Zapojenie kablov v lište
- Jano hifista
Zapojenie kablov v lište
Zdar,chcem sa opytat,ako mam zapojit kable v liste.Na obrazku su dva sposoby zapojenia.
"A" je častejsie uzívany sposob zapojenia a o "B" som pocul, ze to takto tiez robia.Otazka je,ci je to take podstatné,alebo nie.
Vdaka
"A" je častejsie uzívany sposob zapojenia a o "B" som pocul, ze to takto tiez robia.Otazka je,ci je to take podstatné,alebo nie.
Vdaka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
Re: Zapojenie kablov v lište
ani jedno. Prave zelenozlty (ochranny) vodic by bolo tiez fajn ak by bol vedeny do hviezdy (do jedneho bodu)
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
- Jano hifista
A nemáš nejakú schému zapojenia? Ako to celé teda pospájať.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
Ahoj! Držel bych se zapojení "A", je jednoduché a na zvuk zapojení "do hvězdy" nemá podle mě žádný vliv. Jrd
Ahoj, o tom se vedly polemiky. Že jedině do hvězdy. Já jsem vyřešil "semihvězdou". Do 1 3 5 zásuvky samostatné dráty. A pak k 2 4 6 vždy "můstek". U poslední lišty jsem vodiče ještě uvnitř stínil mezi sebou. To mi přišlo jako zvukový přínos.
Moje (ta horší) nestíněná lišta v stříbře a s n aní připojeným ground boxem pak prý někde "pobila" i nějaký filtr s cenou přes 150tis. Značku nebudu specifikovat, abych někoho nenamíchl . Tzn. dobrá lišta, za mne ano
Hlavně nešetřit na zásuvkách a vodičích! (Furutech a solid core dráty)
Moje (ta horší) nestíněná lišta v stříbře a s n aní připojeným ground boxem pak prý někde "pobila" i nějaký filtr s cenou přes 150tis. Značku nebudu specifikovat, abych někoho nenamíchl . Tzn. dobrá lišta, za mne ano
Hlavně nešetřit na zásuvkách a vodičích! (Furutech a solid core dráty)
Olusr = kychtax
- Jano hifista
Zdar ano to som pocul aj ja,ze to tienenie bude dost dolezite.Ako si to myslel tienit vodice medzi sebou ? Ina ako vodice pouzijem furutech kabel,konkretne tento : https://www.tophudba.sk/furutech-fp-s55n-5664
a zasuvky taketo : https://www.tophudba.sk/furutech-fi-e30-g-5780
zatial som zrobil telo listy takto.Je z hlinika.Zasuvky pojdu ale z vnutra listy.Prijde mi to lepsie,lebo konektory budu viac zasunuté.
Jano hifista:
https://www.tophudba.sk/furutech-fp-s55n-5664
Vynikajúci kábel !!! Doporučujem !!! Práve som ho dokončil, mám ho zapojený v CD. Ešte nie je rozohraný, ale už hrá výborne.
https://www.tophudba.sk/furutech-fp-s55n-5664
Vynikajúci kábel !!! Doporučujem !!! Práve som ho dokončil, mám ho zapojený v CD. Ešte nie je rozohraný, ale už hrá výborne.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
- Jano hifista
Aretax: Tak to si ma potesil
Ono furutech je pecka,tam niet o com.chalani davali do listy gigawat kabel,ale ten je s plnej medi a dost sa s tym zle robi a je o dost mensej kvality.Navyse ani gigawat zasuvky nie su boh vie co a to je vlastne kopia furutech,ale uchytenie vodicov maju naprd riesene.U furutech je to lepsie.A cena prakticky ta ista.
Ono furutech je pecka,tam niet o com.chalani davali do listy gigawat kabel,ale ten je s plnej medi a dost sa s tym zle robi a je o dost mensej kvality.Navyse ani gigawat zasuvky nie su boh vie co a to je vlastne kopia furutech,ale uchytenie vodicov maju naprd riesene.U furutech je to lepsie.A cena prakticky ta ista.
No do tela listy si zainvestoval material, cas, musel mat na to vybavenie. Neviem ci ta to bavi a/alebo mas na to individualne moznosti kde to dat vyrobit za rozumne naklady, asi ano. Ked uz mas teda taky case, tak rozhodne by som to riesil komplet do hviezdy. Ja som listu kupil hotovu Furutech TP e-66. Nie je sice taka fancy, ale rozhodne je to zvukovo lepsie ako Supra MD06 EU (bez filtra, teda len lista). (konkretnesji vykreslenjsi a zaroven menej zrnity na vyskach, preciznejsi bas)
Takze material od Furutech je asi fajn.
Takze material od Furutech je asi fajn.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
Ještě bych připomenul zapojení do kruhu…
- Jano hifista
Blesk666 : Material + rezanie vodnym lucom ma vyslo na 100E.Ostatne som uz opracovaval ja.
...tak aby to celé k něčemu vypadalo, tak to bude potřeba ještě eloxovat. Za levnější pozlacené díly od Furutechu dáš bezmála 300€. Kabel nepočítám, ale 1m určitě sděláš, možná i o něco víc. Myslíš, že ti to bude fungovat lépe, než koupená hotová zcela nová Furutech v cenách od 416€...?
