BD přehrávače
Re: BD přehrávače
Tak jsem dnes rozbalil krabici a vybalil Primare BD32. Vyhodil jsem Oppo 105D ze sestavy a šoupnul do ní Primare. Uvědomil jsem si, jak nadčasový dizajn se těm Švédům povedl. Je to pěkná a poctivě udělaná piksla. Vlastně jeden z posledních opravdu highend bluray přehrávačů. Srovnání s Casea Lynx na mé sestavě v pohodě snese, nerozliším co zrovna hraje, jestli Pannde nebo Primare. Takže vlastně fajn...
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -bd32-mkii
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-77MZ2000E
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-77MZ2000E
Abych si to ujasnil, tvoje PRIMARE BD32Casea nemá modifikaci DAC?
Na MK1 se neměnil DAC. Úpravy nevím. Nakonec ani napájení, jelikož tam má Primare vyvinuté svoje vlastní. Vrána mi sdělil, že netřeba. V Primare MK2 použili napájení z Oppo, tam Casea dává svůj modul. Primare MK1 je jako originál téměř dokonalý stroj (dle Vrány), takže prošel spíš renovací, obnova věcí, které byly třeba. Moc toho nebylo, přiznám se, že si to moc nepamatuju, je to pár let. Myslím ale, že větší zásah neproběhl, nebylo třeba. Větší úpravy se dělaly jen u preampu SP33.
Zdravim, zajmave, nikdy nepouzivam zoom a divam se na 4K filmy original z BDMV slozek cca 90GB film :smile:
Prijde mi skoda pouzivat zoom. Mohu to ale zkusit, jestli tam tu polozku najdu.
Mam nakonec CineUltra v204 a je super na prehravani iso / bdmv souboru a prehraje opravdu vse s menu a bonusy. Snad jen u Planet Earth tohoto dokumentu se me stalo, ze probehl uvod, prehravac se zaseknul a musel jsem vypnout / zapnout.
Jine ale tituly me jdou v poradku z HDD.
Pannde tak mohu rozhodne doporucit. Ani Zidoo tak zdaleka nehralo.
Dalsi verze Pannde moc nejsou, ma je nekdy Francie, ale casto nebylo dodano a vraceli penize.
@ripper6
S kterým z modelů Zidoo jsi Pannde porovnával?
S kterým z modelů Zidoo jsi Pannde porovnával?
Rozlišujme prosím Cineultra a Pannde, u Pannde pak buď PD670 anebo PD6. Tam budou asi dost podstatné rozdíly.
https://www.cineultra.eu/cs/UHD-BD-Player
https://www.cineultra.eu/cs/UHD-BD-Player
Mel jsem Zidoo Z10 Pro to me pak zahadne zacalo zlobit, casem bylo horsi nacitani menu a nebo zapnul se film, bezel a za 4minuty se zastavil obraz.
Takze jsem Zidoo Z10 Pro prodal a chtel Pannde PD-670X z Francie. Po objednani a zaplaceni se ale ukazalo, ze vlastne nic nemaj a psali ze by melo byt dodano. Nechal jsem jim penize asi pul roku, kdy se cekalo ze ho vyrobi a z Ciny dodaj. Jenze to se ani pak nestalo.
Potom vraceli penize, bohuzel se ztratou na kurzu (mel jsem to uvedomit a uhradit eurem z eur uctu).
Skladem puvodne mi nabizeli jen starsi v203 model, ale ten jsem nechtel.
Jako omluvu mi obchod nabizel jeste Magnetar asi v prepoctu za 33 000czk (bez stoji 40k).
Takze jsem zakoupil nakonec taky od znacky Pannde a to zakladni model CineUltra v204
Je to defakto to stejne co vim, jen to ma analog nejaky jako vystup a navic ten slot pro HDD. Uvaha byla, ze dam tam HDD a vzadu budu mit navic USB port, to kdyby se neco z toho nekdy pokazilo.
Proti Zidoo proste jde o tu strukturu, kdyz mas stazeny film 80GB a je to BDMV / ISO tak chces aby to normalne hralo jako original a ne to vecne vrtat.
Takze ta cena je vyssi ale player je hlavni urcen pro lidi kvuli teto funkci. Dobra alternativa je udajne jeste Dune HD Solo 8K / 4K jenze uz jsem to nechtel riskovat kvuli usetreni.
dr.fish: ti nevim, vzadu je na stitku taky napsano Pannde, takze hadam ze Pannde je znacka a CineUltra v204 je proste model.
