B.M.C.G.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Re: B.M.C.G.
Aretaxi, když někdo řekne, že u něj moje jednotka nebyla přínosem tak s tím nemám zásadní problém. Proč bych taky měl mít, vím dobře, že nic není samo o sobě nejlepší, a takových nespokojených lidí bylo doposud jen pár procent.
B.M.C.G. ale tvrdí, že objektivně ty filtrace nic nedělají a že jsem podvodník. Přes tři roky tady vede antikampaň a snaží se kazit dobré jméno.
B.M.C.G. ale tvrdí, že objektivně ty filtrace nic nedělají a že jsem podvodník. Přes tři roky tady vede antikampaň a snaží se kazit dobré jméno.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
- Mark Levinson
- Administrátor
Jen připomenu, že se nacházíme v osobním vlákně BMCG a je jen na něm co si tady ponechá. Vím, že BMCG je někdy ve svých výrocích ostřejší, ale v tomto případě začal útok v osobní rovině N.A., svým výrokem:
"A protože pan domácí podle jeho tvrzení nerozeznal před lety u sebe rozdíl bez a se zapojenou filtrací Galaxys, tak bych na základě jeho názoru nedělal žádné hodnotné závěry."
Mne osobně zajímá porovnání Isotec Sigmas versus Torus a nevím proč by neměl mít názor BMCG svou váhu. Samozřejmě, že se jedná o test v konkrétních specifických podmínkách a jinde se to může jevit jinak, tak jako se vším o čem na HEF píšeme.
"A protože pan domácí podle jeho tvrzení nerozeznal před lety u sebe rozdíl bez a se zapojenou filtrací Galaxys, tak bych na základě jeho názoru nedělal žádné hodnotné závěry."
Mne osobně zajímá porovnání Isotec Sigmas versus Torus a nevím proč by neměl mít názor BMCG svou váhu. Samozřejmě, že se jedná o test v konkrétních specifických podmínkách a jinde se to může jevit jinak, tak jako se vším o čem na HEF píšeme.
Mark Levinson
- PavelDosko
co presne vadilo na Isotek V5 Sigmas ze jde po mesici na prodej?
mel jsem ho moznost kratce vyzkouset ve sve sestave a zdal se mi OK
neni placka, neni highend
-
Je to dobrý filtr, nejlepší co jsem mel na test. Jeho vliv jsem si vyzkoušel již cca před půl rokem. Pak prodal své filtrace Titan One a Genesis One 2x, a koupil si V5 Sigmas. V čem je lepší jsem zde již psal. Pak jsem ale poslechl Torus. Ja bych se rád rozepsal o rozdílu mezi V5 Sigmas vs Torus, ale přešla me chuť sem chodit.PavelDosko píše: ↑02 led 2025 12:10 co presne vadilo na Isotek V5 Sigmas ze jde po mesici na prodej?
-
Uvedu to na pravou míru jak to je. Ze začátku jsem opravdu nebyl z V5 Sigmas spokojen. I přesto že prvotní test před půl rokem dopadl na výbornou. Byl jsem trošku nemocen a měl jsem zalehlé uši a omezený sluch na vysoké a nízké frekvence. Což jsem si bohužel uvědomil až ve stavu kdy jsem měl sluch hodně omezen. Postupného zhoršování sluchu jsem si nemohl všimnout jelikož jsem tři týdny čekal než dorazí nový V5 Sigmas, v tom čase jsem hudbu neposlouchal a ani nemohl kvůli nemožnosti zapojený bez filtrace. (stejně bych bez filtrace nechtěl poslouchat)
V tom čase zhoršujícího sluchu jsem zapojil V5. Když jsem zjistil jak to hraje, a nedokázal zjistit v čem je problém, dal jsem filtr na prodej. A musel zjistit jestli je to filtr nebo něčím jiným, a začalo hledání náhrady. Teď když už slyším normálně a je mi vcelku jedno který filtr zůstane, zda V5, nebo lepší Torus. Pokud by mě někdo chtěl začít napadat že jsem si to vymyslel, tak jak to máte tady strašně v oblibě. Můžu doložit několik zpráv z historie mezi známými, a přítelkyni, kde jsem si na tento svůj zdravotní stav sluchu stěžoval. Stalo se mi to podruhé v průběhu dvou let.
Když jsou uši v pořádku, dá se říct že slyším i trávu růst Ale rozdíl mezi nožkami, a jinou bižuterii se nestydím napsat že rozdíl neslyším, a nejsem tu sám kdo to tu tak má, pouze se tím nechlubí.
