dr.fish
Re: dr.fish
Dnes jsem si pod komponenty šoupl antirezonanční podložky EVO-3 od RDacoustics. Zatím na zkoušku.

OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite,PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-77MZ2000E, NA Galaxys,NA NightSky
- zappa - Mecca studio
Lachim. Rád tě na foŕu opět vidím. Koukám, že se občas ozveš. To je dobrá zpráva, že veterán a pro mnohé bývalý GURU se tu ukáže a své znalosti opět použije. Ale doba se mění, a tvůj výpadek v technologiích zvláště v audio stremovacím segmentu, je znát na tvých názorech, bohužel a proto promin, ale musím se k tvému příspěvku vyjádřit. ;)
Absurdita říkáš? Taky jsem si to dříve myslel. Dnes už jsme někde jinde kamaráde. Zatím se nikdo neozval, že by chtěl přijet s cd přehravačem za 500t , a vzal našli stejné vydání na cd a stejné vydání ze streamu, jaký bude rozdíl? Hmm. To by mne zajímalo. Zatím jen názory a otázky, že stream stojí za starou bačkoru.
Jak by by dopadlo porovnání, vysoce kvalitní stream s cd přehravačem za stejné peníze? Zatím se tu objevuje názor, že i levný cd přehravač přehraje drahý digitání serverl s převodníkem. Tak si to myslel? Proč myslíš, že se začíná streamovat čím dál víc? Asi je proto nějaký důvod, nejen v pohodlnosti, ale i v kvalitě.To si myslím zase já dle svých zkušenosti. Pokud není použité digitální medium zmršené převodem z analogu pak bývá výsledek naprosto úžasný, a minimálně srovnatelný s cd. U analogu je to holt tak, že většina nahrávek z 60 a 70 let nelze 100% nahradit digitálně, at cd nebo streamem z naprosto jasných a logických důvodů( byly zmršeny tehdejším nedokonalým a komprovaným D/A převodem)!!!! Tady analog bude vždy kralovat. O tom žádná diskuze. Nicméně se tu bavíme o rozdílu cd vs stream. Zatím mne nikdo prakticky nepřesvědčil, že by stream pokulhával za cd pokud použijeme stejné vydání digitálního záznamu jak na cd tak na streamu. Zatím čtu jen názory z testů ze sestav, kde nebyl kvalitní server/DAC jako zdroj. A to pro mne, prominte, není v žádném případě dobrý fundovaný argument a názor. U streamu tak jako u cd či analogu je právě zdroj zásadním pro kvalitu přehrávání na vysoké úrovni! Samozřejmě musíš mít pro takový test i dospělou sestavu na kterém jsou ty rozdíly dobře slyšitelné. Nicméně, at by byl výsledek porovnání v takové sestavě jakýkoliv, tak kvalita streamu se díky přizpůsobení se, a optimilazaci digitální větve, natolik zlepšila, že rozdíl, i kdyby měl být v prospěch placky tak malý, což pochybuji, že už normální člověk s velkými nároky na kvalitu může hudbu ze streamu spokojeně poslouchat. Takže tyhle zastaralý názory bych nechal v šuplíku, pokud nechceš aktivně udělat zkušenost s tím, jaká dnes aktuálně je. :) Jseš vítán s otevřenou náručí, i další, kteří chtějí slyšet zvuk bez velkých kompromisů ze stremoavácích služeb. Má digitální cesta je sice zatím v plenkách, ale budu na zlepšení jěště pracovat, je tam hafo možností jak vylepšit už dle mého velmi velmi kvalitní streamovací poslech. Ano stojí to úsilí a hodně peněz, ale tak to v highendu chodí. A pokud jseš už ve věku, že děti jsou dospělé, můžeš si hrát, a je to zábavné, velmi zábavné.
"Music is the best"
PS:
Můj příspěvek je určen k audio stremování, ne k videu, ani k DVD audio, tam mé zkušenosti nejsou žádné. Kromě z návštěvy u Fidjiho nebo u Ernesta kde jsme sledovali Vinetou, to byl taky opravdový zážitek :) (u Fidjiho úžasná top audio-visuální podívaná), tak k této oblasti nemohu mluvit, tam je zřejmě situace jiná. Snad ale má obhajoba audio stremování zde nikoho neurazí, cítil jsem však potřebu rozbít určité zastaralé mýtusy . K videu se nějak nemohu dostat, času málo, poslech hudby bez obrazu mne zcela požírá a naplnuje natolik, že k oblíbeným filmům ani seriálům se jaksi nemohu dostat.