Koukam ze byla lehce stranka aktualizovana, tento uvodni obrazek tam pred tim nebyl.
Fakt je, že na zadní stranu svého v204 jsem nekoukal, na krabici mají Cineultra. Ale Pannde bude asi ta celá skupina přehrávačů. Ono je otázkou, zda už se to jenom nedoprodává...
Je to zajímavé, čísla prodejů 4K disků jsou docela slušná, segment vytrvale roste. Ale přehrávačů jako šafránu.
@ripper6
Zidoo Z10 je základní, téměř nejlevnější model přehrávače. Od něj se nedá žádný zázrak očekávat. Pokud se ti ale „kousal“ obraz, problém by určitě vyřešilo jiné softwarové nastavení, případně tovární restart.
Značka Zidoo patří mezi to nejlepší, co lze na trhu v segmentu multimediálních přehrávačů koupit. Osobně si myslím, že jsou v současné době v kvalitě obrazu multimediálních přehrávačů nejlepší, ale to je samozřejmě jen můj názor.
To ovšem platí pouze pro nejvyšší řady: pro špičkový obraz model UHD-8000 a pokud chceš i kvalitní zvuk, tak je potřeba připlatit za Neo Alpha.
Zidoo Z10 je základní, téměř nejlevnější model přehrávače. Od něj se nedá žádný zázrak očekávat. Pokud se ti ale „kousal“ obraz, problém by určitě vyřešilo jiné softwarové nastavení, případně tovární restart.
Značka Zidoo patří mezi to nejlepší, co lze na trhu v segmentu multimediálních přehrávačů koupit. Osobně si myslím, že jsou v současné době v kvalitě obrazu multimediálních přehrávačů nejlepší, ale to je samozřejmě jen můj názor.
To ovšem platí pouze pro nejvyšší řady: pro špičkový obraz model UHD-8000 a pokud chceš i kvalitní zvuk, tak je potřeba připlatit za Neo Alpha.
Spis doprodava, protoze jak pisu resil jsem to s dodavateli v EU. Puvodne se dalo na tom jeste usetrit a ziskat to levnejsi z Francie. Spanelsko to taky melo o neco levnejsi nez CR. Jenze Spanelske zastoupeni SalonDigital me pak napsali, ze to uz dlouho neni a nebude. Ze Pannde nahrazuje celkem dobre funkcni Chinoppo. To potvrdil pak i dalsi uzivatel, co to zrejme testoval.dr.fish píše: ↑23 pro 2024 21:40Fakt je, že na zadní stranu svého v204 jsem nekoukal, na krabici mají Cineultra. Ale Pannde bude asi ta celá skupina přehrávačů. Ono je otázkou, zda už se to jenom nedoprodává...
Je to zajímavé, čísla prodejů 4K disků jsou docela slušná, segment vytrvale roste. Ale přehrávačů jako šafránu.
Funguje to tak, ze clovek zaplati mensi castku primo SalonDigital a ta dalsi hlavni castka za player putuje primo vyrobci do Ciny. Potom musi cekat asi 4 mesice na dodani pristroje.
Francie ma normalni obchod, kde lze po domluve slyset ruzne sestavy nebo i to vyzkouset, ale je to spis male Hi-End. Takze po domluve a nebo zaslou asi za 15euro. Francie byla lakava, ze puvodne mysleli ze to normalne budou mit, maji vlastni servis.
Vsak i ten nejdrazsi Pannde meli oni o cca 9000czk levnejsi.
CR - ano prave ze 4K UHD jede v mensi mire, nejsou to zadne top prodeje, spis to jedou sberatele a nejvic to jede v USA a neco drzi jeste Nemecko.
Francouzky FNAC treba v Marseille ma take, ale preci jen toho mene, vali se tam hodne normalnich blu-ray.
Prehravace jako takove konci, nikdo to moc nekupuje. Takze v CR ano Pannde CineUltra v204 lze koupit, ale je to takove 1 kus jeste zustal, mozna druhej a dost. Stava se z toho spis zakazkova vyroba.
Ty dalsi verze Pannde se spis lisej uz drobnejsima vecima, nez by to i fanousek poznal.
PD6 - ten nejdrazsi ze ma nak ten slusnejsi DAC prevodnik ale spis bych rekl na music pro poslech, u filmu to az tak dle meho kazdy nepozna.
Ano ma to nejake ty femto clock hodiny, ale to uz nepozna kazdy.
