Severní Korea versus Jižní Korea aneb smetiště HEF

Ostatní diskuze, nesouvisející s Hifi.
Odpovědět
Antony

Re: Hudební nástroje a jejich dělení

Příspěvek od Antony »

Subumbra - SPaudio píše: 30 led 2025 09:24 Přátelé dovolte mi malé vysvětlení, momentálně hledáme s vedením HEF možnost jak každému zakladateli vlákna poskytnout nástroje pro moderování. Považuji za naprosto legitimní, aby si každý kdo založí vlákno a je v jeho názvu veden a tedy vidět, sám určil úroveň diskusní morálky. Je to mimo jiné zrcadlo toho co on sám považuje za "normální", přijatelné a co si nechá nebo nenechá líbit. Mrzí mě, že v této chvíli opravdu opustím vlákno protože Fidjim nadhozené téma organ je nesmírně zajímavé a sám mám varhanní koncerty v oblibě a samozřejmě je na LP poslouchám, např. ty Bachovy.
Fidji ač do sebe často zajedeme pro jeho pohled na analog a kabely kde už má "všechno vyřešené před deseti lety" :-) , je pro mě člověk co HEF PŘINÁŠÍ, zejména na poli DK a MCH kde je jistě pro spoustu lidí velkou inspirací a zdrojem zkušeností, naše bitky jsou myslím dány více předpojatostí, než zásadním rozdílem ve vnímání věcí zejména toho nejpodstatnějšího zde a to je hudba. Fidji věř že na poli gramofonu a LPs děláme intenzivní vývoj a výsledky už nyní ve srovnání s digitálem poskytují velmi dobré vyhlídky, mohl bys připustit, že gramofon a lp tak si je pamatuješ, je docela jiná věc než to co se dá vytěžit z drážky dnes, Marián by Ti mohl vyprávět....Každopádně abych neodbíhal, jsem si jist že naše linky jsou schopny průsečíku třeba právě v diskusi o těch varhanách, nástroj který si zde předložil je naprosto uchvacující......
Mám ale své zásady a z těch slevit nemohu, s lidmi jako je Yiakubou, nebo DSOTM naše průsečíky nastat nemohou protože se pohybujeme v paralelních rovinách. Proto dokud nebudou k dispozici výše popsané mechnismy nebudo se diskuse v tomto vlákně účastnit. Všem ostatním přeji kultivovanou diskusi a hodně zábavy při objevování nových informací :thumbup:
Tak, místo možnosti moderování vlákna ti Yiakubou nadělil toto moudro: "Jinak pokud se mnou odmitas sdilet prostor v jednom vlakne, nikdo te tady nedrzi a muzes v klidu odejit."
Jak typické..
Antony

Příspěvek od Antony »

Ještě mi nikdo neodpověděl na otázku, která zanikla ve víru vlákna. Je vozembouch perkuse?
A co je fanfrnoch?
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Šílenost.
Na počátku zajímavé téma ohledně kategorizace hudebních nástrojů, mělo by být bezkonfliktní (tedy alespoň v tom, že není odvislé na čem kdo poslouchá).
Saxofon - nevěděl jsem, piano - ano, tedy to, že jeho zařazení není jednoznačné.

Ovšem hned první reakce na zmínku o pianu - urážka. A pak už to jelo. Vždy ti samí. A následně pak mají tu drzost psát o "úrovni diskuzní morálky". Přitom jsou tu jediní, kdo používají sprosté výrazy a urážky. A je jedno, jestli je to proto, že nesouhlasí s názory oponentů, dojdou jim argumenty nebo si spletou téma a nejsou schopni uznat chybu. Je to prostě v normální společnosti neakceptovatelné a neomluvitelné.

Yiakubou:
Naprosto souhlasím, jasná a věcná diskuze z tvé strany, není co dodat.