Absurdita říkáš? Taky jsem si to dříve myslel. Dnes už jsme někde jinde kamaráde. Zatím se nikdo neozval, že by chtěl přijet s cd přehravačem za 500t , a vzal našli stejné vydání na cd a stejné vydání ze streamu, jaký bude rozdíl? Hmm. To by mne zajímalo. Zatím jen názory a otázky, že stream stojí za starou bačkoru.

PS:
Můj příspěvek je určen k audio stremování, ne k videu, ani k DVD audio, tam mé zkušenosti nejsou žádné. Kromě z návštěvy u Fidjiho nebo u Ernesta kde jsme sledovali Vinetou, to byl taky opravdový zážitek :) (u Fidjiho úžasná top audio-visuální podívaná), tak k této oblasti nemohu mluvit, tam je zřejmě situace jiná. Snad ale má obhajoba audio stremování zde nikoho neurazí, cítil jsem však potřebu rozbít určité zastaralé mýtusy . K videu se nějak nemohu dostat, času málo, poslech hudby bez obrazu mne zcela požírá a naplnuje natolik, že k oblíbeným filmům ani seriálům se jaksi nemohu dostat.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Ja nemam zkusenosti se streamery a plackostroji za 500 tisic, ale v obecne rovine souhlasim se Zappou. Urcite pujde najit streamer a CD player v nejake cenove hladine, kde ten CD player bude hrat lip. Ale myslim, ze je jen otazkou casu, kdy se to uplne jednoznacne obrati ve prospech streamingu. Streaming je stale relativne novy, streamery budou zlevnovat a uz ted se to projevuje. V tech levnejsich kategoriich se v pohode da uz dnes najit streamer, ktery hraje lepe nez CD player. Chvilku jsem doma poslouchal nejaky to eversolo co stoji okolo 20 tisic, nebo neco pres a hralo to lip, nez SACD/CD player z digi vystupu za 30t. Samozrejme vse slo pres stejny DAC a zbytek sestavy, stejny master, pouze jsem prepinal vstupy...
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Myslím, že máme tu jeden komunikační problém. Nemohu mluvit za ostatní, ale já vždy termín streamování chápal jako užívání streamovacích služeb, tj, datový tok po internetu. Tidal, Spotify, Netflix atd. Tady myslím pramení většina té skepse vůči streamu.
Pokud si ovšem vybuduji úložiště z kterého taky "streamuji", pak je to věc naprosto jiná. Osobně to mám jen v rovině videa, ale nevidím mezi plackou a remux ripem zásadní rozdíly. V případě hudby to bude asi dost podobné.
Většina diskuzí může být tudíž zmatená i stejností těchto dvou termínů, já už teď vím, že řada z vás po internetu nestreamuje, že není streaming jako streaming...
Pokud si ovšem vybuduji úložiště z kterého taky "streamuji", pak je to věc naprosto jiná. Osobně to mám jen v rovině videa, ale nevidím mezi plackou a remux ripem zásadní rozdíly. V případě hudby to bude asi dost podobné.
Většina diskuzí může být tudíž zmatená i stejností těchto dvou termínů, já už teď vím, že řada z vás po internetu nestreamuje, že není streaming jako streaming...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite,PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-77MZ2000E, NA Galaxys,NA NightSky
To je pravda, prehravani hudby z nejakeho interniho, nebo externiho uloziste (vc. NAS apod.) totiz ciste technicky streaming opravdu neni, ale tak nejak se tomu v ramci komunity streaming rika i tak, byt treba jako 'lokalni streaming'. Ale z pohledu IT to streaming neni.
Kazdopadne za sebe muzu rict, ze jsem nikdy neslysel nejaky rozdil, pokud jsem porovnaval stream z Qobuz/Tidal vs. CD rip stejneho masteru ulozeny nekde na disku ci NAS. Dovedu si predstavit, pokud nekdo pouziva nativni aplikace Qobuz/Tidal, ze tam teoreticky nejaky rozdil byt muze. Ale pokud to vsechno jede pres stejny prehravac a software (treba Roon) a vsechno ostatni je stejne, nikdy jsem rozdil nezaznamenal.
