Noble Audio

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
Odpovědět
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Noble Audio

Příspěvek od NA-Noble Audio »

"No vidíš, ja si to poprvé ověřil u napájecich kabelu v roce 2002. Byl to kabel Vincent premium"

Myslím si, že Vincent v roce 2002 ještě napájecí kabely nevyráběl. Nemyslíš rok 2012?

Proč si to myslím?
Supra Cable uvedla na trh své první napájecí kabely LoRad v roce 2005, a pokud si pamatuju, tak to byly jedny z prvních specializovaných kabelů co se tady objevily, pochybuji silně, že by Vincent dělal kabely ještě o tři roky dříve než tato specializovaná kabelová značka.

V roce 2009 Audiodrom zveřejnil hromadný test síťových kabelů a byl tam kabel Vincent Power. Nevzpomínám si, že by se nějaké periodikum před nimi testům napáječek věnovalo, a ani na fórech se ještě nějak neřešily. To začalo až po tomto testu, který se pro mnohé stal impulzem k řešení napájecích kabelů ve své sestavě.
Vincent Premium byl až nástupce toho Vincent Power, který byl jejich prvním kabelem.

Takže za mě, první napájecí specializované kabely se začaly objevovat v roce 2005 a výrazněji se začaly diskutovat a řešit na fórech až v 2010, a to už je nabízelo mnoho výrobců.

Přirozeně se ale mohu mýlit, každý vychází vždy ze znalostí které má v paměti. Pokud by mi o to nějak hodně šlo, tak bych zavolal dovozci, panu Holcnerovi pro ověření.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

Myslím ze by to mělo být nějak po roku 2000, to ještě žádná SUPRA myslím ani neexistovala. Nebo jsem na ni tenkrát nenarazil. Na internetu jsem se tenkrát teprve rozkoukaval. Viz foto.

A v roce 2011 jsem kupoval repro kabel VINCENT Premium BI-WIRE 1,5m. Což následovalo az o hodně později po koupi domu.
Screenshot_2024-08-07-18-57-59-84_3eaaf8b614841f8f661bfb6becc7f808.jpg
Screenshot_2024-08-07-18-58-13-19_3eaaf8b614841f8f661bfb6becc7f808.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
slayers

Příspěvek od slayers »

Na ty časy pamatuju :razz: . Taky jsem je měl.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2 Mini - 8Switch, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Pro-Ject Signature 10.
lubin

Příspěvek od lubin »

Vincent, starší typ, jaký je na foto, uměl vykouzlit fantastický prostor. Za tu cenu to byl dobrý power cable. Jinak osobně, trošku k tématu, používám komponenty použité v Galaxis k plné spokojenosti. A DC filtr u mne funguje a lze ho jasně slyšet. Mám ho trvale aktivovaný v mé filtrační jednotce po poslechovych testech. Ostatně je to, jak již bylo řečeno jednoduchý obvod a není pochyb o jeho funkčnosti. Hifi je krásný koníček s mnoha a mnoha promennymi, ve finále nelze nic pausalizovat díky jedinečnosti nás samotných a rozhodně nestojí za trapné a nesmyslné osocovani. Proto jsem rád, že BMCG trochu snad polevil a konverzace se dostává do normálních kolejí. Svá ega ponechme stranou a ať nám to hraje kluci. Příspěvek napsán z úcty k vám, k hudbě a na pozadí fantastické muziky od London Grammar a testu nových trubek od ps vane. Ať žijí elektronky, jdu si nacit Pálavu. :thumbup:
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

Jsem občas horká hlava. Italská krev :mrgreen:
Za svou pravdu jdu přes mrtvoly... :???:
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

lubin píše: 07 srp 2024 22:31 Vincent, starší typ, jaký je na foto, uměl vykouzlit fantastický prostor. Za tu cenu to byl dobrý power cable. Jinak osobně, trošku k tématu, používám komponenty použité v Galaxis k plné spokojenosti. A DC filtr u mne funguje a lze ho jasně slyšet. Mám ho trvale aktivovaný v mé filtrační jednotce po poslechovych testech. Ostatně je to, jak již bylo řečeno jednoduchý obvod a není pochyb o jeho funkčnosti. Hifi je krásný koníček s mnoha a mnoha promennymi, ve finále nelze nic pausalizovat díky jedinečnosti nás samotných a rozhodně nestojí za trapné a nesmyslné osocovani. Proto jsem rád, že BMCG trochu snad polevil a konverzace se dostává do normálních kolejí. Svá ega ponechme stranou a ať nám to hraje kluci. Příspěvek napsán z úcty k vám, k hudbě a na pozadí fantastické muziky od London Grammar a testu nových trubek od ps vane. Ať žijí elektronky, jdu si nacit Pálavu. :thumbup:
Díky za tento příspěvek, hlavně jeho konec! Není vše ztraceno :thumbup:
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Mam od Pavla dvacet let postavené modulární bedny ze Scan Speaků, toho nejlepšího co dělaly v té době. Nikdy jsem nenašel důvod tyto bedny měnit. Jen v roce 2018 mi udělal Pavel modifikace vyhybek na špičkové součástky, ty začal osazovat do svých beden až později, takže tam byl jen takový ten standard. Na jaře jsem si zajel poslechnout nové Stonehenge, byl jsem si vždy poslechnout když se objevil nějaký nový model. To co jsem tentokrát slyšel mě dost zasáhlo a zatoužil jsem po změně.

