Anketa - Jakou značku napájecí filtrační jednotky/pračky používáte?

Různé průzkumy apod.

Jakou značku napájecí filtrační jednotky/pračky používáte?

Accuphase
2
2%
Audioquest
8
6%
Ansuz/Axxess
0
Žádná hlasování
ExactPower
2
2%
Furman
0
Žádná hlasování
Furutech
1
1%
GigaWatt
2
2%
GMG Power
8
6%
IsoTek
12
9%
ISOL-8
0
Žádná hlasování
Killbru Power
1
1%
McIntosh
0
Žádná hlasování
Mudra Akustik
1
1%
Noble Audio
24
18%
NuPrime
1
1%
Nordost
2
2%
PurePower
3
2%
ProPower
0
Žádná hlasování
Oehlbach
0
Žádná hlasování
PS Audio
6
5%
RDacoustic
1
1%
Shunyata Research
4
3%
Synergistic Research
5
4%
Sroll
8
6%
Supra
1
1%
Shanling
0
Žádná hlasování
Vincent
0
Žádná hlasování
DIY stavba
3
2%
Jinou než zde uvedené
17
13%
Nepoužívám žádnou
19
15%

Celkem hlasů: 131

zappa - Mecca studio

Re: Anketa - Jakou značku napájecí filtrační jednotky/pračky používáte?

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

A o chlup se tam nedostal další český zástupce GMG Power
Clarisys Studio plus + SE-833 Challenge + Aries Cerat Impera II Reference + Helene + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, AAI LAN, PI audio kabely, Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Jirik123

Příspěvek od Jirik123 »

Pouzivam Lucid Heimdall G30 bez zvukoveho rozdilu pred a po. Mam to spise jako pojistku a rozbocku k dalsim komponentum. Bedny Gershman avantgarde, oppo 105casea, Sansui au 317.
Tony

Příspěvek od Tony »

Čakal by som, že Shunyata Research bude vlastniť viac hifistov.
jkb4

Příspěvek od jkb4 »

Hlavně pro NA, jistě v anketě chybí značka Belkin.

Mám Belkin Pure AV PF-60

Obrázek
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

NA-Noble Audio píše: 16 říj 2024 13:35 Trochu jsem kouknul na ty Torus Power AVR co tu někteří mají.
Jsou to takové zvláštní zařízení, jiné než ostatní. Jak napsal Fidji, nejsou to pračky, a nejsou to ani plnohodnotné filtry.
Jsou tvořeny výkonově dimenzovaným oddělovacím transformátorem, ale oproti ostatním jednotkám s oddělovacími transformáory neobsahuji EMI filtraci. Transformátor ale není klasický s jedním primárním a jedním sekundárním vynutím s převodním poměrem 1:1 , kde na výstupu je stejné napětí jako na vstupu, ale sekundární, tedy výstupní vynutí má vícero odboček s rozsahem napětí pod a nad hodnotu která se nachází na vstupním vynutí. Síťové napětí na vstupu vyhodnocuje procesor a podle potřeby přes výkonová relé spíná odbočku která zabezpečí na výstupu napětí blíže k požadovanému napětí. Není to tedy jako u aktivních praček typu Accuphase, kde je na výstupu udržováno přesných 230V.
Torus jsou tedy přístroje řešící dlouhodobé přepětí nebo podpětí, nikoli filtrující rušení, neobsahují totiž klasické vysokofrekvenční filtry.
Pokud je v zásuvce napětí v rozsahu od 170 do 250V, tak na výstupech bude jednotka udržovat něco blízko 230. Podle výrobce 230V+-8V takže někde mezi 222- 238V. Regulace je závislá od počtu odboček výstupního vynutí, kterých je omezený počet. Proto není možné udržovat na výstupu přesných 230V, a už vůbec ne přesnou sinusovku 60Hz jako to umí Accuphase a podobné aktivní jednotky.
Oddělovací trafo ale ze svého principu funkce spolehlivě nepustí na výstup stejnosměrnou (DC) složku, a nemůže se do připojených přístrojů dostávat rušení po ochranném zelenožlutém vodiči, protože ten u jednotek s oddělovacím trafem není skrz přístroj průchozí. Je spojen s kostrou přístroje a zemnící kontakty ve výstupních zásuvkách jsou spojeny mezi sebou, ale nejsou nikam zapojeny.