V tom čase zhoršujícího sluchu jsem zapojil V5. Když jsem zjistil jak to hraje, a nedokázal zjistit v čem je problém, dal jsem filtr na prodej. A musel zjistit jestli je to filtr nebo něčím jiným, a začalo hledání náhrady. Teď když už slyším normálně a je mi vcelku jedno který filtr zůstane, zda V5, nebo lepší Torus. Pokud by mě někdo chtěl začít napadat že jsem si to vymyslel, tak jak to máte tady strašně v oblibě. Můžu doložit několik zpráv z historie mezi známými, a přítelkyni, kde jsem si na tento svůj zdravotní stav sluchu stěžoval. Stalo se mi to podruhé v průběhu dvou let.
Když jsou uši v pořádku, dá se říct že slyším i trávu růst Ale rozdíl mezi nožkami, a jinou bižuterii se nestydím napsat že rozdíl neslyším, a nejsem tu sám kdo to tu tak má, pouze se tím nechlubí.
- PavelDosko
Čo všetko si filtroval, aj zosik?
-
Vždy komplet sestava ve filtru. V minulosti, a i pri problému ze sluchem jsem zkoušel dát zesilovač do zdi, a špatný! V minulosti jsem zkoušel dát transport do zdi namísto do filtru Genesis One, nebo V5, mělo to velký dopad na úbytek a kvalitu basu.
Nezmizel tu nějaký příspěvek od někoho před chvílí? Nebo se pletu...zahlédl jsem ho na mobilu, zapnu PC a kde nic, tu nic...
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Ano byl tady zajímavý přispěvek a už není, takže cenzura jak za komanču!
Já jestli mohu k tematu, měl jsem zapůjčenou jednotku Galaxis, kde byl vypinatelný DC filtr. Změna byla slyšet docela jasně. V5 Sigmas má údajně jakousi mírně světlejší signaturu v reprodukci než když je sestava bez filtrace či jiná (neslyšel jsem, jen tlumočím), což může být způsobeno celkovým zpřesněním zejména na basech a s oddělovákem mám také své zkušenosti, oddělovací trafo jde slyšet velmi dobře, takže bych se nedivil, kdyby byl Torus "lepší" v mnoha sestavách než například Sigmas V5. Zajímalo by mne ale přesné srovnání těchto dvou na jedné sestavě z pozice uživatele, tedy BMCG. Mohl by ses prosím rozepsat?
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
- Mark Levinson
- Administrátor
Ano byl tu příspěvek, který se údajně nezakládal na pravdě a BMCG ho chtěl odstranit. Jelikož nikdy nic nemažu, tak jsem jej chtěl přesunout do vlákna Korea, ale došlo k zamrznutí HEF a po rozjetí nefungovaly dnešní registrace a zmizely příspěvky nově registrovaných (což je i příspěvek v tomto vlákně). Za prosinec stoupl počet hackerských útoků o 200%, hlavně z adres s doménou .ru (to aby i PGH pochopil situaci).
Mark Levinson
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Za mě velmi hodnotný příspěvek k tématu od Lubina.
Dotazoval jsem se jednoho z těch co vyměnili V5 Sigmas za původní Galaxys na rozdíl, který slyšeli a který vedl k výměně.
(B.M.C.G. to ve své antikampani popisuje jako šokující zážitek) Dotyčný mi nebyl schopen ten rozdíl konkretizovat.
Pokud je to jak píše Lubin, a V5 má zesvětlující charakter, tak je jasné, že se bude líbit v sestavách, kde se právě toto hodí.
Takže žádné horší/lepší, ale pouze a klasicky lépe se hodí...
Stačí když v mé jednotce změním u některých kondenzátorů jejich hodnotu a bude také světlejší reprodukce...
Dotazoval jsem se jednoho z těch co vyměnili V5 Sigmas za původní Galaxys na rozdíl, který slyšeli a který vedl k výměně.
(B.M.C.G. to ve své antikampani popisuje jako šokující zážitek) Dotyčný mi nebyl schopen ten rozdíl konkretizovat.
Pokud je to jak píše Lubin, a V5 má zesvětlující charakter, tak je jasné, že se bude líbit v sestavách, kde se právě toto hodí.
Takže žádné horší/lepší, ale pouze a klasicky lépe se hodí...
Stačí když v mé jednotce změním u některých kondenzátorů jejich hodnotu a bude také světlejší reprodukce...
-
Panebože =))
Tohle uz musí být nějaká porucha. Nemá to žádný zesvetlujici charakter. Kdyby ano, nekoupil bych si jej.
