Co právě poslouchám na VINYLU

Podělte se o to co jste právě vložili na gramofon.
Odpovědět
jolefoto

Re: Co právě poslouchám na VINYLU

Příspěvek od jolefoto »

Včera a dnes z JPC. 3x Blue Note a 1x Acousic Sounds. Zvuk aj hudba všetko (*) (*) (*) (*) (*) ale predsa len Charles Mingus z týchto štyroch LP má na vrch. Prvý track II B.S. ma odrovnal. Perfektné.

Art Blakey & The Jazz Messengers – Indestructible!.jpg
Lou Donaldson – Blues Walk.jpg
Anthony Williams – Spring.jpg
Charles Mingus – Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Primare I32, CD32
Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Sonus Faber Venere 1.5
Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
IBasso Dx 150, IT 01s, Sennheiser HD 660 S, RME ADI-2 DAC FS, Strong LEAP S1
Ondrag

Příspěvek od Ondrag »

Satchmo and the Duke - nehráli spolu často a je radost slyšet jak jim to spolu šlape. Především B strana je top. Výběr z původního dvojalba vydaného v roce 1961. Rád bych se k němu někdy dostal :thumbup:
20250517_084209.jpg
20250517_084234.jpg
antipop

Příspěvek od antipop »

Dnešní vinylová seance se Slayersem…
V roce 1991 kalifornští thrash metalisté Death Angel ztratili svého zpěváka Marka Oseguedu, když se rozhodl přestěhovat na druhý konec USA. Zbytek kluků se rozhodl, že je čas jít dál…. Pokračovali jako čtyřčlenná sestava pod novým názvem TheOrganization.
„The Organization“ je píseň od DA, která se objevila na jejich třetím albu „Act III“ (1990). Skupina DA tak přestala existovat a pro The O se naskytl prostor pro nový pohled.A podle mě naprosto fantastiký…
Obrázek
Album sice nemusí být úplná klasika, ale pokud máte rádi groovy a dokonce i funky metal/hard rock, zaslouží si ho poslechnout. Zvlášť pokud máte rádi svéhlavost Death Angel z minulosti
https://www.discogs.com/release/4571720 ... ganization
Bob Marley once said “One good thing about music, when it hits you feel no pain…”
Miles

Příspěvek od Miles »

Po delší odmlce ranní deska
https://www.discogs.com/release/898935- ... rdale-Page
IMG_0158.jpeg
antipop

Příspěvek od antipop »

Takže je tu druhé album The Organization “Savor The Flavor'. Vyšlo v roce 1995 a na albu jsou některé písně, které by se správnou propagací mohly stát velkými hity, aspoň si myslím. Stačí si poslechnout skladby jako 'Begin A Life' nebo 'The Chase', pokud jde o melodie a chytlavé refrény, tyto písně se perfektně hodí do alternativní rockové scény té doby. I když Organization mají originálnější a experimentálnější přístup. Ale je toho víc než jen to...

Obrázek

Závěrem mohu říci, že „Savor The Flavor“ je nejexperimentálnějším počinem, na kterém se kdy kterýkoli z členů kapely zejména Andy a Rob) podílel. „Savor The Flavor“ je o něco méně konzistentní než debutové album, ale v žádném případě ne horší. Pokud se nebojíte experimentů, myslím, že poslech tohoto alba bude skvělou volbou.

Zvukově jsou obě LP perfektní 10/10

https://www.discogs.com/release/4973453 ... A3NDE0Mjc=
Bob Marley once said “One good thing about music, when it hits you feel no pain…”
Ondrag

Příspěvek od Ondrag »

Exodus - Bob Marley & The Wailers. Relax a pohoda. UK 1977. :thumbup:
20250522_215534.jpg
Miles

Příspěvek od Miles »

Neil Cowley Trio
IMG_0188.jpeg
Miles

Příspěvek od Miles »

Dnešní ranní lahůdka :thumbup:
ten komu se libí deska Kind of blue , tomu nesmí doma chybět toto album
IMG_0232.jpeg
Miles

Příspěvek od Miles »

Miles

Příspěvek od Miles »

Miles

Příspěvek od Miles »

PGH

Příspěvek od PGH »

Toto je parádní album, mám LP i CD ale zkus jeho desku Jim Hall Live to je učebnice jazzové kytary
Mamut

Příspěvek od Mamut »

Papírová panenka od slečny "Ryby"
20250531_082747_1.jpg
Sláva bustrovanejm kytarám a rychlejm bicím!!!!
Miles

Příspěvek od Miles »

Energit s Lubošem Andrštem
IMG_0335.jpeg
PGH

Příspěvek od PGH »

To je výborná deska akorat nevím proč má jiný obal než puvodní vydání.
jolefoto

Příspěvek od jolefoto »

A ja dnes takto. Jedno LP vydanie Acoustic Sounds a druhé LP vydanie Pure Pleasure. Obidve LP výborný zvuk a výborná muzika.

