Fidji a jeho man cave
Re: Fidji a jeho man cave
Tak prve policko v koncertnom kalemdari na rok 2025 zaplnene
https://www.ironmaiden.com/tour/run-for ... orld-tour/
Vieden.
Neviem preco, ale mam pocit, ze toto bude posledne turne. A tieto “ Best Of” komcerty mam radsej ako,ked promuju novu dosku.
Vieden.
Neviem preco, ale mam pocit, ze toto bude posledne turne. A tieto “ Best Of” komcerty mam radsej ako,ked promuju novu dosku.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Ahoj a gratulujem!Fidji99 píše: ↑29 zář 2024 23:25 Tak prve policko v koncertnom kalemdari na rok 2025 zaplnene
Vieden.
Mal som v pláne ísť na Iron do BA ale po 25min /1996ty v rade/boli lístky preč aj vďaka niektorým nenažrancom, ktorí to teraz ponúkajú X-krát drahšie na Bazoši...
Tak to nahradí už v januári verím tiež výborný - MANOWAR – THE BLOOD OF OUR ENEMIES TOUR 2025
https://www.ticketportal.cz/event/MANOW ... artner=159
Phillipe Jaroussky - kontratenor a jeho spolupraca s Christinou Pluhar - takzvana "air de cour" hudba, skore baroko, hudba co sa asi hrala vo Versailes, ked Angelika zvadzala krala.
https://arpeggiata.com/passacalle-de-la-follie
Fantasticky showman, Besame Mucho ako pridavok . Neviem ako to opisat - ale ked je pocut, ze cela kapela tej hudbe jednoducho rozumie a citi ducha. A Jaroussky je uplny ukaz - kolko emocii, vtipu a da sa povedat, ze az zmyselnosti dokaze vlozit do svojho spevu.
https://arpeggiata.com/passacalle-de-la-follie
Fantasticky showman, Besame Mucho ako pridavok . Neviem ako to opisat - ale ked je pocut, ze cela kapela tej hudbe jednoducho rozumie a citi ducha. A Jaroussky je uplny ukaz - kolko emocii, vtipu a da sa povedat, ze az zmyselnosti dokaze vlozit do svojho spevu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
-
To musela byt fantazia.
Hlavné stereo: (Auralic Aries mini + SP audio power supply -> Chord Hugo TT2 -> Ayre K5Xe -> Ayre V5Xe -> Dynaudio Contour 20i) v miestnosti s akustikou GIK
Slúchadlá 1: Hifiman Ananda
Slúchadlá 2: Apple Airpods 3th. gen.
Slúchadlá 1: Hifiman Ananda
Slúchadlá 2: Apple Airpods 3th. gen.
Ano, bola. Bez prehanania.
Pre mna to bol ale aj taky "vychovny koncert" - komorna hudba, najma takato starsia je idealna na realne porovnanie si zazitku nazivo a nahratej hudby. Nemas casto moznost poctu v podstate to iste co bolo nahravane, v zmysle, ze pocujes rovnakych interpretov hrat to iste a konzistentny material.
Ta vizualna stranka, kedy vidis napr. spevaka sa nadychnut, alebo cellistu sa natiahnut so slakom pred nejakym vrcholnym momentom - to urobi vela. Takisto reverberantnost velkeho priestoru tomu dava uplne iny rozmer ako dojem zo studiovej nahravky.
Treba povedat jednu vec - aj Jaroussky uz starne, kontratenor je asi najtazsi register, najma tie veci co spieval on. Dnes uz by Stabat Mater s Lezhnevou asi nedal. Ale zato je tam ta obrovska skusenost a pochopenie hudby a to to robi este posobivejsie.
Uz pozeram, kde bude hrat nabuduce.
Pre mna to bol ale aj taky "vychovny koncert" - komorna hudba, najma takato starsia je idealna na realne porovnanie si zazitku nazivo a nahratej hudby. Nemas casto moznost poctu v podstate to iste co bolo nahravane, v zmysle, ze pocujes rovnakych interpretov hrat to iste a konzistentny material.