Kdyby jsi byl Pinokio, mas uz díru v monitoru. Dal na tvoje bláboly reagovat nebudu. Laskavě nepiš do mého vlákna, také uz do tvého nepíšu.
Tohle uz musí být nějaká porucha. Nemá to žádný zesvetlujici charakter. Kdyby ano, nekoupil bych si jej.
Kdyby jsi byl Pinokio, mas uz díru v monitoru. Dal na tvoje bláboly reagovat nebudu. Laskavě nepiš do mého vlákna, také uz do tvého nepíšu.
- Dieter Burmester
-
Nakonec jsem se rozhodl, a myslím že dobře, ze zůstanu věrný značce Isotek. Torus byť je lepší, tak v pro mě důležité oblasti je stejný jako V5. Tudíž musím směřovat trošku jinam, a výš. Až bude vyřešeno, dám report.
Ak myslis urcite “zosvetlenie”, tak by som skusil vacsi model, predsa len na Power amp moze byt ten Torus RM8 (8A, 1920W) predsa len trochu “brzda”
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
230V:Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
-
Prosím te, nechytej se blbostí co tu někdo psal. Brzda je RM8 stejně jako V5 Sigmas, ale jen pro úplnost, brzda je i zesilovač přímo do stěny (to je nekonkrétní bláto). Pokud jde o hmotu a fyzično v base. Více jak 20 lidi používá V5 Sigmas k plné spokojenosti, bohužel já mám porovnání s něčím kde ten bas je jinde. Do obýváku je rozhodně V5 Sigmas vhodnější
.
Torus Power RM 16 je ale opravdu na zvážení
Nemyslel som na ziadny koment. Napadlo ma to hned ked som videl ze ten oddelovak je 1,9kW (obvykle sa pouziva pre zosik 3kW a viac). U mna zatial co som mal filtraciu tak urcite vacsie ci mensie zosvetlenie tam bolo.
“
“
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
-
PS Audio Power Plant Premier, Noble Audio Sunrise V2, Gigawatt PC 3Evo (ten len pozicany).
Najvyraznejsie sa tento efekt (zosvetlenie/strata dynamiky) prejavoval u PS Audio, najmenej u NA Sunrise V2
Najvyraznejsie sa tento efekt (zosvetlenie/strata dynamiky) prejavoval u PS Audio, najmenej u NA Sunrise V2
-
Žádné PS Audio uz mi nesmí do domu Ta značka je pro mě mrtvá. Vlastnil jsem Gigawatt PC-2 EVO, což byla moje první filtrace. Dynamika u mě není problém. Půjč V5 Sigmas, a dej vědět na co jsi přišel.
Tu blbost jak říkáš bmcg jsem psal já, jen jsem citoval názor jednoho, co na forum nechodí a bavili jsme se o tom, že po zapojení v5 sigmas se mu zvuk celý poslechově posunul na světlejší stranu, ale jinak že je spokojen a chtěl to doladit změnou kabelu k filtraci. To se prostě stává při výměně komponentů, kabelů, filtraci ap., ale je to i na druhou stranu, směrem k teplejsimu projevu a třeba i většímu objemu basů. Musím se přiznat, že mi trochu vadí, že jsem napsal podle tebe blbost a že jsem jen "někdo". Myslím si, že můj příspěvek Tě nemohl snad tak negativně ovlivnit. Mimochodem jsem projevil přání, aby si popsal vliv Torus a V5, trochu se o tom rozepsal, což jsem se nedozvěděl, a to mně mrzí. Sám používám filtraci domácí výroby, kombinaci oddelovaku a slušných filtracnich modulů a vím, že jde slyšet i změna vystupnich zásuvek. Viborg versus Furutech ncf. Pokud u tebe V5 sigmas nezměnila vnímání celkové tonality tak je to paráda a v pořádku. Ale přece není hned blbost, když o tom někdo napíše. Hifi je přeci koníček s nekonečnou řadou proměnných a to co funguje někomu nějak, u druhého to tak být nemusí. Nemusí to být přece hned blbost ne? Jdu si pustit LP a nalít dvě decka Palavy, tak ať jste dnes večer také spokojeni a hlavně, ať vám to dobře hraje chlapaci.
