blesk666
-
Re: blesk666
Athom Zef Max :razz: ty jsem vlastnil před 9ti lety, na docela levné sestavě. Lepší jak Vincent Premium co patlal basy. Tvoje sestava si zaslouží lepší kabely které nebudou brzdou tvé sestavy. I když na kabely moc nevěříš. :-?
Nie neverim ale neprezivam to tak. Ak by som mal dat radovo +1tis Eur za kabel, tak to radsej dam do lepsieho komponentu (nielen crnnikovo ale ktory mi lepsie sedi v zostave). Tie Zef Max mam dlhodobejsie pozicane viac menej na taky kontrolny posluch. Mam este SPK240 - oblubene kable BV. Tie su (este) horsie od tych Athom jedno v akej zostave. Dlhodobejsie pouzivam tie AQ. S DRC +-0,5dB v nejakom pasme sa da docielit velmi podobneho efektu ako pri vymene kabla
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
-
Noo, za 20k asi nebude lepší komponent ze ano? Ani za sto. Ale to je každého volba. Zas se mi líbí ze alespoň někdo tu uvažuje racionálně. Na druhou stranu, nevím jak ti akustika moc zkresluje výsledný zvuk.
Akustika - ta je najdrahsia:-) Vymena nehnutelnosti v Bratislave tak aby som mohol mat podobnu lokalitu s uzavretym dvorom s 2 parkovacimi miestami + garaz a pivnica a mat +1 miestnost len na audio, je tak minimalne 200tis Eur. Ono to Hifi je relativne ci je drahe/lacne.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
200tis€ - tolko stoja tretie najdrahsie - YG Acoustic Sonja 3.3
Takźe?
Takźe?
Konecne som Bleskovi oplatil navstevu [teda este pred par dnami] a zaroven som si potvrdil, ze este su aj v BA miesta, kde potrebujem navigaciu [Prievoz] ;-), inac vyborna stvrt.
Marten Django XL je krasny kus nabytku a 3x8 palcov woofer robi dojem, to su skustocne bedne na velky zvuk, pricom v miestnosti vobec neposobia rusivo a su velmi elegantne. Pass je kus zeleza, Dave je krasny sam osebe, svojum steampunkovym stylom. Miestnost je zabyvana, velke plus je ze Blesk nema sedacku prilepenu o stenu, co je casta slabina obyvackovych zvukov. Na druhej strane miestnost nie je velka, je trochu asymetricka, cize co sa tyka velkosti repro to uz je tak asi maximum.
Zvuk z Martenov bol prijemny, velmi kvalitne implementovany Accutonovy zvuk, ziadne ohnostroje na prvu dobru, ale kultivovany zvuk na dlhodobe pocuvanie. Pacila sa mi synergia jednotlivyhc komponentov, nebolo to take caste "polievku som presolil, tak tam dam cukor a teraz to chuti divne, tak to prelejem chilli". Ja mam rad, ked to ma nejaky smer, a pre bleska je meradlom "aby to hralo ako neamplifikovana akusticka hudba" a tym smerom sa to aj ubera. Blesk ma vyskusane vsetko mozne za tie roky, vie co chce a je to pocut.
Pocuvali sme jednak nejake bleskove veci, jednak moje "stresstestove nahravky" - napr Motet Supernova, Stabat Mater Jaroussky/Lezneva, L'Estro Armonico, a pod. Menili sa kable a vypinalo/zapinalo DRC, kazda vymena vytiahla iny aspekt, zaujimave porovnanie.
Marten Django XL je krasny kus nabytku a 3x8 palcov woofer robi dojem, to su skustocne bedne na velky zvuk, pricom v miestnosti vobec neposobia rusivo a su velmi elegantne. Pass je kus zeleza, Dave je krasny sam osebe, svojum steampunkovym stylom. Miestnost je zabyvana, velke plus je ze Blesk nema sedacku prilepenu o stenu, co je casta slabina obyvackovych zvukov. Na druhej strane miestnost nie je velka, je trochu asymetricka, cize co sa tyka velkosti repro to uz je tak asi maximum.