Ta vizualna stranka, kedy vidis napr. spevaka sa nadychnut, alebo cellistu sa natiahnut so slakom pred nejakym vrcholnym momentom - to urobi vela. Takisto reverberantnost velkeho priestoru tomu dava uplne iny rozmer ako dojem zo studiovej nahravky.
Treba povedat jednu vec - aj Jaroussky uz starne, kontratenor je asi najtazsi register, najma tie veci co spieval on. Dnes uz by Stabat Mater s Lezhnevou asi nedal. Ale zato je tam ta obrovska skusenost a pochopenie hudby a to to robi este posobivejsie.
Uz pozeram, kde bude hrat nabuduce.
Poviem ako je - z predkom [L-C-R] a spodkom - suby, rovnako ako s elektronikou som spokojny.
Kde citim este urcitu moznost sa posunut dalej, v mojom pripade su to surroundy - momentalne ML Motion 35XTi. Nie uplne zle, ale zase ani ziadny zazrak. Najvacsie regalovky od Martin Logan 6.5in + BR, realne hraju od seriozne od takych 65-70Hz.
Pre mna jedna z klucovych veci, ktoru vnimam pri hodnoteni kvality posluchu su veci co sa deju v casovej domene - cistota impulzu, group delay, necj tam nie je vyslovene pocut fazove posuny alebo rezonancie miestnosti. A tam by som chcel dosiahnut uplnu imerzivnu bublinu, casto sa ta casova rovina podcenuje, ale pre taku tu zivost/dynamiku a cistotu to je uplne klucova vec.
Zacal som tak nejako rozmyslat nad urcitym upgradom - padli mi do oka napr KEF R3, dobre poznam Neumanny, pocul som Monitor Audio Platinum, nejake male Focaly. Vyborne boli Perlisteny. Len som nejako nemal pocit, ze sa nejako super extra hodia k elektrostatom.
Nakoniec som sa rozhodol si nechat vyrobit repro na mieru - predstava:
- 2 pasmo, ktoremu nebude vadit umiestnenie pri stene
- uzavreta ozvucnica - basreflex je vzdy problemovy, ked chces cisto nadviazat suby
- 105dB max, schopnost hrat do 80Hz, s nejakou rezervou na ekvalizaciu
- nech to sedi zvukovo k zvysku zostavy.
Slovo dalo slovo - a po nejakych mailoch a osobnom stretnuti, sme sa dohodli s Kocourom, na ktoreho som mal dobre referencie od viacerych ludi.
Zatial je koncept:
Woofer od Purifi 6.5 palca
Vyskac Seas Titan
Kocour vymyslel velmi zaujimave riesenie samotnej bedne, tak aby som to vedel bez problemu umiestnit na take stoajny of K&M.
Kde citim este urcitu moznost sa posunut dalej, v mojom pripade su to surroundy - momentalne ML Motion 35XTi. Nie uplne zle, ale zase ani ziadny zazrak. Najvacsie regalovky od Martin Logan 6.5in + BR, realne hraju od seriozne od takych 65-70Hz.
Pre mna jedna z klucovych veci, ktoru vnimam pri hodnoteni kvality posluchu su veci co sa deju v casovej domene - cistota impulzu, group delay, necj tam nie je vyslovene pocut fazove posuny alebo rezonancie miestnosti. A tam by som chcel dosiahnut uplnu imerzivnu bublinu, casto sa ta casova rovina podcenuje, ale pre taku tu zivost/dynamiku a cistotu to je uplne klucova vec.
Zacal som tak nejako rozmyslat nad urcitym upgradom - padli mi do oka napr KEF R3, dobre poznam Neumanny, pocul som Monitor Audio Platinum, nejake male Focaly. Vyborne boli Perlisteny. Len som nejako nemal pocit, ze sa nejako super extra hodia k elektrostatom.
Nakoniec som sa rozhodol si nechat vyrobit repro na mieru - predstava:
- 2 pasmo, ktoremu nebude vadit umiestnenie pri stene
- uzavreta ozvucnica - basreflex je vzdy problemovy, ked chces cisto nadviazat suby
- 105dB max, schopnost hrat do 80Hz, s nejakou rezervou na ekvalizaciu
- nech to sedi zvukovo k zvysku zostavy.