-
Pokud někdo napíše, jedna paní povídala, není to pro me moc smerodatne. Ani nevím na jaké sestavě to slyšel, a v jakém prostoru. A hlavně jaký kabel za filtraci, jelikož ten dost ovlivní množství basu a artikulaci. Nic proti tobě.lubin píše: ↑08 led 2025 21:01 Tu blbost jak říkáš bmcg jsem psal já, jen jsem citoval názor jednoho, co na forum nechodí a bavili jsme se o tom, že po zapojení v5 sigmas se mu zvuk celý poslechově posunul na světlejší stranu, ale jinak že je spokojen a chtěl to doladit změnou kabelu k filtraci. To se prostě stává při výměně komponentů, kabelů, filtraci ap., ale je to i na druhou stranu, směrem k teplejsimu projevu a třeba i většímu objemu basů. Musím se přiznat, že mi trochu vadí, že jsem napsal podle tebe blbost a že jsem jen "někdo". Myslím si, že můj příspěvek Tě nemohl snad tak negativně ovlivnit. Mimochodem jsem projevil přání, aby si popsal vliv Torus a V5, trochu se o tom rozepsal, což jsem se nedozvěděl, a to mně mrzí. Sám používám filtraci domácí výroby, kombinaci oddelovaku a slušných filtracnich modulů a vím, že jde slyšet i změna vystupnich zásuvek. Viborg versus Furutech ncf. Pokud u tebe V5 sigmas nezměnila vnímání celkové tonality tak je to paráda a v pořádku. Ale přece není hned blbost, když o tom někdo napíše. Hifi je přeci koníček s nekonečnou řadou proměnných a to co funguje někomu nějak, u druhého to tak být nemusí. Nemusí to být přece hned blbost ne? Jdu si pustit LP a nalít dvě decka Palavy, tak ať jste dnes večer také spokojeni a hlavně, ať vám to dobře hraje chlapaci.
Tak fajn, to jsem rád, že proti mně nic nemáš
Jinak směrodatné tady není na foru téměř nic, tedy v tomto směru, podle tvé teorie, sorry.
Kabel i sestavu znám, ale je to úplně zbytečná informace, když vyměnil jen filtraci a nic jiného, tak se zvuk změnil. Tedy přičítat to čemu?
Všemu ostatnímu okolo filtrace? Navíc jsem připsal ihned k příspěvku, že jsem V5 Sigmas sám neslyšel a naopak, že tato "vlastnost" může být způsobenou dobrou účinností v oblasti basového pásma, jehož zpřesnění se takto v celkovém poslechu může jevit.
A fakt se neboj, není to žádná kritika k ničemu a k nikomu. Sám na sestavě slyším kažou záměnu kabelu nebo třeba i podložek a vím, že doladit ji pro své ucho na většinu nahrávek je téměř nemožné, ale to je právě ta naše zábava. Apropo, píšeš o tom samém, co já v původním příspěvku. Majitel , o kterém jsem psal, si V5 nechal pro její přednosti, jen to chce doladit jiným síťovým kabelem, to píšeš i ty, to sis nevšiml?
Takže si zapamatuj, že ať chceš nebo ne, tak jsem na Tvé straně, neboť máš stejný koníček. Hotovo, ok?
Jinak směrodatné tady není na foru téměř nic, tedy v tomto směru, podle tvé teorie, sorry.
Kabel i sestavu znám, ale je to úplně zbytečná informace, když vyměnil jen filtraci a nic jiného, tak se zvuk změnil. Tedy přičítat to čemu?
Všemu ostatnímu okolo filtrace? Navíc jsem připsal ihned k příspěvku, že jsem V5 Sigmas sám neslyšel a naopak, že tato "vlastnost" může být způsobenou dobrou účinností v oblasti basového pásma, jehož zpřesnění se takto v celkovém poslechu může jevit.
A fakt se neboj, není to žádná kritika k ničemu a k nikomu. Sám na sestavě slyším kažou záměnu kabelu nebo třeba i podložek a vím, že doladit ji pro své ucho na většinu nahrávek je téměř nemožné, ale to je právě ta naše zábava. Apropo, píšeš o tom samém, co já v původním příspěvku. Majitel , o kterém jsem psal, si V5 nechal pro její přednosti, jen to chce doladit jiným síťovým kabelem, to píšeš i ty, to sis nevšiml?
Takže si zapamatuj, že ať chceš nebo ne, tak jsem na Tvé straně, neboť máš stejný koníček. Hotovo, ok?
-
V pořádku, nemám s tím problém
V5 Sigmas se povedl, ale já, jako vždy, chci víc.
V5 Sigmas se povedl, ale já, jako vždy, chci víc.