Zvuk z Martenov bol prijemny, velmi kvalitne implementovany Accutonovy zvuk, ziadne ohnostroje na prvu dobru, ale kultivovany zvuk na dlhodobe pocuvanie. Pacila sa mi synergia jednotlivyhc komponentov, nebolo to take caste "polievku som presolil, tak tam dam cukor a teraz to chuti divne, tak to prelejem chilli". Ja mam rad, ked to ma nejaky smer, a pre bleska je meradlom "aby to hralo ako neamplifikovana akusticka hudba" a tym smerom sa to aj ubera. Blesk ma vyskusane vsetko mozne za tie roky, vie co chce a je to pocut.
Pocuvali sme jednak nejake bleskove veci, jednak moje "stresstestove nahravky" - napr Motet Supernova, Stabat Mater Jaroussky/Lezneva, L'Estro Armonico, a pod. Menili sa kable a vypinalo/zapinalo DRC, kazda vymena vytiahla iny aspekt, zaujimave porovnanie.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Fidji: Ďakujem ešte raz za návštevu, konečne sa to podarilo:-)
Boli to príjemné chvile pri hudbe a pokece, ako ostatne vždy len tentoraz konečne aj u mňa.
“Strestest” nahravky som zaradil do svojho playlistu.
Pri návšteve Kocoura s kamarátom Michalom sme sa uzniesli, že najlepšie to je s DRC (zatial bez zmeny) s AQ repro káblami a s Kocourovým XLR káblom, ktorý pomerne citelne spresnil a dal mu vačší “švih”, celé sprehľadnil a vyššie stredy sú pritom uvolnenejšie. Ten zbor v Stabat Mater Jaroussky/Lezneva sa posunul správnym smerom - je prehľadnejší, lepšie definovaný a zároveň na vrchu “hladší.
Boli to príjemné chvile pri hudbe a pokece, ako ostatne vždy len tentoraz konečne aj u mňa.
“Strestest” nahravky som zaradil do svojho playlistu.
Pri návšteve Kocoura s kamarátom Michalom sme sa uzniesli, že najlepšie to je s DRC (zatial bez zmeny) s AQ repro káblami a s Kocourovým XLR káblom, ktorý pomerne citelne spresnil a dal mu vačší “švih”, celé sprehľadnil a vyššie stredy sú pritom uvolnenejšie. Ten zbor v Stabat Mater Jaroussky/Lezneva sa posunul správnym smerom - je prehľadnejší, lepšie definovaný a zároveň na vrchu “hladší.
U teba je hlavne dobra ta zakladane vec a to su kompetentne repro - to je to hlavne, Potom aj DRC pomoze, trochu sa zabuda ze DRC je digital ROOM correction, a mala by sluzit na odstranenie nedostatkov miestnosti a nie je opravovat zle vyhybky alebo kompenzovat nekvalitne menice.
Ako sme sa bavili - mne sa trochu viac na stredoch a vyskach [hlasy/slaky] pacilo to mat vypnute, ale zase trpeli basy. Ja sa snazim filtre pouzivat co najmenej, vzdy je nieco za nieco. Skusil by som poexperimentovat tak ze by som zrovnal len do 200, max 500HZ na cielovu krivku a zvysok by som nechal tak.
Ako sme sa bavili - mne sa trochu viac na stredoch a vyskach [hlasy/slaky] pacilo to mat vypnute, ale zase trpeli basy. Ja sa snazim filtre pouzivat co najmenej, vzdy je nieco za nieco. Skusil by som poexperimentovat tak ze by som zrovnal len do 200, max 500HZ na cielovu krivku a zvysok by som nechal tak.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
No tam je hlavne problem, ze zohnat byt s dostatocne velkymi miesnostami [doraz na mnozne cislo], aj ked kupis velky 4i/5i tak mas vacsiu jednu miestnost a ostatne su 10-12-15m2 spalne/pracovne, cize si zase nepomozes. To uz lepsie nejako vizualne citlivo akusticky upravit obyvacku + spodok doladit elektronicky.blesk666 píše: ↑05 led 2025 18:54 Akustika - ta je najdrahsia:-) Vymena nehnutelnosti v Bratislave tak aby som mohol mat podobnu lokalitu s uzavretym dvorom s 2 parkovacimi miestami + garaz a pivnica a mat +1 miestnost len na audio, je tak minimalne 200tis Eur. Ono to Hifi je relativne ci je drahe/lacne.
Cize fakt dom, alebo ako ja kupit 2 byty vedla seba, no a tych 200/250k sedi to moje spodne poschodie ma aj zo zazemim [WC/sprcha] a chodbou 41m2 * dnesnych cca 5.5k/m2 ....
