Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
-
Re: Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
Zappa. Ja nechcem pochvalu ,na to mám susedou nad sebou a pod sebou a vedle sebe . Za hudobne chvíle které im prinašam . Ale chcel som vyzdvihnout prinos kablou od Pi. a úžasnu pracu ktoru robia chlapi. To iste aj konštrukterovi za Grouding za prinos nového nepoznaneho do sveta high endu.
Ne ze bych chtel nejak obhajovat PMA, ale myslim ze pointou jeho prispevku spis bylo to, ze kdyz si do mistnosti vyskladate ty boxy, tak to muze mit vliv na akustiku, a to je ta zmena, kterou pak muzete treba slyset. Ne, ze by ucel tech boxu melo byt nejak akustiku ovlivnovat, nebo ze je to snad jejich hlavni funkce.
A ja jsem presvedceny, ze zmena opravdu slyset muze byt. Akorat to tedy neni nic, co bych povazoval za neco pozitivniho. Neni pravda, ze to nejde zmerit, jak zminoval Jeliman. Vzdyt Elfton tady postoval link, kde to je jasne a presne zmerene. Z toho mereni plyne, ze do boxu zadna energie neputuje, nic se tam neakumuluje. Pripojeny kabel a box se chova jako antena. Pripojite kabel, ten nachyta sum z okoli a to pak jde do pristroju. V tu ranu se celkem vyrazne zvedne THD+N. Jestli to nekomu prijde jako zvukove zlepseni, prosim - proti gustu... Ciste teoreticky subjektivne to tak i muze pusobit, ale za me je to reseni problemu sestavy jinym problemem. Asi jako kdyz mam monokl, tak si udelas monokl na druhe strane, aby to nevypadalo tak blbe. Vysledkum toho mereni i velmi odpovidaji zkusenosti nekterych uzivatelu, alespon dle toho, jak je tady popisuji:
- efekt mensi, cim kratsi kabel
- vic boxu, vic zlepseni, ale jen do urcite miry, pak uz je to moc a zrejme spis skodu
- efekt trva, kdyz se odpoji box, staci jen pripojeny zemnici kabel (=antena)
No ja nevim. Ja uplne chapu takovy ten pristup k hifi, kdy si to ladite jako hudebni nastroj, spis ze by slo primarne o co nejpresnejsi reprodukci zaznamu, obzvlast u analogu. Ale nektere vyroky tady mi uz prijdou jako hodne velke voodoo, na urovni diskuze o ploche zemi. Chtelo by to aspon trochu vice vedy a techniky, mene pocitu a domnenek. Klidne se muzu mylit, ale jeste jsem nevidel jedine technicke oduvodneni, jak podle konstrukteru ty boxy maji fungovat a jakym zpusobem to ma byt prinos. Teda krome klasickeho - dej si poslech a uvidis. No nedam, nemam duvod poslouchat antenu.
A ja jsem presvedceny, ze zmena opravdu slyset muze byt. Akorat to tedy neni nic, co bych povazoval za neco pozitivniho. Neni pravda, ze to nejde zmerit, jak zminoval Jeliman. Vzdyt Elfton tady postoval link, kde to je jasne a presne zmerene. Z toho mereni plyne, ze do boxu zadna energie neputuje, nic se tam neakumuluje. Pripojeny kabel a box se chova jako antena. Pripojite kabel, ten nachyta sum z okoli a to pak jde do pristroju. V tu ranu se celkem vyrazne zvedne THD+N. Jestli to nekomu prijde jako zvukove zlepseni, prosim - proti gustu... Ciste teoreticky subjektivne to tak i muze pusobit, ale za me je to reseni problemu sestavy jinym problemem. Asi jako kdyz mam monokl, tak si udelas monokl na druhe strane, aby to nevypadalo tak blbe. Vysledkum toho mereni i velmi odpovidaji zkusenosti nekterych uzivatelu, alespon dle toho, jak je tady popisuji:
- efekt mensi, cim kratsi kabel
- vic boxu, vic zlepseni, ale jen do urcite miry, pak uz je to moc a zrejme spis skodu
- efekt trva, kdyz se odpoji box, staci jen pripojeny zemnici kabel (=antena)
No ja nevim. Ja uplne chapu takovy ten pristup k hifi, kdy si to ladite jako hudebni nastroj, spis ze by slo primarne o co nejpresnejsi reprodukci zaznamu, obzvlast u analogu. Ale nektere vyroky tady mi uz prijdou jako hodne velke voodoo, na urovni diskuze o ploche zemi. Chtelo by to aspon trochu vice vedy a techniky, mene pocitu a domnenek. Klidne se muzu mylit, ale jeste jsem nevidel jedine technicke oduvodneni, jak podle konstrukteru ty boxy maji fungovat a jakym zpusobem to ma byt prinos. Teda krome klasickeho - dej si poslech a uvidis. No nedam, nemam duvod poslouchat antenu.
