ACIBUK

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
acibuk

ACIBUK

Příspěvek od acibuk »

Ahoj všem na fóru,

chodím sem již řadu let, ale přispívám jen sporadicky. Za tu dobu jsem sledoval mnoho z vás, jakse vyvíjíte a posouváte své sestavy. Musím říci, že obdivuji každého kdo se v tomto koníčku posunuje a děkuji všem kdo věcně přispívá. I díky vám jsem tam kde jsem. Dnes jsem si řekl, že by se slušelo abych se i já představil. Tak zkusím stručně.

Ve světě HiFi se pohybuji už cca 30 let. Mé začátky se datují do konce 80. let kdy můj otec přivezl ze Spojených států AIWA CA-80 boombox. Součástí byl i automatický gramofón, který uměl přepínat skladby. Naštěstí dlouho nevydržel a někdy kolem roku 1991 otec kouopil Sony CDP-P71, který jsme pomoci cinch propojili s AIWA. Tady je prapočátek mé cesty za zvukem. S HiFi jsem se poprvé potkal v ostravském studiu Tykon. To je rok tak 93. Tenkrát tam měli Dali gravity, koncový zesilovač a Tanoy Wensmister Royal, to byl jiný svět. Mám to štěstí, že v Ostravě bylo a je hodně kvalitních studií a prodejců. I tak mi trvalo ještě cca 15 let než jsem si mohl dovolit první HiFi sestavu. Od té doby neustále vyvíjím a snažím se posouvat.

Někdy od svých 14 let jsem se začal věnovat muzice ne jen poslechem, ale i aktivně. Dodnes hraji na bicí a těch kapel, kterými jsem perošel je taky pěkná řádka. Zatím nepociťuji problémy se sluchem. Dnes jsem si testoval, že slyším 15 500Hz :angel:

Zde je stručný přehled sestav, kterými jsem postupně prošel:

I. sestava 2009

Cambridge Audio Azur 640, zesilovač a CD přehrávač
Acoustic Energy EVO 3 series, reprobedny

II. sestava 2016

Audio Research VSI 75, integr.zesilovač
Sonus Faber, Olympic II, repro
SP Audio D1, DAC
Cambridge Audio CXC, CD transport

III. sestava 2022

Audio REsearch Reference 80S, konc.zesilovač
Avantgarde Acoustic UNO FINO XD, repro
Meitner MA3, DAC, streamer, předzesilovač
NuPrime CDT-8 pro, CD transport

IV. sestava 2025

Audio Research Reference 80S, konc.zesilovač
Bespoke, předzesilovač
Meitner MA3i, DAC, streamer
NuPrime CDT-8 pro, CD transport
Acoustic Signature Hurricane NEO, gramo
The Wand EQ, phono

Kdo se dostal až sem, možná si všiml, že jsem se pustil do cesty analogu, přesněji gramofonu. Vím, že to je je náročná cesta, ale dospěl jsem k závěru, že analog mě baví.

Dalo by se toho psát spoustu. Za ty roky jsem toho dost vyzkoušel a zažil. Třeba se k tomu postupně dostanu.

Tomáš K.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD
acibuk

Re: ACIBUK

Příspěvek od acibuk »

Foto aktuálního sestupu. Nový stolek už je na cestě.

IMG_3277.jpeg
IMG_3278.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD
Fous

Příspěvek od Fous »

Ahoj, pěkný kvalitativní postup. Jak někdo řekl i cesta je cíl. Přeji hodně spokojenosti s poslechem. Fous
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

fajn sestava
neni placka, neni highend
Pavel M.

Příspěvek od Pavel M. »

Díky za představení i odvahu. :thumbup:
Vývoj a současný stav - moc pěkný. Vyhledal jsem si tvé komponenty a příjemně početl. Díky! :thumbup:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
MANA

Příspěvek od MANA »

Ahoj Tomáši,
Díky za sdílení Tvé cesty :thumbup:
Pěkná, vyspělá sestava
Ať Ti dělá radost :clap:
Marián
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

Vítej na HEF Tomáši,
skvěle popsaný vývoj v Hi-Fi, to jsou moc pěkné kousky v sestavě včetně nové analogové větve, ten gramofon vypadá úžasně. Vidím, že v TV zrovna F1 :thumbup:, dále vidím pod reprosoustavami Townshend Audio Seismic Podiums :clap:.
Mohu se zeptat jak se Ti Podia projevily ve zvuku? Přece jen Avantgarde Acoustic UNO FINO XD mají pořádnou basovou základnu a mám zkušenost, že tam se Podia projevují nejlépe.
Gratulace ke krásné sestavě a užívej spokojeného poslechu, digitál i vinyl.
Mark Levinson
Miles