Kazdopadne za sebe muzu rict, ze jsem nikdy neslysel nejaky rozdil, pokud jsem porovnaval stream z Qobuz/Tidal vs. CD rip stejneho masteru ulozeny nekde na disku ci NAS. Dovedu si predstavit, pokud nekdo pouziva nativni aplikace Qobuz/Tidal, ze tam teoreticky nejaky rozdil byt muze. Ale pokud to vsechno jede pres stejny prehravac a software (treba Roon) a vsechno ostatni je stejne, nikdy jsem rozdil nezaznamenal.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Nožičky jsem si nechal, osvědčily se mi. Dal jsem tři pod každou dvojici komponentů. Dva kovové puky oddělují od sebe tři kuličky. Ačkoli jsem nečekal nic a dělal to jen pro klid svědomí a trochu ze zvědavosti, posun tu je. Zajímavé, že u Pannde se toho mnoho nezměnilo, ale Primare BD32 najednou neuvěřilně zpřesnilo projev. Už se nedá říct, že preferuji ve stereu Pannde, ale zase je to souboj dvou titánů...

Další akcí, kterou jsem podnikl jsou nové kabely, které jsem si půjčil od Noble Audio. Night Sky XLR interconnect je musím říct tak velká změna oproti mým QED Reference, to jsem zíral. Jak je to možné, když spousta lidí tvrdí, že ty rozdíly nejsou a nemůžou být? To bude ta psychoakustika. Už týden ty kabely různě prohazuji, pokaždé je zvuk jiný. Z přehrávače do preampu a z preampu do koncáků a naopak. Zajímavý je výstup z hlavních repro při sledování filmů. To množství detailů je ohromující a cpe se na diváka, což může působit agresivně anebo taky třeba ne. Obecně bych řekl, že Night Sky na mé sestavě posazují zvuk trochu výš, ovšem ne do sykavek nebo nepříjemných tónů. Vypíchnou detail a prostor tak, jak to QED neumí. Bas je přesnější, menší na objemu. Kombinací Night Sky(player) a QED(preamp) lze dosáhnout kompromisu detailu-objemu basů, čímž si zatím nejsem jist, zda tuto kombinaci preferuji. Rozhodne asi nakonec multikanálový zvuk, kde to bude slyšet nejvíc.
dr Fish
ad repro kábl.
dost se divím, že se divíš. vždyť máš v hifi také již mnoho let "aktivní účasti" za sebou.
Osobně bych považoval kabely QED REF ke BW 803 D2 za velmi, velmi nedostatečné.
kabel je přeci stejný komponent jako bedny nebo zesík.
Jistě si pamatuješ, že já měl ke stejným bednám repro káble Nordost Valhalla (1).
bedny - kabel - zesík - kabel - zdroj... zde je potřeba pečlivě vybírat a volit především ze stejné úrovně kvality.
bohužel také ceny.
zrovna ke tvým bednám jsem vyzkoušel repro kabelů desítky. I ty zmíněné QED Reference.
Ad nožičky
S komponenty Primare jsem mohl udělat hodně zkušeností. byl jsem kdysi u "zdroje" a pomáhal jich prodat, instalovat mnoho kusů.
kombinací.
BD32 je skvělý stroj. jeho slabinou je šasí "ze špenátu". (+ některé součástky, trafo).
proto lze u něj nožičkami velmi zvuk ovlivnit.
osobně bych ho zatížil nerezovou deskou a pod něj dal 3x Sortfüt. také na nerez. by jsi zíral na ten rozdíl.
výběr typů nožek podle zbytku sestavy.
zrovna tento player jsem měl i ve své poslechovce x-krát.
Zappa
Michale, děkuji za pozvání na poslech tvé sestavy snů.
snad mě "pytel" vezme příště s sebou.
současné bedny ve tvém studiu jsou ohromující. alespoň takhle "přes web".
moc rá bych to u tebe viděl, slyšel
ohledně naší případné polemiky...cdp za 500 versus streamer za 500
mám stále pár kontaktů do říše mezi podobnou "ligu". v jaké už se ty dnes pohybuješ.
každý mi zatím stále říká, že placku nelze streamem nahradit.
ani náhodou
myslím tedy skutečně stream jako proud dat z internetu. jak píše dr Fish.
každý z těch mých známých hraje z nějaké kombinace transport / plackostroj - DAC - preamp.
proč je stream tak rozšířený?
kvalitní plackostroje jsou neskutečně drahé a brouzdat na tidal je prostě jednodušší.
o zvuku to prostě není.
ad repro kábl.
dost se divím, že se divíš. vždyť máš v hifi také již mnoho let "aktivní účasti" za sebou.
Osobně bych považoval kabely QED REF ke BW 803 D2 za velmi, velmi nedostatečné.
kabel je přeci stejný komponent jako bedny nebo zesík.