...Ciste teoreticky subjektivne ...
Ako všetky námietky a pripomienky, "teroreticky". Čo takt vyskúšať, vypočuť a potom hodnotiť?
...Vzdyt Elfton tady postoval link, kde to je jasne a presne zmerene...
To je novinka !!! Elfton podľa teba vie namerať farbu zvuku, vzdušnosť, vernosť podania nástrojov a pod.?
Že by používal mimozemskú technológiu?
Niekto sem niečo nové uvedie a hneď sa nájde zopár "vedecky erudovaných" jedincov, ktorí začnú vyvíjať
nezmyselné technológie, plácajú nezmysly. aby ho zhodili a aby sa "blysli" svojou nekonečnou
"MÚDROSŤOU" !!! Pritom je to také jednoduché - stačí si to vypočuť a potom povedať svoj názor.
To nemyslím iba na tento konkrétny prípad, ale aj obecne.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
@ Aretax
Velmi přesně napsáno - nejprve poslechnout, pak teprve hodnotit. Možná by pak ubyly zbytečné teoretizující příspěvky s nedůstojným blábolením o placaté zemi.
Znovu bych tedy zopakoval velmi prostou otázku, obecně platnou pro každého člena:
Slyšel jsi grounding boxy?
a) Ano
b) Ne
V případě b) je tvůj příspěvek zcela irelevantní a zůstává v rovině teorie.
Velmi přesně napsáno - nejprve poslechnout, pak teprve hodnotit. Možná by pak ubyly zbytečné teoretizující příspěvky s nedůstojným blábolením o placaté zemi.
Znovu bych tedy zopakoval velmi prostou otázku, obecně platnou pro každého člena:
Slyšel jsi grounding boxy?
a) Ano
b) Ne
V případě b) je tvůj příspěvek zcela irelevantní a zůstává v rovině teorie.
S uzemněním HIFI sestavy mám zkušenosti asi 4 roky, kdy jsem si pořídil Synergistic Research Active Ground Block SE a postupně uzemnil všechny přístroje, převážně přes nevyužité vstupy. Bohužel u koncového zesilovače přes RCA vstupy se uzemnění projevilo jednoznačně negativně (brum, degradace zvuku), tak jsem uzemnil pouze skříň zesilovače. Celkový přínos SR uzemnění je výborný.
Včera ke mě přijel kamarád a přivezl 2 jednotky DS. První co jsem vyzkoušel, bylo zapojení jedné DS na RCA vstup zesilovače a k mému překvapení nejen, že nedošlo k nástupu brumu ale zesilovač nabral na dynamice, zvětšil se 3D prostor, zvuk plnější s reálnějším témbrem. Říkal jsem si, tak tohle chci. Kamarád mě přesvědčil abych zkusil zapojit i druhou DS na druhý RCA vstup, tzn. uzemnění obou kanálů koncového zesilovače. Moc se mi do toho nechtělo, protože představa, že bych musel pořídit 2 DS jednotky se mi moc nezamlouvala. Bohužel pro mě je varianta se 2 DS na zesilovači u mě neskutečná. Zvuk má drajv, bedny mají basy, jako jsem u sebe ještě neslyšel. Zesilovač hraje jakoby hlasitěji. Jako když se nad tím zamýslím, tak takový zvuk jsem že zesilovače nedostal, ani když jsem zkoušel top napájecí kabely, které byli opravdu výrazně dražší než cena za 2 DS.
Držím se filozofie, že není třeba neustále měnit komponenty sestavy ale dopřát jim, aby pracovali v optimálních podmínkách, tzn. vhodná kabeláž, pojistky, podložky, zemnění, atd.
Projev mého MSB zesilovače mám rád a ty 2 DS jednotky mu dopřeji, protože jsem měl pocit, jakoby najednou hráli monobloky.
Zkoušel jsem obě DS i na DACu ale tam přínos byl malý proti stávající SR.
