MARK LEVINSON No.585
MARK LEVINSON No.585
Integrovaný zosilňovač od ML -> http://www.audiodrom.cz/recenze/zesilovace/501.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: MARK LEVINSON No.585
350tis. je dost zlaťáků na to, aby zesilovač dovedl zprostředkovat i "akustiku nahrávacího prostoru, cestování odraženého zvuku" ...jsou to sice poslední nuance zvuku, bez kterých ale mnoho nahrávek nezní "opravdově". A tohleto umí mnohem levnější komponenty. Strojově přesná reprodukce nemusí být vždy to pravé.
Konektivita dobrá, vzhled klasika, na jaký jsme zvyklí od této značky, je otázkou vkusu.
Osobně bych v kategorii integráčů dal přednost Accuphase.
Tím celým nechci napsat, že je ML 585 špatný, jen za tuto cenu...čekal jsem prostě alespoň o stovku méně.
Neslyšel jsem ho...přiznávám, ale umím číst mezi řádky.
Konektivita dobrá, vzhled klasika, na jaký jsme zvyklí od této značky, je otázkou vkusu.
Osobně bych v kategorii integráčů dal přednost Accuphase.
Tím celým nechci napsat, že je ML 585 špatný, jen za tuto cenu...čekal jsem prostě alespoň o stovku méně.
Neslyšel jsem ho...přiznávám, ale umím číst mezi řádky.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Lacný naozaj nie je. V jeho cene sa už dá vyberať, ale neviem či zrovna AccuPhase by som uprednostnil.
Našťastie to nemusím riešiť. :smile:
Mne sa jeho design páči
-> https://www.youtube.com/watch?feature=p ... THEuo#t=14
Našťastie to nemusím riešiť. :smile:
Mne sa jeho design páči

- Dieter Burmester
Zrejme jsi, lubine, nevenoval dostatecnou pozornost zaveru recenze.lubin píše:Tím celým nechci napsat, že je ML 585 špatný, jen za tuto cenu...čekal jsem prostě alespoň o stovku méně...
Dieter Burmester
Ale věnoval Dietře... :smile: Trocha kritiky snad neuškodí. Implementace DACu do int. zesilovačů je už běžným jevem hodně dlouho a modul dobrého převodníku jistě není otázkou 3,5tis. éček, obzvlášť do integráče. Ale aspoň je tam Sabre, což je dobrá zpráva.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
- Dieter Burmester
Skoro bych ho chtěl slyšet. Pod 300 tis. je konkurence vysoká ... Accuphase E-600, Ayre AX-5, Luxman L-590AX .... všechno výrazně levnější zesilovače a přitom vynikající ... byť charakterově odlišné.lubin píše:Ale věnoval Dietře... :smile: Trocha kritiky snad neuškodí. Implementace DACu do int. zesilovačů je už běžným jevem hodně dlouho a modul dobrého převodníku jistě není otázkou 3,5tis. éček, obzvlášť do integráče. Ale aspoň je tam Sabre, což je dobrá zpráva.
- Mark Levinson
- Administrátor
V posledním čísle Německého Sterea se objevil test tohoto integrovaného zesilovače. Tento nástupce legendární No.383 získal nejvyšší možné hodnocení za zvuk, plných 100% a vyjadřují se o něm hodně pochvalně. Špičkové provedení a "Top klang von allen formaten".
Cena 13.980,- €.
Na čem se porovnávalo/testovalo:
SACD/CD/DAC: Accuphase DP-550, DC-37, Accustic Arts Tube DAC II., MBL 1511F.
Inegrovaný zes.: Avantgarde Acoustic XA, T+A PA 3000 HV.
Dělené zes.: Accuphase C-3500/P-6100, Accustic Arts Tube Pre II. Mk 2/AMP II. Mk 2.
Reprosoustavy: Canton-Reference 1K, JM-Lab Focal Sopra No.2, PMC Twenty 26.
Kabeláž: HMS Gran Finale Jubilee (NF/LS), In-Akustik NF-/LS-2404.
Cena 13.980,- €.
Na čem se porovnávalo/testovalo:
SACD/CD/DAC: Accuphase DP-550, DC-37, Accustic Arts Tube DAC II., MBL 1511F.
Inegrovaný zes.: Avantgarde Acoustic XA, T+A PA 3000 HV.
Dělené zes.: Accuphase C-3500/P-6100, Accustic Arts Tube Pre II. Mk 2/AMP II. Mk 2.