Jistě si pamatuješ, že já měl ke stejným bednám repro káble Nordost Valhalla (1).
bedny - kabel - zesík - kabel - zdroj... zde je potřeba pečlivě vybírat a volit především ze stejné úrovně kvality.
bohužel také ceny.
zrovna ke tvým bednám jsem vyzkoušel repro kabelů desítky. I ty zmíněné QED Reference.
Ad nožičky
S komponenty Primare jsem mohl udělat hodně zkušeností. byl jsem kdysi u "zdroje" a pomáhal jich prodat, instalovat mnoho kusů.
kombinací.
BD32 je skvělý stroj. jeho slabinou je šasí "ze špenátu". (+ některé součástky, trafo).
proto lze u něj nožičkami velmi zvuk ovlivnit.
osobně bych ho zatížil nerezovou deskou a pod něj dal 3x Sortfüt. také na nerez. by jsi zíral na ten rozdíl.
výběr typů nožek podle zbytku sestavy.
zrovna tento player jsem měl i ve své poslechovce x-krát.
Zappa
mám stále pár kontaktů do říše mezi podobnou "ligu". v jaké už se ty dnes pohybuješ.
ani náhodou
každý z těch mých známých hraje z nějaké kombinace transport / plackostroj - DAC - preamp.
kvalitní plackostroje jsou neskutečně drahé a brouzdat na tidal je prostě jednodušší.
o zvuku to prostě není.
- zappa - Mecca studio
Lachímku myslím, že se mýliš, takhle lehce z toho nevyklouzneš. O těch tvých známých vím, a mám na to názor. Však nepořebuješ Pytla k návštěvě, radši Vadima, ten dokonce již u mne ve ve vlákně navrhnul, že spolu přijedete.lachim píše: ↑22 úno 2025 15:42
Zappa
ani náhodou
o zvuku to prostě není.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Nechci tady plevelit Hynkovi vlákno, Zappo rád bych si poslechl nově postavenou sestavu, protože při mé minulé návštěvě to byl zvukový průser ( jen zvuk cinky / binky, žádný bas, a výběr tvého play listu, mi tenkrát připomínal kamaráda co poslouchal na ultra drahé sestavě jen zvuky pralesa ) a jestli si se urazil, že jsem napsal , že se mi u tebe zvuk vůbec nelíbil, tak sorry. Asi mi bude stačit zvuk na výstavě, jsem velice zvědav.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Lachime, jak nám ty mozky někdy selektivně pracují. Z doby minulé víš o existenci NightSky jako reprokabelu a ta představa evidentně přemázla co df Fish napsal.
- " Night Sky XLR interconnect je musím říct tak velká změna oproti mým QED Reference, to jsem zíral. Jak je to možné, když spousta lidí tvrdí, že ty rozdíly nejsou a nemůžou být? To bude ta psychoakustika. Už týden ty kabely různě prohazuji, pokaždé je zvuk jiný. Z přehrávače do preampu a z preampu do koncáků a naopak"
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Vidím dobře - Lachímku?
Před nedávnem mě Zappa počastoval Pavlíčkem.
Asi nám tu o sobě chce něco sdělit.
Před nedávnem mě Zappa počastoval Pavlíčkem.
Asi nám tu o sobě chce něco sdělit.
NA
Pavle, mas recht.
Dekuji.
Pavle, mas recht.
Dekuji.
Je to tak, jedná se o XLR symetrické signálové. Nicméně rozdíly jsou i tak velmi zásadní, jak jsem již popsal. Jak se všude píše, můžeme věřit anebo taky ne, ale když vyzkoušíme, tak se o tom přesvědčíme na vlastní uši. Mne uklidňuje, že tyto rozdíly v projevu naprosto jasně slyší i moje žena, která muziku bere tak maximálně k tanci, ale jinak moc ne. Posun s Primare BD32 po instalaci puků RDacoustics jsem tu poslouchali čtyři, byla jasná shoda.
Je to prostě slyšet, v mé sestavě, to píšu pro nevěřící Tomáše...
Ohledně streamingu, mám občas zaplacený Tidal. Vadí mi tam ten charakter zvuku, čistý a líbivý. Nevím jak to dělají, ale takto ta hudba znít nemá. Teď jsem to asi rok neměl, možná už je to jinak. Tam pro mne asi není problém jaký aparát člověk má, jelikož charakter toho zvuku se prostě změnit nedá. Mám raději ten syrovější, věrnější, možná obyčejnější.
