Pachanko Labs

Obecná diskuze o jednotlivých Hifi značkách (Accuphase, dCS, ProAc apod.).
dvader

Re: Pachanko Labs

Příspěvek od dvader »

Já mám dlouhodobě zkušenosti z IT branže…
Pokud chcete jistotu dodávek a podpory na delší dobu, musíte se vyvarovat garážím a brát jen od větších výrobců. Hodnota produktu se musí hodnotit v celém životním cyklu a není dobré sklouznout třeba jen na kvalitu nějakých technických částí. Pak se to může vymstít. :oops:
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

jedno to asi nebude soucasnym vlastnikum. Pokud je tam opravdu vynikajici pomer cena/zvuk, nemely by pristroje klesat na cene, dokud budou funkcni. Zappa asi veril, ze se z toho firma vzpamatuje, nejspis se majitel prepracoval a vyhorel, drive objednavky zvladali. jelikoz web byl jiz vypnuty a ted zas jede, mozna neni uplne beznadejne, ze nekdo dluhy splati a firmu koupi. Bohuzel od Francouzu se neda rozhodnost a rychlost cekat
dvader

Příspěvek od dvader »

Pokud by šlo o nějaký zesilovač, či jiný prvek výhradně složený jen ze součástek, tak bych se nebál…
Ale pokud jde o zařízení, kde je nějaký SW/FW, tak bez údržby/aktualizací to bude za chvilku jen na shození ze skály. Tohle je bohužel negativní stránka “chytré” elektroniky.
Tony

Příspěvek od Tony »

Fidji99 píše: 07 čer 2025 15:35 Som zvedavy ci by sa dostalo na svetlo, aj keby B.M.C.G neprisiel z tymto odhalenim.
BMCG objavil Ameriku, aj ked s oneskorenim…
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

Tony píše: 07 čer 2025 21:39
Fidji99 píše: 07 čer 2025 15:35 Som zvedavy ci by sa dostalo na svetlo, aj keby B.M.C.G neprisiel z tymto odhalenim.
Díky za sarkasmus, ale realita je taková, že jsem byl první a zatím jediný, kdo na českém fóru veřejně upozornil na problém s Pachanko Labs. Pokud by se mlčelo dál, tak jak to doteď dělal i český distributor, mohlo se spálit mnohem víc lidí a přijít o peníze.

Takže místo ironie ve stylu 'objevil Ameriku' by možná bylo na místě poděkovat, že se to vůbec někdo odhodlal říct nahlas. Anebo alespoň neházet klacky pod nohy těm, kdo se snaží informovat ostatní.
WaVe_99

Příspěvek od WaVe_99 »

Absolutní souhlas. Zveřejnit takovou informaci bylo nezbytně nutné a měl to udělat samozřejmě distributor. Chápu, že třeba čekal, že se situace "změní", ale i tak je to v takto malé komunitě neomluvitelné. Takže rýpat do B.M.C.G. je fakt úlet.
Gryphon

Příspěvek od Gryphon »

B. M. C. G. píše: 08 čer 2025 01:52
Díky za sarkasmus, ale realita je taková, že jsem byl první a zatím jediný, kdo na českém fóru veřejně upozornil na problém s Pachanko Labs. Pokud by se mlčelo dál, tak jak to doteď dělal i český distributor, mohlo se spálit mnohem víc lidí a přijít o peníze.

Takže místo ironie ve stylu 'objevil Ameriku' by možná bylo na místě poděkovat, že se to vůbec někdo odhodlal říct nahlas. Anebo alespoň neházet klacky pod nohy těm, kdo se snaží informovat ostatní.
souhlas
IsoTek V5 Sigmas
Line Magnetic LM-508 IA
Gryphon Diablo,Gryphon Scorpio
SOtM sNH-10G/sCLK-EX
Lumin U2,NAS
Mola M.Tambaqui
Nordost,Furutech,Audience
Krautwire Fractal
WB Discovery
pepe12

Příspěvek od pepe12 »

Rozhodne si nemyslim i pres nejspiš krach společnosti ze jejich vyrobky byly kšunt a nekvalitni to je jiné téma .
B. M. C. G.

pepe12 píše: 08 čer 2025 18:25 Rozhodne si nemyslim i pres nejspiš krach společnosti ze jejich vyrobky byly kšunt a nekvalitni to je jiné téma .
Chápu, že někdo mohl mít s produkty Pachanko Labs dobrou zkušenost, ale ve vlákně na What’s Best Forum, víc lidí přímo říkají, že v jejich napájecích zdrojích byly jiné a méně kvalitní součástky, než za které si zaplatili. Nešlo tedy jen o zpoždění nebo komunikaci, ale přímo o rozdíl mezi slíbeným a skutečně dodaným materiálem. Takže to není úplně „jiné téma“.
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Na tuto větu musím ještě reagovat – považuji za nutné uvést věci na pravou míru. Tvá obvinění jsou závažná a mohla by poškodit moji reputaci jakožto distributora. Doporučuji ti zklidnit veřejnou rétoriku a zvaž omluvu.
„Pokud by se mlčelo dál, tak jak to doteď dělal i český distributor, mohlo se spálit mnohem víc lidí a přijít o peníze.“
Zde jsou fakta, která je důležité znát:

Společnost Pachanko Lab je registrována na ostrově Réunion, což je francouzské zámořské území a plnohodnotná součást Evropské unie.

Na firmu se tedy vztahuje francouzské insolvenční právo (Code de commerce) a případné řízení musí být řádně zapsáno a zveřejněno v oficiálním věstníku BODACC.

