Brum McIntoshe
Brum McIntoshe
Poslední cca měsíc mi začal bručet zesilovač McIntosh MA 6300, poradíte mi, kam do opravy, PLS? Díky.
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Re: Brum McIntoshe
Bručí trafo, alebo je to brum do reprákov?
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Do repro.
- PavelDosko
Zesilovač nemám.
(a) Patral bych po tom, co se mohlo pred mesicem zmenit. Nepovesils na domaci rozvody nejaky novy spotrebic, lustr, pocitac, nabijecku, cokoli? Jestli jo, vypoj to a uvidis.
(b) Nemenils pred mesicem nejakou napajeci snuru nebo signalove kabely? Vrat se do stavu predtim a uvidis. Muzes taky zkusit od zesilovace odpojit vsechno krome napajeciho a reprokabelu. Brumi ty repro dal?
(c) Zkus ten zesilovac vzit nekam jinam (k nekomu jinemu), jestli to bude posilat brum do repro taky.
Kdyz nic z toho nepomuze, asi je problem v zesilovaci a pak bych teprve hledal opravu.
(b) Nemenils pred mesicem nejakou napajeci snuru nebo signalove kabely? Vrat se do stavu predtim a uvidis. Muzes taky zkusit od zesilovace odpojit vsechno krome napajeciho a reprokabelu. Brumi ty repro dal?
(c) Zkus ten zesilovac vzit nekam jinam (k nekomu jinemu), jestli to bude posilat brum do repro taky.
Kdyz nic z toho nepomuze, asi je problem v zesilovaci a pak bych teprve hledal opravu.
Nic jsem neménil, zkusím prippjir na jiný okruh
- PavelDosko
pro zacatek rozdelej zasuvku jestli se neuvolnily spoje
neni placka, neni highend
Vyskusaj inde, ale vidim to skor na vysychajuce filtracne elektrolyty.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
Tento model McI jsem před lety vlastnil a jeden t těch velkých kondenzátorů mi při poslechu vybuchl. Jak granát šílená rána. Oprava byla v https://www.analogservis.cz
Mám to zapojené v liště, novou mám asi rok, ale podívám se.