MANA:
Hezké příspěvky, jen mi přijde, že sis spletl adresáta.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Je to cele o uhlu pohledu. Podle Hornbostel-Sachs systemu patri varhany do kategorie aerofonu - vzduchozvucnych nastroju. Tento system ale kategorizuje nastroje podle toho, co produkuje zvuk, alespon tedy ten fundamentalni. U varhanu to je vibrujici sloupec vzduchu, nebo jazycku podle typu pistal, proto je to aerofon. U piana jsou to vibrujici struny, proto patri do chordofonu - strunozvucnych nastroju. Tento system ma ale svoje limitace a i proto je zde debata ohledne nekterych 'hybridnich nastroju', kam vlastne patri. Tento system se pouziva zejmena v teoreticke rovine, ma dost rigidni strukturu a od zacatku byl zameren hlavne na tradicni akusticke nastroje. Az pozdeji byla pridana kategorie elektrofonu, kde je zvuk tvoren elektronicky, ale dodnes tato kategorie neni uplne idealne definovana a jsou kolem toho debaty (treba kam patri samplery). Navic tento system vubec neresi ruzne techniky hry (ruzne klepani na telo u kytar, nebo alternativni techniky hry na piano, ktere se pouzivaji zejmena v moderni vazne hudbe), ani neresi nastroje, ktere maji presah pres ruzne kategorie.

No a pak je tu praxe, jine perspektivy klasifikace (treba podle toho, co produkci zvuku iniciuje nebo spousti, podle typu ovladani/hry na nastroj, atd.), ruzni moderni teoretici a ruzne skupiny z hudebni branze, kteri to vidi jinak. Prave proto byva piano zarazovano i do kategorie perkusnich nastroju, protoze zvuk spousti uder kladivka do struny. Nebo tam, kde je pouzita jina technika hrani, nebo je to pomerne caste v orchestrech ci nejakych vetsich ansamblech, kde piano plni rytmickou ulohu, byva ve skupine s jinymi perkusemi (hraci na piano a perkuse jsou casto sdruzeni, mivaji i podobne kontrakty a ruzne se supluji a alternuji), prip. ve filmove orchestralni hudbe, apod. Stejne tak by o tradicnich varhanech mohl nekdo rict, ze do aerofonu uplne nepatri, protoze jsou ovladane manualy, pedalnici a rejstriky, jsou schopne napodobovat ruzne barvy nastroju, nebo protoze kombinuji kontrolu clovekem a nejakym mechanismem (externi mech), na rozdil od klasickych dechovych nastroju, kde zvuk vznika dechem hrace.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Icepoint

Re: Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk

Příspěvek od Icepoint »

Přečtení zabralo nějakou dobu, ale za tu legraci to stalo. Výsledek bych samo odhadl hned u první malé rozepře, a skončilo to přesně mým odhadem. Realisté/skeptici/měřiči samo byli dehonestovani jako vždy a esoterici/netopýři/superrozlišovači/super odborníci dlouhodobí jsou pořád na své pravde, byť kapacity typu PMA,DSOTM a další nabídli cokoli k alespoň částečnému rozuzlení, např.slepy test, tak netopýři, byť se zdálo, že to skeptikům konečně prokáží i jinak, nez jen svými planými řečmi, opět vyměkli s bambilionem výmluv. 🤣✌️
samcus

Příspěvek od samcus »

Icepoint: Přečtení všech tvých tří příspěvků nezabralo tolik doby aby si člověk o tobě neudělal adekvátní obrázek.
Ale stejně. Vysvětli nám, prosím, co tvé příspěvky, obzvláště ten poslední, nám mají přinést. Děkuji
MANA

Příspěvek od MANA »

Samcus - Petře,
Je super, že na tyto nic neříkající, hloupé a provokativní příspěvky reaguješ :thumbup:
Pro tento typ komunikace, která má za úkol jen provokovat a rozhádat ostatní (známé z jiných fór), nesmí být na HEF prostor.
Děkuji Ti !
Marián
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

samcus píše: 08 úno 2025 17:35 Icepoint: Přečtení všech tvých tří příspěvků nezabralo tolik doby aby si člověk o tobě neudělal adekvátní obrázek.
Ale stejně. Vysvětli nám, prosím, co tvé příspěvky, obzvláště ten poslední, nám mají přinést. Děkuji
Aha. málem nový Freud, akorát, že vůbec. Ale ke tve otazce : tobě to zcela zjevně nepřineslo vůbec nic, těm ostatním, se základní schopnosti porozumět textu at už jsou z kteréhokoli "tábora" to je jasne. Ale netrap se, že nechápeš.
lidumil