Také mam raději cestu poslechu bez zbytečných digitálních úprav a verze s úpravou jen např. do 200Hz je dobré řešení. Jinak ty bedny jsou blesku nádherné, také jsem po nich koukal, ale už to bylo hodně peněz pro mne a nakonec mne osud zavedl jinam.Fidji99 píše: ↑07 led 2025 08:55 U teba je hlavne dobra ta zakladane vec a to su kompetentne repro - to je to hlavne, Potom aj DRC pomoze, trochu sa zabuda ze DRC je digital ROOM correction, a mala by sluzit na odstranenie nedostatkov miestnosti a nie je opravovat zle vyhybky alebo kompenzovat nekvalitne menice.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
-
Bedny jsou opravdu krásné, ta hloubka ozvučnice je impozantní, plus ten náklon dozadu 

Lubin, B.M.C.G. diky. No mam rad velky zvuk ktory dokaze zahrat koncert Gojira, symfonie ale aj jemne odtiene komornych akustickych diel a dielok. To male bedne vedia len v obmedzenej meiere, alebo tak ze si ucho proste na to zvykne.
-
Ano tak to je. I filtrace krásně zvětšuje šířku a hloubku hudební scény 
Po zmene zosiky a aj na podnety niektorych som si pozical nejake zatial signalove kable a mam za sebou nejake dojmy
1.Synergistic Research Foundation.
2.Siltech Legacy Classic 880i
3.Crystal Cable Micro 2 Diamond
4.Crystal Cable Special Cooper
Kratke doterajsie zhodnotenie a porovnanie s mojim Crystal Cable Special Cooper (c.4):
1.Synergistic Research Foundation:
Jemnejsie, cistejsie, hladsie a vzdusnejsie vysky. Objemnovo trochu viac tych najvyssich. Utiahnutejsi a presnejsi bas. jemne svetlejsie stredne pasmo. Vokal hladsi (aj ked o nieco malo mensi) a uvolnenejsi ako s c.4. Celkovo posobi uvolnenejsie ako č.4. Scena je z uvedenych 4 kablikov asi najblizssia k posluchacovi, ale napriek tomu posobi uvolnenejsie a prehladnejsie ako č.4. Niekedy vsak posobi trochu “prepalene” (vacsi zbor, vyssia hlasitost kde su spicky cca okolo 94dB). Nejaky cas to bol moj favorit (aj vzhladom na 2. najnizssiu nakupnu cenu)
2.Siltech Legacy Classic 880i. Vysky su velmi podobne 1. Teda hladke, jemne, cistejsie a uvolnenejsie ako č.4. Objemovo je tych najvyssich trosku viac ako u 3 a 4 a o chlp menej ako u 1. Bas je bohaty (najbohatsi so vsetkych 4) ale pritom je lepsie vykresleny a ukontrolovany ako u č.4. Scena je dalej ako u ostatnych 3 kablov. Ma najviac “zastrcene” stredne a stredne vyssie pasmo, cim posobi scena dalej a je aj pri vyssich hlasitostiach pre mna najlepsie pocuvatelny. Kamarat co bol u mna na kontrolny posluch ho mal najprv tiez na 1. mieste, potom vsak bol podla neho mozno lepsi c.4 .
3.Crystal Cable Micro2 Diamond. Charakterom niekde medzi 2-4. Najvyssie vysky su menej znele ako u 1 a 2 ale stale maju jemny a vzdusny charakter podobny s 1. a 2., Trochu plnsie stredne pasmo ako 1 ale stale menej ako 4. (niekde medzi 2-4). Tym posobi trochu menej uvolnene a prehladne ako 1 a 2 ale stale uvolnenejsie a prehladnejsie ako 4.
4.Najmenej najvyssich vysiek. Vdaka plnsiemu strednemu pasmu su vysky “hrubsie” a menej posobia vzdusne a uvolnene. Zaroven je ich z tejto 4-ky najmenej (najvyssich) Tie nizssie vysky su vsak o nieco doraznejsie ako 1,2 a 3.