670EU - tam slo o analog XLR a hlavne sachtu na HDD
Pak tu zbejva lidem slusnej Panasonic 820, za me hraje paradne, jenze umi hlavne original placky. Jenze strukturu UHD uz proste z HDD nezvlada. Mam ho jako zalozni multiregion z Anglie.
Navic to jde cele do kopru, mozna jsi i sam zaznamenal ze hodne toho prebralo Disney, no a ten rozhodl ze fyzicka media nebudou.
Label USA Shout Factory treba ma scan 4K Omena. Ta kolekce byse mohla vydat, jenze prava ma cele Disney. Sli za nim a ten je poslal nekam.
Treba Americkej Severin, nektere vydani resili i 9 let, nez vyresili prava a paradoxne to prave drzi hlavne stare filmy a sberatele horroru.
Je to hrozne nakladny, takze se udelaji nektere edice, kde to pujde a kde to nedrzi Disney a casem to bude uz cele historie.
Mluvim teda o prehravacich, co maji UHD mechaniku. Samozrejme ze stream krabicky jako je AppleTV 4K, Zidoo, Dune 8K normalne jsou, jen ten software neni uplne v poradku.
Bohuzel nepatri, ja mel prave ten lepsi Z10 PRO.PTK píše: ↑24 pro 2024 15:08Značka Zidoo patří mezi to nejlepší, co lze na trhu v segmentu multimediálních přehrávačů koupit. Osobně si myslím, že jsou v současné době v kvalitě obrazu multimediálních přehrávačů nejlepší, ale to je samozřejmě jen můj názor.
dobra novejsi, podobne
https://multimedialni-centra.heureka.cz ... /#prehled/
Problem je ten, ze je to software, co to sazi Cina, dalsi uz ted 30 edici. Jenze neumi to poradne strukturu UHD!
Vyssi edice Zidoo hadam ze na tom budou podobne, tam to je v SW, ze to ma lepsi DAC prevodnik tak ten uz tohle nezachrani.
Takze tam chodi ruzne aktualizace, potom ti to zlobi, tak to hodis do tovarniho nastaveni a zase tam casem zlobi jinej film co pred tim sel.
Takze pak delas downgrade do nizsi verze firmware a tak dokola.
Treba typicky Zidoo nezvlada filmy od Blue Underground a na vyzkouseni i ma problem s filmem Requiem za Sen na UHD.
At uz je to ISO nebo BDMV slozka komplet bez ochran s menu a bonusem.
Zistoval jsem to ve foru v zahranici, ale tam rekli ze na tom spis hraji MKV nebo ruzne ripy z netu.
Vyslo z toho asi nejlepsi Dune 4K Solo kdy se na to zameruji, ladi to. Sami ale priznali, ze jim lidi posilaji i sve filmy, co jim nehraje a oni to nedokazou tak snadno vyladit.
Nikdo neprekonal software Oppo.
Oppo ale skoncilo asi jako dalsi prehravace. Takze zbylo prave Pannde, co to umelo vyuzit. Myslel jsem ze je to vtip, proc mam dat tolik penez za Cinu? Jenze ejhle, diky tomu softu to alespon uz funguje.
Jedina nevyhoda Pannde CineUltra a vsech Pannde je, ze kdo chce CZ titulky nebo jine externi, musi je v PC hodit do formatu sub a dat je zvlast na flasku. Zapne pak original disc nebo z hdd film UHD, vybere titulky a pak to hraje.
Ano je to min pohodlne, nema to hezkou knihovnu jako Dune / Zidoo, ale hraje to proste.
Jsem ale rad, ze jsem nasel konecne neco, co hraje, takze cena me byla uz jedno.
Tohle je v podstatě závěr mé letité cesty za univerzálním přehrávačem. Reavon, Pioneer LX800, CXUHD, Cineultra v204, dokonce dvakrát Panasonic UB9000. Pannde PD6 je všecky strčí do kapsy. Software z Oppo 205 je odpovědí na všechny otázky, které mne trápily. Přehrávám fyzické disky anebo filmy z SSD disku. Není problém s jakoukoli titulkovou podporou a to je největší problém všech ostatních playerů.ripper6 píše: ↑28 pro 2024 23:49 Jedina nevyhoda Pannde CineUltra a vsech Pannde je, ze kdo chce CZ titulky nebo jine externi, musi je v PC hodit do formatu sub a dat je zvlast na flasku. Zapne pak original disc nebo z hdd film UHD, vybere titulky a pak to hraje.
Ano je to min pohodlne, nema to hezkou knihovnu jako Dune / Zidoo, ale hraje to proste.