Příspěvek od lidumil »

Icepoint: Není sám....
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Taky nepochopil. Jak taky jinak.
Naposledy upravil(a) Agilent dne 09 úno 2025 23:58, celkem upraveno 1 x.
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

lidumil píše: 09 úno 2025 17:37 Icepoint: Není sám....
Smutné .Tedy polopaticky -kdykoli a kdekoli včetně fór v AJ se strhne rozepře ohledně signifikantniho vlivu kabelu, specialne napajecich,tak se to rozdělí na dva tábory. Jedni mají snahu se dopidit "pravdy", neb logika (a fyzik.a další zákonitosti )jsou vcelku dané a hovoří jasně, druzí prohlašuji ze ne vše jde měřit či napasovat na znalosti zákonu apod. ,že oni vědí (slyší) své - a skupina první věří te druhé, že oni si myslí, že to slyší, proč by ne, nikdo nemá oči, uši, chuť nikoho jiného než sama sebe.. Dojde li k jedinému možnému návrhu na rozuzlení a to je test, i když už je na spadnutí, což třeba DSOTM měl snahu obrovskou, vždy tábor super slysicich at pouziji slušný termín , vycouvá s řečemi, že to nemají zapotřebí dokazovat, mají obavy že stresu, zesměšňování atd.... Je to asi stejně, jako kdybych tvrdil na předváděčce vína, že poznám rozdíl láhev ze sudu stočená o 14 dní dříve než ta druha, čímž nevylučuji, že to třeba někdo pozna , já vím natuty, že já ne, ale když to přesto budu tvrdit, je vcelku všem jasné, jak své tvrzení mohu prokázat, že jo? To samé platí i v tomto případě. Jinde jsme s DSOTM nabídli každý 10k jako odměnu úspěšnému, tuším jsem to dokonce zvedl na 100k, světe div se, nikdo se nepřihlásil. To byl celý smysl me poznámky, že už po prvních stránkách bylo jasne, jak to dopadne. Pominu fakta, že v průběhu mnoha let bylo podobných testu provedeno habakuk, někdy i renomovanými časopisy, hudebníky,hudeb. studiemi a nikdo nikdy nezveřejnil jediný relevantní výsledek , že fakt ten super slyšící existuje- nejveselejší je, že v nekterych testech nebyli testování schopni rozeznat ani doslova tkaničku od super repro kabelu, což je na hony vzdáleno napájecímu, že ano.Mam i osobní zkušenosti se superslysicimi kamarády ale ani oni mi to nikdy neukazali,diskuze vždy skončí na tom, že chyba je ve mně, příp. me sestavě. Neboli stejně jako tady přes kopírák. Dál už bych to nepitval, spíše jsem zvědav, jestli to DSOTM zkusí s nějakým odvážným dotáhnout k rozuzlení , ale jsem spíše skeptický a tuším proč. Napsal bych vím proč, ale to by se zase strhlo kolečko od začátku.
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

