rutracker, kde josu nekonečné tuny muziky, ale byť i jen nagrabované CD dop flacu nezní vždy tak, jako originál. osobní zkušenost, kdy CD a stažený flac odsud jsou dva světy. A to bude, myslím, i na Tidalu. Možná se pletu, nebo? ...
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)
Nebavia ma diskusie stream (Tidal, Qobuz…) vs nosiče. Tak len jeden príspevok k tomu pre takých ako Zdeny. Streamujem skoro 10 rokov a mal som popri tom aj CD/SACD playery a keď som porovnával to isté vydanie nahrávky, rozdiely tam boli, ale nie v zmysle, že priemerný CD player (napr Sony XA50), že by bol lepši ako dobrý streamer s dobrým DAC-om. Dokonca ani Sony SCD1 CD vrstva nie. Tvrdenia že nejaké lacné staré plečky sú lepšie ako dobre riešený stream+DAC sú mi úsmevné, lebo mám presne opačnú skúsenosť. Cca rovnako veľké sú rozdiely v použitom streamery a jeho sw. Možno je to aj tým, že netočím “20” CD (neberte ma za slovo), ale hrám hudbu na akú mám aktuálne náladu. Novú alebo sa vraciam k starším alebo znovoobjavujem veci čo som aj 20-30 rokov nepočul. Čo by vyžadovalo vlastnit vyššie stovky až tisíce nosičov (pár sto CD stále mám ale ich ani nehrám). Čo sa týka viac menej “populárnej” hudby, tie sú zmršené loudness war rovnako na streame ako na CD. Tú ale pomerne málo počúvam. Samozrejme špičkový CD/SACD transport so špičkovým DAC-om bude lepši ako priemerná stream vetva. Počul som napr Esoteric Grandioso vs špičková stream vetva a pre mňa bol až drasticky lepši ten stream na danej zostave
Stream z lokálneho disku používam tiež. Tam je to obdobné ako CD vs streamovanie zo stream platforiem.
Stream z lokálneho disku používam tiež. Tam je to obdobné ako CD vs streamovanie zo stream platforiem.
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
Tak jsem skutečně neodolal a v servisu na elektroniku mi pán nabídl na vyzkoušení Philips CD 104 po opravě a seřízení, nebyl jsem moc nadšený ze vzhledu přístroje, ale nakonec jsem velmi spokojený, hraje to fakt pěkně, lépe než Spotify a nebo Quobuz, které jsem doposud streamoval.Už mi zůstane.
No,po této pointě asi ochladne nadšení některých dále přispívat do vlákna Poradna...
Manev: aj som váhal či niečo písať, ale už nebudem váhať:-)
Kazdý máme holt iné predstavy o “dobrom prehrávači”
Zdeno1: Ak si spokojný tak super.
Pre ostatných: skúste reflektovať, že toto by malo byť highendforum…
Kazdý máme holt iné predstavy o “dobrom prehrávači”
Zdeno1: Ak si spokojný tak super.
Pre ostatných: skúste reflektovať, že toto by malo byť highendforum…
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
Mužeš napsat kde končí HiFi a kde začíná HiGH END ?
- zappa - Mecca studio
Tohle je ošidné téma, které může být hodně kontroverzní, bohužel zvláště pro mužská ega, a pro možné pocity podřazenosti, nadřazenosti a tak podobně. Nicméně toto forum má název highend, a neměli bychom kolem toho chodit jako kolem horké kaše, abychom náhodou někoho neurazili, a tak navrhuji, abychom se na tohle téma podívali blíže, a rozvést ho v novém tématu. Co říkáte?