Coleman Hawkins Encounters Ben Webster – Coleman Hawkins Encounters Ben Webster.jpg
Cassandra Wilson – Blue Light 'Til Dawn.jpg
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere 1.5
tomashr

Příspěvek od tomashr »

Jedna věc jsou různé vymazlené vinyly, ale možná ještě víc potěší, když příjemně překvapí něco, od čeho člověk vlastně nic nečekal…
Zrovna dneska jsem zase jednou zažil tu druhou variantu - narazil jsem při úklidu na LP dvojice Kratochvíl/Ackerman, viz https://www.discogs.com/release/2781724 ... rman-Spolu , které jsem pořídil možná už před několika lety nejspíš v rámci nějakého “konvolutu” z Aukra a pak úplně přehlédl. Dneska jsem to ze zvědavosti položil na gramofon a jen jsem zíral… Deska prakticky nepoužitá a ještě k tomu velice příjemný poslech i zvuk. Na to, že vlastně vůbec nevím, kde jsem k tomu LP přišel, jsem až bych řekl nadšený :thumbup:
IMG_0177.JPG
Ondrag

Příspěvek od Ondrag »

Mám podobný zážitek. Narazil jsem na tuhle dvojici (Kratochvíl, Ackerman) cca před dvěma týdny, ani jednoho jsem neznal. LP Stará známost. Naslepo koupená deska, zřejmě ani jednou nehraná. Asi mě zaujal jednoduše pojatý obal s naznačenou linkou dialogu mezi siluetami obou muzikantů.
Roztočil jsem gramofon a pak už jen s otevřenou pusou nevěřícně poslouchal ten hudební poklad. Výborný zvuk. Každá písnička je nahraná vcelku, je to jak záznam koncertu, skvělá atmosféra a oba prostě umí, nádherně to těm dvěma souzní. Parádní album.

Tomashr Díky za tip, album Spolu si rád poslechnu. Tady na fóru jsem o tyhle dva muzikanty ještě nezavadil.
20250530_082346.jpg
20250530_081130.jpg
Antony

Příspěvek od Antony »

Laco DÉCZI & Zdeněk DVOŘÁK – Duo (1982) Black vinyl, 1st press, Supraphon 1115 3114

Album bylo nahráno v rozmezí října a listopadu 1981 ve studiu Žampion v Praze. Na vinylu vyšlo celkem 4x, zde se jedná o první edici (Manufacturing date code: 82 2), stav NM, prakticky nehraná deska. Původní verze obsahuje 7 instrumentálních kompozic (v jedné se protagonisté odvázali i vokálně, avšak beze slov), CD reedice z roku 2003 je rozšířena o 4 bonusy z dnes hůře dostupného EP Laco DÉCZI, Zdeněk DVOŘÁK – Mini Jazz Klub 31 (1980) Panton 8135 0057.
Vyobrazený exemplář je doplněn dvěma fotkami, jedna je s podpisem.

Hudebně neskutečná nádhera. V kombinaci s nedotčeným vinylem jde o naprosto vrcholný poslechový zážitek.

Obrázek
Obrázek
manev

Příspěvek od manev »

Souhlasím,báječná muzika.Bohužel nemám tu možnost poslechu z top analogového zdroje,ale i to CD z r.2003 mám moc rád.
PGH

Příspěvek od PGH »

Výborné album, ptal jsem se loni Laca jestli neplánuje vydat reedici starších alb a pry ne, ze jsou to sračky!
Antony

Příspěvek od Antony »

Laco je obdivuhodný v tom, že dodnes aktivně vystupuje. Některé jeho názory jsou ovšem svérázné. Nemám však v jeho případě problém oddělit hudbu od výroků.
Décziho desky se shánějí hůře a bývají drahé, to se nedá nic dělat. Současně si nemyslím, že by mohl mluvit do toho, co Supraphon a Opus vydají.
PGH

Příspěvek od PGH »

Ve čtvrtek jdeme na Decziho koncert, už se těším!
PGH

Příspěvek od PGH »

9b53f894-f8ff-4bd2-8d95-2dbee3c7a56e.jpeg
jolefoto

Příspěvek od jolefoto »

Dnes spomienka na 80-te roky. Mám toto vydanie:
https://www.discogs.com/release/563275- ... easuredome
Zvuk tohto vydania je v pohode počúvateľný ale nie zas špičkový.

