obecně to jsou kabely ze stejné cenové kategorie a vybíral bych spíš podle charakteristiky zvuku, kterou preferuješ.
Věřím, že na takto high end komponentech bude rozdíl ve zvuku každého z kabelů znát dostatečně. Je otázkou, zda kabel z této cenové kategorie přenese vše a nebude to "nejslabší" článek řetězce.
SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary, Kabelguru Lapp, Pro-ject napájecí lišta, PC, DAC Chord MOJO, Vincent SV 234, Kabelguru Venom bi-wire, Aurum Cantus V3M, Pro-ject Experience, Sumiko Blue Point 2, Firestone Audio Korora.
obecně to jsou kabely ze stejné cenové kategorie a vybíral bych spíš podle charakteristiky zvuku, kterou preferuješ.
Věřím, že na takto high end komponentech bude rozdíl ve zvuku každého z kabelů znát dostatečně. Je otázkou, zda kabel z této cenové kategorie přenese vše a nebude to "nejslabší" článek řetězce.
Prave proto jsem se ptal jestli nektery znich vybocuje nebo nekteremu se rovnou vyhnout .
Vim ze kabely znacek Nordost, Cardas, Audioquest jsou hodne vychvalovane ale zaroven to budou spise zakladni modely nebo jestli treba vzit ten Supra EEF ktery mel 5* hodnoceni na About HiFi nebo vincet vyrabeny v nemecku ..
A nevim kde a jak zjistit charakteristiku kabelu , posloucham primarne Jazz. Soundtracky a ale i Rock/Pop/klasika je to takovy mix vsechno
Já jsem byl kdysi u jednoho člena fóra poslouchat sluchátkovou sestavu, kde byly jako zdrojové komponenty použity DAC AUNE a sluchátkový zesilovač AUNE do sluchátek HIFIMAN HE (tuším, že 1000) a s propojovacím kabelem mezi DAC a sluchátkový zesilovač v kategorii do 10 tis. Kč to bylo pěkné. Ale se stříbrným kabelem kolem 40 tis. Kč to bylo daleko lepší - tedy více prokreslené výšky, více detailů. Celkový dojem byl - "více hudby".
Bylo to např. o 35% lepší než s levnějším kabelem.
Tento rozdíl kabelů byl dokonce patrný i po připojení relativně základních AKG 712 PRO. Je fakt, že tam ten charakter zůstal, ale tak krásně rozvrstvené a přehledné jako na HIFIMAN HE 1000 už reprodukce bohužel nebyla. Bylo to např. o 12% lepší než s levnější kabelem.
Z toho IMHO vyplývá, že při "super hi-fi sluchátkách" je jasně patrný rozdíl, zda komponenty (střední třídy) propojím "entry-level" kabelem nebo už hodně dobrým, který vzhledem k použitým materiálům, je zákonitě dražší.
Z hlediska toho, jak se který kabel propisuje do reprodukce je potřeba přečíst si recenze. Na jejich základě pak zúžit výběr a vytipované kandidáty si půjčit. Vyzkoušet je doma a podle vlastních preferencí teprve koupit. Každý slyší jinak a od poslechu hudby může mít různá očekávání (analyzovat detail/relax, atd.)
SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary, Kabelguru Lapp, Pro-ject napájecí lišta, PC, DAC Chord MOJO, Vincent SV 234, Kabelguru Venom bi-wire, Aurum Cantus V3M, Pro-ject Experience, Sumiko Blue Point 2, Firestone Audio Korora.
Videl jsem ze je hodne studii kde se da pujcit Repro/zesilovac apod ale nikde jsem nevidel ze by se dal zapujcit kabel .
Vite nekdo o takovem Studiu idealne v praze kde by se daly pujcit signalove kabely ?
Nebo by stacilo kdybych si donesl Sluchatka do studia a tam mohl rozdil vyzkouset?
A jak moc do toho jeste bude vstupovat kabel z lampoveho zesilovace do sluchatek >
ja uz jsem zkousel nekolik ruzncych kabelu ale nikde jsem nezaznamenal vyrazdny rozdil v podani zvuku .
Je tedy ten kabel mezi Dac > Amp mnohem dulezitejsi ?
ja.viper píše: ↑01 dub 2025 18:27
No to zni zajimave .
Videl jsem ze je hodne studii kde se da pujcit Repro/zesilovac apod ale nikde jsem nevidel ze by se dal zapujcit kabel .
Vite nekdo o takovem Studiu idealne v praze kde by se daly pujcit signalove kabely ?
Nebo by stacilo kdybych si donesl Sluchatka do studia a tam mohl rozdil vyzkouset?
A jak moc do toho jeste bude vstupovat kabel z lampoveho zesilovace do sluchatek >
ja uz jsem zkousel nekolik ruzncych kabelu ale nikde jsem nezaznamenal vyrazdny rozdil v podani zvuku .
Je tedy ten kabel mezi Dac > Amp mnohem dulezitejsi ?
Pokud jsi nezaznamenal rozdíl mezi kabely, tak doporučuji:
Navštiv se svými sluchátky nějaké hifi studio (třeba AVITSMART), kde budeš dopředu objednán a obsluha bude obeznámena, o co ti jde.
Na tobě adekvátní sestavě DAC-sluchátkový zesilovač a tvoje sluchátka poslechni kabely levnější a "dražší". Pokud poslechem nepoznáš rozdíl ve zvuku, tak z tebe hifi-analytik asi nebude. Pak klidně z těch levnějších propojovacích kabelů vyzkoušej několik druhů. Kabely, na kterých tě bude poslech bavit si půjč domů (oproti záloze). Doma si to v klidu vyzkoušej a vyber vítěze...