K dnešnímu dni neexistuje žádné oficiální a veřejně ověřitelné rozhodnutí o zahájení insolvence Pachanko Lab. Všechny dosavadní informace pochází jen z fór nebo osobních sdělení, která nelze považovat za právně závazná.

Distributor nemá povinnost veřejně informovat o neověřených domněnkách nebo neoficiálních sděleních, a naopak by zveřejněním takových zpráv mohl šířit dezinformace a poškodit třetí strany.

O možné insolvenci firmy jsem se dozvěděl až po výstavě, na které jsem se účastnil. Do té doby nebyly žádné oficiální signály ani sdělení od výrobce, jeho právního zástupce či insolvenčního správce.

Navíc je třeba zdůraznit, že v únoru, kdy jsem zadával svou objednávku, Pachanko Lab ještě běžně komunikovalo. Následně ale ostrov postihl cyklón Garance, nejničivější v historii Réunionu. Došlo k úmrtím, škodám na infrastruktuře a výpadkům elektřiny a vody. Považoval jsem za lidsky i obchodně odpovědné netlačit na výrobce v takto výjimečné situaci.

Teprve koncem dubna se na fóru WhatsBestForum objevil příspěvek od zákazníka, který uvedl, že obdržel neformální potvrzení od advokáta Pachanko Lab, že firma je v insolvenci. Tato informace se ke mně dostala až v květnu. Současně došlo k znovuspuštění oficiální webové stránky firmy, což situaci dále zkomplikovalo – nebylo (a stále není) jasné, v jakém stavu firma skutečně je.

V této nejisté situaci jsem považoval za neprofesionální a nezodpovědné zveřejňovat neověřená tvrzení. Pokud bude zahájeno oficiální insolvenční řízení a zveřejněno dle francouzského práva, budu jako distributor jednat v souladu s platnými pravidly.

Je navíc třeba říct, že už v době, kdy jsi svůj příspěvek publikoval, bylo na stránkách Mecca High-End znemožněno objednávat produkty Pachanko Lab, právě jako preventivní opatření – nikdo další se tedy “spálit” nemohl.

Tvé obvinění, že „jsem mlčel“ a tím mohl způsobit škodu dalším lidem, je nepodložené a nespravedlivé.

Za tuto větu by ses měl omluvit:

„Pokud by se mlčelo dál, tak jak to doteď dělal i český distributor, mohlo se spálit mnohem víc lidí a přijít o peníze.“

V tuto chvíli jsem pouze já v situaci, kdy hrozí riziko finanční ztráty, pokud by se skutečně potvrdila insolvence Pachanko Lab. Nikdo jiný dle mých informací žádnou škodu neutrpěl. Tvá slova byla zbytečně útočná a v kontextu vývoje zcela neadekvátní.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

dvader píše: 07 čer 2025 21:03 Pokud by šlo o nějaký zesilovač, či jiný prvek výhradně složený jen ze součástek, tak bych se nebál…
Ale pokud jde o zařízení, kde je nějaký SW/FW, tak bez údržby/aktualizací to bude za chvilku jen na shození ze skály. Tohle je bohužel negativní stránka “chytré” elektroniky.
Díky za podnět, ale dovolím si pár technických doplnění k otázce aktualizací a hodnoty audio serveru.

U zařízení typu Pachanko Lab Audio Server jde zpravidla o minimalistické, optimalizované systémy zaměřené na co nejnižší jitter, stabilní napájení a galvanické oddělení komponent – tedy o transportní zařízení s jasně vymezenou funkcí v audio řetězci.

Optimalizace Windows pro audio účely:

Automatické aktualizace Windows jsou typicky vypnuté nebo odložené. V audio serverech se často používá nastavení „Defer updates“ nebo úplné zakázání Windows Update služeb, aby se zabránilo nečekaným restartům či zpomalení během přehrávání.

Základní služby, které nejsou potřebné pro audio streaming, jsou zakázány, což snižuje CPU load i šum v systémové elektronice.

Minimalizace systémového „šumu“:

Vypínají se vizuální efekty, telemetrie a další background procesy, které by mohly rušit systém nebo zvyšovat jitter.

Využívá se optimalizace napájení – například běh na režim „Vysoký výkon“, aby se předešlo kolísání frekvence CPU.

Bezpečnost a stabilita:

I když jsou aktualizace omezené, server může být odpojen od internetu (air-gapped) nebo používán jen lokálně, čímž se minimalizuje bezpečnostní riziko.

Pokud je potřeba aktualizace, bývají prováděny ručně – a to v době, kdy není zařízení používáno pro přehrávání.

Podpora uživatelských zásahů:

Díky Windows platformě lze server snadno spravovat vzdáleně nebo lokálně pomocí standardních nástrojů.

Uživatelé mohou instalovat potřebné softwarové komponenty (např. Roon Bridge, HQPlayer) a také aktualizovat ovladače zvukových zařízení nebo síťové komponenty.
Technické detaily Windows prostředí v Pachanko Lab serverech s důrazem na napájení
Optimalizace Windows pro audio účely:

Automatické aktualizace Windows jsou typicky vypnuté nebo odložené. V audio serverech se často používá nastavení „Defer updates“ nebo úplné zakázání Windows Update služeb, aby se zabránilo nečekaným restartům či zpomalení během přehrávání.

Základní služby, které nejsou potřebné pro audio streaming, jsou zakázány, což snižuje CPU load i systémový šum.