Příspěvek od Miles »

Zdravím Tomáši , vypadá to nádherně ta tvoje sestava zvláště pak nenápadné phono The Wand ale i pasivní předzesilovač Bespoke audio :thumbup:
jakou máš přenosku na rameni ? Užívej poslechu na analogu zdraví Miles
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Miles píše: 07 črc 2025 07:10 Zdravím Tomáši , vypadá to nádherně ta tvoje sestava zvláště pak nenápadné phono The Wand ale i pasivní předzesilovač Bespoke audio :thumbup:
jakou máš přenosku na rameni ? Užívej poslechu na analogu zdraví Miles
Díky Milesi,

phono The Wand je dočasné řešení, na lepší už nezbyly peníze a na analogový zvuk si teprve zvykám. Vím, že cesta gramofonu je dlouhá a trnitá. Moje myšlenka byla, na doporučení kolegů z ostravské HiFi kliky, koupit dobrý základ, raménko a na tom si to ladit. Doufám, že jsem koupil dobře a budu ladit je "detaily" :angel:

Bespoke, je něco neskutečného. V sestavě není téměř slyšet. Malinko zpřesnil basy (někdo by mohl říct ztenčil), to mi ovšem s Avantgardy maximálně vyhovuje. Jelikož mají aktivní spodek á 500W, zklidnění mi nevadí.

Přenosku, na doporučení místního guru FOXe, jsem zvolil Audio-Technica AT-VM95SE. :angel: Je tam jen proto abych se naučil gramofon seřídit, mohl experimentovat a nezničil si drahou přenosku. Jinak mám připravenu v šuplíku přenosku Acoustic Signatuce MCX3. Až přijde nový stolek, osadím ji. Mimochodem, když jsem v sobotu znova seřizoval gramo, tak jsem málem urval chvějku :eek: Být na té MCX3 tak mě asi omyje.

Jakou přenosku bys mi doporučil ty? V tomto ohledu jsem na úplném začátku.
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Mark Levinson píše: 07 črc 2025 06:43 Vítej na HEF Tomáši,
skvěle popsaný vývoj v Hi-Fi, to jsou moc pěkné kousky v sestavě včetně nové analogové větve, ten gramofon vypadá úžasně. Vidím, že v TV zrovna F1 :thumbup:, dále vidím pod reprosoustavami Townshend Audio Seismic Podiums :clap:.
Mohu se zeptat jak se Ti Podia projevily ve zvuku? Přece jen Avantgarde Acoustic UNO FINO XD mají pořádnou basovou základnu a mám zkušenost, že tam se Podia projevují nejlépe.
Gratulace ke krásné sestavě a užívej spokojeného poslechu, digitál i vinyl.
Ahoj,

díky za pochvalu, i když vím, že tady jsou borci s větším spisovatelským talentem :angel:

Pódia mi neskutečně pomohla s mou situací v ne příliš ideální místnosti pro mé HiFi. Jelikož nemohu mít bedny postavené symetricky vzhledem k půdorysu místnosti, bojuji s frekvencemi kolem 100Hz. Stejně tak 40Hz nejsou v panelácích moc oblíbené. Úplně zmizelo jakékoli parazitní hučení, to co jsem musel korigovat na EQ (Avandgarde řady XD disponují digitální EQ do cca 500Hz) se vyřešilo z 90% samo. Vyčistilo se celé basové pásmo a vylezly detaily. Zároveň se s tím zvětšil prostor, jak pravolevý tak předozadní, u toho ale mám ještě rezervy. Budu muset časem vyzkoušet nějaký ten difusor. Až přijdou nové stolky tak se tím začnu pomalu zabývat.

:thumbup:
Miles

Příspěvek od Miles »

Děkuji za tvojí odpověď Tomáši, za mě určitě AT VM 95 E není špatná přenoska má jí kamarád a je s ní velice spokojený, ono to je složité někomu radit jakou by si měl pořídit přenosku na gramofon hodně záleží na muzice kterou budeš poslouchat a každý má jiné vnímání a každému vyhovuje jiný tip přenosky. Bohužel taková věc se nedá půjčit domů a vyzkoušet na dané sestavě je to takový krok do neznáma jestli si to sedne atd. Vzhledem k tomu že sis opravdu pořídil pěkný gramofon nebál bych se investovat do kvalitní MC přenosky.
efičák

Příspěvek od efičák »

Parádní sestava a směr kterým jdeš Acibuku.
Špičkový digitál je velmi těžké a drahé dohnat. Dobře že máš zkušené kámoše. Mam gramec na stary Jazz a klasiku, v tom se mi líbí.
Jen desky bývají problém, nové nahrávky v dobré kvalitě jsou jen od omezeného počtu vydavatelství.

