Nevím,co dává obvykle,to bílý,co je na obrázku?.Tohle,co mám,tu "nabíječku",tam je kabel napevno.Teď mi ten hezčí zdroj posílá UPS,ale už jsem se rozhodl,že ho nepoužiju,francouz je lepší.
Konektor GX 12 jsem kupoval tady https://deluxcnc.eu/cs/konektory/45-kon ... -pin.html
cena 1,30 €,zásilkovna 6 €.To bylo včera,ještě jsem nevěděl,že se Hattor pochlapí a pošle znovu to deklarovaný.
Na tom GX12 je zapojení na pinu 1+3 GND(zem,nebo mínus,jak chceš ),na pinu 5 +5V
Hele, a co tam ten zdroj napaji, kdyz je to pasivni? Jen ten displej nebo to ma motorkem pohaneny atenuator?
Docela by me zajimalo, kdyz se ten zdroj zapoji na okruh mimo hifi (tj. na jiny zasuvkovy okruh) , jaky je rozdil s tim, kdyz je zapojeny do okruhu s hifi. Krome toho, ze posila nebo neposila nejaky neporadek do site, na ktere visi ostatni komponenty, to prece nemuze mit zadny vliv. Nebo jo?
Vždyť mi to psal,ještě i o zapojení pinů v konektoru,je mi to už taky jedno,posílá mi ho ve stejném balení,jako máš ty,já už ho nepotřebuju,asi ho věnuju na dobročinné účely :lol:
To jsem ani nevěděl,že ty DC konektory mají na Audiophonics,tam teď už je skoro všechno.Já to tenkrát asi před osmi lety kupoval od Japonce na eBay,měl tam takový hifi obchod,chtěl za kus asi 10$,nemůžu to najít,už to není ani v My eBay
Narazil jsem na pár starých fotografií tak je sem šoupnu než se někde ztratí ...byla by to škoda
Na konci 90 po pár receiverech a integráčích můj první pasivní předek ... myslím že zdejší znalci jistě poznají.
Popisky vzadu na vstupech jsou dnes trochu srandovní ale budiž...páčkové ovládání jako má nyní můj DAC Weiss bylo luxusní
a po něm jsem na cca 10 let přešel na lampy ...
Bob Marley once said “One good thing about music, when it hits you feel no pain…”
AU...to musí krásně hRAt
Krásný předzeslabovač. Měl sis ho nechat.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
Lubine trefa..je vidět ze se vyznáš jen co je pravda.
Ano “krásný” teda byl ale v dnešní době už by asi neuspěl ….
ty výšky už by asi nebyly to co chceme jak se již o tomto regulátoru někde tady psalo.
a hlavně to pohodli ovládat vše z křesla … vždyť už i Mek podlehl a nadělil konečně app pro své předzesilovače .. taky jsem podlehl a nemá to chybu
Bob Marley once said “One good thing about music, when it hits you feel no pain…”
A jak to vidíš zvukově?
Měl si možnost s něčím porovnat ….
Ja jsem třeba byl bez preampu asi tyden a musel jsem tehdy využit Leedh processing v Luminu U2…..
A který určitě není špatný … ale rozdíl ve zvuku po návratu k předzesilovači byl pro mě opravdu velky krok k lepšímu zvuku a hlavně lepšímu prostoru
Podobně na tom byly i některé regulace hlasitosti u DACu které jsem zkusil tam to byla ještě větší bída
Ten Khozmo by me taky zajimal. A taky Townshend Allegri v te vypiplane verzi. Sleduju trh s pasivy/atenuatory dobre deset patnact let, nijak zvlast se to nevyviji, dupou do toho snad jen ti Polaci (Khozmo/Hattor). Zajimave levne pasivni atenuatory dela Douk jak nekdo zminoval (pod ruznymi nazvy, podle toho, kde se to prodava), v symetrice i nesymetrice. Jeden mam doma a transparentnost od 0 do 100 je tak na 90, ale s tim se da dal pracovat podle toho, jake se pouziji kabely, taky by se tam daly vymenit konektory atd. Jinak je to jen jednoducha deska a zadne draty. Naopak vsechny profi atenuace, co jsem zkousel (TC, SPL, Behringer, Mackie) zvuk neuveritelne patlaly, ale ty jsou delane pro monitoring, kde to az tak nevadi.
Domnivam se, ze je se na to potreba divat i z pohledu zesilovace. Nektere konce proste potrebuji predzes, jinak to hraje mizerne. S jinymi si poradi dobra regulace v DACu nebo staci pasiv.
Mel jsem pujceny klasicky regulator ktery mel byt spickovy. Nejaky AK.... Uz nevim. Zvykl jsem si na nej za ten mesic a byl jsem spokojeny.
Kdyz jsem zapojil Vishay, tak po trech az ctyrech skladbach mi bylo jasne, ze je tam vice detailu, separace a cistoty...
Na doporuceni jsem nechal ten Vishay udelat 50kohm a je fakt, ze mi nejspis trochu bere vykon tim jak ma velky odpor. Na zavadu to neni, ale s predchozim potenciometrem jsem hral na 30% a ted na stejnou hlasitost jedu nekde kolem 60%
Nutno dodat, ze Dac ma vystupni odpor 200ohm, takze proto i ta volba bez predzesilovace. A konec je vykonny CA 851W.
To ze nejaky atenuator patla, nebo maze zvuk muze byt i tim, ze do konce nejde dostatecny vykon. Ale je to jen domenka...
S predkem je tam pak vice dynamiky a presnosti..
Pasivny premp moze byť za istých okolností a splnania podmienok dobra volba. ale malo by byt dodrzana:
-nizka vystupna impedancia zdroja
-relativne vysoka vstupna impedancia koncoveho zosilnovaca
-nizka impedancia atenuatora/potenciometra
-kratky prepojovaci kabel s nizkou kapacitou…
Mozme negativa:
-relativne nizka impedanxia atenuatora alebo potenciometra (10kOhm) ani nie je dodrana, tak nie je ani zak problem “zniženie” hlasitosti jeho impedanciou ale vyššia impedancia má negatívny vplyv na zborsenie odstupu S/N, zvysuje sa vplyv rusenia
-v kombinacii s dľzkou kábla a najma jeho kapacitou utlm na vyskach…
PMA píše: ↑25 úno 2025 06:33
antipop: polovina devadesátých let? Takže
Jedna z mála výhod je souběh.
Ano je to tak máš pravdu…
Tenkrát jsem to provozoval s těmito zesilovači
Tenkrát se to ještě tak neřešilo jako dnes…. byl jsem rád že je na co hrát a posun šel pomaleji než dnes …
ale na tu dobu to bylo fajn a pohled na ty konce je pastva pro oči i dnes