V analogii s auty je V5 na urovni Octavie. Dobry pracant, neurazi, nenadchne. Vzdycky je to o financnich limitech a ty jsou bohuzel neoddelitelnou soucasti konicku. Jakmile ale vyzkousis poradny set up, po IsoTeku ani nevzdychnes. Poradnym set upem myslim dotazenou instalaci nektereho z top modelu Shunyaty, SR, Ansuz vcetne periferii, to jest ne jen pujcit si filtr, zapojit ho namisto toho, co tam je ted, a pak to hodnotit. Nebo Stromtank. Ze zmineneho je asi nejlevnejsi a nejflexibilnejsi cestou s nejvetsim mnozstvim moznosti, jak to dal posunovat, Synergistic. Tam to ale neni o filtracni jednotce, je to A+B+filtr+C+D, proste synergie. Ansuz nebo Shunyata to same. Dokonce i Nordost ted vyrabi zajimavou referenci Qbase jednotku, ale to se do Cech nevozi, Jde to do penez.
Ako vždy, je to o peniazoch. A Sigmas je ten z lacnejších...
1. pripodobnovat hifi krabice k autam je najvacsie nestastie ake sa len mohlo priniest do tohto konicka (ciry nezmysel uz z podstaty veci)
2. viac penazi = lepsi zvuk je zas najvacsie klamstvo (myslite si o tom co chcete ... aj tak h... pocujete)
2. viac penazi = lepsi zvuk je zas najvacsie klamstvo (myslite si o tom co chcete ... aj tak h... pocujete)
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Pokud se bavíme o cenách za použité hifi třeba na Audio -makt.de , tak tam bych řekl, že skutečně odráží reálný zvukový přínos.
Ceníkové ceny za nové opravdu ne.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
-
Tal děkuji ze ses mi vyzvracel do mého vlákna. Když ses tak chytrej, tak napiš lepší filtr do 100k,nebo klidně do 150k bez kabelu. Ne, nemusíš odpovídat. Žádný....Vienna píše: ↑09 led 2025 10:50V analogii s auty je V5 na urovni Octavie. Dobry pracant, neurazi, nenadchne. Vzdycky je to o financnich limitech a ty jsou bohuzel neoddelitelnou soucasti konicku. Jakmile ale vyzkousis poradny set up, po IsoTeku ani nevzdychnes. Poradnym set upem myslim dotazenou instalaci nektereho z top modelu Shunyaty, SR, Ansuz vcetne periferii, to jest ne jen pujcit si filtr, zapojit ho namisto toho, co tam je ted, a pak to hodnotit. Nebo Stromtank. Ze zmineneho je asi nejlevnejsi a nejflexibilnejsi cestou s nejvetsim mnozstvim moznosti, jak to dal posunovat, Synergistic. Tam to ale neni o filtracni jednotce, je to A+B+filtr+C+D, proste synergie. Ansuz nebo Shunyata to same. Dokonce i Nordost ted vyrabi zajimavou referenci Qbase jednotku, ale to se do Cech nevozi, Jde to do penez.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Za mě souhlasím s Janíkem.
Kdybych měl udělat porovnání jednotky typu V5 Sigmas k autům, tak minimálně AUDI A8, ale rozhodně bych to takto neporovnával, už protože jsou ty Viennou topované značky postavené na bázi něčeho, co se nedá technicky moc rozebrat a posoudit, kdežto ta auta ano.
K otázce hodnoty-zvukové kvality versus cena. Kolem Vánoc se ke mně do poslechovky dostal přehrávač Naim Audio CDS3. Prodával se v podstatě ve stejné době jako můj Lindemann CD1SE. Prodejní MC byla tehdy třínásobná proti CD1SE, takže hooodně nákladná záležitost. Dnes je po bazarech tento Naim dražší dokonce čtyřnásobně. Zvukově je alespoň pro mě ta CDS3 jasně horší.
Kdybych měl udělat porovnání jednotky typu V5 Sigmas k autům, tak minimálně AUDI A8, ale rozhodně bych to takto neporovnával, už protože jsou ty Viennou topované značky postavené na bázi něčeho, co se nedá technicky moc rozebrat a posoudit, kdežto ta auta ano.
K otázce hodnoty-zvukové kvality versus cena. Kolem Vánoc se ke mně do poslechovky dostal přehrávač Naim Audio CDS3. Prodával se v podstatě ve stejné době jako můj Lindemann CD1SE. Prodejní MC byla tehdy třínásobná proti CD1SE, takže hooodně nákladná záležitost. Dnes je po bazarech tento Naim dražší dokonce čtyřnásobně. Zvukově je alespoň pro mě ta CDS3 jasně horší.
- Mark Levinson
- Administrátor
Příspěvky na téma "Poměr výkon/cena v HighEndu" pište raději do tohoto vlákna: viewtopic.php?t=2720&hilit=v%C3%BDkon%2Fcena
Děkuji za pochopení.
Děkuji za pochopení.
Mark Levinson