Akustika místnosti

Šíření zvuku v polechové místnosti, zkušenosti, problémy a jejich řešení apod..
Odpovědět
Luikas

Re: Akustika místnosti

Příspěvek od Luikas »

Ja bych rekl, ze to na inroom mereni neni vubec zle, zmer LR separatne, u kazde krome fr. charky taky srovnej rt60 nad 300Hz a spectrogram pod 300Hz. Ty nizsi stredy jsou hodne zvlnene odrazem od podlahy, bocni steny a zadni steny - muzes zkusit co udela absorbcni panel na ruznych mistech. Hodne se to srovna, kdyz das bedny tak 2m od vsech sten, ale skoro jiste tim zabijes basy, ktere ti naopak vychazi dobre.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Ja nejako tym vyskacom vytiahnutym o 5 dB neviem prist na chut.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Děkuji za odpověď. Dal jsem tedy ještě na zadní stěnu absorbcni obraz. ( tam byla velká zděná plocha) a o vykendu budu studovat měření. Při měření musím zadávat u měřícího mikrofonu (Umik1 směrem k repro) stranu. Znamená to že pravou repro bednu měřím levou stranou mikrofonu?
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Fidji99 píše: 03 led 2025 13:15 Ja nejako tym vyskacom vytiahnutym o 5 dB neviem prist na chut.
Jestli je to odpověď na ten můj graf tak mě právě připadá že ty výšky ke konci dost rychle padají.
Luikas

Příspěvek od Luikas »

Nad 10kHz uz muze zanaset velkou chybu mikrofon, z toho bych si tezkou hlavu nedelal. Obecne byva kladne prijimano, kdyz je charakteristika mirne z kopce, tzn ze kdyz si das nejake vyraznejsi vyhlazovani (actions/smoothing), idealne bys mel videt prijimku klesajici rekneme 2db/dekadu. Nez ale budes neco vymyslet, zkontroluj, jestli pouzivas spravny kalibracni soubor
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Jasný. Super vysvětlení 👍
Odpovědět