IMG_20250722_194201.jpg
IMG_20250725_101923.jpg
IMG_20250725_101923.jpg
Ano, barva etikety je správná. Pro UK pressy používal Atlantic Oranžovo-fialový (anglicky tomu říkají red/plum) etikety cca od poloviny 60. let až do konce roku 1971 (ale i později je občas používali pro reedice některých vydání, který původně vyšli s touto barvou etiket). Zeleno-oranžový etikety začali pro UK pressy používat teprve od konce roku 1971.jupol píše: 27 črc 2025 10:50 Farba etikety Atlantiku je správna?
Mám za to, že by asi mala byť zeleno-oranžová, možno sa ale mýlim.
Mal som kedysi francúzke lisovanie a ten mal oranžovo-purpúrovú farbu, asi aj preto mám túto farbu etikety zafixovanú ako nie originál.
Asi to bude otázka pre Dastu...![]()
Označení Red/Plum se často používá právě proto, že ta oranžová je právě sytější/tmavší odstín než ta na oranžovo-zelených etiketách. A obecně se red/plum varianta používala i v jiných případech, nejen v případě UK pressů od poloviny 60. let až do konce roku 1971 a pozdější občasný reedice těchto vydání. Například se používala i pro US mono pressy v letech 1960 až 1968. A v jiné variantě ještě s bílou barvou se tahle kombinace barev používala pro US mono pressy dokonce ještě dřív, v letech 1958 až cca 1960:Subumbra - SPaudio píše: 27 črc 2025 11:46 Ještě se používá označení red - maroon nebo orange - plum label což podle mě odpovídá nejlépe, protože je to opravdu oranžová:-), ale je pravda, že o dost tmavší odstín než na zelenooranžových labelech , tato barevná kombinace i když trochu v jiných odstínech se používala i pro německé presy Atlantic
např. https://www.discogs.com/release/1488203 ... llage-Gate
Jinak pro skalní rockové fandy je právě pouze red - plum label u led Zepp ten ceněný a ač se jedná o Atlantic Recording Corporation (USA) za originál se považuje právě UK pres a je to samozřejmě odraženo i v cenách.....US 1.pres ve stavu VG+ lze koupit £ 20,- i méně a UK zde vyobrazený začíná na £300,
ale tohle bude mít určitě lépe v merku Dasta:-)

Matriční značky máš prakticky u všech presů popsány na Discogs, jen výjimečně chybí, pak je to trpělivost a čas aby ses prokousal množstvímacibuk píše: 27 črc 2025 18:51 Chlapi,
moc děkuji za vaše poznatky a že je sdílíte. Pro mě jakožto začínajícího gramofonistu jsou k nezaplacení.
Zajímalo by mě kde berete informace ohledně matrix značek?
Díky