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Evidentně jsi nepochopil moji otázku. Znovu teda: ptám se, JAK a ODKUD se bere hudba ve streamu? Jakou cestou se dostává tam, odkud ji pak streamujeme?blesk666 píše: 05 zář 2025 16:43 Nebavia ma diskusie stream (Tidal, Qobuz…) vs nosiče. Tak len jeden príspevok k tomu pre takých ako Zdeny. Streamujem skoro 10 rokov a mal som popri tom aj CD/SACD playery a keď som porovnával to isté vydanie nahrávky, rozdiely tam boli, ale nie v zmysle, že priemerný CD player (napr Sony XA50), že by bol lepši ako dobrý streamer s dobrým DAC-om. Dokonca ani Sony SCD1 CD vrstva nie. Tvrdenia že nejaké lacné staré plečky sú lepšie ako dobre riešený stream+DAC sú mi úsmevné, lebo mám presne opačnú skúsenosť. Cca rovnako veľké sú rozdiely v použitom streamery a jeho sw. Možno je to aj tým, že netočím “20” CD (neberte ma za slovo), ale hrám hudbu na akú mám aktuálne náladu. Novú alebo sa vraciam k starším alebo znovoobjavujem veci čo som aj 20-30 rokov nepočul. Čo by vyžadovalo vlastnit vyššie stovky až tisíce nosičov (pár sto CD stále mám ale ich ani nehrám). Čo sa týka viac menej “populárnej” hudby, tie sú zmršené loudness war rovnako na streame ako na CD. Tú ale pomerne málo počúvam. Samozrejme špičkový CD/SACD transport so špičkovým DAC-om bude lepši ako priemerná stream vetva. Počul som napr Esoteric Grandioso vs špičková stream vetva a pre mňa bol až drasticky lepši ten stream na danej zostave
Streaming platformam hudbu dodavaji vydavatele na zaklade licenci. Pripadne si pak interpreti pres ruzne nezavisle platformy (vlastne taky vydavatele) muzou nahravat svoje vlastni veci samy. Dodavaji se v drtive vetsine digitalni soubory v bezztratovem formatu - takze napr. Spotity uz si to pak prevadi do AAC samo. Jsou k tomu nejake pozadavky a specifikace, treba na metadata.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Měl jsem ho dva roky a musím říct, že nic tak dobrého jsem ani předtím ani potom už neměl. Velmi fajn zvuk. Nádherný stroj a těžký kus.Zdeny píše: 02 zář 2025 13:53 Mohu-li doporučit opravdu vynikající přehrávač, pak je to TEAC 50 Esoteric. je to sice kombajn (SACD, DVD atd...), ale Cd a SACD zahraje tak, jako málo co.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, Pannde PD-6 Elite(Casea Lynx),PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-77MZ2000E, NA Galaxys,NA NightSky
Zdeny: Reagoval som predovšetkým na túto časť zvojho príspevku kde spochybňuješ stream cestu bez toho aby si s tým mal zjavne skúsenosti. “ Agilent: díky,. že to někdo konečně napsal: Streamové platformy mají smysl pro ty, co rádi "loví" nové a nové kapely a pod. Ale i já se bojím, že s kvalitou to bude pokulhávat a pořizovat náročný streamer pro pár špičkových nahrávek je asi věcí jaksi každého soudruha”
Zdroj dát pre streamovacie platformy ako píše Yakubou poskytujú priamo vydavatelia, teda zdroj býva obvykle identický ako pre predávané nosiče. Ak máš napr službu Tidal Max, tak súbory sú v kvalite flac 44/16 až 192/24. To že sa môže stať a určite sa aj stáva že nejaká konkrétna nahrávka môže mať z nejakého dôvodu degradovanejšiu zvukovú kvalitu mi je jasné a stretol som sa napríklad s tým, že tam boli 2-3 zdanlivo identické albumy a vydania a v rovnakej kvalite, ale jedno bolo napr hlasnejšie a s horším zvukom. Obvykle som sa s tým stretol skôr výnimočne, ale je to možné aj tým, ako som uvádzal, že netočim “20CD”, ktoré poznám absolútne naspamäť.
Zdroj dát pre streamovacie platformy ako píše Yakubou poskytujú priamo vydavatelia, teda zdroj býva obvykle identický ako pre predávané nosiče. Ak máš napr službu Tidal Max, tak súbory sú v kvalite flac 44/16 až 192/24. To že sa môže stať a určite sa aj stáva že nejaká konkrétna nahrávka môže mať z nejakého dôvodu degradovanejšiu zvukovú kvalitu mi je jasné a stretol som sa napríklad s tým, že tam boli 2-3 zdanlivo identické albumy a vydania a v rovnakej kvalite, ale jedno bolo napr hlasnejšie a s horším zvukom. Obvykle som sa s tým stretol skôr výnimočne, ale je to možné aj tým, ako som uvádzal, že netočim “20CD”, ktoré poznám absolútne naspamäť.