Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
Re: Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
Já jako fanda a spokojený uživatel griunding boxů Diamond Sound bych chtěl zde po včerejší návštěvě prezentace firmy na výstavě vypíchnout jednu věc, která se zdejším fórem souvisí jen okrajově.
Je to pečlivost, kterou pánové věnují marketingu. Včera vynikající prezentace, bannery, obaly na boxy ( krabice) úroveň věnovaná designu.
Já jsem vyzkoušel hodně produktů ( a hodně z nich velmi dobrých) našich malovýrobců, které spojovalo to, že je jejich konstruktéři přivezli v “igelitce z Lidlu” nebo poslali v krabici, která už viděla půl Evropy.
V tomto ohledu jsou pánové z Diamond Sound o hodně vpředu. Posun za těch pár měsíců co je znám, je dechberoucí.
Je to pečlivost, kterou pánové věnují marketingu. Včera vynikající prezentace, bannery, obaly na boxy ( krabice) úroveň věnovaná designu.
Já jsem vyzkoušel hodně produktů ( a hodně z nich velmi dobrých) našich malovýrobců, které spojovalo to, že je jejich konstruktéři přivezli v “igelitce z Lidlu” nebo poslali v krabici, která už viděla půl Evropy.
V tomto ohledu jsou pánové z Diamond Sound o hodně vpředu. Posun za těch pár měsíců co je znám, je dechberoucí.
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Eversolo T8, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
REL S-510 (2x), Aperion AMT
Synergistic Research, Krautwire, DCT
Diamond Sound
Digi: ML 5101, Eversolo T8, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
REL S-510 (2x), Aperion AMT
Synergistic Research, Krautwire, DCT
Diamond Sound
Ano, také jsem byl mile zaskočen s prezentací a osobním přístupem. Jejich výrobky už bych nazval jako Final Version. Žádné Diy, které se každý rok mění. A dnes jsem si hrál spolu s GCT od SR viz foto :-)tomiik píše: 29 bře 2025 09:08 Já jako fanda a spokojený uživatel griunding boxů Diamond Sound bych chtěl zde po včerejší návštěvě prezentace firmy na výstavě vypíchnout jednu věc, která se zdejším fórem souvisí jen okrajově.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

odkaz: Hifi Voice - Clarisys Audio / Diamond Sound

audiosciencereview...

Kdo by to byl řekl, kam až se Diamond Sound dostanou - do Mnichova!
Byli jste? Slyšeli jste? Potěžkali jste..?
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
kabeláž: Kimber-KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
Mnichovská výstava byla pro Diamond Sound jistě velmi úspěšná, ale osobně si myslím, že pro firmu by uplynulá výstava mohla být především skvělým startem k mezinárodnímu obchodnímu úspěchu. Pokud jsou moje informace správné, DS bude mít nově obchodní zastoupení ve Švýcarsku, USA, Kanadě a zájem je i z asijských zemí včetně Číny..

- zappa - Mecca studio
Byli jsme( mecca Highend) na vystavě. Skvělé sestavy s výborným zvukem, ceny samozřejmě na naše poměry vysoké.
Chtěl bych zmínit velký úspěch nové české firmy na mezinárodní scéně. Díky konekci z Clarisys audio a jeho návštěvě v Mecca highend studiu na Vraclavi se domluvila účast v Mnichově právě v prezentaci megalomanské sestavy Clarisys, která určitě aspirovala na ten nejlepší výsledek v hlasování o Top prezentaci. Za mne určitě. Shodou okolností právě i další značka se o tuto čest uchází, a právem - Aries Cerat. Nicméně Diamond Sound sklidil v této společnosti v nejvyšších patrech ultra highendu velký úspěch. Získalo se mnoho kontaktů do celého světa, sami si o něj říkali. Clarisys sestava byla napojena 6 až 8 nejvyššími modely zemnících jednotek. Byla to pastva pro oči, až mne dojímala ta skutečnost, že se Česká rep. účastní tak čestné pozice v Mnichově. Jsem neskonale pyšný na úspěch Diamond Sound, které jsem aspon takto mohl pomoct. Uvidíme jak to ve finále dopadne v té velké mezunárodní konkurenci, vypadá to slibně.