Neber to zle, jenom se ptám >>> Sháníš informace, jak to uvnitř zapojit, k čemu je stínění a jenom z pocitu jsi si vymyslel montáž utopených zásuvek...a to ještě netušíš, že zmiňovaný a vychvalovaný kabel na propojení (nerozřezaný ho používám stejně jako mnozí tady), nejde namontovat do zásuvek samotný, ale musíš ještě pořídit krimpovací trubičky a osobně doporučuji opět od Furutech...
Neber to zle, jenom se ptám >>> Sháníš informace, jak to uvnitř zapojit, k čemu je stínění a jenom z pocitu jsi si vymyslel montáž utopených zásuvek...a to ještě netušíš, že zmiňovaný a vychvalovaný kabel na propojení (nerozřezaný ho používám stejně jako mnozí tady), nejde namontovat do zásuvek samotný, ale musíš ještě pořídit krimpovací trubičky a osobně doporučuji opět od Furutech...
Řekl bych, že u takového projektu je cesta do značné míry i cíl
Držím palce, ať to dopadne i po zvukové stránce dobře.
Držím palce, ať to dopadne i po zvukové stránce dobře.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Ešte by som Ti mohol doporučiť sieťový kábel Viborg 1501. Je podstatne lacnejší a naozaj vynmikajúci.Jano hifista píše: ↑01 lis 2024 18:28 Aretax: Tak to si ma potesil
https://avcorp.cz/product-cze-5114-Vibo ... -metr.html
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Ten Viborg VP1501 mam tiež dobré akúsenosti
jano hifista
krásný kus obrobeného hliníku. hezký pohled
pokud mohu něco z historie a předat jasnou zkušenost
se "psem" jsme se totiž naexperimentovali mnoho a mnoho.
s dávnými členy "pytel" a "renown" jsme vyráběli a přetvářeli nejprve powerdistributory koupené
(psa audio, supra, nordost 2006-2012)
pak jsme si vyrobili nějaké vlastní.
legendární "PMA" nás tehdy navedl na tělo z nerezi.
a měl pravdu. vše z hlíniku bylo okamžitě zapomenuto.
známý byl jeden čas vrchol tehdejší, naší evoluce. tzv. "furugrescu".
masivní nerez + různé verze stojanů. stojan je slyšet pod takovým "psem" zcela jasně.
já měl ve 3 kusech "furugrescu" různě zapojené stříbrné dráty.
pak ještě "kychtax" vyrobi pár kusu ultimativně. též nerez. říkali jsme tomu "kychtarexku"
tělo z hliníku, bohuže,l není správné řešení.
mnohem lepší výsledek dosáhneš s ingotem z nerezi.
pokud přijmeš dobrou radu v rámci úspory času
další dávný člen "dasta" dosáhl ještě lepších výsledků s tělem ze slitiny mědi.
vlastnil samozřejmě i nerezové "furugrescu".a proběhlo ( v rámci jejich party) mnoho testů na více sestavách.
krásný kus obrobeného hliníku. hezký pohled
pokud mohu něco z historie a předat jasnou zkušenost
se "psem" jsme se totiž naexperimentovali mnoho a mnoho.
s dávnými členy "pytel" a "renown" jsme vyráběli a přetvářeli nejprve powerdistributory koupené
(psa audio, supra, nordost 2006-2012)
pak jsme si vyrobili nějaké vlastní.
legendární "PMA" nás tehdy navedl na tělo z nerezi.
a měl pravdu. vše z hlíniku bylo okamžitě zapomenuto.
známý byl jeden čas vrchol tehdejší, naší evoluce. tzv. "furugrescu".
masivní nerez + různé verze stojanů. stojan je slyšet pod takovým "psem" zcela jasně.
já měl ve 3 kusech "furugrescu" různě zapojené stříbrné dráty.
pak ještě "kychtax" vyrobi pár kusu ultimativně. též nerez. říkali jsme tomu "kychtarexku"
tělo z hliníku, bohuže,l není správné řešení.
mnohem lepší výsledek dosáhneš s ingotem z nerezi.
pokud přijmeš dobrou radu v rámci úspory času
další dávný člen "dasta" dosáhl ještě lepších výsledků s tělem ze slitiny mědi.
vlastnil samozřejmě i nerezové "furugrescu".a proběhlo ( v rámci jejich party) mnoho testů na více sestavách.
na fotce je jedna z mnoha verzí "furugresu".
podloženo ještě ingotem z plné nerezi.
konkrétně tuto zapojoval "kychtax". doladil to uvnitř velmi precizně.
stříbrný solidcore (tuším mundorf ?) zapojený do hvězdy. dutinky atd. od furutech.
v 10-té verzi stojanu s 3 x f.e. ceraball.
celková váha 21 kg.
osobně jsem v sestavě neměl nikdy nic lepšího.
(mohl jsem opakovaně zkusit třeba proti top psu od Kharma)
podloženo ještě ingotem z plné nerezi.
konkrétně tuto zapojoval "kychtax". doladil to uvnitř velmi precizně.
stříbrný solidcore (tuším mundorf ?) zapojený do hvězdy. dutinky atd. od furutech.
v 10-té verzi stojanu s 3 x f.e. ceraball.
celková váha 21 kg.
osobně jsem v sestavě neměl nikdy nic lepšího.
(mohl jsem opakovaně zkusit třeba proti top psu od Kharma)