MANA píše: 09 úno 2025 20:34 Kolda:
Není třeba se hned shazovat a prohlašovat za neslyšícího. Tak to přeci není. Oproti Tobě, RZD, DSTOM a dalším, mám opačnou zkušenost. Ani nevíš, jak rád bych koupil napájecí kabel za rozumné peníze (dejme tomu do 1000 Kč), který bude silnějšího průřezu, akorát ohebný a nebude mi ležet na podlaze, abych mohl pod ním setřít prach. To by byla pecka. Ale bohužel, jak píšu výše, má zkušenost je opačná. Na mé sestavě mají napájecí kabely vliv na zvuk :eek:
Představa toho, že mi nějaký výrobce (v mém případě STRANKA) tyto produkty cpe pod tlakem, je lichá. Praxe je taková, že se na můj popud dohodnu s Pavlem S., který mi kabel zapůjčí na zkoušku, abych si mohl kabel vyzkoušet v klidu u sebe doma na své sestavě. Samozřejmě u mě je zapůjčení jednodušší v tom, že mám komplet komponenty a repro SPaudio/STRANKA = důvěra v zapůjčení. Na věci to však nic nemění. V současné době mám na zkoušku napájecí kabel STRANKA SILVER, který jsem dal na pozici PSaudioP20 (pračka) - SPaudio A400 (koncák). Původně jsme na této pozici měl napájecí kabel ROTH ORFEO. Zvukový rozdíl je pro mě tak zásadní, že si tento kabel pořídím. Ten rozdíl je ve větším klidu a plnosti. Nejvíce se to projeví ve středním pásmu, které u kabelu ROTH ORFEO chybí, což dělá zvuk tenčí - vykradený s určitou nervozitou. Charakter kabelu ROTH ORFEO na této pozici mi stejně ohodnotil i další hifista, který se za mnou zastavil na poslech a probrali jsme to při dobré kávě.
Je také nutné říct, že rozhodně si tento kabel nekupuji, abych byl víc HIFISTA nebo jakou blbost jsem se tady někde dočetl - to je opravdu hodno pousmání, takové hloupé argumenty.
Osobně to nestavím tak, že někdo slyší míň a jiný víc, jak často někteří chlapci nesmyslně argumentují a používají výrazy jako zlatoušci, pocitáři atd. Mě osobně to vadí a uráží mě to, což je zjevně jejich cílem - jen někoho shodit a urazit :thumbdown:
Za mě je to spíše o tom, proč nějaká sestava tyto rozdíly odhalí a jiná nikoliv a je na každém, jak to pojme.
Je také důležité si říct, že osobně nemám od jisté doby potřebu nikomu nic dokazovat - to mě už opravdu přešlo. Nechci se potkat s lidmi, kteří se mi nejprve vysmějí a následně mi budou tvrdit, že já jsem ten, který má někomu něco dokázat. To je přece nesmysl, proč bych to dělal. Výše uvedené jsem napsal na základě osobních zkušeností a pokud by to někoho zajímalo, ať se ozve. Můžeme o tom podiskutovat. Pokud mi však někdo napíše že jsem pocitář či co, tak zcela jistě nebudu já ten, který mu bude něco vyvracet.
Hlavně spokojený poslech a konstruktivní komunikace nás může posunout a neznechutit nám tento koníček (*)
Já jsem taky neslyšící a není to shazování, to je fakt. Pravda, než jsem k tomu dospěl. udělal jsem si pár testu -slepych. Předtím jsem slyšel s nadsázkou i trávu růst. Pokud je onen zvukový rozdíl tak zásadní, jak je napsáno, tak to musí slyšet snad každý druhý a to opravdu i poslepu. A fakt si nemyslím, že někdo jede něco někam zkoušet a nejdříve se protistraně vysmeje-proc by to dělal probuh? Ano, samo někdo bude skeptický více, někdo méně. Ale proč se vysmivat? To máme tendenci tady, přes internet, navzájem obě strany rekneme- důvod je ovšem jasný, tenhle "problém" je starý jako "Babylon" a ty neustále "potyčky", urážky, vytačky, výmluvy, omluvy , vysvětlování atd. vždy sem tam někoho "vytočí" . I mně se stalo. Ale jak říkám, teď už se spíše usmivam a čekám, zda se najde onen JEDINEC či nekolik. Jinak ta nabídka odemne platí, min.10k rád obetuji, za tu "námahu" jak to rict-lepeslysiciho.....Za to přece už nějaký ten kabel či super rhodiova koncovka bude nebo ne?
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Icepoint: Neviem kolko casu venujes pocuvaniu hudby, ale tieto siahodlhe prispevky hovoriace jedine: “rozdielu neverim, nepocujem ho, takze neeexistuje a kto tvrdi opak je naivny hlupak” si mozes usetrit.
Ja som uz niekolko krat pisal ze som slepe testy s vymenou kablov absolvoval sposobom ze pocuvajuci nevedel co je zapojene a vysledky boli identicke ako moje. A to ja som pomerne triezvy co sa tyka kablov poveddzme-“skepticky realista” :-)
To usporiadanie slepeho testu a nikto sa neprihlasil. Kde kedy ste to navrhovali?
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
230V:Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