Špičkové napájení jako klíčový prvek:

Jedním z nejvýznamnějších faktorů, který odlišuje Pachanko Lab servery, je vysoce kvalitní lineární napájecí zdroj s extrémně nízkým šumem a stabilitou napětí.

Díky tomuto napájení se minimalizuje elektrický šum a interference, což přímo zlepšuje stabilitu systému a kvalitu zvuku, protože zdroj energie je pro digitální obvod naprosto zásadní.

To je jedna z hlavních příčin, proč Pachanko Lab servery jsou schopny dosahovat vynikajícího zvukového výkonu i bez častých softwarových aktualizací.

Minimalizace systémového „šumu“:

Vypínají se vizuální efekty, telemetrie a další procesy, které by mohly rušit systém nebo zvyšovat jitter.

Optimalizace napájení a provozního režimu CPU (např. režim „Vysoký výkon“) dále přispívají k maximální stabilitě.

Bezpečnost a stabilita:

Aktualizace jsou často řízeny ručně a server může být provozován offline či izolovaně, čímž se minimalizují bezpečnostní rizika.

Přestože jsou aktualizace omezené, zařízení si zachovává svou plnou funkčnost a zvukovou integritu.

Uživatelská kontrola:

Windows platforma umožňuje snadnou správu systému, instalaci požadovaného softwaru a možnost aktualizací podle potřeby uživatele, což přispívá k dlouhodobé životnosti zařízení.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

B. M. C. G. píše: 05 čer 2025 20:08 Tak je to venku. Značka Pachanko byla jeden velký podvod.
Používali nekvalitní součástky, které vydávali za špičkové, a prodávali je za přemrštěné ceny. K tomu si brali zálohy od zákazníků, které zmizely stejně jako majitel firmy – nikdo neví kam.

Jak to teď dopadne s lidmi, kteří už u nich nakoupili, třeba i v Česku? Bude to ještě hodně zajímavé... :thumbdown:
S teboun už to nepůjde jinak. :thumbdown:
Chtěl bych upozornit, že takto kategorická obvinění jako „jeden velký podvod“ jsou velmi vážná a v tuto chvíli zcela nepodložená.

Pokud někdo disponuje důkazy o úmyslném podvodu, měl by je doložit oficiální cestou – například skrze policejní šetření nebo insolvenční správu.
V tuto chvíli není potvrzeno, že Pachanko Lab spáchalo kriminální čin. Firma se údajně nachází v insolvenčním řízení na Réunion Islandu (součást Francie/EU), což je sice problematické, ale samo o sobě neznamená podvod.

Pokud jde o kvalitu komponent, hodnocení bez jasných odborných důkazů (např. expertiza rozebraného zařízení) je spekulativní. Pachanko Lab bylo dlouhodobě uznáváno ve vysoce náročné komunitě a přehnaně negativní výklad může být zavádějící.

Diskuze je vítaná, ale prosím všechny, aby se zdrželi emocionálně zabarvených soudů, které mohou poškodit i jiné subjekty (včetně distributorů a zákazníků), a vystavit pisatele možným právním důsledkům.
Agilent

Příspěvek od Agilent »

zappo než zase napíšeš další příspěvek, tak se uklidni a dobře si zamysli nad tím co tu děláš, protože tím kopáním kolem sebe co tu teď předvádíš, neděláš nic jinýho než doslova brutální medvědí službu jak sám sobě, tak firmě Pachanko. Uvědom si, že tohle je zájmový diskusní fórum, nejsme tu u soudu a není to tu propagační web tvýho studia ani jakýkoli firmy.
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

Poprosím o zklidnění této bouřlivé debaty, nechápu jak někdo může brát za bernou minci názor nějakého neznámého člověka na nějakém zahraničním fóru. Víte jak to dnes chodí, ten člověk ani nemusí fyzicky existovat. Tím nechci říct, že to nemůže být pravda, ale držme se faktů a ne domněnek a vzkazů nějakého, možná nespokojeného zákazníka.
Agilente, Michala naprosto chápu, přece tímto nebyl žádný zákazník v ČR ohrožen, kdyby jste si chtěli Pachanko objednat, tak by Vás odmítl, že to nyní nejde. Není žádný zákazník v ČR, který by přišel o peníze nebo čekal na nedodané zboží.
Jak se situace vyvine dál bych nechal na samotné firmě Pachanko, proč hned kopat do raněného?
Mark Levinson
lubin

Příspěvek od lubin »

Souhlasim s ML. Myslím si, že Zappa se k věci "staví" dobře.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Audio GD R7He mk3 DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
B. M. C. G.

zappa - Mecca studio píše: 08 čer 2025 19:44

Na tuto větu musím ještě reagovat – považuji za nutné uvést věci na pravou míru. Tvá obvinění jsou závažná a mohla by poškodit moji reputaci jakožto distributora. Doporučuji ti zklidnit veřejnou rétoriku a zvaž omluvu.
Zde jsou fakta, která je důležité znát:

Společnost Pachanko Lab je registrována na ostrově Réunion, což je francouzské zámořské území a plnohodnotná součást Evropské unie.

Na firmu se tedy vztahuje francouzské insolvenční právo (Code de commerce) a případné řízení musí být řádně zapsáno a zveřejněno v oficiálním věstníku BODACC.

K dnešnímu dni neexistuje žádné oficiální a veřejně ověřitelné rozhodnutí o zahájení insolvence Pachanko Lab. Všechny dosavadní informace pochází jen z fór nebo osobních sdělení, která nelze považovat za právně závazná.