Opravdu mě nenapadlo zkoušet zapojovat pouze uzemněnovaci kabely bez zapojení do DS (jak někde doporučoval Zappa), protože to se potom opravdu chová jako anténa což zanáší rušení do zvuku.
Gratuluji tvůrcům DS jednotek, ke skvělému produktu, který je nejen funkční ale i fantasticky zpracovaný na top profesionální úrovni zdaleka převyšující svou cenovou kategorii.
Co se týká zdejších reakcí, tak zase vidím teoretické mudrování o tom, proč to nemůže fungovat.
Každý má možnost si DS na své sestavě vyzkoušet a udělat si svůj názor na přínos. Praktická zkušenost je bohužel nepřenositelná.
Včera ke mě přijel kamarád a přivezl 2 jednotky DS. První co jsem vyzkoušel, bylo zapojení jedné DS na RCA vstup zesilovače a k mému překvapení nejen, že nedošlo k nástupu brumu ale zesilovač nabral na dynamice, zvětšil se 3D prostor, zvuk plnější s reálnějším témbrem. Říkal jsem si, tak tohle chci. Kamarád mě přesvědčil abych zkusil zapojit i druhou DS na druhý RCA vstup, tzn. uzemnění obou kanálů koncového zesilovače. Moc se mi do toho nechtělo, protože představa, že bych musel pořídit 2 DS jednotky se mi moc nezamlouvala. Bohužel pro mě je varianta se 2 DS na zesilovači u mě neskutečná. Zvuk má drajv, bedny mají basy, jako jsem u sebe ještě neslyšel. Zesilovač hraje jakoby hlasitěji. Jako když se nad tím zamýslím, tak takový zvuk jsem že zesilovače nedostal, ani když jsem zkoušel top napájecí kabely, které byli opravdu výrazně dražší než cena za 2 DS.
Držím se filozofie, že není třeba neustále měnit komponenty sestavy ale dopřát jim, aby pracovali v optimálních podmínkách, tzn. vhodná kabeláž, pojistky, podložky, zemnění, atd.
Projev mého MSB zesilovače mám rád a ty 2 DS jednotky mu dopřeji, protože jsem měl pocit, jakoby najednou hráli monobloky.
Zkoušel jsem obě DS i na DACu ale tam přínos byl malý proti stávající SR.
Opravdu mě nenapadlo zkoušet zapojovat pouze uzemněnovaci kabely bez zapojení do DS (jak někde doporučoval Zappa), protože to se potom opravdu chová jako anténa což zanáší rušení do zvuku.
Gratuluji tvůrcům DS jednotek, ke skvělému produktu, který je nejen funkční ale i fantasticky zpracovaný na top profesionální úrovni zdaleka převyšující svou cenovou kategorii.
Co se týká zdejších reakcí, tak zase vidím teoretické mudrování o tom, proč to nemůže fungovat.
Každý má možnost si DS na své sestavě vyzkoušet a udělat si svůj názor na přínos. Praktická zkušenost je bohužel nepřenositelná.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Shakti; Ansuz).
zajímavé, osobně jsem k tomu do vyzkoušení nezaujatý. Moc rád bych ale slyšel nějaký komentář výrobce Diamond sound k tomu výše zmiňovanému měření Entreq Optimus Minimus od Armina:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.476/
Tento zprvu skeptický recenzent v testu nakonec vyzdvihuje přesný opak měření, tedy nižší šum a černější pozadí stejného Entrequ:
https://www.stereotimes.com/post/entreq ... ent-perry/
Může recenzent slyšet ohledně šumu přesný opak toho, co naměří kvalitní měřící přístroje s v měření velmi školenou odbornou obsluhou?
Pokud se budeme bavit o celkovém dojmu, chápu i protichůdné výsledky, vyladit k lepšímu se dá náhodně možná anténou přijímající opačnou amplitudu signálů než přístroj či změnami el.mag. pole v blízkosti přítrojů, ale budeme-li se bavit jen o šumu, lze zpochybnit měření? Možná by se to mělo spíše jmenovat ladící boxy než zemnící? Každopádně pokud by to mělo zemnit, kovová krabice boxu by mohla být funkčnější než dřevěná, pro ladění by hovořil opak. Majitelům bych doporučil vyzkoušet to například s nějakým PA výškáčem co má třeba 108dB/w (s vhodnou filtrací) a zkoušet připojovat a odpojovat box, posouvat atp, šum se pouhým uchem blízko výškáči po té též bude slyšitelně měnit. Též by se mohli k zemnění vyjádřit také výrobci síťových filtrů, zda to jde vyřešit i vhodným propojením zemí jednotlivých přístrojů přímo ve filtrační jednotce či co si o zemnění myslí?