Slovo dalo slovo - a po nejakych mailoch a osobnom stretnuti, sme sa dohodli s Kocourom, na ktoreho som mal dobre referencie od viacerych ludi.
Zatial je koncept:
Woofer od Purifi 6.5 palca
Vyskac Seas Titan
Kocour vymyslel velmi zaujimave riesenie samotnej bedne, tak aby som to vedel bez problemu umiestnit na take stoajny of K&M.
Skvělá volba, už se těším na výsledné provedení..
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
U teba riesenie na mieru bude myslim to spravne a Kocour navyse nie je len technokrat riesiaci veci “od stola”
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Abych mohl vubec vybrat vhodne menice a celkovy koncept tech 2p efektovek, vydal jsem se na navstevu, si ten prostor nakoukat a naposlouchat. Plus probrat vse osobne je vzdy nejlepsi.
Velke elektrostaty ML jsem nikdy neslysel, a stoji to za to. Zaroven to potvrdilo moji predstavu o zvuku, a jake menice volit.
U stredobasu bylo vice moznosti ve hre, nicmene po domluve na uzavrene ozvucnici, ktera ma pro tuto aplikaci vazne smysl, a nutnosti mirnych EQ kolem 100Hz (coz vezme stredobasu hodne z max vychylky), padla volba na Purifi PTT6.5X. Uz se tesim, jak si je omerim a poslechnu.
Velke elektrostaty ML jsem nikdy neslysel, a stoji to za to. Zaroven to potvrdilo moji predstavu o zvuku, a jake menice volit.
U stredobasu bylo vice moznosti ve hre, nicmene po domluve na uzavrene ozvucnici, ktera ma pro tuto aplikaci vazne smysl, a nutnosti mirnych EQ kolem 100Hz (coz vezme stredobasu hodne z max vychylky), padla volba na Purifi PTT6.5X. Uz se tesim, jak si je omerim a poslechnu.
Budem zvedavy na vysledkok
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
Jedna z veci, ktore si od novych surroundov slubujem je este lepsia integracia surroundov na suby a teda ta povestna bublina zvuku, nielen na filmy, ale hlavne na MCH hudbu.
Myslim, ze Trinnov uz postupne dotiahol ten algorytmus skoro k dokonalosti - ziadne rezonancie, ziadne basy mlatacie sa zlava sprava, ako to je obvykle pri stereo zostavach. Faza uplne vyladena. Takisto konizstencia medzi jednotlivymi polohami, ze to nie je o 10dB inac, ked sa otoci hlavou.
mam to rad - casto sa tu opisuje zvuk cez frekvencnu charakteristiku [jasny, temny, tembr tu, farba tam]. Ale poznam zostavy ktore hraju krasne - farebne, v harmonickych sa da kupat, zvoni to a cinka, tak ako to maju ludia radi. Len ta hudba neslape. Nie je tam ten vnutorny rytmus. Bas je taky tupy a nasilu, je tam, ale je to ploche ako mlatenie hovnom o stan.
A toto prave cez tu uplenu presnost v casovej rovine trinnov dokaze - PRAT. To ma bavi, dupat si nohou, a citit realne proporcie nastrojov.
[Tie grafy uplne koreluju s REW]
Myslim, ze Trinnov uz postupne dotiahol ten algorytmus skoro k dokonalosti - ziadne rezonancie, ziadne basy mlatacie sa zlava sprava, ako to je obvykle pri stereo zostavach. Faza uplne vyladena. Takisto konizstencia medzi jednotlivymi polohami, ze to nie je o 10dB inac, ked sa otoci hlavou.
mam to rad - casto sa tu opisuje zvuk cez frekvencnu charakteristiku [jasny, temny, tembr tu, farba tam]. Ale poznam zostavy ktore hraju krasne - farebne, v harmonickych sa da kupat, zvoni to a cinka, tak ako to maju ludia radi. Len ta hudba neslape. Nie je tam ten vnutorny rytmus. Bas je taky tupy a nasilu, je tam, ale je to ploche ako mlatenie hovnom o stan.
A toto prave cez tu uplenu presnost v casovej rovine trinnov dokaze - PRAT. To ma bavi, dupat si nohou, a citit realne proporcie nastrojov.