Bas je objemovo na tom podobne ako u c.3 len je o nieco menej vykresleny a ukontrolovany. Najplnsie stredne pasmo. Podla kamarat ma asi najmensi sklon k “urvanosti”
1-3 su ciste striebro alebo striebro+mala primes zlata (2 a 3). 4. Je postriebrene OFC. Izolacia je u vsetkych teflon
Ešte považujem za vhodné doplniť, že tieto závery sú vyhodnotené až po viacerých dňoch, v sumáre asi 50hodín intenzívneho počúvania a prehadzovania káblikov. Ceny su od nizssich stoviek (moj Crystal C.), po 3840,- Eur (Siltech)
Ešte doplnam, ze mám skusenosti aj s inymi kablami, ale vyssie riadky su platne v aktualnej konfiguracii zostavy
1.Synergistic Research Foundation.
2.Siltech Legacy Classic 880i
3.Crystal Cable Micro 2 Diamond
4.Crystal Cable Special Cooper
Kratke doterajsie zhodnotenie a porovnanie s mojim Crystal Cable Special Cooper (c.4):
1.Synergistic Research Foundation:
Jemnejsie, cistejsie, hladsie a vzdusnejsie vysky. Objemnovo trochu viac tych najvyssich. Utiahnutejsi a presnejsi bas. jemne svetlejsie stredne pasmo. Vokal hladsi (aj ked o nieco malo mensi) a uvolnenejsi ako s c.4. Celkovo posobi uvolnenejsie ako č.4. Scena je z uvedenych 4 kablikov asi najblizssia k posluchacovi, ale napriek tomu posobi uvolnenejsie a prehladnejsie ako č.4. Niekedy vsak posobi trochu “prepalene” (vacsi zbor, vyssia hlasitost kde su spicky cca okolo 94dB). Nejaky cas to bol moj favorit (aj vzhladom na 2. najnizssiu nakupnu cenu)
2.Siltech Legacy Classic 880i. Vysky su velmi podobne 1. Teda hladke, jemne, cistejsie a uvolnenejsie ako č.4. Objemovo je tych najvyssich trosku viac ako u 3 a 4 a o chlp menej ako u 1. Bas je bohaty (najbohatsi so vsetkych 4) ale pritom je lepsie vykresleny a ukontrolovany ako u č.4. Scena je dalej ako u ostatnych 3 kablov. Ma najviac “zastrcene” stredne a stredne vyssie pasmo, cim posobi scena dalej a je aj pri vyssich hlasitostiach pre mna najlepsie pocuvatelny. Kamarat co bol u mna na kontrolny posluch ho mal najprv tiez na 1. mieste, potom vsak bol podla neho mozno lepsi c.4 .
3.Crystal Cable Micro2 Diamond. Charakterom niekde medzi 2-4. Najvyssie vysky su menej znele ako u 1 a 2 ale stale maju jemny a vzdusny charakter podobny s 1. a 2., Trochu plnsie stredne pasmo ako 1 ale stale menej ako 4. (niekde medzi 2-4). Tym posobi trochu menej uvolnene a prehladne ako 1 a 2 ale stale uvolnenejsie a prehladnejsie ako 4.
4.Najmenej najvyssich vysiek. Vdaka plnsiemu strednemu pasmu su vysky “hrubsie” a menej posobia vzdusne a uvolnene. Zaroven je ich z tejto 4-ky najmenej (najvyssich) Tie nizssie vysky su vsak o nieco doraznejsie ako 1,2 a 3.
Bas je objemovo na tom podobne ako u c.3 len je o nieco menej vykresleny a ukontrolovany. Najplnsie stredne pasmo. Podla kamarat ma asi najmensi sklon k “urvanosti”
1-3 su ciste striebro alebo striebro+mala primes zlata (2 a 3). 4. Je postriebrene OFC. Izolacia je u vsetkych teflon
Ešte považujem za vhodné doplniť, že tieto závery sú vyhodnotené až po viacerých dňoch, v sumáre asi 50hodín intenzívneho počúvania a prehadzovania káblikov. Ceny su od nizssich stoviek (moj Crystal C.), po 3840,- Eur (Siltech)
Ešte doplnam, ze mám skusenosti aj s inymi kablami, ale vyssie riadky su platne v aktualnej konfiguracii zostavy
Vďaka Melody mám zapožičaný A class solid state zosík Canor A1.20.
2x30W/8, 2x50W/4Ohm,
THD+N 1kHz, 5W: 0,0009%.
Hrá to pekne, veľmi čisto, detajlne, tmavé pozadie a žiadny šum ani s uchom na výškači. Nič z toho vyslovene netrčí.