Distributor nemá povinnost veřejně informovat o neověřených domněnkách nebo neoficiálních sděleních, a naopak by zveřejněním takových zpráv mohl šířit dezinformace a poškodit třetí strany.

O možné insolvenci firmy jsem se dozvěděl až po výstavě, na které jsem se účastnil. Do té doby nebyly žádné oficiální signály ani sdělení od výrobce, jeho právního zástupce či insolvenčního správce.

Navíc je třeba zdůraznit, že v únoru, kdy jsem zadával svou objednávku, Pachanko Lab ještě běžně komunikovalo. Následně ale ostrov postihl cyklón Garance, nejničivější v historii Réunionu. Došlo k úmrtím, škodám na infrastruktuře a výpadkům elektřiny a vody. Považoval jsem za lidsky i obchodně odpovědné netlačit na výrobce v takto výjimečné situaci.

Teprve koncem dubna se na fóru WhatsBestForum objevil příspěvek od zákazníka, který uvedl, že obdržel neformální potvrzení od advokáta Pachanko Lab, že firma je v insolvenci. Tato informace se ke mně dostala až v květnu. Současně došlo k znovuspuštění oficiální webové stránky firmy, což situaci dále zkomplikovalo – nebylo (a stále není) jasné, v jakém stavu firma skutečně je.

V této nejisté situaci jsem považoval za neprofesionální a nezodpovědné zveřejňovat neověřená tvrzení. Pokud bude zahájeno oficiální insolvenční řízení a zveřejněno dle francouzského práva, budu jako distributor jednat v souladu s platnými pravidly.

Je navíc třeba říct, že už v době, kdy jsi svůj příspěvek publikoval, bylo na stránkách Mecca High-End znemožněno objednávat produkty Pachanko Lab, právě jako preventivní opatření – nikdo další se tedy “spálit” nemohl.

Tvé obvinění, že „jsem mlčel“ a tím mohl způsobit škodu dalším lidem, je nepodložené a nespravedlivé.

Za tuto větu by ses měl omluvit:

V tuto chvíli jsem pouze já v situaci, kdy hrozí riziko finanční ztráty, pokud by se skutečně potvrdila insolvence Pachanko Lab. Nikdo jiný dle mých informací žádnou škodu neutrpěl. Tvá slova byla zbytečně útočná a v kontextu vývoje zcela neadekvátní.
Myslím, že by bylo na místě omluvit se především svým zákazníkům – a nakonec i mně. Chápu, že sis nepřál, aby se tahle záležitost začala veřejně řešit. Pokud jsem si správně všiml, jsou mezi lidmi i tací, kteří čekají na produkty od Pachanka víc než rok, někdy i dva – a stále se nedočkali. Navíc komunikace s majitelem firmy očividně neexistuje. Tak vám přeji hodně trpělivosti. Snad se toho jednou dočkáte.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Ja si teda nemyslim, ze je v poradku, aby obchodnik/distributor na zajmovem foru vyhrozoval nejakymi pravnimi dusledky. Ale tak je to hlavne obrazek toho obchodnika, zejo. Kazdy at si udela nazor sam.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

chápu obě strany, taky by mě to jako majitele či zájemce Pachanka dost štvalo, že to distributor nenapsal dřív sám, musí to vědět dlouho, zároveň ale chápu, když v tom má 15000€ o který se možná bude muset soudit, že by mu šíření špatné pověsti mohlo prohrát soud
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Informovat zákazníky, i kdyby jen potenciální, o tom, že firma kterou zastupuju má těžký problémy, nekomunikuje a dokonce si nechává platit za svoje výrokby, který potom ale zákazníkům nedodá a peníze nevrací, není "šíření špatné pověsti," ale povinnost a slušnost.
Fidas

Příspěvek od Fidas »

Zappa:
Upřímnou soustrast a přeji Ti, aby se tahle smutná záležitost beze ztráty vyřešila.
Tidal a Qobuz, Antipodes K50, Sroll Epos, Sroll Rhytm, repra Sroll Soundgarden ll, filtr Sroll Purify Quantum, signálové i silové kabely Sroll, 2ks Grounding box Horizonta
Mark Levinson
Administrátor

Myslím, že Michal osvětlil jak to s Pachanko nyní je, což by mělo stačit.
Agilent píše: 08 čer 2025 23:33 Informovat zákazníky, i kdyby jen potenciální, o tom, že firma kterou zastupuju má těžký problémy, nekomunikuje a dokonce si nechává platit za svoje výrokby, který potom ale zákazníkům nedodá a peníze nevrací, není "šíření špatné pověsti," ale povinnost a slušnost.
To Agilent:
Jsou na to nějaké důkazy? Z čeho čerpáš?
Znáš nějakého zákazníka v ČR, který by zaplatil za výrobek a nebyl mu dodán nebo jsou to řeči JPP?

To BMCG:
Za co by se Ti měl Michal omlouvat?? Podal vysvětlení a to by v současné době mělo stačit. Pokud má firma Pachanko problémy, tak to přece není Michalova vina, navíc on je ten, který na to finančně doplatí. Opět se musím zeptat i Tebe, jestli znáš alespoň jednoho zákazníka v ČR, který by byl podveden v rámci nedodaného zboží Pacahnko?

Pokud zde nedodáte relevantní informace, tak raději oba přestaňte s těmito výpady.
Děkuji za pochopení.
Mark Levinson
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Ak je teda mozne na tomto fore stale mat vlastny nazor, ked nie tak kludne prosim prispevok zmazat. Myslim, ze mam dost skusenosti z profesneho zivota, kde podobne situacie riesim relativne casto. Ked Zappa chce, zoberie to ako utok, ked bude chciet zoberie si nieco z toho ako radu.

