Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)

Doplňky - hifi stojany, podložky, hroty a ostatní doplňky pro kvalitiní poslech.
Jeliman nautilus

Re: Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)

Příspěvek od Jeliman nautilus »

Zappa. Ja nechcem pochvalu ,na to mám susedou nad sebou a pod sebou a vedle sebe . Za hudobne chvíle které im prinašam . Ale chcel som vyzdvihnout prinos kablou od Pi. a úžasnu pracu ktoru robia chlapi. To iste aj konštrukterovi za Grouding za prinos nového nepoznaneho do sveta high endu.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Ne ze bych chtel nejak obhajovat PMA, ale myslim ze pointou jeho prispevku spis bylo to, ze kdyz si do mistnosti vyskladate ty boxy, tak to muze mit vliv na akustiku, a to je ta zmena, kterou pak muzete treba slyset. Ne, ze by ucel tech boxu melo byt nejak akustiku ovlivnovat, nebo ze je to snad jejich hlavni funkce.

A ja jsem presvedceny, ze zmena opravdu slyset muze byt. Akorat to tedy neni nic, co bych povazoval za neco pozitivniho. Neni pravda, ze to nejde zmerit, jak zminoval Jeliman. Vzdyt Elfton tady postoval link, kde to je jasne a presne zmerene. Z toho mereni plyne, ze do boxu zadna energie neputuje, nic se tam neakumuluje. Pripojeny kabel a box se chova jako antena. Pripojite kabel, ten nachyta sum z okoli a to pak jde do pristroju. V tu ranu se celkem vyrazne zvedne THD+N. Jestli to nekomu prijde jako zvukove zlepseni, prosim - proti gustu... Ciste teoreticky subjektivne to tak i muze pusobit, ale za me je to reseni problemu sestavy jinym problemem. Asi jako kdyz mam monokl, tak si udelas monokl na druhe strane, aby to nevypadalo tak blbe. Vysledkum toho mereni i velmi odpovidaji zkusenosti nekterych uzivatelu, alespon dle toho, jak je tady popisuji:
- efekt mensi, cim kratsi kabel
- vic boxu, vic zlepseni, ale jen do urcite miry, pak uz je to moc a zrejme spis skodu
- efekt trva, kdyz se odpoji box, staci jen pripojeny zemnici kabel (=antena)

No ja nevim. Ja uplne chapu takovy ten pristup k hifi, kdy si to ladite jako hudebni nastroj, spis ze by slo primarne o co nejpresnejsi reprodukci zaznamu, obzvlast u analogu. Ale nektere vyroky tady mi uz prijdou jako hodne velke voodoo, na urovni diskuze o ploche zemi. Chtelo by to aspon trochu vice vedy a techniky, mene pocitu a domnenek. Klidne se muzu mylit, ale jeste jsem nevidel jedine technicke oduvodneni, jak podle konstrukteru ty boxy maji fungovat a jakym zpusobem to ma byt prinos. Teda krome klasickeho - dej si poslech a uvidis. No nedam, nemam duvod poslouchat antenu.
aretax

Příspěvek od aretax »

...Ciste teoreticky subjektivne ...

Ako všetky námietky a pripomienky, "teroreticky". Čo takt vyskúšať, vypočuť a potom hodnotiť?
...Vzdyt Elfton tady postoval link, kde to je jasne a presne zmerene...

To je novinka !!! Elfton podľa teba vie namerať farbu zvuku, vzdušnosť, vernosť podania nástrojov a pod.?
Že by používal mimozemskú technológiu?
Niekto sem niečo nové uvedie a hneď sa nájde zopár "vedecky erudovaných" jedincov, ktorí začnú vyvíjať
nezmyselné technológie, plácajú nezmysly. aby ho zhodili a aby sa "blysli" svojou nekonečnou
"MÚDROSŤOU" !!! Pritom je to také jednoduché - stačí si to vypočuť a potom povedať svoj názor.
To nemyslím iba na tento konkrétny prípad, ale aj obecne.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
PTK

Příspěvek od PTK »

@ Aretax
Velmi přesně napsáno - nejprve poslechnout, pak teprve hodnotit. Možná by pak ubyly zbytečné teoretizující příspěvky s nedůstojným blábolením o placaté zemi.