Špatně pochopeno- neslyšící, neslyšel, nikdy nikdo nepředvedl. Což neznamená že nevěřím, jen jsem skeptický. Vzhledem k fyzikálním, fyziologickým a dalším principium. Nabízeli jsme to nějakou dobu zpět na hififoru. Nikdo se neodhodlal. Nikdo v žádném testu provedeném renomovanými společnostmi to nedokázal. Mám přes zimu spoustu času, tedy poslouchám fest. ALe fórum navštívím nárazově.... Párkrát do roka, nežiji tím.
MANA

Příspěvek od MANA »

Icepoint píše: 10 úno 2025 01:29 Já jsem taky neslyšící a není to shazování, to je fakt. Pravda, než jsem k tomu dospěl. udělal jsem si pár testu -slepych. Předtím jsem slyšel s nadsázkou i trávu růst. Pokud je onen zvukový rozdíl tak zásadní, jak je napsáno, tak to musí slyšet snad každý druhý a to opravdu i poslepu. A fakt si nemyslím, že někdo jede něco někam zkoušet a nejdříve se protistraně vysmeje-proc by to dělal probuh? Ano, samo někdo bude skeptický více, někdo méně. Ale proč se vysmivat? To máme tendenci tady, přes internet, navzájem obě strany rekneme- důvod je ovšem jasný, tenhle "problém" je starý jako "Babylon" a ty neustále "potyčky", urážky, vytačky, výmluvy, omluvy , vysvětlování atd. vždy sem tam někoho "vytočí" . I mně se stalo. Ale jak říkám, teď už se spíše usmivam a čekám, zda se najde onen JEDINEC či nekolik. Jinak ta nabídka odemne platí, min.10k rád obetuji, za tu "námahu" jak to rict-lepeslysiciho.....Za to přece už nějaký ten kabel či super rhodiova koncovka bude nebo ne?
To si Icepoint nerozumíme. Osobně nemám vůbec zájem někomu něco dokazovat a dělat při tom opičárny. Oproti Tvé zkušenosti změny ve zvuku při výměně napájecího kabelu slyším s tím, že po této změně je to setrvalý stav, nikoliv takové to jeden den nadšený, za týden už s pochybností a za měsíc prodej.
Absolutně nemám za potřebí někomu něco dokazovat a už vůbec ne jedinci, který to má nastavené tak, že to není z principu možné a přesto nejede vlak.
Raději těch nabízených 10k investuj např. do nosičů a užívej si poslechu, je to dost peněz. Osobně nemám problém s kýmkoliv tohle téma u sebe osobně probrat při dobré kávě a klidně srovnání odprezentovat, ale prosím nikoliv s nějakým slepým testem nebo jakoukoliv jinou vymyšlenou zkouškou někým, kdo chce být přesvědčen o opaku.
Na mou sestavu mi nikdo sahat nebude a už vůbec ne, že bych třeba byl někde za plentou a dotyčný by se dotýkal mého vercajku bez mého vědomí - to opravdu po mě nechtěj, na to nechci ani pomyslet.
Užívej hlavně poslech oblíbené hudby, to je myslím to, oč tu hlavně běží
MaNa
PSaudio P20, solo přívod
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
PGH

Re: Aries Cerat

Příspěvek od PGH »

Tady toho člověka by jste měli odstřihnout,to sem nepatří.
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