Ohledně pohodlnosti, to je téma veliké. V současné době potřebuji na to, abych našel CD u sebe v polici, najít taky prvně brýle a nasadit si je. Na to mne maminka nepřipravila, kamarádi zamlčeli. Knihovna v Tidal je dost zřetelná i bez brýlí. Ten komfort sáhnout v podstatě po čemkoli, co člověka napadne je téměř nadpřirozený...spousta lidí to zvolí jako jedinou rozumnou možnost.
Je to prostě slyšet, v mé sestavě, to píšu pro nevěřící Tomáše...
Ohledně streamingu, mám občas zaplacený Tidal. Vadí mi tam ten charakter zvuku, čistý a líbivý. Nevím jak to dělají, ale takto ta hudba znít nemá. Teď jsem to asi rok neměl, možná už je to jinak. Tam pro mne asi není problém jaký aparát člověk má, jelikož charakter toho zvuku se prostě změnit nedá. Mám raději ten syrovější, věrnější, možná obyčejnější.
Ohledně pohodlnosti, to je téma veliké. V současné době potřebuji na to, abych našel CD u sebe v polici, najít taky prvně brýle a nasadit si je. Na to mne maminka nepřipravila, kamarádi zamlčeli. Knihovna v Tidal je dost zřetelná i bez brýlí. Ten komfort sáhnout v podstatě po čemkoli, co člověka napadne je téměř nadpřirozený...spousta lidí to zvolí jako jedinou rozumnou možnost.
Už celý týden mám v pracovně rozházenou hromadu kabelů, vytažených ze staré, zapomenuté krabice. Repro, RCA, síťáky… Oehlbach, Mogami, atd. Solidní kabely a všechny fungují technicky správně. Jen nevím co s nimi, jsou pro mé dnešní nároky nepoužitelné. „Nevěřící Tomáše“ je zbytečné řešit, mají svůj svět..
Před dávnými lety jsem (naivně) přesvědčil několik „kabeloskeptiků“ demonstrací změny kvality obrazu při výměně TV kabeláže. Dnes bych to už nedělal, každý si musí najít cestu k vlastní spokojenosti.
Na fórech toto téma vždy rozpoutá neskutečné kontroverze..
Před dávnými lety jsem (naivně) přesvědčil několik „kabeloskeptiků“ demonstrací změny kvality obrazu při výměně TV kabeláže. Dnes bych to už nedělal, každý si musí najít cestu k vlastní spokojenosti.
Na fórech toto téma vždy rozpoutá neskutečné kontroverze..
Máš pravdu, nemá to smysl řešit pořád dokola. Já to řeším jen proto, že jsem právě "objevil Ameriku" .
Je to pro mne zcela nové téma, situace, a úplně nevím, jestli chci tuto Pandořinu skříňku vůbec otvírat, přinese se mi to spoustu nákladů a pochybností, na které možná nemám úplně náladu. Jsem líný hifista, tedy tímpádem špatný hifista. Někdy je možná lepší zůstat trochu v nevědomosti...

Je to pro mne zcela nové téma, situace, a úplně nevím, jestli chci tuto Pandořinu skříňku vůbec otvírat, přinese se mi to spoustu nákladů a pochybností, na které možná nemám úplně náladu. Jsem líný hifista, tedy tímpádem špatný hifista. Někdy je možná lepší zůstat trochu v nevědomosti...

Po týdnu života s novými kabely. Myslel jsem, že abych svá oblíbená CD poslouchal s nadšením nově objevené hudby, budu potřebovat změnit bedny a preamp. Nakonec stačila výměna kabelů a hele, spousta novot v hudbě stokrát už slyšené. Když posloucháte nějaké CD třicet let a najednou tam objevíte zvuky, které jste tam celou dobu neměli, tak je to mazec.Zajímavé ale je, že nejvíc je to v domácím kině. Ten ponor do děje díky zlepšení zvuku je fakt velký posun. Čekám ještě na kabel k centru, pak si to sedne dokonale. 

- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Těší mě Tvá spokojenost, kabel do větve k centru dnes posílám.
Kabel jsem zapojil k centr kanálu. Předek se srovnal, předtím z toho ten centr trčel a moc na tom QEDu basoval. Teď už je na tom fakt slyšet každá nuance. A taky to začíná být nemilosrdné k nahrávkám, tak už musím brzdit, abych mohl poslouchat i ty horší nahrávky muzikantů, které mám rád a nemůžu je vynechat. Po výměně kabelů to o dost líp hraje rockovou muziku, což byl cíl...teď zrovna poslouchám Queensryche Empire DVDaudio v multikanále. Je to boží... 