Znovu bych tedy zopakoval velmi prostou otázku, obecně platnou pro každého člena:
Slyšel jsi grounding boxy?
a) Ano
b) Ne

V případě b) je tvůj příspěvek zcela irelevantní a zůstává v rovině teorie.
Jiri

Příspěvek od Jiri »

S uzemněním HIFI sestavy mám zkušenosti asi 4 roky, kdy jsem si pořídil Synergistic Research Active Ground Block SE a postupně uzemnil všechny přístroje, převážně přes nevyužité vstupy. Bohužel u koncového zesilovače přes RCA vstupy se uzemnění projevilo jednoznačně negativně (brum, degradace zvuku), tak jsem uzemnil pouze skříň zesilovače. Celkový přínos SR uzemnění je výborný.
Včera ke mě přijel kamarád a přivezl 2 jednotky DS. První co jsem vyzkoušel, bylo zapojení jedné DS na RCA vstup zesilovače a k mému překvapení nejen, že nedošlo k nástupu brumu ale zesilovač nabral na dynamice, zvětšil se 3D prostor, zvuk plnější s reálnějším témbrem. Říkal jsem si, tak tohle chci. Kamarád mě přesvědčil abych zkusil zapojit i druhou DS na druhý RCA vstup, tzn. uzemnění obou kanálů koncového zesilovače. Moc se mi do toho nechtělo, protože představa, že bych musel pořídit 2 DS jednotky se mi moc nezamlouvala. Bohužel pro mě je varianta se 2 DS na zesilovači u mě neskutečná. Zvuk má drajv, bedny mají basy, jako jsem u sebe ještě neslyšel. Zesilovač hraje jakoby hlasitěji. Jako když se nad tím zamýslím, tak takový zvuk jsem že zesilovače nedostal, ani když jsem zkoušel top napájecí kabely, které byli opravdu výrazně dražší než cena za 2 DS.
Držím se filozofie, že není třeba neustále měnit komponenty sestavy ale dopřát jim, aby pracovali v optimálních podmínkách, tzn. vhodná kabeláž, pojistky, podložky, zemnění, atd.
Projev mého MSB zesilovače mám rád a ty 2 DS jednotky mu dopřeji, protože jsem měl pocit, jakoby najednou hráli monobloky.
Zkoušel jsem obě DS i na DACu ale tam přínos byl malý proti stávající SR.
Opravdu mě nenapadlo zkoušet zapojovat pouze uzemněnovaci kabely bez zapojení do DS (jak někde doporučoval Zappa), protože to se potom opravdu chová jako anténa což zanáší rušení do zvuku.

Gratuluji tvůrcům DS jednotek, ke skvělému produktu, který je nejen funkční ale i fantasticky zpracovaný na top profesionální úrovni zdaleka převyšující svou cenovou kategorii.

Co se týká zdejších reakcí, tak zase vidím teoretické mudrování o tom, proč to nemůže fungovat.
Každý má možnost si DS na své sestavě vyzkoušet a udělat si svůj názor na přínos. Praktická zkušenost je bohužel nepřenositelná.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

zajímavé, osobně jsem k tomu do vyzkoušení nezaujatý. Moc rád bych ale slyšel nějaký komentář výrobce Diamond sound k tomu výše zmiňovanému měření Entreq Optimus Minimus od Armina:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.476/

Tento zprvu skeptický recenzent v testu nakonec vyzdvihuje přesný opak měření, tedy nižší šum a černější pozadí stejného Entrequ:

https://www.stereotimes.com/post/entreq ... ent-perry/

Může recenzent slyšet ohledně šumu přesný opak toho, co naměří kvalitní měřící přístroje s v měření velmi školenou odbornou obsluhou?

Pokud se budeme bavit o celkovém dojmu, chápu i protichůdné výsledky, vyladit k lepšímu se dá náhodně možná anténou přijímající opačnou amplitudu signálů než přístroj či změnami el.mag. pole v blízkosti přítrojů, ale budeme-li se bavit jen o šumu, lze zpochybnit měření? Možná by se to mělo spíše jmenovat ladící boxy než zemnící? Každopádně pokud by to mělo zemnit, kovová krabice boxu by mohla být funkčnější než dřevěná, pro ladění by hovořil opak. Majitelům bych doporučil vyzkoušet to například s nějakým PA výškáčem co má třeba 108dB/w (s vhodnou filtrací) a zkoušet připojovat a odpojovat box, posouvat atp, šum se pouhým uchem blízko výškáči po té též bude slyšitelně měnit. Též by se mohli k zemnění vyjádřit také výrobci síťových filtrů, zda to jde vyřešit i vhodným propojením zemí jednotlivých přístrojů přímo ve filtrační jednotce či co si o zemnění myslí?
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

