Dvader
Dvader
Ahoj všem,
zaregistroval jsem se zde před týdnem, abych využil zdejšího bazárku...
Fórum jsem prolezl a přečetl spousty zajímavých věcí, takže jej budu navštěvovat častěji. Je tedy čas se krátce představit.
Hudbu poslouchám již od dětských let (díky rodičům) a to včetně klasiky. Jak s oblibou říkám, poslouchám všechno kromě dechovky a techna.
Jako náctiletý jsem si bastli zesilovače a udělal první jednoduché bedničky, pak jsem měl bedny z Hifiklubu (jaké, to si již nepamatuji). Následně postupně pořizoval CD přehrávač Sony, Hifi VHS, různá sluchátka apod. První větší upgrade jsem dělal okolo roku 1999, kdy jsem si pořídil Shany Aztec 220, pak k tomu nový zesilovač Harman Kardon HK670, CD HK750. Gramo jsem měl od počátku, postupně různá. Následně během let i FM tuner...
Letos jsem se rozhoupal k většímu upgrade:
Bedny jsem vyměnil za B&W 705 S2 (mám malý obývák a preferuji přesný zvuk s dobrým prostorem před basy, takže monitory byly jasná volba).
K tomu mám stále ten zesik HK670, který v nejbližší době obměním také.
Dále univerzální přehrávač NAD T585, tuner Rotel RT 940AX, gramo Pro-Ject 1 Xpression III s přenoskou Empire 1080 a již letitý kazeťák dvojče Toshiba z roku 1988, který je stále ve výborném stavu.
Chystám se pořídit si nějaký network player, abych mohl pohodlně hrát hires z NAS disku. Celkově potřebuji ještě obývák doladit nějak v souladu se svojí drahou polovičkou
V pracovně mám sluchátkový poslechový koutek s CA DACMagic Plus a Sennheiser HD800. Hraju z Macbooka přes Bitperfect a iTunes.
zaregistroval jsem se zde před týdnem, abych využil zdejšího bazárku...
Fórum jsem prolezl a přečetl spousty zajímavých věcí, takže jej budu navštěvovat častěji. Je tedy čas se krátce představit.
Hudbu poslouchám již od dětských let (díky rodičům) a to včetně klasiky. Jak s oblibou říkám, poslouchám všechno kromě dechovky a techna.
Jako náctiletý jsem si bastli zesilovače a udělal první jednoduché bedničky, pak jsem měl bedny z Hifiklubu (jaké, to si již nepamatuji). Následně postupně pořizoval CD přehrávač Sony, Hifi VHS, různá sluchátka apod. První větší upgrade jsem dělal okolo roku 1999, kdy jsem si pořídil Shany Aztec 220, pak k tomu nový zesilovač Harman Kardon HK670, CD HK750. Gramo jsem měl od počátku, postupně různá. Následně během let i FM tuner...
Letos jsem se rozhoupal k většímu upgrade:
Bedny jsem vyměnil za B&W 705 S2 (mám malý obývák a preferuji přesný zvuk s dobrým prostorem před basy, takže monitory byly jasná volba).
K tomu mám stále ten zesik HK670, který v nejbližší době obměním také.
Dále univerzální přehrávač NAD T585, tuner Rotel RT 940AX, gramo Pro-Ject 1 Xpression III s přenoskou Empire 1080 a již letitý kazeťák dvojče Toshiba z roku 1988, který je stále ve výborném stavu.
Chystám se pořídit si nějaký network player, abych mohl pohodlně hrát hires z NAS disku. Celkově potřebuji ještě obývák doladit nějak v souladu se svojí drahou polovičkou
V pracovně mám sluchátkový poslechový koutek s CA DACMagic Plus a Sennheiser HD800. Hraju z Macbooka přes Bitperfect a iTunes.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- PavelDosko
Re: Dvader
Díky!
Určitě nenechám... vím, v jaké úrovni se chci pohybovat a co pro mne má rozumně smysl.
