Zdravím všetkých. Po siedmich rokoch som vymenil repro Sonus Faber Venere 1.5 za 2A Acoustic EMPIRE víťaza ankety o najlepšie repro na výstave Audio Video Show Praha 2025.
Rád by som priniesol moje skúsenosti aj sem. Dúfam že to prípadným záujemcom pomôže. Neviem opisovať repro tak ako profesionálny recenzenti na rôznych weboch, takže prosím o toleranciu. Repro som kúpil aj s originálnymi stojanmi. Empire sú pekné repro v klasickom tvare. Tuhosť ozvučnice je na výbornú. Repro je osadené v rámci ceny výbornými až nadšandartnými súčiastkami. Presnejší popis tu: https://www.2ashop.sk/regalove-reproduk ... ic-empire/ a stojany tu: https://www.2ashop.sk/stojany-pod-repro ... eference1/
Mám ich napočúvané zatiaľ cca. 20 hodín čo nie je veľa. Pán Kuráň z 2A Acoustic vravel že potrebujú tak +/- 100 hodín takže uvidíme kam sa ešte posunú. Zvuk porovnávam len s mojimi starými SF. Mal som predtým aj Canton LE 107 ale to nastojí za reč.
Zvuk EMPIRE je jednoducho perfektný v danej cenovej relácií. To čo bolo u SF viac menej len naznačené u EMPIRE exceluje a to podotýkam za skoro rovnakú cenu. Cena aj zo stojanmi 1530€. Oveľa viacej detailov. Veľmi otvorená zvuková kulisa, to som u mňa v obývačke ešte nezažil. EMPIRE sú veľmi muzikálne. Hudba z nich je v celej miestnosti. Výšková sekcia parádná. Rôzne zvončeky, činely, činelky jasne odelené a lokalizovateľné v priestore. Ľavo pravý priestor široký. Predo zadný hlboký. Spev, hlasy v predu ostatné za ním. Stredové pásmo paráda. Toto všetko je samozrejme na dobrej nahrávke, na zlej je to už slabšie ale znesiteľné. SF viacej odpúšťali. EMPIRE nie. Basy sú tiež perfektné. Dynamické, úderné a veľmi presné. Na CD S.M.V. (Stanley Clarke, Marcus Miller & Victor Wooten) - Thunder som nikdy nepočul také oddelenie jednotlivých basových gitár a perfektne vykreslenú farbu každej zvlášť. Proste všetky nástroje sú cez EMPIRE podávané z neuveriteľnou ľahkosťou, vzdušne a veľmi presne. Drevo je drevenejšie a plechové nástroje sú plechovejšie. Keď som lavíroval s umiestneným v priestore tak najlepšie hrajú u mňa buď máličko natočené k poslucháčovi alebo ešte lepšie úplne kolmo na poslucháča. Presne tak ako mal p. Březina v recenzii na 2A Acoustic PB-6 tu: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ustic-pb-6
Asi preto lebo EMPIRE sú podobnej konštrukcie ozvučnice ako PB-6. Mal som obavy, keďže EMPIRE majú zadný bassrexlexový otvor, že budú problémy. Našťastie nič také sa nedeje. Mám ich asi 25 cm od zadnej steny na ktorej mám po domácky vyrobené, zvuk pohlcujúce panely z materiálu ROCKWOLL ND 8. Určite by prípadný záujemca mal mať miestnosť aspoň ako tak akusticky upravenú aby EMPIRE ukázali maximálne čo v nich je. Pri EMPIRE mi stačí o dosť nižšia hlasitosť aby bolo všetko dobre vykreslené. To som u SF nemal. Tam som musel hlasitosť dosť zvyšovať aby hrali najlepšie ako vedia.
Komunikácia s p. Kuráňom bola na výbornej úrovni. Repro a stojany prišli profesionálne zabalené na druhý deň od odoslania.
Tak, asi tak. Firmu 2A Acoustic prípadným záujemcom vrelo odporúčama dúfam že budú spokojný aspoň ako ja a ja som vééééééééľmi spokojný. Firme prajem veľa úspechov v ďalšej práci.
2A Acoustic EMPIRE - Niekoľko skúseností
2A Acoustic EMPIRE - Niekoľko skúseností
Amp: Primare I32
Analog: P-J 2Xperience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Digital: Primare CD32, IBasso Dx 150, RME ADI-2 DAC FS, STRONG LEAP-S1
Repro: 2A acoustic EMPIRE
Káble: Chord, Cardass, YYAUDIO, SRS Power Socket6
Sluchátka: IT 01s, Senn. HD 660 S
Re: 2A Acoustic EMPIRE - Niekoľko skúseností
Diky za info tie regale sú veľmi zaujímavé. Uvažujem že si ich kúpim tiež ako druhé repro. Nebývaš niekde v okoli ba?
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
HeadAmp: SPX 2010
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Lista: SRS Power Socket 6
Od BA som cca 150km.Janik píše: 21 srp 2025 20:32 Diky za info tie regale sú veľmi zaujímavé. Uvažujem že si ich kúpim tiež ako druhé repro. Nebývaš niekde v okoli ba?
Díky za podrobný report. Také se od Audio Video Show Praha 2025 chystám někde v klidu poslechnout. Snad se na podzim či v zimě podaří.jolefoto píše:
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC500 s Ortofon 2M Bronze, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Mogami, Supra, Viablue, filtry Supra
TV LG OLED55B56LA
Tesla NC500 s Ortofon 2M Bronze, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Mogami, Supra, Viablue, filtry Supra
TV LG OLED55B56LA
Niet za čo. Ja som ich nebol nikde pozrieť. Ja viem je to tu na fóre pomaly pre niektorých "hrdelný zločin" ale nech mi je to odpustené. Isteže ak máš možnosť ich niekde počuť tak to urob. P. Kuráň z 2A Acoustic ma aj pozýval k nim do firmy si ich vypočuť ale bolo to pre mňa ďaleko. Ja som išiel len podľa dostupných recenzíí a hlavne ako dopadli na výstave AV Show Praha 2025 a nebanujem že som šiel do nich. Prajem šťastnú ruku a hlavne ucho pri výbere.HonzaE píše: 29 srp 2025 21:12Díky za podrobný report. Také se od Audio Video Show Praha 2025 chystám někde v klidu poslechnout. Snad se na podzim či v zimě podaří.jolefoto píše: