Qobuz

Obecná diskuze o kvalitě zvuku a možnostech techniky.
Odpovědět
Hi-Res

Re: Qobuz

Příspěvek od Hi-Res »

Po shrnutí předplatného na další rok s https://qobuz.mysellix.io Mohl jsem si ponechat stejný účet Qobuz, který jsem obdržel první rok
Gryphon

Příspěvek od Gryphon »

YamahaMan píše: 15 čer 2023 21:23 Vedel by mi niekto z Qobuz-ákov overiť, či má v databáze album od Uriah Heep - Sea Of Light ?
Je to moja srdcovka a Tidal ani Spotify ninšen.... :crazy:
Dávno sú časy, keď som vlastnil vinyl...
Ďakujem.
Našel jsem to na Dezeer
G.Diablo,G.Scorpio,M.M. Tambaqui,IsoTek V5 Sigmas,EE8 switch,SOtM,Roon
Neotech,Nordost,Furutech,Audience AU 24 SE,Krautwire
WB Discovery
Qobuz,Tidal,NAS
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Gryphon píše: 24 říj 2024 12:40
YamahaMan píše: 15 čer 2023 21:23 Vedel by mi niekto z Qobuz-ákov overiť, či má v databáze album od Uriah Heep - Sea Of Light ?
Je to moja srdcovka a Tidal ani Spotify ninšen.... :crazy:
Dávno sú časy, keď som vlastnil vinyl...
Ďakujem.
Našel jsem to na Dezeer
Srdečná vďaka 👍
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Ahoj všem
Funguje ješte tento odkaz? :
https://qobuz.mysellix.io/.
Nejde mě zaplatit z VISA
dvader

Příspěvek od dvader »

Řešil jsem to cca před 10 dny - VISA nefungovala, tak jsem použil PayPal.
Michal Bratislava

Příspěvek od Michal Bratislava »

Cez debetnú kartu som to nedávno platil a išlo to v pohode do pár hodín poslal prihlasovacie údaje
Accuphase E5000
Ayon S10 signature II
Denon DCD 1520 AE
PERLISTEN S7T
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Děkuji. Tak přes PayPal to šlo. Porovnával jsem s TIDAL na stejných albech a zvuk zřetelně lepší.
Agilent

Příspěvek od Agilent »

Porovnávat musíš ne na stejných albech, ale na stejných vydáních alb, jenže to je na streamovacích službách v mnoha případech jaksi problém.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Agilent píše: 29 pro 2024 00:37 Porovnávat musíš ne na stejných albech, ale na stejných vydáních alb, jenže to je na streamovacích službách v mnoha případech jaksi problém.
Tie vydania su tam vacsinou rovnake, na vsetky streamy ide od majitela prav ta ista, rovnako sprasena verzia. Plati to aj v pripade, ze je tych verzii viac (cize napr. 3 verzie jedneho albumu budu rovnake na vsetkych streamoch)

Inac odkedy Tidal zrusil MQA, uz tam nie je podla mna ziadny rozdiel oproti Qobuzu co sa tyka kvality.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
phenom

Příspěvek od phenom »

Doteraz som bol s Qobuz spokojný, ale v posledných týždňoch prestáva nejak fungovať, neviem prečo. V aplikácii funguje normálne, ale akonáhle zapnem počúvanie... tak seká každých pár sekúnd, dlho trvá načítať pesničku. Niekedy na druhý deň, to ide úplne v pohode. Naposledy pomohol reštart a úplne vypnutie routra na pár minút. Nemenil som vôbec nič, ostatné služby/net , vrátane Tidal fungujú v pohode. Optika šlape 900mb/s.. Písal som aj Sellixovi, či s tým nemôže nejak pomôcť, alebo či nemajú náhodou problém aj iný užívatelia.. Zatiaľ sa neozval. Kupoval som minulý rok predplatné na 5 rokov.. Áno viem, stále môžem počúvať Tidal, keďže sa umúdrili a prepli na Flac a ako písal Fidji99, je to viacmenej to isté, aj keď sa mi zdá, že qobuz je o niečo lepší, ale to môže byť len o zvyku.
Ide mi hlavne o zvuk.
Skúšal som pustiť muziku aj cez PC - rovnaký výsledok. Tak isto cez Dlna BubbleUpnP - chvíľu to šlo a znova to isté. Štve ma to.
VÁM ide v pohode?
Prípadne, nejaké rady 🤷🏻‍♂️, Ďakujem.
Electrocompaniet ECI 6DX ,
F & F SN-270 AMT ,
________ - Power Clear Beyond
Cardas
________ - Speaker Clear Reflection
NA Galaxys, Zephyr N
SOtM SNH-10G, sPS-500 Full Upgrade
AAI Maestoso 2 LAN,
Qobuz/Tidal
AQ USB/Toslink
F2014

Příspěvek od F2014 »

Zkus změnit DNS.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

s DNS 8.8.8.8 nic nepokazis
neni placka, neni highend
phenom

Příspěvek od phenom »

Dík chalani, idem to pozrieť/nastaviť.
Electrocompaniet ECI 6DX ,
F & F SN-270 AMT ,
________ - Power Clear Beyond
Cardas
________ - Speaker Clear Reflection
NA Galaxys, Zephyr N
SOtM SNH-10G, sPS-500 Full Upgrade
AAI Maestoso 2 LAN,
Qobuz/Tidal
AQ USB/Toslink
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Agilent píše: 29 pro 2024 00:37 Porovnávat musíš ne na stejných albech, ale na stejných vydáních alb, jenže to je na streamovacích službách v mnoha případech jaksi problém.
Přesně tak. Bohužel, nedozvíme se o jaké vydání se jedná, pár vyjímek existuje. Měl by na ně být vyvíjen tlak, aby zveřejnovali o jaké vydání se jedná. A bral bych možnost si připlatit službu s nahrávkami od audiofilních vydavatelství jako třeba MFSL, DCC, Mastergold, XRCD, s prvními vydáními na cd atd
Clarisys Studio plus + SE-833 Challenge + Aries Cerat Impera II Reference + Helene + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, AAI LAN, PI audio kabely, Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
F2014

Příspěvek od F2014 »

Stačí použít nové album.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
JanJan

Příspěvek od JanJan »

Samozřejmě jsem porovnával na stejných vydáních. A i bez porovnávání je TIDAL celkově přebasovany až dunivý.
Odpovědět