Jinak doplňuji typ toho kazeťáku: PC-G46WR
Určitě nenechám... vím, v jaké úrovni se chci pohybovat a co pro mne má rozumně smysl.
Jinak doplňuji typ toho kazeťáku: PC-G46WR
Vitaj! Je pekne, ze si sa predstavil. Podla mna by sa mal kazdy kto sem prispieva takto predstavit.
Zdravím tě, díky za představení.
Ano, každý jdeme v hifi tak trochu svojí cestou a tak to má být
Ano, každý jdeme v hifi tak trochu svojí cestou a tak to má být
Stereo: JAY CDT2, Oppo 105D casea mod - JAY DAC 2 Signature - preamp DCT+ 2x Kinki EX-B7 - Electra 1027 Be - Aperion - Carbon Special - Desire Cable Technology - Filtrace + trafa DCT
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
Tak jsem dokončil obměnu sestavy a po zkoušení různých variant pořídil od Cambridge Audio streamer CXNv2 (ale ještě ten černý) a zesilovač Azur 851A.
Streamer je z pohledu uživatelského rozhraní naprosto boží - tady fakt programátoři mysleli! A to se živím “velkým” IT a mám tedy zkušenosti a dokáži ocenit... no a zvukově se mi líbí také. Pokud bych měl nějaký komentář na vylepšení, tak akorát mít možnost upravit si výstupní úroveň digitálních vstupů (výstup z TV je slabší) a menší jas Power led diody.
No a 851A, to je proti předchozímu zesiku zcela jiná liga - teď ty Bowersy konečně hrají, jak umí
Ještě jsem musel pořešit MM předzesilovač a podařilo se mi sehnat Ri-Audio Paschticu.
Takže spokojenost...
Streamer je z pohledu uživatelského rozhraní naprosto boží - tady fakt programátoři mysleli! A to se živím “velkým” IT a mám tedy zkušenosti a dokáži ocenit... no a zvukově se mi líbí také. Pokud bych měl nějaký komentář na vylepšení, tak akorát mít možnost upravit si výstupní úroveň digitálních vstupů (výstup z TV je slabší) a menší jas Power led diody.
No a 851A, to je proti předchozímu zesiku zcela jiná liga - teď ty Bowersy konečně hrají, jak umí
Ještě jsem musel pořešit MM předzesilovač a podařilo se mi sehnat Ri-Audio Paschticu.
Takže spokojenost...
Taky jsem měl phono ,,paštiku''. Bylo asi málo odrušené. Než zazvonil mobil, ozývaly se v repro pazvuky. Doporučil bych ti phono Ri-Audio PH 2. Občas se dá sehnat bazarové v ceně kolem tří tisíc. Provozuji ho u druhého gramofonu a jsem spokojený.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
- Mark Levinson
- Administrátor
Dvader vítej,
vždycky se mi líbil ten hifi stolek (je to Nordstone, že?), ale neprošel u manželky i když nevím proč. To jsem měl sestavu ještě v obýváku, teď už by to šlo, ale mám už jiný stolek. Pokud není dostatek místa nebo nemá poslechová místnost dostatečný objem, tak jsou stojanové bedny správná volba. Lepší než tam nacpat sloupy a potom mít těžko řešitelné problémy s basy. Gratulace k CA, myslím, že to byl posun oproti letitému HK-670.
vždycky se mi líbil ten hifi stolek (je to Nordstone, že?), ale neprošel u manželky i když nevím proč. To jsem měl sestavu ještě v obýváku, teď už by to šlo, ale mám už jiný stolek. Pokud není dostatek místa nebo nemá poslechová místnost dostatečný objem, tak jsou stojanové bedny správná volba. Lepší než tam nacpat sloupy a potom mít těžko řešitelné problémy s basy. Gratulace k CA, myslím, že to byl posun oproti letitému HK-670.
Mark Levinson
Moc pěkné, ten stolek mám taky ale celý v černém. O CA 851 jsem taky uvažoval, výborný zesilovač.