Po dvoch dňoch intenzívnejšieho počúvania vnímam, že proti Pass je pre mňa mínusom, že to nemá taký drive, telo a je to trochu analytickejšie. Teda Canor má menej štruktúr najma na strednom pásme a výškach, menej charakteristickej tonality (vokály a nástroje ktoré poznám aj so živých vystúpení sú posadené akoby o pol tónu vyššie). Scéna je tiež menej hlboká, ale jednotlivé nástroje majú výbornú separáciu.
Pre niekoho môže byť naopak plusom trochu viac mikrodetajlu - viac počuť napr dopady kladiviek na struny piána a menej jeho telo). Bez priameho porovnania by som bol ale s jeho zvukom v podstate spokojný, najmä na akustiku. Menej na ostatné žánre. Prevedenie je špičkové až krásne.
2x30W/8, 2x50W/4Ohm,
THD+N 1kHz, 5W: 0,0009%.
Hrá to pekne, veľmi čisto, detajlne, tmavé pozadie a žiadny šum ani s uchom na výškači. Nič z toho vyslovene netrčí.
Po dvoch dňoch intenzívnejšieho počúvania vnímam, že proti Pass je pre mňa mínusom, že to nemá taký drive, telo a je to trochu analytickejšie. Teda Canor má menej štruktúr najma na strednom pásme a výškach, menej charakteristickej tonality (vokály a nástroje ktoré poznám aj so živých vystúpení sú posadené akoby o pol tónu vyššie). Scéna je tiež menej hlboká, ale jednotlivé nástroje majú výbornú separáciu.
Pre niekoho môže byť naopak plusom trochu viac mikrodetajlu - viac počuť napr dopady kladiviek na struny piána a menej jeho telo). Bez priameho porovnania by som bol ale s jeho zvukom v podstate spokojný, najmä na akustiku. Menej na ostatné žánre. Prevedenie je špičkové až krásne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ahoj Blesk666
Zajímavé počtení.
Díky za sdílení navnímaných rozdílů mezi těmito dvěma zajímavými stroji
M.
Zajímavé počtení.
Díky za sdílení navnímaných rozdílů mezi těmito dvěma zajímavými stroji

M.
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
Ten zosik je naozaj krásny
Apropo - dá sa display vypnut?
Apropo - dá sa display vypnut?
Ano display ma viac stupnovu regulaciu a aj vypnut sa da, ale tak sa mi paci jeho grafika a citatelnost aj pre slabozrakejsich, ze ma to ani nenapadlo vypinat zatial:-)
Ešte dopľňam, že pri porovnávaní bola hlasitost vždy zrovnaná a bol použitý identický napájací kábel (Viborg MTR1501 Rhodium). Signálový tým že Canor je čisto single ended (bez XLR vstupov), tak Canor bol pripojený drahším káblom (tiež zapožičaným) Cable4 super black (v cene cca 1tis Eur). Pass bol s DAC-om spojený XLR káblom Crystal Cable special Copper
a není Canor A1.20 nový a málo zahořený? Chce to tak 100-200h na vyšší výkon
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Použití rozdílných kabelů může být klidně i za veškerým tím popisovaným rozdílem.
Rozuměj, tím nechci tvrdit, že v tomto případě to přesně takto musí být, že tyto zesilovače hrají úplně stejně. Ale, že takovéhle rozdíly jsou možné i mezi samotnými kabely.
Bylo by dobré oba zesilovače porovnat na ten RCA Cable4.
Ten zesilovač Conor je pěkně propracovaný design a kus zesilovače. Jen mě jako technika překvapuje, že výrobce do takovýchto áčkových kamen použil filtrační elektrolyty se specifikací jen 80st C. V mém Srollu který je v podstatě studený zesilovač jsou elyty na 105st C. Toto není nějaký levný zesilovač u kterého by se muselo na tomto šetřit…..
Rozuměj, tím nechci tvrdit, že v tomto případě to přesně takto musí být, že tyto zesilovače hrají úplně stejně. Ale, že takovéhle rozdíly jsou možné i mezi samotnými kabely.
Bylo by dobré oba zesilovače porovnat na ten RCA Cable4.
Ten zesilovač Conor je pěkně propracovaný design a kus zesilovače. Jen mě jako technika překvapuje, že výrobce do takovýchto áčkových kamen použil filtrační elektrolyty se specifikací jen 80st C. V mém Srollu který je v podstatě studený zesilovač jsou elyty na 105st C. Toto není nějaký levný zesilovač u kterého by se muselo na tomto šetřit…..