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.476/
Tento zprvu skeptický recenzent v testu nakonec vyzdvihuje přesný opak měření, tedy nižší šum a černější pozadí stejného Entrequ:
https://www.stereotimes.com/post/entreq ... ent-perry/
Může recenzent slyšet ohledně šumu přesný opak toho, co naměří kvalitní měřící přístroje s v měření velmi školenou odbornou obsluhou?
Pokud se budeme bavit o celkovém dojmu, chápu i protichůdné výsledky, vyladit k lepšímu se dá náhodně možná anténou přijímající opačnou amplitudu signálů než přístroj či změnami el.mag. pole v blízkosti přítrojů, ale budeme-li se bavit jen o šumu, lze zpochybnit měření? Možná by se to mělo spíše jmenovat ladící boxy než zemnící? Každopádně pokud by to mělo zemnit, kovová krabice boxu by mohla být funkčnější než dřevěná, pro ladění by hovořil opak. Majitelům bych doporučil vyzkoušet to například s nějakým PA výškáčem co má třeba 108dB/w (s vhodnou filtrací) a zkoušet připojovat a odpojovat box, posouvat atp, šum se pouhým uchem blízko výškáči po té též bude slyšitelně měnit. Též by se mohli k zemnění vyjádřit také výrobci síťových filtrů, zda to jde vyřešit i vhodným propojením zemí jednotlivých přístrojů přímo ve filtrační jednotce či co si o zemnění myslí?
To že tyto zemnící boxy mohou ovlivňovat zvuk nezpochybňuji.
Uvádí výrobce proč tomu tak je nebo co konkrétně boxy ovlivňují?
Něco by o tom vědět měl, jak jinak by mohl navrhovat jejich konstrukci?
Uvádí výrobce proč tomu tak je nebo co konkrétně boxy ovlivňují?
Něco by o tom vědět měl, jak jinak by mohl navrhovat jejich konstrukci?
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Synergistic Research Active Ground Block SE je jednotka do které se zapojuje vícero přístrojů, takže ona vlastně dělá spojení zemí přístrojů. A takto se chovají i další výrobky, jako NORDOST Qkore 6. To, že připojení zesilovače přes RCA konektor,( tedy signálové země zesilovače ) do sdružující jednotky přineslo brum, kdežto připojení ke skříni nikoli ukazuje na to, že zesilovač má cíleně oddělenou signálovou zem od napájecí, která je ukostřená na skříň a při připojení signálové země do jednotky došlo k výrobě zemní smyčky, protože jednotka je s napájecí zemí spojena přes některý kablík k dalším přístrojům.Jiri píše: ↑27 lis 2024 12:34 S uzemněním HIFI sestavy mám zkušenosti asi 4 roky, kdy jsem si pořídil Synergistic Research Active Ground Block SE a postupně uzemnil všechny přístroje, převážně přes nevyužité vstupy. Bohužel u koncového zesilovače přes RCA vstupy se uzemnění projevilo jednoznačně negativně (brum, degradace zvuku), tak jsem uzemnil pouze skříň zesilovače. Celkový přínos SR uzemnění je výborný.
Včera ke mě přijel kamarád a přivezl 2 jednotky DS. První co jsem vyzkoušel, bylo zapojení jedné DS na RCA vstup zesilovače a k mému překvapení nejen, že nedošlo k nástupu brumu ale zesilovač nabral na dynamice, zvětšil se 3D prostor, zvuk plnější s reálnějším témbrem.
To se logicky nestalo při použití boxu vybaveného pouze jedním vstupem. Tam vše zůstává v luftě, nevznikne propoj s napájecí zemí.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
- Mark Levinson
- Administrátor
(Edit by ML)
Pánové, High End je noblesní koníček a tak by měla vypadat i diskuse kolem něj. Proto byly některé příspěvky přesunuty na smetiště.
Děkuji za pochopení.
Pánové, High End je noblesní koníček a tak by měla vypadat i diskuse kolem něj. Proto byly některé příspěvky přesunuty na smetiště.
Děkuji za pochopení.
Mark Levinson
Probereme to na golfu u tea breaku