chodím sem již řadu let, ale přispívám jen sporadicky. Za tu dobu jsem sledoval mnoho z vás, jakse vyvíjíte a posouváte své sestavy. Musím říci, že obdivuji každého kdo se v tomto koníčku posunuje a děkuji všem kdo věcně přispívá. I díky vám jsem tam kde jsem. Dnes jsem si řekl, že by se slušelo abych se i já představil. Tak zkusím stručně.
Ve světě HiFi se pohybuji už cca 30 let. Mé začátky se datují do konce 80. let kdy můj otec přivezl ze Spojených států AIWA CA-80 boombox. Součástí byl i automatický gramofón, který uměl přepínat skladby. Naštěstí dlouho nevydržel a někdy kolem roku 1991 otec kouopil Sony CDP-P71, který jsme pomoci cinch propojili s AIWA. Tady je prapočátek mé cesty za zvukem. S HiFi jsem se poprvé potkal v ostravském studiu Tykon. To je rok tak 93. Tenkrát tam měli Dali gravity, koncový zesilovač a Tanoy Wensmister Royal, to byl jiný svět. Mám to štěstí, že v Ostravě bylo a je hodně kvalitních studií a prodejců. I tak mi trvalo ještě cca 15 let než jsem si mohl dovolit první HiFi sestavu. Od té doby neustále vyvíjím a snažím se posouvat.
Někdy od svých 14 let jsem se začal věnovat muzice ne jen poslechem, ale i aktivně. Dodnes hraji na bicí a těch kapel, kterými jsem perošel je taky pěkná řádka. Zatím nepociťuji problémy se sluchem. Dnes jsem si testoval, že slyším 15 500Hz

Zde je stručný přehled sestav, kterými jsem postupně prošel:
I. sestava 2009
Cambridge Audio Azur 640, zesilovač a CD přehrávač
Acoustic Energy EVO 3 series, reprobedny
II. sestava 2016
Audio Research VSI 75, integr.zesilovač
Sonus Faber, Olympic II, repro
SP Audio D1, DAC
Cambridge Audio CXC, CD transport
III. sestava 2022
Audio REsearch Reference 80S, konc.zesilovač
Avantgarde Acoustic UNO FINO XD, repro
Meitner MA3, DAC, streamer, předzesilovač
NuPrime CDT-8 pro, CD transport
IV. sestava 2025
Audio Research Reference 80S, konc.zesilovač
Bespoke, předzesilovač
Meitner MA3i, DAC, streamer
NuPrime CDT-8 pro, CD transport
Acoustic Signature Hurricane NEO, gramo
The Wand EQ, phono
Kdo se dostal až sem, možná si všiml, že jsem se pustil do cesty analogu, přesněji gramofonu. Vím, že to je je náročná cesta, ale dospěl jsem k závěru, že analog mě baví.
Dalo by se toho psát spoustu. Za ty roky jsem toho dost vyzkoušel a zažil. Třeba se k tomu postupně dostanu.
Tomáš K.