[Tie grafy uplne koreluju s REW]
Jakoze i predtim to v casove domene neni zadna tragedie :) muzes v trinnovu srovnat amplitudu a natahnout si rizene dozvuk?
Maestro Nick Cave, tentokrat s kapelou.
Nezabudnutelny zazitok. Nic viac napisat neviem.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 19 říj 2024 08:41, celkem upraveno 1 x.
…………….
Nick Cave dokaze vytvorit vynimocnu az elektrizujucu atmosferu na koncerte, verim ze to musel byt nezabudnuteony zazitok
Ano, on toto vzdy vedel. taky ten bezpostredny kontakt s publikom plus vrodena charizma.
Toto bol zase este iny level - ked si zrazu uvedomis, ze od srdca spieva o tom ako preziva smrt svojich dvoch synov. A pritom to nebola ziadna nejaka sebalutost ani nic. Strasne strasne silne. Ono sa to niekedy vsetko tak posklada a potom to vyjde. Casto sa davaj nejake tie hviezicky ale hodnotenie 1-10. Toto bolo 15/10. Alebo 7 hviezdiciek z piatich. Navyse, este sa nejako zahadne podaril aj zvuk co v 02 nebyva samozrejmost.
Uplne nabiti emociami sme doteraz.
Amplitudovo to je zrovnane ako pravitko, ten horny graf ukazuje seat to seat - v mojom pripade objem asi 3x2x2metre. Celkovo mi ukazuje rozptyl 1.4dB , co je uplne magicka hodnota. (aj ked to je skor metric pre vacsie viacradove kina). Toto su sedenia - MLP, stred sedacky a kraj.
K tomu dozvuku - ano da sa to - je tam take hybatko ze “Decay Control”, ja to mam na Max, skusal som aj ine konfiguracie, ale takto sa mi to paci najviac - v principe 1) od 30Hz hore mam v podstate uniformny dozvuk okolo 0.25 cez cele pasmo 2) ziadny group delay.
Na hudbu to je samozrejme jasne lepsie, je to plastickejsie a dynamickejsie, napr. kopak, alebo aj nastup impulzu napr. basovej gitary alebo nejaka komplexnejsia elektronicka hudba. Ja celkovo preferujem taky suchsiu, preciznejsiu akustiku, zda sa mi ze ta strukturovanost zvuku je dobry trade-off. Ked niekto pocuva nejaky 70kovy rock, alebo nejake zvukovo komornejsie veci, jazz atd, tak tam ten dlhsi dozvuk nevadi a naopak, je tam urcita milosrdnost skor vhodna. Ale napriklad komplexnejsia klasika, tam uz ten dojem trpi.
No a co sa tyka filmov - ked mi nieco vadi v komrecnych kinach, tak to je to, ze vzdy vychadzam z kina uplne ohucany, hlavne kvoli tomu, ze zvykne byt bas natiahnuty uplne nadoraz a maskuje sa tym relativne slabe FR na spodku. Mne sa to zda s tym kratkym dozvukom na spodku realistickejise a hlavne menej unavne.
Trochu to teraz tak postupne doladujem, tym ze mam stale vyse 15dB headroom, tak radsej pripalim cez LS zopar dB na infrasonicu ako by to malo byt take rozplizle cele.
Takze lahka zmena planov, namiesto Purifi tu mame Trinnov Amplitude 8, co je nejaky custom Dckovy HYPEX1200 z gain matchingom na Trinnov, 2x toroidom a LPS, co dava vau cca 50kg, dobre je. Trinnov slubuje znizenie celkoveho sumu az o 6dB, vdak gainu 19dB.
Spolu s upgradom ALtitude, musim povedat, ze to zase je drobny kork dopredu.
https://cinemike.de/de-de/Tuning/Tuning ... tude-16-32 , taka Casea, len v Nemecku, ceny su orientacne, a pani su flexibilni, co sa tyka usitia na mieru.
Spolu s upgradom ALtitude, musim povedat, ze to zase je drobny kork dopredu.
https://cinemike.de/de-de/Tuning/Tuning ... tude-16-32 , taka Casea, len v Nemecku, ceny su orientacne, a pani su flexibilni, co sa tyka usitia na mieru.