To že tyto zemnící boxy mohou ovlivňovat zvuk nezpochybňuji.
Uvádí výrobce proč tomu tak je nebo co konkrétně boxy ovlivňují?
Něco by o tom vědět měl, jak jinak by mohl navrhovat jejich konstrukci?
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Jiri píše: 27 lis 2024 12:34 S uzemněním HIFI sestavy mám zkušenosti asi 4 roky, kdy jsem si pořídil Synergistic Research Active Ground Block SE a postupně uzemnil všechny přístroje, převážně přes nevyužité vstupy. Bohužel u koncového zesilovače přes RCA vstupy se uzemnění projevilo jednoznačně negativně (brum, degradace zvuku), tak jsem uzemnil pouze skříň zesilovače. Celkový přínos SR uzemnění je výborný.
Včera ke mě přijel kamarád a přivezl 2 jednotky DS. První co jsem vyzkoušel, bylo zapojení jedné DS na RCA vstup zesilovače a k mému překvapení nejen, že nedošlo k nástupu brumu ale zesilovač nabral na dynamice, zvětšil se 3D prostor, zvuk plnější s reálnějším témbrem.
Synergistic Research Active Ground Block SE je jednotka do které se zapojuje vícero přístrojů, takže ona vlastně dělá spojení zemí přístrojů. A takto se chovají i další výrobky, jako NORDOST Qkore 6. To, že připojení zesilovače přes RCA konektor,( tedy signálové země zesilovače ) do sdružující jednotky přineslo brum, kdežto připojení ke skříni nikoli ukazuje na to, že zesilovač má cíleně oddělenou signálovou zem od napájecí, která je ukostřená na skříň a při připojení signálové země do jednotky došlo k výrobě zemní smyčky, protože jednotka je s napájecí zemí spojena přes některý kablík k dalším přístrojům.
To se logicky nestalo při použití boxu vybaveného pouze jedním vstupem. Tam vše zůstává v luftě, nevznikne propoj s napájecí zemí.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

(Edit by ML)
Pánové, High End je noblesní koníček a tak by měla vypadat i diskuse kolem něj. Proto byly některé příspěvky přesunuty na smetiště.
Děkuji za pochopení.
Mark Levinson
Ramones

Příspěvek od Ramones »

Probereme to na golfu u tea breaku :thumbup:
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Dnes jsem slyšel 3 Diamond grounding boxy na vlastrní uši a potvrzuji, můžou zlepšit zvuk a ne o málo (asi jako rozdíl mezi dobrým a špičkovým interconnectem). Můžou ale efekt až přehnat a musí se vyzkoušet správný počet, kombinace zapojení a umístění. U mě byl jasný pozitivní přínos 1 box na DACu, u lampového integráče bylo spíše zhoršení, u AB integráče trochu zlepšení, ve filtru proti verzi box jen u dacu žádný výrazný rozdíl, v přívodní zásuvce to samé. A zajímavé bylo jasné zlepšení všechny boxy na koberci blíže posluchači proti všem na dřevěné podlaze blíže aparatuře. Podezíral bych proto boxy spíše z řešení problémů se statickou elektřinou více než zemnění. Je to ale jedno jak to je, a chápu, že ani výrobce nemusí principu fungování rozumět, mnoha pokusy a slepými cestami se dá správnou konstrukcí ale dojít k jasně pozitivnímu vlivu na zvuk. Kabeláž byla krautwire silver/gold drát/pytel montáž/Furutech rhodium konektory.
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

NA-Noble Audio píše: 22 říj 2024 20:20 Neberte to jako nějakou kritiku, jen zamyšlení nad fungováním.
Mě je tedy musím napsal zvláštní jedna věc. Pokud nějaké zařízení má řešit nějaký problém, a tím zlepšovat zvuk, tak by jeho maximální účinnost měla přinášet výborný výsledek. Ale u tohoto zařízení se dočítám, že s přibývajícími kusy se efekt zvětšuje, ale nezastaví se a může dojít až k efektu který se údajně nemusí už zamlouvat. Takže není to jako v případě, že kvalitní prací prášek vypere do zcela bílé, ale je to jko kdyby to mělo být tak, že když se ho použije už moc, tak z té záře už bolí oči.
To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako korekční obvod na zesilovači. Přidám trochu výšky, super, větší luft, detail na vršku, přidám další kousek, je to ještě lepší, přidám dál a už to je nepříjemné, tenké a nevyvážené.
Zdá se mi to, nebo máš problém ze vším co jsi nevyrobil?