1) Zappa nezvladol komunikaciu, urcite nie na urovni ktora sa caka od predajcu spickovych produktov. Bodka. Mozem mat pochopenie pre vsetky okolnosti, ale vysledok je zly. A pritom uplne stacilo niekedy ked sa problemy zacali napisat nieco taketo
"Vazeni priatelia kvalitneho streamu, po cyklone ktory zasiahol Reunion, kde sidli nas partner Pachanko Labs, prislo k docasnym problemom s dodavkami objednanych pristrojov. S majitelom firmy sme v kontakte a riesime. Preto nie je ani mozne momentalne vyrobky od Pachanko Labs objednat. Hned ako bude situacia jasna, tak vas budeme informovat.
Music is the best. Zappa"

Hotovo, vyriesene, Nasledovne transparentnen napisat, ako sa situacia ma. Cele to mohlo posobit uplne inak.

2) Teraz ciste moj osobny nazor na Mecca High End Studio [nema to nic spolocne so Zappom ako osobou] - z naslednych reakcii, najma tej na dvadera je citit, ze znalosti o produktoch v oblasti streamingu su velmi obmedzene a spocivaju v schopnosti nechat strojovo prelozit marketingove materialy. Urcite si od Mecca nikdy nekupim nic co v sebe obsahuje PC a stoji viac ako 100 euro, lebo nemam istotu, ze v pripade problemov dostanem kvalifikovanu podporu.
Tym ale vobec nevylucujem napriklad nakup niecoho od Aries Cerat, ktore na mna spravili velmi dobry dojem a myslim, ze je skvele, ze tu funguje distribucia tejto znacky.

3)
zappa - Mecca studio píše: 08 čer 2025 20:20 Diskuze je vítaná, ale prosím všechny, aby se zdrželi emocionálně zabarvených soudů, které mohou poškodit i jiné subjekty (včetně distributorů a zákazníků), a vystavit pisatele možným právním důsledkům.
Zappa - ak toto poradil napisat tvoj pravnik - tak ti dobre radim, vymen pravnika. Ak si to napisal ty, tak to najlepsie co mozes spravit je poprosit Admina, aby to zmazal a my sa vsetci budeme tvarit, ze sme to nikdy nevideli.

4) Pripajam s nar. k Yiakoubu s nazorm, ze si Zappa komunikaciou v tomto vlakne viac ublizil ako pomohol. Ako potencialny zakaznik mam vela moznosti ako minut svoje peniaze. Predajca a jeho kvality sa prejavia, ked treba riesit problem a nie ked sa predava. A tuto z toho u mna ostala dost vazna pachut.

Ako pisem, len moj nazor. Na nikoho neutocim, nikoho neurazam. Beriem ze Mecca High End je v zaciatkoch a Michal potrebuje nabrat skusenosti, byt fanusik a byt predajca su dve rozne discipliny.
Michalovi prajem, aby sa situacia vyriesila a aby mal viac stastia z vyberom dodavatelov v buducnosti.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Mark Levinson píše: 09 čer 2025 08:14
Agilent píše: 08 čer 2025 23:33 Informovat zákazníky, i kdyby jen potenciální, o tom, že firma kterou zastupuju má těžký problémy, nekomunikuje a dokonce si nechává platit za svoje výrokby, který potom ale zákazníkům nedodá a peníze nevrací, není "šíření špatné pověsti," ale povinnost a slušnost.
To Agilent:
Jsou na to nějaké důkazy? Z čeho čerpáš?
Znáš nějakého zákazníka v ČR, který by zaplatil za výrobek a nebyl mu dodán nebo jsou to řeči JPP?
Děláš si srandu? Z čeho čerpám? Z vyjádření distributora značky Pachanko Labs pro ČR, které sám zveřejnil předevčírem tady v tomhle vlákně na tomhle fóru:
zappa - Mecca studio píše: 07 čer 2025 12:05 Ohlédnutí za kauzou Pachanko Labs

Mrzí mě, že jsem nebyl tím, kdo tuto kauzu objasnil jako první – předběhl mě BMCG. Přesto cítím potřebu se podělit o svou osobní zkušenost, protože i já jsem se bohužel stal obětí společnosti Pachanko Labs.

Pachanko vyrábělo naprosto špičkové produkty, o tom není pochyb. Bohužel majitel, Chan Girard King, selhal v obchodním vedení firmy a, jak se ukázalo, i v morálních hodnotách. Jeho jednání není možné omluvit. Moje poslední objednávka v hodnotě přibližně 15 000 eur nebyla dodnes doručena. Následně jsem zjistil, že Chan požádal o insolvenci.

Nikdy by mě jako poctivého člověka nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát. Chan byl až do poslední chvíle velmi komunikativní – často jsme si psali přes WhatsApp – a nic nenasvědčovalo tomu, že je firma v problémech. Naopak, vše působilo naprosto profesionálně – perfektní 24h podpora, vynikající zvukové vlastnosti, skvělé recenze na WhatsBestForum.

Dlouhé čekání na objednávku bylo vysvětleno živelnou pohromou – údajně mu výrobní prostory zasáhl cyklón. Tehdy to znělo jako věrohodné vysvětlení. Pak se ale Chan zcela odmlčel. Netušil jsem, co se děje – jaké má škody, jaký je stav firmy. Až nedávno jsem se dozvěděl smutnou zprávu o jeho úpadku.