Tvá MC přenoska přes 30t. je téměř zárukou kvality. Jde spíše o sladění témbru který si představuješ. No a bude chtít pořádně seřídit deskou se signály. Pak 30 až 50 hodin rozehrání a uvidíš. Audio je koníček na plný úvazek.
Ať ti vyjdou všechna očekávání. (*)
Zvuk dobrý - všechno dobré
acibuk

Příspěvek od acibuk »

To efičák:

První bylo nejtěžší vyhrát předzesilovač. Bespoke funguje skvěle, téměř neovlivňuje původní digitální větev. O pasivu jsem přemýšlel už 2 roky. Byl jsem v kontaktu s borcem co vyrábí Icon a uvažoval o Music Firs Audio. Nakonec jsem zvolil Bespoke i když to byla cenově nejnáročnější cesta. Ale nelituji.

Analog to bude úplně jiná. Tam mě čeká ještě hodně nových věcí. Těším se na to moc. Upřímně nemám ještě úplně jasno co budu na vinylech sbírat. Firstpresy jsou drahé jak pes. Asi půjdu cestou prémiových vydavatelství jako Mofi, Analoque production a tak.

Pokud máš nějaké tipy, sem s nimi.
Janik

Příspěvek od Janik »

Pekná zostava ak máš rad rock skús pozrieť Emt prenosky. Drahé ale v tomto obore majú malú konkurenciu. Neskutočne čo dokazu. Na jazz a Classicu SPU asi naj. Z toho asi chápeš že jedna prenoska nestačí 😂. Ani jedno rameno 😂
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Lista: Ehmann
zatty

Příspěvek od zatty »

To ti to trvalo se hecnout a konecne to tu dat... Tak vitej i u psaneho rezimu :thumbup:
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
lubin

Příspěvek od lubin »

Úplně slyším, jak se z těch trubek, preampu a repro "tetelí luft". Hezká sestava, zaměřená na vzdušnost, detail a barevnost myslím. A hodnotím mimo jiné i odvahu jít "s kůží na trh". AT95 jsem kdysi měl také v základní verzi na starším, ale skvělém Dualu. Pamatuji si velmi dobře vyvážený zvuk s krásným a časově správným "odtokem not". :thumbup: Tak ať to hraje chlape!!!
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Audio GD R7He mk3 DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
acibuk

Příspěvek od acibuk »

To Lubin:

Trefil jsi to přesně. :clap:
Juri

Příspěvek od Juri »

Krásná sestava! Díky za sdílení. Lze prosím prozradit jaký stolek je na cestě? Díky
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Juri píše: 08 črc 2025 18:18 Krásná sestava! Díky za sdílení. Lze prosím prozradit jaký stolek je na cestě? Díky
Stolky budou dva vedle sebe. Zadání bylo jednoduché a zúžilo výběr, stolek musí být bílý. Jelikož bílých HiFi stolků, které jsou zároveň zaplatitelné na trhu moc není, padla volba na AliExpress. I tak jsem za ně dal cca 1200€. Bohužel nemám žádnou fotku, kterou bych tu mohl sdílet, proto vyfotím až přijdou. Sám jsem zvědavý a bude to malé překvapení, tak jako vždy na AliExpress.
Juri

Příspěvek od Juri »

Super, díky, těšíme se na foto :thumbup:
Miles

Příspěvek od Miles »

A díval jsi se na stránky tohoto výrobce hifi stolků ?
http://woodin-hifi.cz/#
Já od něj mám vyrobený rack na míru a zatím jsem maximálně spokojený
acibuk

Příspěvek od acibuk »

To Miles:

Díval, dokonce myslím že i v tvém vlákně jsem ho viděl. Ale nemám 80 000 na stolek. Musím mít totiž 2 stoly vedle sebe, abych maximálně využil prostor.
MAR

Příspěvek od MAR »

AHÓÓÓJ. :thumbup: :clap:
acibuk

Příspěvek od acibuk »

MAR píše: 09 črc 2025 10:49 AHÓÓÓJ. :thumbup: :clap:

:clap: :clap: :clap:
Odpovědět