PGH píše: 11 úno 2025 07:16 Tady toho člověka by jste měli odstřihnout,to sem nepatří.
to koukám. jak se to sem může dostat?
Clarisys Studio plus + SE-833 Challenge + Aries Cerat Impera II Reference + Helene + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, AAI LAN, PI audio kabely, Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

To bol prispevok od regulerneho clena fora, takze tak sa sem dostal. Nic to nemeni na tom, ze toto by malo byt povazovane za porusenie pravidiel fora a udelit aspon docasny BAN
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
Tony

Příspěvek od Tony »

Presne ako píše Blesk!
A vsetky nase komentare na tuto temu potom vymazat.
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

(Edit by ML)
Závadný příspěvek jsem vymazal, jedná se hackerský útok. Onen regulérní člen o tomto příspěvku nemá tušení, nestalo se to poprvé. Stane se to když se vám hackeři nabourají do PC a nemáte solidní hesla pro různé aplikace a emailové účty a potom už je lehké dostat se na HEF pod cizím jménem.
Bohužel jsem odpoledne nestačil napsat vysvětlení, jen jsem příspěvek odstranil.
Děkuji za pochopení.
Mark Levinson
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

vdaka za vysvetlenie
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Mark Levinson píše: 11 úno 2025 19:19 (Edit by ML)
Závadný příspěvek jsem vymazal, jedná se hackerský útok. Onen regulérní člen o tomto příspěvku nemá tušení, nestalo se to poprvé. Stane se to když se vám hackeři nabourají do PC a nemáte solidní hesla pro různé aplikace a emailové účty a potom už je lehké dostat se na HEF pod cizím jménem.
Bohužel jsem odpoledne nestačil napsat vysvětlení, jen jsem příspěvek odstranil.
Děkuji za pochopení.
Zvykne sa to riesit nutenou zmenou hesla v pripade takehoto uctu.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Mark Levinson
Administrátor

Fidji99 píše: 11 úno 2025 19:32
Děkuji za pochopení.
Díky za tip, snad to pomůže :thumbup:
Mark Levinson
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Mark Levinson píše: 11 úno 2025 20:39
Fidji99 píše: 11 úno 2025 19:32
Děkuji za pochopení.
Díky za tip, snad to pomůže :thumbup:
myslim ze druhy taky bol clen lilian
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Tony

Příspěvek od Tony »

ML,
dakujeme za vysvetlenie, kazdopadne by bolo velmi rozumne celu tuto komunikaciu (od posledneho prispevku Zappu - s fotkou) vymazat…
Mark Levinson
Administrátor

Tony píše: 11 úno 2025 21:43 ML,
dakujeme za vysvetlenie, kazdopadne by bolo velmi rozumne celu tuto komunikaciu (od posledneho prispevku Zappu - s fotkou) vymazat…
Ano, určitě, ale chtěl jsem to zde chvíli nechat pro pochopení situace, aby nás někdo zase nenařknul z cenzury.
Mark Levinson
dvader

Příspěvek od dvader »

Tohle bude mnohem častější a IT bezpečnost není radno podceňovat. Myslím, že je na čase začít uvažovat o nasazení dvoufaktorového přihlašování…
Icepoint

Re: Severní Korea versus Jižní Korea aneb smetiště HEF

Příspěvek od Icepoint »