Web Pachanko Labs je stále aktivní a malá naděje přece jen zůstává – třeba se stane zázrak a Chan své závazky jednou napraví. Pro mě osobně to však byla tvrdá životní lekce, ze které si beru důležité ponaučení.

Aktuálně proto hledám jiného výrobce, který by mohl produkty Pachanko Labs v mém portfoliu nahradit. Nebude to snadné – zařízení od Pachanka nabízela výjimečně vysoký poměr cena/výkon, který se na trhu hledá jen velmi těžko. Možná právě tato neudržitelně nízká cenová politika se stala jedním z důvodů Chanova pádu. Shodl jsem se na tom mimo jiné i s kolegy z Chameleon Audio v Řecku, kteří se rovněž stali oběťmi této situace.
Mark Levinson píše: 09 čer 2025 08:14 Pokud zde nedodáte relevantní informace, tak raději oba přestaňte s těmito výpady.
Děkuji za pochopení.
Relevantní informace jsem dodal, i když nechápu proč to bylo nutný, když je to tu jasně napsaný černý na bílým, tak by raději bylo dobrý přestat označovat tyto releventní informace a fakta za výpady.
Mark Levinson
Administrátor

Srandu si asi děláš Ty.
Mně jde o to Tvé tvrzení výše, kde jsi přišel na to, že firma si nechává platit za svoje výrobky, které zákazníkům nedodá a peníze nevrací. Toto je šíření těch nejhloupějších fám na základě JPP (jedna paní povídala), na to je třeba důkaz! Michal není Pachanko Labs, je pouze regionální prodejce, který podal vysvětlení na HEF, což není jeho povinnost. Pokud by jsi se na něj obrátil se zájmem o Pachanko, tak by se Ti tohoto vysvětlení také dostalo. Dle jeho informací není v ČR jediný podvedený zákazník Pachanko Labs. Momentálně není jasné co s firmou Pacahnko Labs bude, zatím není v insolvenci. Z toho vycházím jako fakt, zbytek jsou bláboly a kecy typu zprávy z Blesku.
Mark Levinson
F2014

Příspěvek od F2014 »

Boože, to je zase "aférka" :crazy:
Dokud se tu neobjeví někdo, kdo potvrdí, že mu Mecca v inkriminované době reálně nabízela produkty Pachanko bez upozornění na situaci, tak nechte zappu být, ničeho se nedopustil. Teda kromě toho, že v tomto případě mu jeho následná komunikace spíše uškodila, jak už psal Fidji99.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
aretax

Příspěvek od aretax »

Nedá mi, aby som sa nezapojil. Chcem sa iba opýtať, či tu už naozaj niektorým zmäkli mozgy? Čo vlastne Zappovi vyčítate? To, že nezverejnil neoverenú informáciu o svojom dodávateľovi? Pýtam sa, ktorý autorizovaný dealer zverejňuje informácie o svojom dodávateľovi, navyše neoverené? Chybu urobil BMCG, ktorý takúto informáciu zverejnil a to na základe "dôveryhodných prameňov" - od Agentúry JPP (...jedna pani povedala). Zappa urobil iba jedinú zásadnú chybu, že na to reagoval. Aj iné, veľké firmy sa dostali do ťažkostí a dozvedeli sme sa to až vtedy, keď ich niekto kúpil (Sonus Faber, Audio Research, Mc Intosh, Dynaudio,...). Ktorý predajca Vás o tom informoval? Koľkí z Vás vôbec vedia, pod ktorý koncern tieto firmy patria? Zappa ani nemohol nikoho upozorňovať na niečo, čo nemá overené. Navyše nikoho nepodviedol a ani nikomu Pachanko stroje neponúkal. Tak sa spamätajte !!! Alebo že by sa toto fórum premenovalo na "Fórum JPP"?
Tento príspevok neznamená, že sem začnem prispievať, iba ma zarazila tá nekonečná blbosť v tomto vlákne...
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Alde

Příspěvek od Alde »

Tento účet jsem měl původně jen kvůli možnosti vidět přílohy příspěvků a neměl jsem potřebu se nikdy zapojovat. Nicméně vzhledem k tomu, jaké nesmysly tu zaznívají udělám výjimku...

To, že je Pachanko v insolvenci a teď už i ve fázi likvidace je nepopiratelný fakt, stačí se kouknout na informace ve francouzských obchodních rejstřících. Podle všeho je v insolvenci od 21.3. 2025, vyplývá to z oficiálních zdrojů a to https://www.infogreffe.fr a https://www.bodacc.fr/ případně i Pappers.fr (neoficiální agregátor informací z rejstříků).
Nejzajímavější je přitom rozhodnutí ve zmiňovaném věstníku.
https://www.bodacc.fr/pages/annonces-co ... 500573910 a taky
https://www.bodacc.fr/pages/annonces-co ... 501081815

Úplně ve zkratce, společnost nejspíše byla v problémech už ve chvíli, kdy Zappa začal s distribucí.
Velmi zjednodušeně to vypadá na tento vývoj řízení, vycházím z překladů, takže je možné, že jsem někde něco přehlédl.
Zahájení řízení o reorganizaci (redressement judiciaire): 21. března 2025
Soud stanovil datum platební neschopnosti: 9. září 2024
Přeměna reorganizace na likvidaci (liquidation judiciaire): 6. června 2025

Takže skutečně minimálně to, že společnost je v insolvenci a teď už i likvidaci je fakt, bližší informace není z francouzských rejstříků zjistitelná zadarmo, průběh je trošku jiný než v ČR. Nicméně i přes toto mám za to, že vinit distributora, že tuto informaci nesdílí na foru je neskutečný nesmysl. Krachuje spousta hifi výrobců, u Zappy je možná jen trošku problém v tom, že forum až moc používal pro propagaci svých produktů, ale to je čistě subjektivní pocit.