Jsem ale rad, ze jsem nasel konecne neco, co hraje, takze cena me byla uz jedno.
Dekuji, tak to tady krasne potvrzujesdr.fish píše: ↑29 pro 2024 15:21Tohle je v podstatě závěr mé letité cesty za univerzálním přehrávačem. Reavon, Pioneer LX800, CXUHD, Cineultra v204, dokonce dvakrát Panasonic UB9000. Pannde PD6 je všecky strčí do kapsy. Software z Oppo 205 je odpovědí na všechny otázky, které mne trápily. Přehrávám fyzické disky anebo filmy z SSD disku. Není problém s jakoukoli titulkovou podporou a to je největší problém všech ostatních playerů.
Pannde PD6 asi dvojite hlinikove sasi, chtel jsi lepsi DAC a mozna femto hodiny.
Jinak ostatni to me rikali dalsi lidi, proste maji problem s tou strukturou UHD. Neplest ze nekdo stahne MKV nebo pusti original placku.
To vse hraje i na Panasonic 820 co tu zminuju s Dolby Vision a kdo nechce DV tak mu to hraje i na konzoli jako je PS5.
Problem je, pokud stahnu kompletni UHD s menu a bonusy, mam jen to treba BDMV slozku a ted to chci hned prehrat z HDD / SSD disku.
Prezkousel jsem pres 300 filmu. Pannde se seknul jen u Planet Earth II z SSD, z nejaho duvodu probehne uvod a seklo, musel jsem vypnout / zapnout.
Jine vse ale jde paradne, jako original, zadne ripovani nebo slozite komprese.
Slavne Zidoo melo i problem u nekterych Arrow, menu nabehlo ale rozhozeny text.
Panasonic je slusny ale pro cloveka co to az tak nepozna je zbytecnej UB9000 a s menu to stejne neda ty UHD.
Pionneer to bude asi ten Magnetar co je v CR za 40tisic, ten taky nebyl v poradku co jsem vycetl :(
Pokud nevadi ze Pannde nema ty knihovny jako je loga Netflix pro stream a dalsi blbosti, tak Pannde je idealni za ty penize :cool:
A taky je super ze je to multiregion Pannde umi i UHD z USA kodovane filmy region A mam ho tak trvale nastaven.
Panasonic se musi jedine upravit a nebo koupit upraveny treba.
Panasonic se musi jedine upravit a nebo koupit upraveny treba.
Ještě jednu věc bych rád připomněl ohledně přehrávačů Panasonic. DVD disky jim fakt nejdou. Upscaling do 4K je velká slabota, kdo má sbírku na DVD, bude zklamán, staré Oppo nebo CA to vždycky zvládne lépe. Reavon i Pannde v tomto excelují.
Dobre info. Ja DVD stejne nepoustim, hraju min 1080p :smile: A Panasonic 820 jsem si nakonec nechal, protoze kdybych ho prodaval v CR, tak by ho vetsina lidi chtela pod 10tisic, protoze by rekli ze je to jako v alza a uz by nechapali ze v zahranici v UK a s dovozem prijde na daleko vic jako multiregion. To si to radeji jako zalozni necham a casem budu rad.
-
Primare je krásný, potěšení se dotýkat čudliku. Ten design se mi vždy moc líbil. Blueray Panasonic jsi nezvazoval?dr.fish píše: ↑10 pro 2024 23:05 Tak jsem dnes rozbalil krabici a vybalil Primare BD32. Vyhodil jsem Oppo 105D ze sestavy a šoupnul do ní Primare. Uvědomil jsem si, jak nadčasový dizajn se těm Švédům povedl. Je to pěkná a poctivě udělaná piksla. Vlastně jeden z posledních opravdu highend bluray přehrávačů. Srovnání s Casea Lynx na mé sestavě v pohodě snese, nerozliším co zrovna hraje, jestli Pannde nebo Primare. Takže vlastně fajn...
Panasonic UB9000 jsem vlastnil dvakrát. Jednou jsem ho zakoupil, že byl všude velmi chválen, abych si ho osahal. Zklamaně jsem ho prodal. Poté jsem ho ještě jednou koupil, jelikož se mi u Pannde rozbila součátka v napájení a čekal jsem na novou. Řekl jsem si, že překlenu ten čas s Panasonicem, jelikož jsem věděl, že pak půjde dobře prodat. Přehrávače Panasonic evidentně nejsou můj šálek kávy. Obraz je na můj vkus moc barevný a standardní bluray má nevalný obraz. DVD jak jsem už napsal nestojí za moc. Preferuji spíš obraz z čipů Mediatek, méně barevný, s větší prostorovostí.