Hele, ja to po tobě vubec nechci, pokud sám nechceš ty, nenutím tě. Mám o tom pochyby - ano, velké. Nabizel to treba tusim aretax, že to předvede, v nějakém příspěvku, málem s testem co se nabízel zorganizovat DSOTM souhlasil ... ted nevim ten nick na s, subu....tak nějak, ale nakonec nic, nula. Jinak, ty poznámky o dotyku vercajku a plentě - mno, od srdce jsem se zasmal, ale budiz, kazdeho vec- neuraž se, ale pro mně dotek přístroje cizím nepředstavuje trauma. Pro mne za mne klidne at se toho dotyka tebou zmocnela spravna ruka, když by k tomu doslo. Sice absolutne nechapu, jak bys komukoli po pokecu a kave chtel cokoli ohledne vlivu kabelu odprezentovat/ dokazat jinak, nez slepym testem, ale budiz. Protoze nevim, zda si rozumíme, ale pokud chces neco odprezentovat s nejakou vypovidajici hodnotou, tak tento případ - vliv kabelu, jinak nez slepym testem, kdy by slo o pouhe rozpoznaní kabelu od sebe, nejde předvést, ale treba nekdo nekdy vymyslí jinou lepsí metodiku, priznam se, že jinou neznam a ani mne nenapada. Ale rád se nechám poučit. Pominu teda situaci, kdy by ten rozdíl byl opravdu velmi výrazně slyšitelný, ale i pak bych já sám opět chtěl zkusit to poslepu, aniž vím, co je zapojeno, prostě sám sebe ujistit. Ty a jiní to holt máte jinak, věříte bezvýhradně svým pocitům, uším. Pak je tu samo měření, ale i ti se základními znalostmi vědí, že u správně vyrobených a zapojených kabelu se rozdíly naměří v oblastech mimo jakékoli percepční vnímání člověka. Prezentace stylem - ted to hraje tak a tak a tak to slysim a po prepojeni - slysis, ted to hraje jinak tak a tak, je sorry za ten termín - plácání prázdné slámy, nikdo jiný na této planetě tvé uši ani mozek nemá a tedy nemůže ani náznakem cítít/slyšet to, co ty. Možná teoreticky jednovaječná dvojčata, kdo ví. A doplním - nemám nastaveno já konkrétně, že to není možné, jen jsem vzhledem byť k základním znalostem a vlastním zkušenostem velmi skeptický. Co naopak díky životním peripetiím znám a zjišťuji díky specif. práci velice často, jsou jisté aspekty lidských emocí, vjemů, chování, pocitů a interpetací a není to na popis ve fóru, ale věř, že lidské chápání a vjemy každého jednotlivce jsou nepřenositelné a neskutečně variabilní- třeba taková autosugesce, stres, očekáváný dojem, přehnaná představivost, dezorientace, sebedůvěra, tunelové vidění a další a další. A ne , nejsem psycholog/psychiatr, to by mne nebavilo. A jak jsem psal jinde - nikdo nikdy v žádném testu( tom jediném, který má jakous takous vypovídající hodnotu) neuspěl, a nebo to nebylo zveřejněno. Což sice pořád nic nedokazuje, ale jisté náznaky to dává, nebo nesouhlasíš? Jinak, mne vubec nevadi/neurazi atp., ze ty a podobní slysite rozdily, vetsi ci mensí, jsem fakt zvědavý, jak je to mozné, neb nikomu z těch co znam, se to nikdy nepodařilo zažít, krom těch, co to sice tvrdí, ale dokázat to neumí či nechtějí.
aretax

Příspěvek od aretax »

Prosím, vynechaj moje meno v Tvojich príspevkoch. Nič som "nenabízel" ani Tebe, ani nikomu inému. Ja som so žiadnymi verejnými testami nikdy nesúhlasil. To, čo potrebujem si aj sám odtestujem. Prestal som sem prispievať, tak to prosím, rešpektuj.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

Ehm.... špatná paměť??? Nikomu jsi nic nenabízel ???? :eek:

Příspěvek od aretax » 23 srp 2024 18:13

Agilent:
Ak máš záujem o skutočný dôkaz vo zvukových rozdieloch káblov, pozývam Ťa. Nie preto, aby si "papúškoval"......