Sleduji poměrně aktivně toto vlákno https://www.avforums.com/threads/what-w ... t.1692288/
Jde o nově vycházející tituly na UHD discích. Je dobré, že fanoušci zveřejní, co nového vyšlo a jestli jim to udělalo radost. V USA toho vychází mraky. Tento rok, řekl bych, přestaly v Evropě UHD disky vycházet, zdá se. Vychází pouze ve Velké Británii, Německo ani Francie nic. Nebo alespoň francouzský a německý Amazon nic. Takže nakupuji zase na britském, jako před lety. Něco se stalo, nebo proč se to děje? Neví někdo?
Jde o nově vycházející tituly na UHD discích. Je dobré, že fanoušci zveřejní, co nového vyšlo a jestli jim to udělalo radost. V USA toho vychází mraky. Tento rok, řekl bych, přestaly v Evropě UHD disky vycházet, zdá se. Vychází pouze ve Velké Británii, Německo ani Francie nic. Nebo alespoň francouzský a německý Amazon nic. Takže nakupuji zase na britském, jako před lety. Něco se stalo, nebo proč se to děje? Neví někdo?
Že by vzhledem k dobré dostupnosti vysokorychlostního internetu v Evropě opadal zájem?
Díky vzdálenostem a struktuře osídlení v U.S. dost velká část populace tuhle možnost nemá…
Díky vzdálenostem a struktuře osídlení v U.S. dost velká část populace tuhle možnost nemá…
No tak to vypadá, že asi Amazon to neprodává, jpc.de to normálně má...
Ja mam skor problem, ze maloco co vychadza ma zujima. jpc ma skoro vsetko a este aj UK importy, len tie nemaju FSK, tak si to treba nechat objednat do Nemecka. Tento rok mozno 10 diskov z filmami/serialmi a aj to hlavne UHD reedicie starsich veci. Ja skor BR audio a koncerty, to kosim vsetko do radu. to chodim na postu kazdy tyzden.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Mne sa inac zda avsforum take nejake zivsie, tam su zase dobre vlakna o MCH hudbe.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Jo živější je určitě. Na av chodím jen kvůli těm novým filmům. Filmy kupuju víc než muziku. Teď je zlatá doba, bo vychází spousta starších věcí. Hrozně jsem si užil 12 opic ve 4K bomba. Výborná je Reminiscence, Pátý element, Black Hawk down,Doctor Sleeps, Dracula, Hacksaw Ridge, Lucy, Mad Max, Ospalá díra, Passengers, Revenant, Singing in the rain, Tvář vody, U-571, Virgin Suicides.
Teď se moc těším na Království nebeské, Král rybář, Takoví normální zabijáci, Addams family, Mulholland Drive a další...
Nové německé disky už nemají anglickou titulkovou podporu, takže kupuju většinou ty britské...
Některá ta nová vydání filmů poskytnou zbrusu nový zážitek nesrovnatelný se starou verzí. Třeba těch 12 opic nebo Šestý smysl, to jsou vlastně úplně nové filmy...
Teď se moc těším na Království nebeské, Král rybář, Takoví normální zabijáci, Addams family, Mulholland Drive a další...
Nové německé disky už nemají anglickou titulkovou podporu, takže kupuju většinou ty britské...
Některá ta nová vydání filmů poskytnou zbrusu nový zážitek nesrovnatelný se starou verzí. Třeba těch 12 opic nebo Šestý smysl, to jsou vlastně úplně nové filmy...
Hej - presne to co pises, to vnimam aj ja, tiez sa chystam selektivne upgradnut niektore filmy uz treti krat ;-).
Aj ked ja som teraz uz skoro nalomeny na Kaleidascape. Maju nove playery v celkom prijatelnych cenach, kvalita vacsinou o nieco lepsia ako UHD a teda nie je treba kupovat disky a riesit dostupnost UHD prehravacov.
Akurat teda cena toho ich servera, opruz, lebo treba mat US/UK kreditku virtualnu no a si odkazany na ich ekosystem.
Aj ked ja som teraz uz skoro nalomeny na Kaleidascape. Maju nove playery v celkom prijatelnych cenach, kvalita vacsinou o nieco lepsia ako UHD a teda nie je treba kupovat disky a riesit dostupnost UHD prehravacov.
Akurat teda cena toho ich servera, opruz, lebo treba mat US/UK kreditku virtualnu no a si odkazany na ich ekosystem.