Vyhrožovat právními kroky je v tomto případě i věcně poměrně mimo, neumím si představit, že by Zappa s nějakým nárokem uspěl, ale lidsky asi chápu emoce, které v něm celá situace vyvolává.

Jinak i BMCG asi vycházel z částečně oficiálních informací, rozhodnutí z věstníku je přímo odkazované a zmiňované na americkém fóru, bylo to sice zatím rozhodnutí o reorganizaci, ale i to je jistá fáze insolvenčního řízení, a pro většinu potenciálních zákazníků nemá smysl toto moc rozlišovat.

Ještě doplním, že při identifikaci společnosti jsem vycházel z VAT uvedeného na jejich webu, pokud mají ještě nějakou další společnost, nenašel jsem o tom žádné informace
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Alde: vďaka za vecný príspevok. Bolo by fajn ak by si možno prispieval aj aj viac ako tento jeden príspevok. Slušne e vecne komunikjúcich nie je nikdy dosť.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

aretax píše: 09 čer 2025 22:32 Nedá mi, aby som sa nezapojil. Chcem sa iba opýtať, či tu už naozaj niektorým zmäkli mozgy? Čo vlastne Zappovi vyčítate? To, že nezverejnil neoverenú informáciu o svojom dodávateľovi? Pýtam sa, ktorý autorizovaný dealer zverejňuje informácie o svojom dodávateľovi, navyše neoverené? Chybu urobil BMCG, ktorý takúto informáciu zverejnil a to na základe "dôveryhodných prameňov" - od Agentúry JPP (...jedna pani povedala). Zappa urobil iba jedinú zásadnú chybu, že na to reagoval. Aj iné, veľké firmy sa dostali do ťažkostí a dozvedeli sme sa to až vtedy, keď ich niekto kúpil (Sonus Faber, Audio Research, Mc Intosh, Dynaudio,...). Ktorý predajca Vás o tom informoval? Koľkí z Vás vôbec vedia, pod ktorý koncern tieto firmy patria? Zappa ani nemohol nikoho upozorňovať na niečo, čo nemá overené. Navyše nikoho nepodviedol a ani nikomu Pachanko stroje neponúkal. Tak sa spamätajte !!! Alebo že by sa toto fórum premenovalo na "Fórum JPP"?
Tento príspevok neznamená, že sem začnem prispievať, iba ma zarazila tá nekonečná blbosť v tomto vlákne...

Držím palce Zappovi aby celú vec zvládol s čo najmenšími nervami a "stratou desiatky".
Čo sa týka BMCG - neurobil žiadnu chybu lebo čerpal z overených zdrojov mimo fóra.
Ty tu súdiš ľudí ale nevidíš zdroj, len diskusiu na fóre a to potom mäkne mozog ale nie ostatným.
Ja som si tiež od zverejnenia dlhšie zisťoval informácie ohľadom insolventnosti Pachanka a nie sú to podľa teba "nepotvrdené informácie".
Fakt je fakt a iba čas ukáže či Zappa stúpil vedľa /to nikto pri dohodnutí zastúpenia a kontraktov netuší/ alebo Pachanka niekto kúpi a bude úspešne pokračovať ďalej.
Ps.: O tom JPP by som byť tebou pomlčal....
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Aby som doplnil.
V jednom vlákne z mnohých diskusných fór som našiel čerstvú informáciu 25 rokov fungujúcej firmy Chameleon Audio z Atén.
Uverejnené 06.5.2025
"Už 2 roky čakáme z Pachanko Labs, 4 Stellar a jeden Masterpiece, všetko predplatené a nič tu neprišlo."
Takže asi to nebude "čerstvý problém"....
Alde

Příspěvek od Alde »

To Aretax:
Insolvence vždy znamená nějaký problém. Máš sice pravdu, že plno firmám se z insolvence podaří dostat, ale to v případě, že se nedostane do konkurzu (český ekvivalent pro Liquidation judiciaire) , což není tento případ.... Porovnávání velkých korporací s OSVČ je pak demagogie nejvyššího řádu. K Tvým otázkám.
1) a 2) Tohle již posoudil soud, proto je vydáno výše zmíněné rozhodnutí
3) Na to bylo již to období před vyhlášením likvidace(konkurzu) , vstup fyzické osoby do konsorcia není možný, mohli by teoreticky odkoupit nějaké know how, ale kdyby to bylo pravděpodobné, soud by rozhodl jinak.