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
to chlazení je tak očividně značné, že v tom jistě nebude problém, 80°stačí, bude záležet na ESR a udávané trvanlivosti a nejvíc zkušenosti se zvukem různých elytů při vývoji
Nie je to predvadzaci kus ma uz viac stoviek hodin
NA: skusal som Pass aj s kablami Synergistic Research Foundation (ciste striebro) a rozdiel je tam principialne rovnaky len s tym rozdielom, ze potom ma Pass lepsiu artikulaciu na spodku ako Canor, stredne pasmo to u Pass-u jemne zostihli, ale stale nie tak ako u Canor-u s Cable4, vysky ziskaju trochu este viac vzduchu, co este viac zvyrazni vacsiu sirku a hlbku priestoru u Pass-u, vokal je s nim lahsi a este hladsi u Pass-u. Rozdiel medzi signalovymi kablami je u mna mensi ako medzi zvukom Pass-u a Canoru.
-
... aký maš názor na Cable4 super black ? mal si ich viac, či iba tento ?
Nie len tento a aj to nebolo porovnanie kablov. RCA dlhodobo nepouzivam.soundgarden píše: ↑13 úno 2025 11:55 ... aký maš názor na Cable4 super black ? mal si ich viac, či iba tento ?
Ale dnes/zajtra este skusim aspon porovnat s nejakym profi RCA co som si spomenul ze mam este a mohol by mat dostatocnu dlzku. Ale to by bolo asi dost blbe, ak by nebol lepsi ako kabel za asi 30,- Eur
Ahoj, vidím že Pass Labs Int30 predávaš, predtým si ho vychvalil tak som zvedavý čo si našiel lepšie. Rozhodol si sa predsa pre Canor?
NA Galaxys > Keces P8 > Audio PC > Gustard U18 > Gustard R26 > Hegel H390 > Adam Vox Ashkelon
To co som napisal o Pass absolutne plati. Je zvukovo velmi univerzalny. Ale ako som pisal mam stale nieco doma na testovanie, takze zatial potrebujem doma miesto a financie sa zidu inde. Ak sa ale nieco z toho ukaze v case lepsie tak potom sa rozhodnem zas nieco kupit
Mam doma teraz este ten Canor, D-class Purifi, DAC, oddelovacie trafo, nejake kable, no a ma mi prist na test Luxman, nemozem toho doma tolko mat rozkrameneho
Vienna cituje Viennu: Takze netreba to glorifikovat ani koupi ospravedlnovat na vsech forech, bleskovi gratuluju a verim, ze mu to hraje dokonale. Ale taky verim, ze nakonec stejne skonci u neceho jineho, Pass je jen prestupni stanice.
Trvalo to jen 55 dnu... Za chvili budes jak zappa:)
- zappa - Mecca studio
Hey hey hey. :) Co tím myslíš, za chvíli budeš jak Zappa? :) Vysvětlíš?Vienna píše: ↑20 úno 2025 18:51 Vienna cituje Viennu: Takze netreba to glorifikovat ani koupi ospravedlnovat na vsech forech, bleskovi gratuluju a verim, ze mu to hraje dokonale. Ale taky verim, ze nakonec stejne skonci u neceho jineho, Pass je jen prestupni stanice.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Vienna: “ Trvalo to jen 55 dnu...”
Mam viacero konickov, kde je dolezita vlastna fyzicka skusenost po nejaku dobu. Este v nedavnej minulosti som sa intenzivnejsie venoval hobby motorsportu, sucastou coho bolo aj viac ci menej kratke vlastnictvo takto zamerenaych aut. Casto potom z toho vznikaju nerelevantne a rozdielne zavery napriklad aj novinarov a recenzentov.
Tato dlhodobejsia skusneost v tyznoch, mesiacoch ci rokoch je nieco co sa neda suplovat niekolkominutovymi ci par hodinovymi postrehmi pre relevantne zavery. Rovnako to plati aj v hifi a aj pre tych co tieto vyrobky vyvijaju. Teda aj hifi pristroje.
Mam viacero konickov, kde je dolezita vlastna fyzicka skusenost po nejaku dobu. Este v nedavnej minulosti som sa intenzivnejsie venoval hobby motorsportu, sucastou coho bolo aj viac ci menej kratke vlastnictvo takto zamerenaych aut. Casto potom z toho vznikaju nerelevantne a rozdielne zavery napriklad aj novinarov a recenzentov.