Zemnici válec si půjčím na test, i když vím ze to bude asi jako vždy zbytečný čas... :-? Ale třeba někdy narazím na udělatko co opravdu zlepší zvuk. Škoda ze u mě mystické věci nefungují. Nebo neslyším to co tam není %-( Těžko říct.
Olusr

Příspěvek od Olusr »

elfton, a co mikrovibrace a jejich role? :silent:
Olusr = kychtax
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Diamond boxy jsou velmi bytelné a na svoji velikost těžké, pohmatem nevibrují, vibrace nebudou u nich asi podstatné, pokud kabel k nim neleží na vibrující podlaze (sypké materiály, třeba krystaly co v boxech bývají, také velmi vibrace potlačují jejich přeměnou na teplo vzniklé třením).
Jinak, boxy se testují velmi snadno jako málo co, odpojení a připojení můžete provádět během přehrávání. Zkoušel jsem i jejich vliv na šum s uchem u výškáče při zastaveném přehrávání a ten určitě nesnižují, měl jsem spíše nepatrný dojem jeho zvýšení, ale bylo to bezvýznamné, spíše se to dá označit, že vliv na šum nemají. Nicméně zvukovou kvalitu dokážou při správném místě připojení vylepšit a to je důležité.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

To Pavel M

Je to už delší doba, tak se asi nemůžeš odtrhnout od poslechu?
Věnoval jsi testování zdá se opravdu hodně času, tak mam na Tebe konkrétní otázku.
Kde máš realizované připojení zemnícího boxu u Srolla? Na cinch, nebo pod šroubek na skříň a s jakým efektem (velký/malý)
A mohl by jsi celkově popsat co všechno jsi přizemňoval a jaké to mělo výsledky.
Pavel M.

Příspěvek od Pavel M. »

NA-Noble Audio píše: 17 pro 2024 15:14
To Pavel M
... tak se asi nemůžeš odtrhnout od poslechu?
Vystihl jsi to - doslova se nemůžu od poslechu odtrhnout..
(i má drahá polovička komentuje, že jsem víc v poslechovce, než v ložnici :lol: )

Kde máš realizované připojení zemnícího boxu u Srolla?
Luďkovo filtrační lištu jsem na jeho radu k Diamond sound připojil přímo na kovovou skříň.
Zesilovač Sroll mám uzemněný přes mínusovou svorku repro (opět na radu LŠ).

...co všechno jsi přizemňoval a jaké to mělo výsledky.
Výsledky popíšu v příštím svém příspěvku.

Uzemněný mám:
- filtr Sroll (2ks Diamond sound) zbytek vždy 1 ks
- Sroll Epigram
- DAC
- NUC Habarta
- switch
Celkem 6 ks Aladinových kouzelných lamp :mrgreen:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Zesilovač Sroll mám uzemněný přes mínusovou svorku repro (opět na radu LŠ).

Zajimave. Jak se to projevuje? Ciste uvahove me napada, ze vlastne povesis neco jen na jeden kanal - a to bud zesilovace nebo vyhybku reprosoustavy, podle toho jak se na to divas. Cekal bych pak asymetrii. Co to dela, kdyz das DS na oba minusy, nebo to misto na minus Srolla das na minus bedny? Nejaky rozdil?
Pavel M.

Příspěvek od Pavel M. »

Jak se to projevuje?
Není zásadní rozdíl, když uzemním na straně repro - a když u zesilovače (samozřejmě platí explicitně na mé sestavě). Nicméně když Diam.Sound zapojím u beden, je scéna hodně prostorná, (vhodné pro koncerty doma). Když DS připojím u zesilovače, objem prostoru mi přijde přirozenější, prostor přesnější a (když je gut sweet spot), tak holografický.
Dělal jsem hodně pokusů jak s DS jednotkami, tak natočením a posuvem repro a dá se docílit i toho, že některé zpěvačky sedí posluchači na klíně :lol: ale to už bylo moc.. ideálně "sedím v první řadě".