To jestli je to u někoho závist nebo není, nechci hodnotit, osobně jsem sem jen přišel poskytnout informace, které tu uceleně chyběly. Zappovi minimálně dle účetní závěrky není skutečně co závidět.
On nemá povinnosť, dokonca ani právo upozorňovať na problémy svojho dodávateľa, pokiaľ mu on, prípadne správca konkurznej podstaty (ak by prišlo k likvidácii) oficiálne túto skutočnosť neoznámi.
Povinnost určitě ne, to jsem psal již předtím. Nicméně právo má každopádně, právo zveřejnit to má každý. insolvenční řízení jsou veřejná ze zákona (v ČR i FR), právě proto, aby se o nich věřitelné, potažmo i zákazníci, potenciální zákazníci atd. mohli dozvědět. Žádný souhlas nikdo z nás nepotřebuje a bylo by naprosto absurdní, kdyby ho kdokoliv potřeboval. Takže neznalost o insolvenčním právu jsi tady prokázal ty a to není útok, to je fakt a bylo by fajn nešířit lži, hlavně to poslední tvrzení je naprostý nesmysl. Citace § považuji zatím za zbytečné.
Mark Levinson
Administrátor

(Edit by ML)
Irelevantní příspěvky jsem přesunul do vlákna "Korea"
Mark Levinson
rimidalv

Příspěvek od rimidalv »

:clap:

Ale hlavně, nic z téhle diskuze by pravděpodobně nevzniklo, kdyby tady na foru Zappa jako distributor tak "netlačil na pilu".

Pachanko by si dál žilo - nežilo svým životem ( jako ostatně spousta jiných hifi firem) a tady by si toho možná nikdo ani nevšiml, popř by se to odbylo věcnou diskuzí bez osobních animozit.
zappa - Mecca studio

Včera se ke mně dostalo,.opět z druhé ruky, že Pachanko Lab je v likvidaci. Jejich we je stále aktivní. Vše bylo již řečeno kromě důvodu selhání Pachanka Lab. Zda důvodem byl souběh okolností s cyclónem a obchodní nevyspělosti majitele Chana se už nedozvíme. Minulý rok bylo Pachanko soucástí několika wxpozic v Mnichově, např. v SOULNOTE prezenraci. Letos již v Soulnote nebyl viděn. Škoda, špičkivé výribky ale nezvládnutá obchodní strategie. K výrokům některých jednotluvců se již nebudu vracett, byla by to ztráta mého drahoceného času.
Vinco

Příspěvek od Vinco »

Sranda..ale masirovat tu predtym publikum stratou casu nebolo…no jo
Agilent

Příspěvek od Agilent »

zappa - Mecca studio píše: 11 čer 2025 08:18 K výrokům některých jednotluvců se již nebudu vracett, byla by to ztráta mého drahoceného času.
Jo jo, pravda holt bolí, to je stará známá věc.
Vrátit by ses měl jedině ke svým vlastním výrokům a alespoň na chvíli se nad nimi zamyslet abys už příště takový úlety nepředváděl.
B. M. C. G.

aretax píše: 09 čer 2025 22:32 Nedá mi, aby som sa nezapojil. Chcem sa iba opýtať, či tu už naozaj niektorým zmäkli mozgy? Čo vlastne Zappovi vyčítate? To, že nezverejnil neoverenú informáciu o svojom dodávateľovi? Pýtam sa, ktorý autorizovaný dealer zverejňuje informácie o svojom dodávateľovi, navyše neoverené? Chybu urobil BMCG, ktorý takúto informáciu zverejnil a to na základe "dôveryhodných prameňov" - od Agentúry JPP (...jedna pani povedala). Zappa urobil iba jedinú zásadnú chybu, že na to reagoval. Aj iné, veľké firmy sa dostali do ťažkostí a dozvedeli sme sa to až vtedy, keď ich niekto kúpil (Sonus Faber, Audio Research, Mc Intosh, Dynaudio,...). Ktorý predajca Vás o tom informoval? Koľkí z Vás vôbec vedia, pod ktorý koncern tieto firmy patria? Zappa ani nemohol nikoho upozorňovať na niečo, čo nemá overené. Navyše nikoho nepodviedol a ani nikomu Pachanko stroje neponúkal. Tak sa spamätajte !!! Alebo že by sa toto fórum premenovalo na "Fórum JPP"?
Dobře, příště raději nic psát nebudu – ať se tedy spálí další lidé a přijdou o peníze. Kdo chce kam, pomozme mu tam, jak se říká. Upřímně mě ale překvapuje, že zrovna ty, kdy vždycky nakupuješ s maximální opatrností, píšeš něco takového. To mě vážně nadzvedlo. Vzpomínáš, jak jsi tehdy chtěl, abych ti nafotil Nordost lištu s datem a jménem – a nakonec sis pro ni ještě osobně přijel? Co kdyby náhodou, že? A teď to vypadá, že je lepší nechat ostatní, ať si to vyžerou sami? To u vás na Slovensku bývá běžné? Ne, nemusíš odpovídat.
aretax

Příspěvek od aretax »

Viem, že nemusím odpovedať. Asi to zle vyznelo, ale môj príspevok nemal byť namierený proti Tebe, ja sám som občas oznamoval, keď sa jednalo o podvod. Iba som chcel poukázať na to, že je mimo "misu" útočiť na Zappu, ktorý naozaj za nič nemôže. (Mám na mysli Tvoje oznámenie vo vzťahu k Zappovi). Asi je najlepšie sa k ničomu nevyjadrovať, pretože nie som spisovateľ a nie vždy sa mi podarí dať na papier myšlienky tak, ako ich aj myslím. Ospravedlňujem sa Ti. Čo sa týka mojich nákupov, máš pravdu, osobne som maximálne opatrný. Aj Zappovi sa divím, že poslal takú sumu ako hladkú platbu vopred. Aj platby vopred (bežne sa s tým stretávam - inak sa to vo vzťahu k zahraničným dodávateľom ani nedá zariadiť) sa dajú pomerne slušne zabezpečiť, napr. otvorením akreditívu v príslušnej banke.
P.S. Tá lišta je super.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Maxpower

Příspěvek od Maxpower »

:clap:
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
Odpovědět