Díky za pochvalu!
Mám rád černobílé kombinace - i když moje drahá polovička je moc nemusí... ale když jsem řekl, tak to tedy bude celé v černém a i ty bedny, tak to bylo hned “černé nikdy, to už raději v té kombinaci!”
Mám rád černobílé kombinace - i když moje drahá polovička je moc nemusí... ale když jsem řekl, tak to tedy bude celé v černém a i ty bedny, tak to bylo hned “černé nikdy, to už raději v té kombinaci!”
Ještě to mohlo být všechno v bílé, jen si honem nevzpomenu, kterou značku tv vyrábějí s bílým displayem .
No on i ten bílý rámeček teď moc v nabídce výrobců není...
Díky za postřeh, schválně to s tím mobilem zkusím...
Díky!Mark Levinson píše: ↑18 čer 2020 10:53 Dvader vítej,
Ano, je to Norstone. Pořizoval jsem jej ještě před manželkou, takže to bylo bez dalšího schvalování
Ale nebyli by to frantíci, aby nebyl nějaký problém - v krabici označené “black/white” byl uvnitř celý černy... Takže reklamace v hifi studiu a o trochu více čekání.
Výměna zesiku:
Jasný, ten rozdíl je brutální. Hlavně zmizelo zkreslení a zvuk je nádherně čistý!
Byly tu dotazy po mé sestavě a vlákno je již trošku nepřehledné - takže zde je aktuální soupis:
Zdroje signálu:
CD/SACD/DVD_A přehrávač NAD T585 (po novém roce půjde na „Casea“ upgrade)
Streamer Cambridge Audio CXNv2
Gramofon Pro-Ject 1 Xpression III + Ortofon 2M Orange (ještě čeká na zamontování)
Apple TV a normální TV při poslechu online koncertů či filmů
Kazetové dvojiče Toshiba PC-G46WR + nějaké ty kazety (nechávám z nostalgie)
Zesilovače:
Ri-Audio Paschtica
Cambridge Audio Azur 851A
Repro:
B&W 705 S2
Kabeláž:
Vyrobená na míru (postupně jak šel čas v několika pražských hifi studiích)
Ovládání:
Logitech Harmony Hub + appky v mobilu (originál Harmony a pak HarmonyWatch pro integraci se Siri)
StreamMagic appka v mobilu pro ovládání streameru a hlasitosti zesilovače
Sluchátkový koutek:
Sennheiser HD800
Cambridge Audio DacMagic Plus
Macbook + Software Bitperfect
Zdroje signálu:
CD/SACD/DVD_A přehrávač NAD T585 (po novém roce půjde na „Casea“ upgrade)
Streamer Cambridge Audio CXNv2
Gramofon Pro-Ject 1 Xpression III + Ortofon 2M Orange (ještě čeká na zamontování)
Apple TV a normální TV při poslechu online koncertů či filmů
Kazetové dvojiče Toshiba PC-G46WR + nějaké ty kazety (nechávám z nostalgie)
Zesilovače:
Ri-Audio Paschtica
Cambridge Audio Azur 851A
Repro:
B&W 705 S2
Kabeláž:
Vyrobená na míru (postupně jak šel čas v několika pražských hifi studiích)
Ovládání:
Logitech Harmony Hub + appky v mobilu (originál Harmony a pak HarmonyWatch pro integraci se Siri)
StreamMagic appka v mobilu pro ovládání streameru a hlasitosti zesilovače
Sluchátkový koutek:
Sennheiser HD800
Cambridge Audio DacMagic Plus
Macbook + Software Bitperfect
2M Orange je myšleno 2M Bronze?
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
-
Fajn, díky . Podle tvé sestavy (Bronzka, zesilovač Cambridge, regálky BW, bez akus. úprav) máš rád technický, strožejší, detailní zvuk...
Ohledně toho vinylu se opravdu s někým domluv, budeš hodně čubrnět, co dokáže, když se to vyladí .