Tato dlhodobejsia skusneost v tyznoch, mesiacoch ci rokoch je nieco co sa neda suplovat niekolkominutovymi ci par hodinovymi postrehmi pre relevantne zavery. Rovnako to plati aj v hifi a aj pre tych co tieto vyrobky vyvijaju. Teda aj hifi pristroje.
Ano, proto pro nás nemají individuální, neustále se měnící dojmy posluchačů, hledajících "změnu", žádný smysl. Tedy pokud z toho nežijeme.
PMA: To je elementárne nepochopenie alebo len opäť dôsledok Vašich osobných veletočí. Od Vás je to o to pokrytickejšie.
“…neustále se měnící dojmy posluchačů, hledajících "změnu", žádný smysl…”
Táto časť vety skôr sedí na Vaše v čase meniace sa názory. Môžte si ušetriť tieto komenty, lebo to tu budeme len tapetovať. Ja sa nejdem znižovať k tomu aby som Vám sem začal pastovať Vaše v čase zásadne sa meniace názory a “zistenia” ktorých je po fórach za tie roky slušná zbierka.
Pre mňa je stále rovnaký ciel. Nehladám rozhdone zmenu. To možno konštatovať u tých čo zásadne a bez kontinuity preskakujú diametrálne odlišne koncepcie celého aparátu, počínajúc bedňami.
Ja sa len snažím z danej bedne, ktorú považujem za základ, dostať zvuk, ktorý sa čo najviac približuje živej neamplifikovanej hudbe
“…neustále se měnící dojmy posluchačů, hledajících "změnu", žádný smysl…”
Táto časť vety skôr sedí na Vaše v čase meniace sa názory. Môžte si ušetriť tieto komenty, lebo to tu budeme len tapetovať. Ja sa nejdem znižovať k tomu aby som Vám sem začal pastovať Vaše v čase zásadne sa meniace názory a “zistenia” ktorých je po fórach za tie roky slušná zbierka.
Pre mňa je stále rovnaký ciel. Nehladám rozhdone zmenu. To možno konštatovať u tých čo zásadne a bez kontinuity preskakujú diametrálne odlišne koncepcie celého aparátu, počínajúc bedňami.
Ja sa len snažím z danej bedne, ktorú považujem za základ, dostať zvuk, ktorý sa čo najviac približuje živej neamplifikovanej hudbe
- zappa - Mecca studio

blesk666 píše: ↑21 úno 2025 00:11 Vienna: “ Trvalo to jen 55 dnu...”
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Tak nakoniec som sa predsa len rozhodol kupit Canor AI 1.20.
Aj keď to vzhľadom na moje porovnanie vyššie s Pass Labs Int30A vyznieva trochu čudne tak osvetlím.
V podstate skúšam vždy primárne nájsť komponenty, ktoré majú objektívne (meraniami) čo najlepšie parametre. Ale musia sa mi po dôkladnom vypočutí javiť ako bližššie reálnemu zvuku nástrojov a vokálov.
Problém je že pri amplifikovanej hudbe sa snažíme skôr doma počuť zvuk dobrého PA systému na ktorom sme počuli tieto veci na koncertoch. No tieto dve veci idú tak trochu proti sebe.
Uvediem príklad. Na festivale Pohoda pred pár rokmi som hodnotil že ako dobre im ten ich line array systém myslím od JBL hrá. Len potom prišiel Ukrajinský orchester a to bolo zrazu tak strašne niečo šedivé a vyblité, vzdialené reálnemu charakteristickému zvuku akustických nástrojov, že ešte aj moja manželka, ktorej je celé hifi ukradnuté, povedala “neznie to nejak blbo a nejdeme radšej do bufetu?”. Súhlasil som aj keď sme ešte pár minút aspoň z rešpektu zotrvali.
No a späť teda k mojmu doplneniu prečo som vyššie Canor hodnotil ako ten pre mňa horši zosík. Bolo to najmä kvôli tomu, že Pass bol tolerantnejši aj k horším amplifikovaným nahrávkam. Na dobrých nahrávkach je však Canor precíznejší, má lepšiu definíciu a ohraničenie nástrojov a vokálu v priestore.
