Fltrace vs regenarace
- zappa - Mecca studio
Fltrace vs regenarace
Měl jsem extrémně výživnou zkušenost s regenerací PS-10 od Ps audia vs Sroll Quantum. Zatím největší rozdíl co jsem v napájení slyšel, Ps audio je fakt mazec. Moje nedávná zkušnost se opírá o sestavu Aries cerat s Clarisys, v tu dobu jsem něměl možnost slyšet tato řešení s Symphonia od Aries cerat. Zvuk Clarisys oproti Symphonia je naprosto odlišný, oboje má obrovský zvuk, krásnou scénu a prostor. Symphonia jsou oproti Clarisys pro mé uši muzikálnější, nesoustředí se na detail, a jsou prostě jinak koncipované, zvuk je opravdu monstróźní a tak plný, že mé ex Tannoy Westminster se mohou červenat. U Symphonia je však slyšitelné jiné podání než u TW, ve všem o dost dál. Clarisys oproti Symphonia jsou jakoby vzdušnější, jěště více transparentní, i s více rozlišením, které může být i někdy kontraproduktivní u méně kvalitních nahrávek, zvláště bigbítu. Tady Symphonia profitují s obrovské energie basové sekce hornového řešení. Proč o tom píši v souvislosti regenarace vs filtrace? Právě proto, že s regenerační jednotkou Ps-10 mi s Clarisys toto řešení úplně nesedlo, zvuk s Quantum byl pro mne o něco přirozenější a ne až tak ultra rozlišující, bylo toho pro mé uši už příliš. Ovšem ze Symphonia by obrázek mohl být úplně jiný, a proto ten zájem o regenaraci. Můj momentální cíl je ladit vše na systém ve spojení s Symphonia. Také by mohlo být zajímavé, dát Quantum nebo jinou filtrci za regenerační jednotku Ps-20 pouze pro digitál a předek. Zkoušel to tak někdo?
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Re: Fltrace vs regenarace
Skus este Accuphase PS 12X0
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
Osobně preferuji regenerece napájení. Vyzkoušel jsem toho za ta léta mnoho --- filtry, oddělovací trafa, baterie, atd..., ale teprve až jsem pořídil PS-20 jsem pochopil co je potřeba k dokonalému poslechu. Měl jsem i PS- 1200 -- výborný aparátek, ale neutáhl celou sestavu. PS-20 mám na solo přívodu, ukončený na Furutech. Docela je háklivá na přívodní kabel 230V. Asi se budete smát , ale nejlepší před PS je zlatý ODIN 2, z Číny, ale upravený dle dokumentace výrobce.
Poslední dobou co se rozšiřuje fotovoltaika, mnoho hifistů má problémy s poslechem -- jediný způsob jak se tohoto nešvaru zbavit je vytvoření nové sínusovky. Kolega musel pořídit dvě PS-20 aby ukočíroval svoji top sestavu, soused cpe přebytky z fotovoltaiky do distribuční sítě.
Poslední dobou co se rozšiřuje fotovoltaika, mnoho hifistů má problémy s poslechem -- jediný způsob jak se tohoto nešvaru zbavit je vytvoření nové sínusovky. Kolega musel pořídit dvě PS-20 aby ukočíroval svoji top sestavu, soused cpe přebytky z fotovoltaiky do distribuční sítě.
Okrem kolisania fotovoltika generuje dosť významné rušenie. Robia to vačsinou najviac kompenzátory
Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Viablue X40, Viborg MTR1501, prepoje:Burmester Silver, Audioquest Caldera
Ano, souhlas to rušení je veliký problém.