-
A zvuk výstupu u Panasonic? Me se líbil zvuk po optice co sel do dac. Naproti tomu na mém Zappiti NEO je zvukový výstup na optice zklamání. Nevím co s tím. Napadlo me použít hdmi výstup a dat krabičku kde to půjde z ní opět ven optikou, ale nevěřím ze to pomůže.dr.fish píše: ↑02 led 2025 21:49 Panasonic UB9000 jsem vlastnil dvakrát. Jednou jsem ho zakoupil, že byl všude velmi chválen, abych si ho osahal. Zklamaně jsem ho prodal. Poté jsem ho ještě jednou koupil, jelikož se mi u Pannde rozbila součátka v napájení a čekal jsem na novou. Řekl jsem si, že překlenu ten čas s Panasonicem, jelikož jsem věděl, že pak půjde dobře prodat. Přehrávače Panasonic evidentně nejsou můj šálek kávy. Obraz je na můj vkus moc barevný a standardní bluray má nevalný obraz. DVD jak jsem už napsal nestojí za moc. Preferuji spíš obraz z čipů Mediatek, méně barevný, s větší prostorovostí.
Na to, abych hodnotil digitální výstupy nemám asi dost rozlišující sestavu. Poznám maximálně jen, že mi zvuk nevadí, nechybí v něm co tam chci mít. Panasonic v tomto nebyl vyjímkou. Zvuk ve stereu z XLR průměrný, odpovídající přehrávači za 20 litrů. Pro mne nezajímavý.
-
Ach ták, používám přehrávače na video bohužel jinak, chápu tě. U me je to pouze doplněk na ozvučení obrazu ve stereu.dr.fish píše: ↑02 led 2025 22:01 Na to, abych hodnotil digitální výstupy nemám asi dost rozlišující sestavu. Poznám maximálně jen, že mi zvuk nevadí, nechybí v něm co tam chci mít. Panasonic v tomto nebyl vyjímkou. Zvuk ve stereu z XLR průměrný, odpovídající přehrávači za 20 litrů. Pro mne nezajímavý.
Jo, Primare BD32 přehrává po HDMI multikanálové SACD a DVDaudio. To nové UHD přehrávače nezvládají.
Pannde PD6 (Casea Lynx) přehrává pak filmy a multikanál obecně po HDMI, stereo přes XLR výstupy. Centrem je preamp Primare SP33.
Pannde PD6 (Casea Lynx) přehrává pak filmy a multikanál obecně po HDMI, stereo přes XLR výstupy. Centrem je preamp Primare SP33.
Tak musím tedy svůj soud zde opravit. Primare hraje výborně, ale srovnání s Casea Lynx implementovaný v Pannde nesnese. Primare nemá takový detail a prostor a delší poslech v řádu dní jednoznačně ukáže, že Lynx prostě musí být, jinak to není ono.dr.fish píše: ↑10 pro 2024 23:05 Tak jsem dnes rozbalil krabici a vybalil Primare BD32. Vyhodil jsem Oppo 105D ze sestavy a šoupnul do ní Primare. Uvědomil jsem si, jak nadčasový dizajn se těm Švédům povedl. Je to pěkná a poctivě udělaná piksla. Vlastně jeden z posledních opravdu highend bluray přehrávačů. Srovnání s Casea Lynx na mé sestavě v pohodě snese, nerozliším co zrovna hraje, jestli Pannde nebo Primare. Takže vlastně fajn...
-
Lynx 2020 je výborný převodník. Cena výkondr.fish píše: ↑08 led 2025 19:57Tak musím tedy svůj soud zde opravit. Primare hraje výborně, ale srovnání s Casea Lynx implementovaný v Pannde nesnese. Primare nemá takový detail a prostor a delší poslech v řádu dní jednoznačně ukáže, že Lynx prostě musí být, jinak to není ono.dr.fish píše: ↑10 pro 2024 23:05 Tak jsem dnes rozbalil krabici a vybalil Primare BD32. Vyhodil jsem Oppo 105D ze sestavy a šoupnul do ní Primare. Uvědomil jsem si, jak nadčasový dizajn se těm Švédům povedl. Je to pěkná a poctivě udělaná piksla. Vlastně jeden z posledních opravdu highend bluray přehrávačů. Srovnání s Casea Lynx na mé sestavě v pohodě snese, nerozliším co zrovna hraje, jestli Pannde nebo Primare. Takže vlastně fajn...