Jinak v diskuzním foru z principu muze kazdy zminit koho chce. Ale v klidu. To že pravd.admin mi to přesunul na smetiště- ok, netrhá mi to žíly.
aretax

Příspěvek od aretax »

Ty si naozaj kus vo..
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Icepoint

Příspěvek od Icepoint »

Jistě, drahy brat, ale alespon si pamatuji co říkám či píšu.
MANA

Příspěvek od MANA »

Icepoint píše: 12 úno 2025 20:29 Jistě, drahy brat, ale alespon si pamatuji co říkám či píšu.
No aby jsi si nepamatoval co jsi napsal. Napsal jsi pár příspěvků a ve výsledku skončil na smetišti :thumbdown:
PSaudio P20, solo přívod
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

No to je bohužel smutná pravda, že příspěvky, které se "nehodí", končí zde a to i když jsou psány slušně.
Zato jiné, s vulgárními urážkami, prochází bez problémů.
PGH

Příspěvek od PGH »

Jan Hus byl upálen !
Janik

Příspěvek od Janik »

DSOTM píše: 13 úno 2025 10:06 No to je bohužel smutná pravda, že příspěvky, které se "nehodí", končí zde a to i když jsou psány slušně.
Zato jiné, s vulgárními urážkami, prochází bez problémů.
si si este nezvykol? tu sa na rovinu nemozes bavit lebo si hned za ... ale to, ze tu strasne vela ludi trepe jedno cez druhe (klame, zavadza a nepriamo vytvara okolo seba nejaku strasne dolezitu ale falosnu auru), dalsia skupina sa zas tlaci niektorym jednotlivcom dozadku a asi 10% ludi su tu normalni, s ktorymi sa da debatovat a ta debata je aj konstruktivna, k veci a bez zbytocnej kase.
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Janik píše: 13 úno 2025 10:14 a asi 10% ludi su tu normalni, s ktorymi sa da debatovat a ta debata je aj konstruktivna, k veci a bez zbytocnej kase.
To je uplne v pohode - este by som povedal, ze tych 10% je lepsie ako priemer vo realnom svete. To ze som sa aj osobne zoznamil s par zaujimavymi ludmi, mi stoji za cely ten balast okolo.

Celkovo tieto fora - to je tazka vec, ale ved to vies sam najlepsie,
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Janik:
Je to tak. Vystihl jsi to přesně.
A je to škoda, protože pár zajímavých témat a informací se tu dá najít, jak psal i Fidji. Proto tu taky nakonec jsme.
A je fajn si něco přečíst i o zkušenostech z oblastí, do kterých vím, že už se nepustím. Ale k HiFi patří.

Fidji:
Fakt si myslíš, že "tych 10% je lepsie ako priemer vo realnom svete"?
To není moc optimistické. Mě tedy přijde, že právě na těch fórech je to největší peklo.
dvader

Příspěvek od dvader »

Mě naopak zaráží, jak je zrovna tohle fórum “nepřátelské”…
Jak velký počet je tu uživatelů, kteří neumí věcně a slušně komunikovat, tlačí své názory jako univerzální pravdu a netolerují názory a zkušenosti druhých.

Fakt je to pro mne překvapivé, protože jsem zároveň velmi aktivní na astronomickém fóru, kde máme min. 50x více aktivních uživatelů a těch “špatných” jsou pouze jednotky…
jirie

Příspěvek od jirie »

Ale to není jen na astronomickém fóru, ale i modelářském. Jednak astronomové jsou většinou vzdělaní a inteligentní lidé. Modeláři zase hledají historické prameny pro své modely a jsou také velmi trpěliví. Nehledě na to, že za modeláře hovoří jejich výsledky. Zde to "Jen ukázaná platí" na fóru modelářů je alfou i omegou. Pokud nepředvedeš co umíš, tak tě nikdo nebude uznávat jako autoritu. Zde na fóru je mnohdy situace směsí arogance, ignorantství a hulvátství. Čest výjímkám! Vždy když už jsem byl nalomený, že si založím své vlákno, tak přišla nějaká studená sprcha a hned sem vystřízlivěl. Mé příspěvky jsem omezil jen na zveřejňování novinek nebo reedic hudebních nosičů.
Navzdory všemu si velmi vážím zdejších solitérů, kteří přispívají nadále už léta. Děkuji všem "zmíněným"!
,
Odpovědět