Chtěl bych zmínit velký úspěch nové české firmy na mezinárodní scéně. Díky konekci z Clarisys audio a jeho návštěvě v Mecca highend studiu na Vraclavi se domluvila účast v Mnichově právě v prezentaci megalomanské sestavy Clarisys, která určitě aspirovala na ten nejlepší výsledek v hlasování o Top prezentaci. Za mne určitě. Shodou okolností právě i další značka se o tuto čest uchází, a právem - Aries Cerat. Nicméně Diamond Sound sklidil v této společnosti v nejvyšších patrech ultra highendu velký úspěch. Získalo se mnoho kontaktů do celého světa, sami si o něj říkali. Clarisys sestava byla napojena 6 až 8 nejvyššími modely zemnících jednotek. Byla to pastva pro oči, až mne dojímala ta skutečnost, že se Česká rep. účastní tak čestné pozice v Mnichově. Jsem neskonale pyšný na úspěch Diamond Sound, které jsem aspon takto mohl pomoct. Uvidíme jak to ve finále dopadne v té velké mezunárodní konkurenci, vypadá to slibně.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Blahopřeji výrobci
Teď už jen nezbývá než čekat, až se Diamond Sound začne objevovat na pultě u prodejců HiFi, aby byl k zapůjčení i jinak než korespondenčně.
Držím palce.
Teď už jen nezbývá než čekat, až se Diamond Sound začne objevovat na pultě u prodejců HiFi, aby byl k zapůjčení i jinak než korespondenčně.
Držím palce.
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Ak to pojde cez dilerov ratal by som s vyssou cenou
iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
- zappa - Mecca studio
K zapůjčení jsou, i k poslechu. Stačí přijet do studia Mecca highend a zapůjčit si oproti záloze. Pokud budou na pultech více studií, budou stát o dost víc, přesně jak píše Blesk.F2014 píše: 22 kvě 2025 18:37 Blahopřeji výrobci![]()
Držím palce.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Díky, vím, že někteří s tím nemají problém, ale pro mne tohle není - já jsem ochoten v případě velkého zájmu dojet tak maximálně do Ostravy anebo Kopřivnice, kde si to chci nejprve na referenčním systému poslechnout a pak teprve zvážit, zda si to domů chci vůbec půjčit. Jsem prostě rozmazlený zákazník
A s těmi cenami, pokud to bude výrobce se zahraniční distribucí myslet opravdu vážně, bude muset taky výrobce něco udělat - tím myslím je sjednotit, jinak se mu na to distributoři zvysoka vykašlou, až si u jejich dealerů potenciální zákazník "vysedí důlek v sedačce před repráky", aby si to následně levně koupil napřímo anebo ve spřízněném studiu Mecca.
A s těmi cenami, pokud to bude výrobce se zahraniční distribucí myslet opravdu vážně, bude muset taky výrobce něco udělat - tím myslím je sjednotit, jinak se mu na to distributoři zvysoka vykašlou, až si u jejich dealerů potenciální zákazník "vysedí důlek v sedačce před repráky", aby si to následně levně koupil napřímo anebo ve spřízněném studiu Mecca.