Nie vsetky D cka boli stvorene rovnake. 3kW, a fakt ti pani z ATI co robia zosiky [nielen pre Trinnov] vedia presne co robia. Oproti tym klasickym hypexom to je uplne ina kava, v zmysle dynamickej rezervy. Ked som vcera vecer trochu prikuril Dunu, tak tam ta zladenost z procesorom bola velmi hmatatelna.
Potom som si este pustil vecer D Gilmoura z Pompei a to bol zazitok aj potichu aj nahlas.
Inac toto je Duna [jeden tyoek na avsforum dava tie analyze[ - idel to L-R-C - LFE - 6x suround, 6x Atmos. Toto je jeden z najviac bohatych soundtrackov co sa tyka pouzivania suroundov a Atmos repro.
Ako je vidno - Center slape v podstate v kuse, a mozno niekoho prekvapi ako relativne malo hra LFE.
Potom som si este pustil vecer D Gilmoura z Pompei a to bol zazitok aj potichu aj nahlas.
Inac toto je Duna [jeden tyoek na avsforum dava tie analyze[ - idel to L-R-C - LFE - 6x suround, 6x Atmos. Toto je jeden z najviac bohatych soundtrackov co sa tyka pouzivania suroundov a Atmos repro.
Ako je vidno - Center slape v podstate v kuse, a mozno niekoho prekvapi ako relativne malo hra LFE.
Tak pokracuje pomaly pokrok v medziach zakona, dorazil aj druhy 8kanal od Trinnov - na podstropove repro.
Cela zostava gain-matchnuta, optimalizovana na co najnizsi noise, a co najvyssiu dynamiku. Referencna hlasitost dostane Trinnov do optimalnej voltaze co sa tyka SINADu, na audiofiliu mam LINN DAC a novy Apollon.
Uz teda len Kocour a surroundy a bude hotovo.
Cela zostava gain-matchnuta, optimalizovana na co najnizsi noise, a co najvyssiu dynamiku. Referencna hlasitost dostane Trinnov do optimalnej voltaze co sa tyka SINADu, na audiofiliu mam LINN DAC a novy Apollon.
Uz teda len Kocour a surroundy a bude hotovo.
Celky tyzden som nemal doma internet, tak som tocil po veceroch disky. Mozem skonstatovat iba jednu vec - aj keby som uz na zostave nikdy nic nemenil, tak uz s tym dokazem zit. A potom som si spomenul, ze toto iste som si hovoril aj pred rokom, a asi polka veci je novych ;-).
Jednoznacne najvacsi prinos - Waveforming, potom novy Center, LINN DAC a urcite pomohli aj nove monobloky.
Najviac ma bavi, ze dobre nahravky hraju dobre, zle hraju zle, suche hraju sucho. Ked su na nahravke prepalene sykavky tak to je pocut.
Jednoznacne najvacsi prinos - Waveforming, potom novy Center, LINN DAC a urcite pomohli aj nove monobloky.
Najviac ma bavi, ze dobre nahravky hraju dobre, zle hraju zle, suche hraju sucho. Ked su na nahravke prepalene sykavky tak to je pocut.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Typická ukázka "závodů ve zbrojení"
Nehodnotím dobře/špatně, jen konstatuji
Nehodnotím dobře/špatně, jen konstatuji
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
U Fidjiho som uz par krat bol a od kedy zmenil suby, nasadil Waveforming a pre predne stereo kanaly ide cez Linn Organik DAC (pmus nejaka zmena zosikov a kablovania), tak je zvuk v stereu aj multinanale vyborny. Velmi tomu v zaklade samozrejme pomahaju aj akusticke upravy ale posuv tam bol posledny cca rok skutocne vyznamny. Aj ten novy ML center v multinanale je posun. Viac konkretne a lokalizovane vokaly pritom zaroven urcitym sposobom nenapadnejsie, hladsie. Ale ano vyborne nahravky su lahodka a blbe zostavaju blbe
No konecne uz to aj nejako vyzera. Kable optimalizovane a skratene. Automatizacia hotova.
- PavelDosko
sice je to mimo muj zaber (multikanal), ale mam rad dotazene veci, super
neni placka, neni highend