Tidal
Re: Tidal
To je 44100 Hz x 16. Nic nenormalniho, pokud to DAC podporuje.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
A kdes na ní narazil, já jsem něco takového ještě reálně neviděl - myslím komerčního. A nevím, zda existuje DAC, který by to pobral. A přes jaký vstup? Většinou nabídka končí na 192kHz, ale neříkám, že nějaký DXD nemůže mít víc, ale 705,6?
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Moderni DACy tyhle frekvence podporuji, vcetne levnych cinskych a la Topping apod.
Dokonce jsou DACy (treba zrovna od Holo Audio myslim), co podporuji 32 nasobek zakladni frekvence 44,1 nebo 48 KHz, tzn. okolo 1,5MHz. Samozrejme obsah v takovych frekvencich se moc nevydava, ale da se to vyuzit pro upsampling treba pomoci HQplayeru.
Dokonce jsou DACy (treba zrovna od Holo Audio myslim), co podporuji 32 nasobek zakladni frekvence 44,1 nebo 48 KHz, tzn. okolo 1,5MHz. Samozrejme obsah v takovych frekvencich se moc nevydava, ale da se to vyuzit pro upsampling treba pomoci HQplayeru.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
DAP Shanling M3X /u mňa konkrétne/ ukazuje na lište tieto údaje. Počúvam cez 4,4mm symetriku a ako píšem, toto je problém prehrať. Čítal som na zahraničných fórach viac podobných sťažností. Teraz je to už v poriadku. Nastavil som to na kvalitu flac, žiadny problém. Tidal tie nemožné frekvencie asi stiahol z obehu....
Na sousedním fóru jsem objevil zajímavý odkaz: https://www.headphonesty.com/2025/04/si ... l-way-out/ Tak jsem si ho dovolil postnout i pro nás. A o Qobusu ani slovo. Kdoví jak na tom jsou ?
Vypadá to že naše sbírky fyzických nosičů jsou jistotou nejen pro nás posluchače, ale hlavně pro lidi co tu muziku tvořej.
Vypadá to že naše sbírky fyzických nosičů jsou jistotou nejen pro nás posluchače, ale hlavně pro lidi co tu muziku tvořej.
- Mark Levinson
- Administrátor
Zajímavý článek, díky za něj. Pokud to není Apríl, tak bude možná problém se službami Tidal. Nevím na kolik je důvěryhodný tento zdroj a ani jsem nic takového neslyšel, zatím. Uvidíme jestli někdo nepřidá nějaké informace.
Mark Levinson
Funguje vám Tidal bez problémů? Mě už asi týden aplikace nenačítá všechny mixy.
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
Synergistic Research, Krautwire, AAI
Mě už pár týdnů nenabídne daily mix a dnes už nevidím žádný mix...
Stereo: JAY CDT2, Oppo 105D casea mod - JAY DAC 2 Signature - preamp DCT+ 2x Kinki EX-B7 - Electra 1027 Be - Aperion - Carbon Special - Desire Cable Technology - Filtrace + trafa DCT
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
- Mark Levinson
- Administrátor
Já to právě kontroloval a vše funguje normálně. Tak nevím čím by to mohlo být, nebyl to třeba jen nějaký výpadek?
Mark Levinson
Já jsem měl každý den v nabídce Daily mix a asi osm personalizovaných mixů. Teď z nabídky zmizely. Místo toho aplikace nabízí jen artist radio. Stejné se chová Tidal v autě. Tam je součástí infotaimentu, nepouštím ho zmobilu. Působí to na mě dojmem, jako by aplikace přestala vidět mé oblíbené umělce a alba, z nichž brala data pro mixy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zes. Mark Levinson 585
Už je to v pořádku. Dostal jsem aktualizaci a mé mixy jsou na místě.
Tidal a Qobuz, Antipodes K50, Sroll Epos, Sroll Rhytm, repra Sroll Soundgarden ll, filtr Sroll Purify Quantum, signálové i silové kabely Sroll, 2ks Grounding box Horizonta