Musel jsem si dost počkat, ale minulý týden jsem se dočkal a domu si přivezl své Stonehenge.

Tohle je pro mě konečná!!! Úžasně detailní zvuk ve všech pásmech, neuvěřitelně pevné středy, jsou mnohem přítomnější a detailnější, jakoby si zpěváci mikrofon nacpali do pusy a vnímám dalece větší zvukový obraz něž z předešlých beden. A hlavně to hraje naprosto přehledně, vnímáš vše daleko klidnější a konkrétnější, dokonalej přehled co se v muzice děje. Všechny kovové nástroje, činely metličky a žesťové nástroje je cítit dalece víc kovu, takže pravdivější podání výšek. Bas absolutně famózní, ta pevnost a rychlost mě dostává. Nevím co bych víc dodal nejsem žádnej pisálek. Jediné v čem mají původní bedny navrch je citlivost, nyní musím nastavovat o 2-3dB větší hlasitost na předzesilovači .

Včera tu byl kamarád Honza, poslouchali jsme 4 hodiny až se mu nechtělo dom. Jeho názor byl v podstatě stejnej, také mu ve zvuku absolutně nic nechybělo.

Jsem od Liberce, kdo by to měl blíž než do Ústí a chtěl si bedny poslechnout tak se klidně ozvěte do zprávy. Jinak původní bedny jsou na prodej za 49.000,-
u M.V.jpg
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

vleze se ten zvuk do te male mistnosti?
neni placka, neni highend
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Kupodivu vleze.
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

fajn, uzivej si
neni placka, neni highend
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Díky.
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Na you tube jsem umístil video na filtrační jednotky obsahující i doposud nezveřejněné pohledy pod pokličku.

https://youtu.be/z-BvBCOU2Vc
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Luxus
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

MA, N.A.jpg
Tony

Příspěvek od Tony »

Pekná práca👍
Aké su to meniče? Technické údaje?
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Monitor Audio PL300? ci ktora verzia? Co sa bude na nich robit? Ako to podla teba hra?
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
230V:Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

To su myslim vlastne rada Gold
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Začalo to tímto emailem:

Dobrý den pane Rehbergere, byl jsem dnes na návštěvě u Martina a chci vám pogratulovat k novým bednám.Hrají naprosto skvěle.
Chtěl bych vás poprosit, jestli by jste neměl chuť předělat mé repro Monitor Audio Gold 300 G5. Chybí mi u nich rozlišení na výškách a vím, že součástky ve výhybkách jsou v mizerné kvalitě.
Díky za odpověď.
R. S.

Bedny jsem změřil a poslechl, oboje potvrzuje výtky ke zvuku od jejich majitele.
Výšek je do prostoru dávkováno celkově méně než u mých beden. Vhled do nahrávek je nižší a zvuk pro mě nemá ten k poslechu strhující efekt.
Nabízí se otázka, jak jsou na tom ohledně hlubokých basů. Jsou to 2 x 8“ v basreflexové skříni proti mým bednám 2 x 8“ v uzavřené. Tyto Monitor Audio nemají spodní basy silnější než moje uzavřenky, dokonce na 20Hz mají o několik dB méně. Jejich předností je výrazně vyšší citlivost. Stonehenge platí za plné spodní basy z uzavřené skříně svou celkovou nižší citlivostí.

Součástky ve vyhybkách jsou volené klasicky na nizkou cenu a malou velikost. Cívky před střeďáky jsou z drátu na jádře z plechů, kondenzátory jsou základní MKP provedení.
Budu měnit cívky a kondenzátory na důležitých pozicích před střeťáky a výškovými měniči.
Budu zvyšovat hlasitost výškového měniče o jeden decibel. Možná sáhnu i k jiné vnitřní kabeláži, je to lanko v PVC, což jsou vodiče které mají tendence rozpíjet zvuk a brzdit mikrodynamiku.