- zappa - Mecca studio
Ps-20 by mohla být zajímavou volbou. Dík za tvou zkušenost.Pytell píše: ↑23 črc 2025 09:32 Osobně preferuji regenerece napájení. Vyzkoušel jsem toho za ta léta mnoho --- filtry, oddělovací trafa, baterie, atd..., ale teprve až jsem pořídil PS-20 jsem pochopil co je potřeba k dokonalému poslechu. Měl jsem i PS- 1200 -- výborný aparátek, ale neutáhl celou sestavu. PS-20 mám na solo přívodu, ukončený na Furutech. Docela je háklivá na přívodní kabel 230V. Asi se budete smát , ale nejlepší před PS je zlatý ODIN 2, z Číny, ale upravený dle dokumentace výrobce.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum, + 2x Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
- zappa - Mecca studio
parádní. I když jsem koupil druhou lištu ASroll Quantum na internet řetězec(Silent switch ocxo Extreme, Fiberbox, lps pro router) tak stejně mne zajímá PS20. Musím se dostat k tomu, bach vyzkoušel toto řešení. Dík za odkaz na Punterovu recenzi, Christianovi věřím jako málokomu z recenzentů. Kupec, který ode mne koupil PS10, tak tvrdí, že to byl největší rozdíl v kompomnentech , který kdy koupil, a já musím říct, že opravdu po zapojení PS10 byl slyšet brutální rozdíl, nemuseli jste vůbec jledat rozdíly, byly před vámi jako na dlani, naprosto jiný zvuk, a k lepšímu. Opravdu jo.
Přijde mi, že nám tu chybí osvěta, hlavně od lidí kteří mají zkušenosti.
Za mě rozhodně aktivní řešení. Vždycky se mi líbil nejvíc Accu z toho, co jsem měl půjčené. No skoro vždy jsem dostal čočku, že to brzdí zesilovač, ale já ten pocit nikdy neměl při svých poslechových hlasitostech. Osobně se mi více líbilo kombo E-650 + DP-560 na Accu PS-1230 než C-2120 + A-47 + DP-560 bez PS-1230 ... ten pocit sednutí zvuku a pocit mnohem lepší přirozenosti zvuku je k nezaplacení. U klasiky naprosto zmizel pocit roztřepenosti zvuku a naopak u hnusných nahrávek ... no byly poslouchatelnější mnohem. Klidně bych dneska šel do Accuphase E-700 + něco jako Lumin X1 všechno zapnout do 1250ky.
Vyzkoušel jsem několik řešení filtrace např.oddělovací trafo + různé filtry atd.....nakonec jediné schůdné řešení které není brzdou koncovým zesilovačům v systému je komplet od SHUNYATA RESEARCH - DENALI + KABELY SHUNYATA RESEARCH KABELY ALPHA NR a XC V1 i V2. A to myslím mám dost žravé konce -monobloky KRELL EVO 600- Dále používám samostatný přívod z rozvaděče OFCC stíněným kabelem izolace teflon + bavlna ukončený
zásuvkami FURUTECH.Odtud už je napájený systém SHUNYATA RESEARCH.Jsem spokojený a nemám vůbec žádný důvod toto řešení nijakm měnit.
zásuvkami FURUTECH.Odtud už je napájený systém SHUNYATA RESEARCH.Jsem spokojený a nemám vůbec žádný důvod toto řešení nijakm měnit.
2x KRELL EVO 600 MONOBLOCK ,KRELL EVO 505,KRELL EVO 222,KEF 109 MAIDSTONE,PASS XP-15 , BRINKMANN BARDO +Koetsu Rosewood, LUMIN S1 , SOtM sNH10G Full , Shunyata Research DENALI + kabely Shunyata , Audioquest , NORDOST , Ansuz Acoustic
Ještě jsem zapomněl doplnit v rozvaděči mám na vývodu pro napájecí systém hifi pojistku hifituning a průmyslová filtr na DIN lištu EMIKON HPF 1040-50 se jmenovitým proudem 40A.
2x KRELL EVO 600 MONOBLOCK ,KRELL EVO 505,KRELL EVO 222,KEF 109 MAIDSTONE,PASS XP-15 , BRINKMANN BARDO +Koetsu Rosewood, LUMIN S1 , SOtM sNH10G Full , Shunyata Research DENALI + kabely Shunyata , Audioquest , NORDOST , Ansuz Acoustic
Takže to je komplet