Reprosoustavy: Canton-Reference 1K, JM-Lab Focal Sopra No.2, PMC Twenty 26.
Kabeláž: HMS Gran Finale Jubilee (NF/LS), In-Akustik NF-/LS-2404.
Mark Levinson
Využiju vlákno výrobku. Máte někdo zkušenost s aktualizací softwaru ML 585. Můj přístroj nenačítá z USB aktualizovaný software. Postupuji přesně podle návodu, software mám stažený v aktuální verzi pro odpovídající výrobní číslo zesilovače, rozbalený soubor zkopírovaný na USB flash. Zkoušel jsem kde co, ale zesilovač software nenajde. Not aviable.
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
Synergistic Research, Krautwire, AAI
S tímto problémem mám obecné(!) zkušenost:
A, nejčastější je špatný formát flashky
B, přístroj neinstaluje verzi, kterou už obsahuje
A, nejčastější je špatný formát flashky
B, přístroj neinstaluje verzi, kterou už obsahuje
A, ověřeno FAT 32
B, ověřeno, v zesilovači verze 1.09/…
na flash 1.19/..
B, ověřeno, v zesilovači verze 1.09/…
na flash 1.19/..
Zes. Mark Levinson 585
Zkontroluj si ještě, jestli nemají pro USB flash předepsanou velikost alokační jednotky. Taky jsem se s tím už setkal. win
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Mají to omezené na 8GB. To jsem si pohlídal. Dík za pomoc 
Zes. Mark Levinson 585
Ok, ale ty píšeš o velikosti (kapacitě) paměti v GB.
Někdy je při formátování nutné podle předpisu výrobce správně nastavit i velikost tzv. alokační jednotky, což je skupina několika bloků, do kterých se ukládají data. Většinou vystačíš s nastavením na výchozí velikost, už jsem se ale setkal s tím, že výrobce zařízení měl velikost této alokační jednotky předepsanou na konkrétní hodnotu. Zpravidla se to nastavuje podle předpokládané velikosti ukládaných souborů, velké soubory-větší AJ, malé soubory (mp3)-menší AJ. Omlouvám se za detaily. win
Někdy je při formátování nutné podle předpisu výrobce správně nastavit i velikost tzv. alokační jednotky, což je skupina několika bloků, do kterých se ukládají data. Většinou vystačíš s nastavením na výchozí velikost, už jsem se ale setkal s tím, že výrobce zařízení měl velikost této alokační jednotky předepsanou na konkrétní hodnotu. Zpravidla se to nastavuje podle předpokládané velikosti ukládaných souborů, velké soubory-větší AJ, malé soubory (mp3)-menší AJ. Omlouvám se za detaily. win
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Velikost USB disku by měla být pro jistotu do 4GB (netvrdím, že větší nebude fungovat).
Formátování tyhle streamery apod. obvykle chtějí FAT32 a (jak pise winelover) mohou být také vybíravé na hodnotu "cluster size".
Tady jsou default hodnoty pro cluster size (řídí se to velikostí disku):
512 MB to 8,191 MB => 4 KB
8,192 MB to 16,383 MB => 8 KB
16,384 MB to 32,767 MB => 16 KB
Larger than 32,768 MB => 32 KB
Zkus tu nejnižší hodnotu - teda 4kB.
Good luck.
Formátování tyhle streamery apod. obvykle chtějí FAT32 a (jak pise winelover) mohou být také vybíravé na hodnotu "cluster size".
Tady jsou default hodnoty pro cluster size (řídí se to velikostí disku):
512 MB to 8,191 MB => 4 KB
8,192 MB to 16,383 MB => 8 KB
16,384 MB to 32,767 MB => 16 KB
Larger than 32,768 MB => 32 KB
Zkus tu nejnižší hodnotu - teda 4kB.
Good luck.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Takže znovu vyzkoušeno a stále NOT AVIABLE
Postupně jsme zkusili různé velikosti alokačních jednotek, několik flash disků. Zkusil jsem před procesem reset… Asi to nechám být. Hraje luxusně i s původním firmwarem. Každopádně děkuji za poskytnuté rady. Vážím si jich.
Postupně jsme zkusili různé velikosti alokačních jednotek, několik flash disků. Zkusil jsem před procesem reset… Asi to nechám být. Hraje luxusně i s původním firmwarem. Každopádně děkuji za poskytnuté rady. Vážím si jich.
Zes. Mark Levinson 585