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Neboj, nejsi rozmazleny, jenom liny. Treba si jednou vyjedes i nekam dal a nebudes muset zit jen s Vitusem a Metronomem:)F2014 píše: 23 kvě 2025 08:27 Díky, vím, že někteří s tím nemají problém, ale pro mne tohle není - já jsem ochoten v případě velkého zájmu dojet tak maximálně do Ostravy anebo Kopřivnice, kde si to chci nejprve na referenčním systému poslechnout a pak teprve zvážit, zda si to domů chci vůbec půjčit. Jsem prostě rozmazlený zákazník![]()
Zvukove to nejsem schopen na zaklade Mnichova hodnotit (nebyla demonstrace "s" a "bez"), ale zpusob prezentace Diamond Sound (povrchovka, obal, informace, pristup) byl dokonaly. A dokazu si predstavit, co vsechno tomu predchazelo a nic z toho nebylo zadarmo. Budou jich muset peknou radku prodat, jen aby se jim vratili prvotni investice do vyvoje a nakoupeneho materialu. Cenovka je zatim ceska, pokud bude vyssi, jen dobre.
Tož to teda nevím, jestli jsem z toho vyšel dobřeVienna píše: 23 kvě 2025 08:53 Neboj, nejsi rozmazleny, jenom liny. Treba si jednou vyjedes i nekam dal a nebudes muset zit jen s Vitusem a Metronomem:)
Máme tady u nás na severní Moravě silné zastoupení mnoha světových výrobců, ale pořád se najde sortiment, který z nějakého důvodu do studií ve větší míře nepronikl (třeba aktivní basová past AVAA by mne dost zajímala). A co mne specielně mrzí je to, že se zde moc neobjevují v distribuci produkty domácích výrobců. Nevím, zda je to nezájmem výrobců anebo nezájmem prodejců anebo mne to prostě míjí díky mé lenosti ... zdá se, že Mecca je v tomto průkopník
V sobotu jsem u kamaráda měl možnost slyšet tyto jednotky v akci. Měl 2 ks, zesilovač Pass Labs int 150. Nejprve proběhl poslech bez boxů a potom s nimi. Změna byla slyšet, to ano. Za mne ale změna výrazně k horšímu. Zmizela průzračnost prostoru a separovanost nástrojů, scéna se roztřásla, přibyl nepořádek ve zvuku, rozostřenost, objevily se divné kontury, jako když je na obrazu chybný soutisk barev. Celkově to mohlo působit efektněji, někomu se to může i líbit, ale pro mne to bylo nepřijatelné jako rozladěné rádio. Po odpojení boxů byl zvuk opět v pořádku, přesný, pevný, analytický, bez rušivé korony kolem tónů.
Není nad osobní zkušenost.
Není nad osobní zkušenost.
Filtr - Sroll Purity Quantum / Zesilovač - Sroll Rhythm MkIII / Repro - Raidho C 3.1 / Gramo - Transrotor Fat Bob / Rameno - Kuzma 4Point 9 + Kondo Silver Wire/ Přenoska+předzes - DS Audio DS-W3 set / DAC - Sroll Muse / Kabeláž - Sroll Purity Quantum
To je jednoduche. Mistni vyrobci jsou vetsinou male firmy, kde je jen jeden clovek, max par lidi. Klidne i jen jako vedlejsi vydelek ze zacatku. To pak neni moc prostoru k deleni marze s distributory.F2014 píše: 23 kvě 2025 09:20Tož to teda nevím, jestli jsem z toho vyšel dobřeVienna píše: 23 kvě 2025 08:53 Neboj, nejsi rozmazleny, jenom liny. Treba si jednou vyjedes i nekam dal a nebudes muset zit jen s Vitusem a Metronomem:)Ale jinak jsi to trefil.
Máme tady u nás na severní Moravě silné zastoupení mnoha světových výrobců, ale pořád se najde sortiment, který z nějakého důvodu do studií ve větší míře nepronikl (třeba aktivní basová past AVAA by mne dost zajímala). A co mne specielně mrzí je to, že se zde moc neobjevují v distribuci produkty domácích výrobců. Nevím, zda je to nezájmem výrobců anebo nezájmem prodejců anebo mne to prostě míjí díky mé lenosti ... zdá se, že Mecca je v tomto průkopník![]()
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30