Čo majú spoločné je prirodzenosť bez sklonu k natrvdlosti a urvanosti aj pri vyšších hlasitostiach a výborné rozlišovanie prirodzenej tonality nástrojov. No a ešte pre mňa jedna dôležitá vec. Pass a ešte o kúsok viac Canor, vynikajúca čitota a prirodzenosť vokálov a najlepšie zvládnuté sykavky z toho čo som počul u seba.
V basovej oblasti je Pass o niečo objemnejší, ale Canor má najmä po inštalácii oddelovacieho trafa a výberu iného signálneho kábla (paradoxne lacný kabel mi sadol lepšie) v mojej zostave o niečo lepši atak. Teda definíciu a energiu pri úderoch na bicie nástroje.
Musím tým dať za pravdu aj NA že keď som porovnával s rovnakým signálovým káblom, tak sa niektré atribúty zvuku Canor vyrovnali či predčili Pass.
Ako bonus má Canor zatial najnižšiu hladinu šumu, porovnatelnú s kombináciou Denafrips Athena a D-class Purifi Eingentakt.
Na malú ukážku len jedno základné meranie THD Canor-u pri 8 Ohm
Aj keď to vzhľadom na moje porovnanie vyššie s Pass Labs Int30A vyznieva trochu čudne tak osvetlím.
V podstate skúšam vždy primárne nájsť komponenty, ktoré majú objektívne (meraniami) čo najlepšie parametre. Ale musia sa mi po dôkladnom vypočutí javiť ako bližššie reálnemu zvuku nástrojov a vokálov.
Problém je že pri amplifikovanej hudbe sa snažíme skôr doma počuť zvuk dobrého PA systému na ktorom sme počuli tieto veci na koncertoch. No tieto dve veci idú tak trochu proti sebe.
Uvediem príklad. Na festivale Pohoda pred pár rokmi som hodnotil že ako dobre im ten ich line array systém myslím od JBL hrá. Len potom prišiel Ukrajinský orchester a to bolo zrazu tak strašne niečo šedivé a vyblité, vzdialené reálnemu charakteristickému zvuku akustických nástrojov, že ešte aj moja manželka, ktorej je celé hifi ukradnuté, povedala “neznie to nejak blbo a nejdeme radšej do bufetu?”. Súhlasil som aj keď sme ešte pár minút aspoň z rešpektu zotrvali.
No a späť teda k mojmu doplneniu prečo som vyššie Canor hodnotil ako ten pre mňa horši zosík. Bolo to najmä kvôli tomu, že Pass bol tolerantnejši aj k horším amplifikovaným nahrávkam. Na dobrých nahrávkach je však Canor precíznejší, má lepšiu definíciu a ohraničenie nástrojov a vokálu v priestore.
Čo majú spoločné je prirodzenosť bez sklonu k natrvdlosti a urvanosti aj pri vyšších hlasitostiach a výborné rozlišovanie prirodzenej tonality nástrojov. No a ešte pre mňa jedna dôležitá vec. Pass a ešte o kúsok viac Canor, vynikajúca čitota a prirodzenosť vokálov a najlepšie zvládnuté sykavky z toho čo som počul u seba.
V basovej oblasti je Pass o niečo objemnejší, ale Canor má najmä po inštalácii oddelovacieho trafa a výberu iného signálneho kábla (paradoxne lacný kabel mi sadol lepšie) v mojej zostave o niečo lepši atak. Teda definíciu a energiu pri úderoch na bicie nástroje.
Musím tým dať za pravdu aj NA že keď som porovnával s rovnakým signálovým káblom, tak sa niektré atribúty zvuku Canor vyrovnali či predčili Pass.
Ako bonus má Canor zatial najnižšiu hladinu šumu, porovnatelnú s kombináciou Denafrips Athena a D-class Purifi Eingentakt.
Na malú ukážku len jedno základné meranie THD Canor-u pri 8 Ohm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ahoj! Docela by mě zajímalo, pokud máš, měření poměru zkreslení versus frekvence při stálém výkonu např. 5W a 8Ohmech. To by, myslím, o přenosových vlastnostech zesilovače vypovídalo více. Díky! Jrd
jardak: Keďže som merania získal priamo od výrobcu (môjho kusu), nemôžem ich bez ich súhlasu publikovať. Preto sa ospravedlňujem aj ostatným. Čo asi môžem prezradiť, tak že pri meraní THD 20-20kHz pri 5W skreslenie sa pohybuje od 0,00017% po hodnotu 0,0018% na 20kHz
Jasně, rozumím, to je velmi pěkný výsledek....