No a jestli uzemnit oba kanály? - konstrukčně má Sroll pro oba kanály společnou zem, proto mi stačí 1xDS.
Ale teď jsi zřejmě probudil mou obsesi, že bych mohl jeden válec přikoupit, abych měl zesilovač v symetrii :-?
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Diky za popis. Tema tech uzemnovacu me fascinuje, protoze to fakt umi zajimave veci. Tak pokud to ma Sroll uvnitr spojene, druhy DS nejspis na jeho strane smysl mit nebude. Pak bych spis zkusil zapojit dva na minusy na strane repro, aby to repro videly symericky. Treba je ta prostornost dana prave tim, ze to je nesymetricky, a kdyz das dva, zpresni se to. Teoreticky je to to stejne, jen je to o delku reprokabelu bliz; ale v hifi nikdy nic neni stejne, tak bych to zkusil.
...že některé zpěvačky sedí posluchači na klíně ... Prijde na to, ktere. Nektere tam nechces, jine zase jo. Muzes si je posunovat podle vkusu:)
tomiik

Příspěvek od tomiik »

Připojím i soji zkušenost s grounding boxy Diamond Sound. S jejich konstruktérem jsem měl možnost se setkat těsně před Vánoci v záležitosti s těmito boxy nesouvisející a byla mi nabídnuta možnost vyzkoušení si dvou kusů u mě doma. Na radu konstruktéra jsem zapojil jeden do DAC a druhý do zesilovače a nechal pár dní hrát. Protože se přes svátky u nás střídala návštěva za návštěvou, měl jsem hudbu puštěnou jen jako podkres, boxy tak měly čas se rozehrát a pak jsem společně s kamarády udělal poslechové testy. Projevily se u mne výrazně všechny přínosy, tak jak je popisuje Pavel M. v zakládajícím příspěvku tohoto tématu. Vystižněji bych to popsat neuměl. Pak jsem zkusil (inspirován zde popsanou zkušeností člena Jiri) místo do DAC, zapojit obě jednotky do zesilovače a bylo mi hned jasné, že vrátit je už nepůjde. U mě tato varianta jednoznačně lepší, než 1 x zesilovač, 1 x zdroj. Výrazné zpevnění basu, úžasný prostor, atmosféra zejména živých nahrávek je dechberoucí.
Děkuji panu A.Ž. za možnost zkoušky a skvělé jednání.
Všem Vám, kteří si nejste jistí přínosem těchto jednotek doporučuji je raději prakticky vyzkoušet, než jejich pozitivní vliv teoreticky vyvracet.
Zes. Mark Levinson 585
Digi: ML 5101, Roon, SOtM
Analog:ML 5105, Luxman E-250
Xavian Virtuosa Anniversario
Synergistic Research, Krautwire, AAI
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Pavel M
Díky za zodpovězení mých dotazů.
Vše co píšeš se stále týká varianty E1?

Protože 24.11, jsi napsal:
Takže za mě - cokoli jsem doposud psal, týkalo se Ground Unit E1. Stejně tak, co u mě slyšel Zatty a co zde popisoval - E1.
Nicméně před pár dny jsem konečně navštívil Atanase (návštěva to byla úžasná, přátelská, testovací a obohacující, ještě jednou touto cestou děkuji) a odvezl jsem si od něj 2x Diamond sound Ground Unit E2.
Zatím děnně spokojeně poslouchám a dělám si poznámky, abych sepsal postřehy.
Později se podělím.
Pavel M.

Příspěvek od Pavel M. »

Obrázek

Info k obrázku: foceno ještě s první verzí kabelů. Dnes si již můžete k jednotkám Diamond Sound dopřát zakázkové kabely od Pí audio.
Jak vidíte, provozuji, zatím, 6 jednotek. 4xE1 a 2xE2, jak bylo uvedeno výše.

No a slíbil jsem nějaké postřehy a zkušenost, už je to 4 měsíce od nákupu.

Tak nejprv stručně:

Bez DS si dnes již poslech nedovedu představit. Není cesty zpět. Jako fakt!
Zemnění dodává sestavě kýžený klid pozadí, čistotu, prostor, rozlišení, přítomnost hudby a emocí.
DS ground unit je to pro mě kouzelné udělátko, taková Aldinova lampa, jež můj aparát posunula k fantastické reálnosti, až si říkám – je to ještě reprodukovaná hudba nebo jsou to živé koncerty u mě doma?

A obšírněji:

Za těch 30 let hifi se u mě vystřídalo dost přístrojů i reprosoustav. Každý upgrade posouval mou sestavu k větší spokojenosti, pomyslné dokonalosti a hlavně – dodával větší porci libých emocí. Jasně, proto to děláme.
Že to s DS hraje na první dobrou lépe, bylo jasné po prvních tónech. Že u mě kouzelné lampy zůstanou, se ukázalo po pár dnech. Ale jak dobrý to byl upgrade jsem tak úplně nečekal. Jsem fakt nadšenej!