Majitel beden dovezl i jeho reprokabely FURUTECH Speaker Reference III.
Ty jsem porovnal s mými NightSky. Furutech přinášejí uhlazenější a jemnější podání, mají menší mikrodynamiku. Proti mým kabelům uhlazují až rozpíjí zvuk. NightSky jsou dravější, živější a ostřeji vykreslují středy a výšky. Takže k zataženěji hrajícím bednám se ukazují tyto FURUTECH jako nevhodné, ubírají ještě tam, kde už toho není mnoho.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

NA: diky za info, davaju my zmysel.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Tak akce je u konce.

MA GOLD 300 5G orig a N.A..jpg
A zakončeno to je tímto e-mailem :

Zdravím vás,
tak změna je velká, zvuk je o mnoho kultivovanější, dokonce hraju na menší hlasitost. Vnímám pevnější zvuk, více detailů a výšek. Reprodukce je opravdu odbržděnější, připadá mi více dynamiky. Mám lepší vhled do muziky a více to baví. Dokonce basy mi připadají lepší než předtím.

Děkuji za modifikaci.
Robert S.
Cangalino

Příspěvek od Cangalino »

Opet kvalitni prace
Marcel

Příspěvek od Marcel »

Mal som možnosť porovnať dva napájacie káble v mojom systéme – WireWorld Silver Electra 7 a Noble Audio Zephyr N2. Silver Electra 7 som si požičal od kamaráta, ktorý ho používa vo svojom systéme, a tak ma zaujímalo, ako si povedie v porovnaní s mojím Zephyrom N2, na ktorý som už zvyknutý. Výsledky boli celkom zaujímavé.

Zephyr N2 pôsobí sviežo, dynamicky a živšie. Hudba má lepší „drive“, jednotlivé nástroje majú lepšie kontúry a viac priestoru okolo seba. Cítim väčšiu energickosť v podaní, hlavne pri rytmicky náročnej hudbe alebo pri nahrávkach, kde sa veľa deje v stredoch a výškach. Dynamika je prirodzenejšia a ráznejšia, bez pocitu nejakej kompresie či závoja.

Keď som zapojil WireWorld Silver Electra 7, okamžite som si všimol rozdiel. Zvuk bol oproti Zephyru jemnejší, uhladenejší, ale až príliš. Ako keby sa nad hudbou objavil ľahký opar, ktorý niečo uberá na bezprostrednosti a živelnosti, na ktorú som zvyknutý. Výšky sa zdali byť trochu zaoblené, možno až príliš elegantné, a celkovo to pôsobilo menej priamo a menej dynamicky.

Niekomu by to možno vyhovovalo – ak hľadáte jemnosť a uhladenosť, potrebujetě trocha skľudniť alebo zjemniť ostré hrany, Electra 7 môže byť dobrá voľba. Ale v mojom systéme mi jednoducho chýbala iskra a energia, ktorú mám so Zephyrom.

Zephyr N2 u mňa vyhráva bezprostrednosťou, dynamiku, otvorenosťou aj dramaticky nižsou cenou.
NA Galaxys, Paul Pang Quad, Network Acoustics Muon, Volumio Rivo, Chord Hugo TT 2, Benchmark AHB2, Fyne Audio F502SP
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Marcel: vďaka za report. Ako by si zhodnotil medzi týmito káblami:
Ktorý je svetlejší/tmavši resp vyššie/nižšie posadený? ak taký rozdiel vnímaš
Ako by si zhodnotil reprodukciu na basoch?
Marcel

Příspěvek od Marcel »

Ahoj,
v priamom porovnaní je svetlejší určite Zephyr N2, ale nie že by bol vyjasnený, má pekne vyvážené všetky frekvenčné pásma, prináša do zvuku takú tú iskru. Electra 7 je taký temnejší, až moc jemný na môj vkus, mám rád živší zvuk.
Zephyr N2 má taký udernejší, energicky bas, Electra 7 skôr taký okrúhlejší, objemnejší, nemá taký ten drajv.
NA Galaxys, Paul Pang Quad, Network Acoustics Muon, Volumio Rivo, Chord Hugo TT 2, Benchmark AHB2, Fyne Audio F502SP
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Ok dakujem Marcel. Velmi zalezi akym smerom to potrebujes mat zladene v danej zostave. Pojem “neutralny komponent” alebo kabel je dost zavadzajuci alebo minimalne nedostazocne urcity. Je potrebne poznat vztaznu uroven
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

To Marcel,
těší mě, že Tvá spokojenost s mými výrobky stále přetrvává.

To Blesk
nerozumím proč jako reakci řešíš pojem neutrální, když Marcel nic v tomto smyslu neuvádí.
Naopak jen specifikuje rozdíly vnímané na své sestavě a udává své preference...
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

NA: ok beriem pripomienku. Moje konstatovanie bolo nadbytocne
Odpovědět