Takže jde o oddělovací transformátor s hrubou regulací výstupního napětí, a možná tam jsou nějaké přepěťové ochrany na rychlé jevy, ale přímo to neuvádějí. Jednotky obsahují display, dálkovou zprávu s přenosem dat o stavech, což se dá nazvat jako potenciální problematické zdroje rušení.
Je to vtipná teorie, jelikož Torus funguje tisíckrát lépe než jakýkoliv filtr NA. On totiž NA nefunguje za mě vůbec, ale to je můj názor, a moje zkušenost.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NA-Noble Audio »

B. M. C. G. píše: 31 pro 2024 04:43
Je to vtipná teorie, jelikož Torus funguje tisíckrát lépe než jakýkoliv filtr NA. On totiž NA nefunguje za mě vůbec, ale to je můj názor, a moje zkušenost.
Jenom tisíckrát lépe, myslím, že bys měl pár nul přidat.
Ano, je to jen osobní omezená zkušenost a názor člověka bez nadhledu, navíc se silnou potřebou se vymezovat a to ještě dost konfrontační a tou nejpodlejší možnou formou. :thumbdown:

Když vezmeme fakta a logiku, tak kdyby to mělo být s mýma jednotkama jak se to jevilo u Tebe, nebo jak o tom alespoň všude píšeš, tak by situace vypadala zcela jinak než jaká ve zkutečnosti je.
A jaká je?
Prodáno přes sto padesát jednotek a minimum po bazarech a když, tak tam dlouho neleží a prodávají se za vysoce nadstandardní ceny k původním cenám.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
B. M. C. G.

No jasně, nejvíce se prodává eidanu, nežli parmezanu, to je přeci jasné ne? Jestli chápeš. Hodně lidí ma levné hifi, a tak jsi vyplnil na trhu díru svim úžasným CZ filtrem, za slušný peníz. (Za předpokladu ze by něco dělal) Který sice dle několika lidí nefunguje, ale ostatní to asi slyší, tak dobře jim tak. :thumbup:

Lidé co měli tvou filtraci a přešli do V5 Sigmas, zažili šok, a nechápali jak mohli doposavad hrát na tvůj filtr.

Používáš, nebo jsi používal tento zázrak? Pokud to vůbec přiznáš. https://www.customworks.cz/dc-filtr
Asi proto to nefungovalo.
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Ano, moje přístroje nejsou pro snobi ani lidi, co mají více peněz než rozumu.

Ano, mam ve svých jednotkách takovýto DC filtr, jaký to má být problém?
Evidentně se snažíš říci, že musí kazit zvuk. Tím jsi spadl do vlastní pasti, protože jsi jeho zařazení do své sestavy nepoznal.
Podle svých tvrzení jsi nepoznal rozdíl mezi stavem napájení ze zdi a z Galaxysu a nepoznal jsi ani rozdíl mezi zařazením CD filtru a jeho přemostěním při přepnutí spínače. Takže?
B. M. C. G.

NA-Noble Audio píše: 02 led 2025 10:05 Ano, moje přístroje nejsou pro snobi ani lidi, co mají více peněz než rozumu.

Ano, mam ve svých jednotkách takovýto DC filtr, jaký to má být problém?
Evidentně se snažíš říci, že musí kazit zvuk. Tím jsi spadl do vlastní pasti, protože jsi jeho zařazení do své sestavy nepoznal.
Podle svých tvrzení jsi nepoznal rozdíl mezi stavem napájení ze zdi a z Galaxysu a nepoznal jsi ani rozdíl mezi zařazením CD filtru a jeho přemostěním při přepnutí spínače. Takže?
Proč tu lidem nadáváš do snobu? Není to trošku přes čáru? Od výrobce/prodejce?
Do žádné pasti jsen nespadl. Když použiješ Googl, sam se doctes spoustu negativních informací (zkušenosti) právě o tomhle DC filtru. Kdyby ti záleželo víc na zvuku, nežli na obchodu, nedáš tam tento paskvil.

Žádný CD filtr jsem netestoval.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

NA-Noble Audio píše: 02 led 2025 10:05 Ano, moje přístroje nejsou pro snobi ani lidi, co mají více peněz než rozumu.
No a potom tu je este jedna skupina, ludia, pre ktorych tvoje pristroje nie su - ktori su dost inteligentni, aby zarobili dost penazi na to, aby si mohli dovolit skutocnu kvalitu. Ako napriklad tvoj byvaly zakaznik.

Pozdravujem,

spokojne som v minulosti užíval Noble Audio Galaxys. Mal som na skúšku súčasne 5 zariadení ktoré som počas týždňa skúšal. Medzi nimi boli značky GMG, Synergistic Research, Shunyata Research, Isotek. Všetky tieto riešenia vyhovovali v danom momente na mojej zostave lepšie, no boli minimálne 10 násobne drahšie. Skončil som u Torusu Power AVR Elite 16. Používam dodatočne aj aktivne a pasívne zemnenie ktoré má na výsledku pozitívny efekt.

S pozdravom, Eduard V.