Frankie Goes To Hollywood - Welcome The Pleasuredome.jpg
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere 1.5
Subumbra - SPaudio

Příspěvek od Subumbra - SPaudio »

Včera večer a dnes ráno po vyprání ještě jednou, když žena odjela do práce a nemusel jsem se držet s úrovní na uzdě :-)
Četl jsem si Vaší diskusi o Lacovi, který rovněž na tomto albu exceluje, ale jak psal Antony, některé jeho výroky jsou trochu no dikutabilní.....a já mám bohužel s jejich oddělením od samotné tvorby čím dál větší problém......to co psal Petr (PGH), že Laco považuje starou tvorbu za sr...., jsem slyšel z více zdrojů, k Pietosu se údajně vyjádřil jako k nejhorší desce co vydal.....Znám se s lidmi co dělali jeho některé poslední desky a viděl jsem dodaný mastering přímo ve studiu, zkoumali jsme "wavky" a diskutovali o tom proč ten zvuk je tak no prostě tak jak je, takže v tomto kontextu mi Lacovo vyjádření k původní tvorbě opravdu hodně nedává smysl, samozřejmě se mohou lišit úhly pohledu nás obyčejných posluchačů a jeho jako umělce, kdy alespoň já to tak mám, hodnotíme zvukovou stránku díla jako minimálně rovnocennou té obsahové, ale umělec toto nemusí vnímat stejně a je pro něj rozhodující třeba kompozice nebo osobní vývoj v technice hry a pod., pak může svou starší tvorbu vnímat zcela odlišně.
Co je bez diskusí obdivuhodné je jeho elán a chuť stále vystupovat jak zmínil Antony, jsem si jist, že ty koncerty jsou pro většinu nezapomenutelné zážitky. :thumbup:
IMG_0807.jpeg
IMG_0806.jpeg
Luxman PD555 Gold, STRANKA Carbon 250, A95, PerWindfeld, SAEC WE308 AT33MC Mono, Clamp 4.0, Slip Innox 2,5
Lux CL30, MB3045, Entre ET100
CDP X77ES
Altec 605A, STRANKA VERITAS BiWi
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
vše na RBS
Subumbra - SPaudio

Příspěvek od Subumbra - SPaudio »

jolefoto píše: 10 kvě 2025 20:17 Včera a dnes z JPC. 3x Blue Note a 1x Acousic Sounds. Zvuk aj hudba všetko (*) (*) (*) (*) (*) ale predsa len Charles Mingus z týchto štyroch LP má na vrch. Prvý track II B.S. ma odrovnal. Perfektné.

Ahoj, máš prakticky stejně zamířeno jve výběru ako já, II.B.S. je naprostá pecka stejně jako titulní skladba Blues Walk Lou Donaldsona, nezvažoval jsi někdy zkusit původní presy?, Vím že je to mnohem složitější než objednat novou desku, ale ten rozdíl v zážitku za to stojí ....:-)
Luxman PD555 Gold, STRANKA Carbon 250, A95, PerWindfeld, SAEC WE308 AT33MC Mono, Clamp 4.0, Slip Innox 2,5
Lux CL30, MB3045, Entre ET100
CDP X77ES
Altec 605A, STRANKA VERITAS BiWi
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
vše na RBS
jupol

Příspěvek od jupol »

No chlapci, dávate sem také fajnové jazzové typy, že som nútený objednávať... :thumbup:
Luxman L-590AX MkII, Revel Performa3 F-206, Luxman D-05u, Technics SL-1200GR, ORACLE Delphi + SME + Cadenza Black
jolefoto

Příspěvek od jolefoto »

Subumbra - SPaudio píše: 17 čer 2025 08:18
jolefoto píše: 10 kvě 2025 20:17 Včera a dnes z JPC. 3x Blue Note a 1x Acousic Sounds. Zvuk aj hudba všetko (*) (*) (*) (*) (*) ale predsa len Charles Mingus z týchto štyroch LP má na vrch. Prvý track II B.S. ma odrovnal. Perfektné.

Ahoj, máš prakticky stejně zamířeno jve výběru ako já, II.B.S. je naprostá pecka stejně jako titulní skladba Blues Walk Lou Donaldsona, nezvažoval jsi někdy zkusit původní presy?, Vím že je to mnohem složitější než objednat novou desku, ale ten rozdíl v zážitku za to stojí ....:-)
Nejak som sa tým nezaoberal skôr možno že by som náhodou niekde na burze po také vydania prišiel. Možno discogs, ale to je kočka v mechu. A asi by to bolo aj za vyššie investície a ani neviem ako by som poznal prvý press. Zvuk by bol asi lepší. Nové vydania od Blue Note, Acousic Sounds, Pure pleasure atď. nehrajú zas úplne zle. Som rád že sa takýto štýl muziky páči viacerým súdruhom.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere 1.5
aretax

Příspěvek od aretax »

AL_DI_MEOLA_WORLD_SINFONIA_BACK-600x600 (1).jpg
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Odpovědět