Byl to trochu jiný upgrade, než kdykoliv předtím. Z reprodukované hudby k větší reálnosti, opravdovosti. Jednoznačný posun nastal v prostorové informaci, jako bych poslouchal více, než stereo. Takový příjemný holografický vjem. Repro zmizely (což u 300 litrové almary není snadný úkol).

Hudba přirozeně plyne, makro i mikrodynamika se harmonicky doplňují, poslech mě doslova vtahuje do nitra hudby, kdy každý interpret a každá skladba vypráví jiný příběh...
Ten příběh, stejně jako zvuk, je tak živý, skutečný, vrstevnatý, emotivní, opravdový. Hudební nástroje jsou doslova hmatatelné a zpěváci jako živí. Někdy si přijdu až indiskrétní, jak jsem interpretům blízko.

S jemnými rozdíly mezi verzemi (E1 a 2) vás spíše odkážu na Audiodrom a na výrobce Diamond Sound. Zkoušeli jsme s hifi kamarády a hifi známými různé možnosti zapojení a je to individuální pro každou sestavu. Např. já jsem skončil s 1 DS u zesilovače, a na power vstupu mám 2. Kamarád slyší přínos druhé jednotky na zesilovači... Individuální.

Závěr?
Baví mě to, a to hodně! Poslouchám častěji než dřív a vždy se těším, kdo z umělců přijde ke mně domů na hudební štaci.

:thumbup:
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

U mne jsem vysledoval jdnoznačně největší přínos na napojení na filtraci Quantum, dokonce zdvojení též pomohlo. Další varianty, kterých je mnoho budu zkoumat. V každém případě se zvuk stále více zhmotnuje přídáním více jednotek, jak do PI Signature Royal kabelů, které mají možnost připojení tšchto boxů, tak do jednotlivých přístrojů do vstupů. Momentálně jich ti je celkem 8, a je to bomba, bez přehánění.
Clarisys Studio plus + SE-833 Challenge + Aries Cerat Impera II Reference + Helene + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, AAI LAN, PI audio kabely, Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Olusr píše: 10 pro 2024 10:55 elfton, a co mikrovibrace a jejich role? :silent:
trochu s jednotkou vlastní výroby experimentuji a čím dál více jsem přesvědčen, že Olusr (Kychtax) má možná s mikrovibracemi pravdu. Opravdu to zlepšuje zvuk, ale znatelně se to mění (většinou zlepšuje, někdy ale i zhoršuje) s umístěním, blíže posluchači to bývá lepší, někdy o dost. Možná to trochu i zemní, i když Armin to nenaměřil, ale naměřil, že to velmi malý signál produkuje. Přisuzoval to kabelu, že se chová jako anténa (to může trošku také). Jenže jsem si hledal vlastnosti černého turmalínu, jež bývá nejdůležitější součástí jednotek a jednou z nich je piezoelektrický jev při stlačení (= i při tření způsobeném vibracemi)! Umí také pohltit statickou elektřinu a RFI. To se nedá zanedbat, možná to opravdu nebudou zemnící jednotky, ale spíše náhodou "vstřikují" při správném umístění "opravný signál" vzniklý piezoelektrickým jevem buď opačné fáze jako eliminaci těch nejvystouplejších hudbu zamazávajících vibrací a tím vjem čistí nebo naopak přidají basy součtem signálů stejné polarity?

https://geologyscience.com/gemstone/bla ... ne-schorl/

citace:
Řízení statické elektřiny: Je začleněno do materiálů a zařízení pro řízení statické elektřiny, která je kritická v odvětvích, jako je elektronika a výroba.
Piezoelektrické vlastnosti: Některé odrůdy turmalínu, včetně černého turmalínu, vykazují piezoelektrické vlastnosti, což znamená, že generují elektrický náboj, když jsou vystaveny mechanickému tlaku. Tato vlastnost má aplikace v senzorech a elektronických zařízeních.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Kde tam je ten tlak? aby sa prejavili piezoelektricke vlastnosti? Mikrovibracie neverim ze na to stacia.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
230V:Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Neni to nic silneho, ale kdyz tukne krystal o krystal, urcite se v miste dotyku tlak zvysi
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Pokud ale ground boxy fungují i na sluchátka, moje hypotéza s vibracemi a piezoelektrickým jevem je chybná
Odpovědět