Více zde: https://noble-audio.webnode.cz/sitova-f ... a-galaxys/
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Este k tomu Torusu - som trochu prekvapeny, ze to tu ludia poznaju, ja ked som no bral tak snad ani zastupenie nemali a bral som ho zo zahranicia.

A pritom v US a Kanade to je taky zlaty standard v skoro vsetkych highend instalaciach, spolu s firmou Furman. Mne vyhovuje, ze to je solidna zavedena firma, co ma za uz nieco za sebou. Takze aj nejaka istota, keby sa nieco pokazilo.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
B. M. C. G.

Fidji99 píše: 02 led 2025 17:23 Este k tomu Torusu - som trochu prekvapeny, ze to tu ludia poznaju, ja ked som no bral tak snad ani zastupenie nemali a bral som ho zo zahranicia.

A pritom v US a Kanade to je taky zlaty standard v skoro vsetkych highend instalaciach, spolu s firmou Furman. Mne vyhovuje, ze to je solidna zavedena firma, co ma za uz nieco za sebou. Takze aj nejaka istota, keby sa nieco pokazilo.
Co jsem četl zkušenosti lidi ze značkou Torus, všichni hlásí profesionální přístup k zákazníkovi. Dělají i filtrace na míru požadavků zákazníka. Ochota a vstřícnost.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Torus na SK zastupuje Dream Audio.
Maju ich so sebou aj na vystavach. Celkom by sa patrilo aby mali aj kvalitny servis, ceny najvyssich modelov atakuju hranicu 30tis Eur
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Pass Labs Int30>Marten Django XL
230V:Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

B. M. C. G.
Promiň, ale logika Ti očividně nic neříká.
Tak to zkusím ještě jinak a po lo patě.

Tvrdíš, že Galaxys neudělal naprosto žádnou změnu zvuku.
Galaxys obsahuje modul DC filtru o kterém tvrdíš, že to je šunt, kazí slyšitelně zvuk, a že kdybych to myslel vážně, tak pokužiju nějaký lepší.
Kam se teda podělo to zhoršení tímto DC filtrem, když jsi ho evidentně podle svého tvrzení neslyšel?

Takže si protiřečíš a spadl jsi do své pasti.

Je hezké mě kárat, že imaginární teoretickou množinu lidí nějak označuju, když Ty označuješ konkrétní lidi, majitele mých jednotek,
kterých je jen na tomto fóru minimálně 23, podle výsledků ankety) za majitele laciného hifi kteří jsou navíc hluchý.
B. M. C. G.

Já při zapnutí DC filtru neřešil zhoršení zvuku, ale pouze funkčnost DC filtru. Jelikož bez zapnutého DC filtru jsem řešil zvuk který nebyl lepší než přímo ze zásuvky tudíž mě potom už nezajímalo jestli DC filtr poškozuje nebo nepoškozuje zvuk. Řešil jsem funkčnost DC filtru.

Že je ten DC filtr šunt tvrdí lidé na internetu, kteří si jej koupili vyzkoušeli a prodali dál. Mně se pouze potvrdil to co psali jiní.

Tebe to evidentně pořád baví viď, ale mně to fakt unavuje řešit tyhle kraviny. To si vážně nedokážeš najít lepší zábavu?
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Takže jsme se právě dozvěděli, že B. M. C. G. neřešil jak se aktivace DC filtru promítne do zvuku, tedy Galaxys pořádně nevyzkoušel, ale přesto tenkrát zrušil koupi a dodnes rozhlašuje, že není slyšet rozdíl s a bez této jednotky.
Pro úplnost uvedu, že jsem se zachoval korektně. S odstoupením od kupní smlouvy jsem nedělal problémy a i peníze jsem obratem vrátil. Nezavdal jsem důvod nějakého pomstychtiveho jednání. Uvádím to, protože mam zkušenost, že si občas lidé domýšlejí různé vysvětlovací příběhy.

V návodu uvádím, že se DC filtr kromě řešení problémů s mechanickým hlukem transformátorů pokud je způsobován DC složkou v síti promítá i do podání zvuku a uživatel si může vybrat jestli mu více zvukově vyhovuje jeho aktivace nebo přemostění. (Aby mě náhodou nechtěl někdo tahat za slovíčko, tak to „může“ je zvoleno protože by bylo nevhodné uživatele nutit)
Podle zpětných vazeb které dostávám nemálo uživatelů preferuje zvukově stav aktivace DC filtru, kterou B. M. C. G. jak se právě přiznal nepodrobil poslechové zkoušce.
Myslím, že tímto to můžeme už opravdu uzavřít.
B. M. C. G.

Překrucuješ pravdu jak se ti to zrovna hodí. Předtím jsem sice neuznával tvé výrobky. Ale teď jsi v mých očích jako člověk klesl tak nízko že jsi pro mě prachsprostý lhář a křivý člověk.
Odpovědět