Tak je to za námi, trochu jsem rád, že už to mám za sebou. Bylo tu celkem hodně lidí, účast fakt slušná oba dny. Nakonec jsem byl rád, že nepřišli někteří, které jsem očekával, už takhle to bylo hustý. Nevěděl jsem komu a čemu se mám věnovat dřív, chtěl jsem, ale nešlo to. Bylo to moc fajn setkání pokecat se stejně zapálenými lidmi, poslechnout skvělou hudbu a povídat si o zkušenostech a případných možných vylepšeních v této sestavě. Ty samozřejme jsou potřeba vždy, a to i když si myslíte, že je to v cajk. Velmi těžké pro mne byly
různorodé názory co je potřeba udělat, nejvíce reozonovaly 2 problematiky, postavení beden a akustika. Musím podotknout, že akustika se negativně projevovala zvláště v při 90 až 100db. Stalo se, že jsem nebyl přítomen že po návratu byly repro posunuty, tedy děkuji za snahu vyzkoušet jiné postavení. Chtěl jsem předvézt různé vylepšováky, ale ne ke všemu se dostalo. Velký problém pro mne bylo hraní příliš nahlas. Jěště NIKDY jsem se neodhodlal pouštět takto nahlas, v jednu dobu se chvilku hrálo na 25 z 26 hlasitosti na předzesu Pondera, zvuk zkreslený, začalo z repro chrčet,měl jsem strach. Přecijen 40w do 8ohm se nakonec projevilo, to bylo už moc, zesilovače tohle nedávaly. Ano, dle Stavrose Essentia utáhnou většinu repro, ale koncertní hlasitos z Clarisis Studio plus s nimi nedosáhnu. Měl pravdu a tak vím, že pokud budu chtít hrát 100db a víc, musím řešit vykonné zesilovače. V mém případě, to ale nebudu řešit, protože takhle doma poslouchat nebudu! A myslím si, že 99% taky ne. A ten kdo takhle poslouchat chce, si musí pořídit jinou elektroniku či repro s velkou citlivostí. Bylo velmi těžké se orientovat v tolika změnách, kdy se posouvala sedačka, repro, měnily zesilovače, streamery, kabely. Chtěli jsme všechno, a nakonec jsem neudělali dle mého nic pořádně. Můj názor.
Pytlova slova beru, ne každému se musí tato sestava líbit, naprosto v pořádku.

Zdálo se mi, že se však sestava většinou velmi líbila, např. pan Weber z Projectu byl doslova unešen, stále básnil jak to hraje úžasně, a děkoval, že mu bylo poskytnuta možnost to vidět a slyšet. ^:)^ Takže hodnocení se různily, ne každý vám řekne pravdu do očí, ale mnozí se většinou snažili být poctivý a své názory hlasitě vyhlašovali.

. Známe to z výstav, kdy se názory různí téměř na každou sestavu. Pro mne to byla veliká zkušenost. Akce se zdařila, ale ne úplně ve všem. Ale jak říkám zkušenost se musí prožít, a následně vyhodnotit, zanalyzovat výtky zda jsou opravdu podložené skutečností či jen názorem a zkušeností ze své většinou mrnávé posluchárny. V těchto místnostech se nemusí pouštět hudba 90-100db, a tudíž nedochází k únavě z poslechu či ke zkreslením, které mohou nastat při hlasitostech na 75% výkonu sestavy.
Ty hlasitosi byly často takové, že jsem pak byl naprosto vyčerpán a unaven, a proto s Pytlem naprosto souzním. Nezáviděl jsem v některých momentech posluchačům, kteří seděli přímo naproti jednomu repro, proto se většinou klidili do zádu, kde to bylo snesitelnější. Ve předu už nechtěl sedět nikdo. Ty vogo fakt. Přitom má zkušenost z poslechu je naprosto odlišná, sedívám ve sweet spot celkem blízko repro a jsem hudbou doslova unášen do jiných vesmírů, naprosto žádná únava, ale radost z hudby, kteráý je přede mnou přímo hmatatelná, živá a reálná. No, takhle se to prostě někdy zvrhne, když je v poslechovce mnoho lidí různých náhledů na zvuk, mnohdy žijících ve svých bublinách, a to se týká i mne. :cool:
Určitě se tu jěště snese nějaká další diskuze o výsledcích a názorech z této akce. Nicméně jsem klidný a pevný v názoru, že tato sestava je světová třída, jen dovychytat mouchy, které se tu projevují.
Uklidnuje mne také fakt, když tu sedím s klienty, a jejich nadšené reakce kulminují slovy, že nikde to takhle neslyšeli hrát, a po pár dnech mi sdělují, že ten zvuk nemůže dostat z hlavy, to prostě potěší, a víte, že něco děláte dobře. Takže výtky už beru z rezervou, líbí, nelíbí, tak to prostě je.
Závěrem chci všem podělovat, že vážili cestu i zdalekých končin, dokonce pan Varga ze Slovenska, jeho PI audio kabely sklidily velký úspěch. Na testování kamenů a Terminosů nebyl čas, není vhodné takové testy dělat urychleně, na to je potřeba klid, soustředění a čas. Velký úspěch také měl nejnovější Challenge GU-48 100w v třídě A, byl fantastický, fakt ano. Děkuji Vladimírovi z Prahy, že toto porovnání umožnil, paráda a portlesk. Škoda, že je neslyšel pan Justán z Audidromu, který se také zúčastnil. Byla to pro mne velká pocta, a vážím si jeho upřímnosti, když mi nakládal, že akustika by měla být v nejvyšší prioritě, a taky, že musím zapracovat na postavení reprosoustavy. Také děkuji panu Hubáčkovi z SP audio, Elftonovi a dalším návštěvníkům.
Aries Cerat byl úžasný i přesto, že jěště nebyly zdaleka zahořeny, nicméně je jasné, že Essentia si budou spíš rozumět s repro s vyšší citlivostí. Dnes se zabalily a přemístují se do Žacléře do analogového studia pana Kubiase. Na Vraclav zítra doputuje Impera Reference II předzesilovač, který nahradí Incito S. Ve studiu je možno slyšet PI audio kabely pana Vargy, který je tu zanechal, pravděpodobně Mecca highend bude tuto zančku zastupovat pro Čechy a Slovensko. Trochu mrzí, že jsme tu nemohli mít slíbené grounding boxy Diamnod sound na které se někteří těšili, za to se moc omlouvám, zvláště Pytlovi, který byl výslovně zklamán, bohužel putovaly do Audiodromu na kritický poslech. Stejně, ale na ground boxy je potřeba klid a mít to doma, aby se v klidu vyhodnotilo jaký mají přínos. děkuji za pochopení.
Takže závěrem bych chtěl případné zájemce o vyjímečný zvuk pozvat do studia individuálně, abych se jim mohl věnovat na 100%. Takže Dny otevřených dveří jsou po celý rok po individuální domluvě. Děkuji
.
20241103_122005.jpg
20241103_122009.jpg
20241103_141126.jpg
20241103_141135.jpg
20241103_141147.jpg
IMG-20241104-WA0000.jpg
IMG-20241104-WA0002.jpg
IMG-20241104-WA0004.jpg
IMG-20241104-WA0009.jpg
IMG-20241104-WA0010.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.