Zemnící jednotka

Doplňky - hifi stojany, podložky, hroty a ostatní doplňky pro kvalitiní poslech.
Odpovědět
elfton
Kontaktovat uživatele:

Zemnící jednotka

Příspěvek od elfton »

Po delším testování jsem u mého pokusného grounding boxu zjistil, že jasně slyšitelně pozitivně funguje, ale jen pár vteřin či desítek vteřin po připojení, pokud před tím byl pár minut nezapojen. Asi ztratí po "nasycení" brzy svoji zemnící či kdo ví jakou schopnost. Pozor tedy na testování, zdá se mě, že funkce trvá jen chvilku, tedy u mého pokusného boxu. Po delší době se stává asi jen anténou. Máte s tím někdo zkušenost? Netvrdím, že všechny boxy takto "fungují-nefungují", je to jen u mého celkem standardně řešeného boxu.
Stranka Pavel-Audio

Re: zemnící jednotka

Příspěvek od Stranka Pavel-Audio »

Co máme zkušenosti v naší sestavě, tak žádný z nabízených boxů nefungoval. Vždy došlo ke ztrátě rozlišení, ztenčení zvuku a zkrácení dozvuků. V sestavách s tmavším charakterem se mohou projevit jako přínos - zpevní bas a zvuk se stane konkrétnějším. Pro dobře vyladěné sestavy to není.

Z našich zkušeností vychází tyto boxy jako slepá cesta a kompenzace chyby jinou chybou. Z čehož se pak stává začarovaný kruh.

Co jsme zkoušeli, tak stačilo připojit jen kabel od jednotky a už došlo k poškození zvuku, jednotka pak už moc velikou změnu neprovedla. Tyto boxy vnímáme jako přímou cestu pro rušení(anténu) do sestavy.
Jiri

Příspěvek od Jiri »

No asi není zemnící box od jednoho výrobce stejný jako zemnící box jiného výrobce.
Kdyby to bylo tak snadné, tak si to každý vyrobí v garáži sám.
MSB
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

můj box je 30cm vysoký Alu válec průměru 15cm, síly 5mm a váží 8kg. Uvnitř je na horním konektoru přišroubován smotek všemožných kvalitních oholených kabelů OFC, OCC i postříbřených i foliové Cu OFC. Visí to od horního terminálu jako takový složitý zamotaný kořen. Ten byl zasypán směsí drceného černého turmalínu různé zrnitosti (hlavní složka), drceného šungitu (2. hlavní složka), pak grafitem 7um a 25um, trochou popela, drceného uhlí, hlíny, sklářského písku a Cu prášku 45um. Celkem standardní konstrukce, někdo ale používá dřevěný box s vyšší dielektrickou konstantou. Kabel jsem měl UP-OCC s grafenem z rozebraného Neotech NEI 3004G, 1 žíla k DACu, druhá ke streameru. Funguje to znatelně pozitivně hned po připojení, až po delší době jsem zjistil, že efekt zdá se netrvá dlouho. Možná by to chtělo 200kg box na hodinu poslechu? Nebo mě tam chyběla nějaká speciální ingredience ze vzácných krystalů, nebo tomu vůbec nerozumím, možná to nechtělo ten měděný pudr, vyzkoušejte sami..
kulich

Příspěvek od kulich »

Já za sebe a svoje přátelé v hifizbrani musím říci, že obě zemnící jednotky které mám v sestavě ( Diamond sound a Nordost Qkore) delaji to , co mají dělat stále a ne jen půl minuty.
Naopak, po pár hodinách zapojení je účinek ještě lepší
I Synergistic research který jsem měl předtím účinkoval déle než půl minuty jak píše Elfton. Jiné jednotky jsem doma neměl, takže nemůžu referovat.
Každopádně u mne i u kamarádů, kteří mají obdobné vybavení zlepšuje reprodukci.
Jeliman nautilus

Příspěvek od Jeliman nautilus »

U mne jede HORIZONTAS MEGAS také nonstop jako píseň od M.DAVIDA. :thumbup:
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Ziadny zemniaci system nie je skutocne kompletny, pokial nie je uzemneny aj samotny hifista.

https://www.synergisticresearch.com/iso ... etaground/
IMG_0738.png
Samozrejme, este zostava zodpovedat vela otazok, nie su chlpy na zapasti problem? Prava ruka? Lava ruka? Preco nie clenok?
Je uzasne sledovat ako hifi bura jednu barieru tradicnej fyziky za druhou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MartinLogan Renaissance, Illusion C34, 6xKocour 2W, 7xML 2W, Subs 8x18in B&C Ipal. Trinnov Amplitude 8&8M
Trinnov Altitude 32-24/LINN Selekt&Akurate, Epson QB1000, MadVR Envy Core, Platno 124in Pana UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Pavel M.

Příspěvek od Pavel M. »

:eek:
Nedávno jsem si říkal, kde má hifi tuning hranice. Očividně žádné nemá.
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
Jeliman nautilus

Re: Zemnící jednotka

Příspěvek od Jeliman nautilus »

hranice neexistuju, dnes je dostat vela veci na uzemnenia, super je uzemnovacia plachta do postele alebo sedačku či kreslo.vyraba sa to v cz. ja sa uzemnujem cez vikend viacerimi vyrobcami v tomto odvetvi. .pivo, vino, rum ,konak ,whisky. podla vytočenosti a pohladu na ženu. :eek:
Odpovědět