Ohledně toho vinylu se opravdu s někým domluv, budeš hodně čubrnět, co dokáže, když se to vyladí .
RI Audio PLF 10A --- Ayon CD 35 Signature --- Parasound A21 --- Revel F208
Ano, to sedí.
Mám rád detailní a přesný zvuk. Proto mám jako repra monitory.
Akustické úpravy bohužel u drahé polovičky moc neprojdou...
To, že je objemově méně basů, je kompromis do dané menší místnosti, s kterým jsem počítal a nevadí mi.
Jeden příklad k “přesnosti” přednesu:
Mám kamaráda, muzikanta, který hraje na kytaru a zpívá. Mnohokrát nám na různých akcích hrál a seděl jsem přímo u něj. A poslední CD, které má vydané, hraje tak, že mám pocit, že u něj sedím. Včetně všech “pazvuků”, ostrého drnčení strun - i pánové ve studiu mu prý říkali, že se to hodně povedlo...
Mám rád detailní a přesný zvuk. Proto mám jako repra monitory.
Akustické úpravy bohužel u drahé polovičky moc neprojdou...
To, že je objemově méně basů, je kompromis do dané menší místnosti, s kterým jsem počítal a nevadí mi.
Jeden příklad k “přesnosti” přednesu:
Mám kamaráda, muzikanta, který hraje na kytaru a zpívá. Mnohokrát nám na různých akcích hrál a seděl jsem přímo u něj. A poslední CD, které má vydané, hraje tak, že mám pocit, že u něj sedím. Včetně všech “pazvuků”, ostrého drnčení strun - i pánové ve studiu mu prý říkali, že se to hodně povedlo...
Jo Bronze, to byl překlep
Je to trochu sázka do loterie - neslyšel jsem jí a doporučil mi jí pán v Hi-Fi studiu, kam chodím, místo té Empire, která už je špatná. Tak uvidím, tedy uslyším...
Je to trochu sázka do loterie - neslyšel jsem jí a doporučil mi jí pán v Hi-Fi studiu, kam chodím, místo té Empire, která už je špatná. Tak uvidím, tedy uslyším...
-
Tak, jak jsem Bronzku poznal ja, tipuju, ze ve tve sestave jeste zvyrazni odklon od neutralniho zvuku smerem ke strohosti, technicnosti a mensimu objem basu.
S tou přenoskou Empire 1080LT jste někdo zkušenost měl?
Uvidíme, mám pár vinylů, které mám naposlouchané.PítrsPraha píše: ↑31 pro 2020 17:09 Tak, jak jsem Bronzku poznal ja, tipuju, ze ve tve sestave jeste zvyrazni odklon od neutralniho zvuku smerem ke strohosti, technicnosti a mensimu objem basu.
To je nějaký historický kus asi,nic mi to vůbec neříká
ProAcResponseD30
Tak bronzka poprvé hraje:
Zvuk je nádherný, parádní basy a jasné výšky, krásně čistý zpěv! Zatím je podání lehce ostřejší, bude chtít rozehrát...Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak jsem dneska zkusil nějaké další desky a nevypadá to, že by ti tvůj “tip” vyšel - basy rozhodně nechybí a zvuk je příjemný a pohodový.PítrsPraha píše: ↑31 pro 2020 17:09 Tak, jak jsem Bronzku poznal ja, tipuju, ze ve tve sestave jeste zvyrazni odklon od neutralniho zvuku smerem ke strohosti, technicnosti a mensimu objem basu.
-
Je dost možný, že to u mně šlo tehdy za zbytkem phono větve, která nebyla Bronzce úplně úměrná. Dej poslechu čas, máš ji hodně čerstvou...
Ale je dobře, že jsi spokojený.
Ale je dobře, že jsi spokojený.
Dalsi nadseny vinylista nie je to ziadne prekvapenie a vitaj.
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
FIlter: NA
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
FIlter: NA
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Tak já mám gramo už od okamžiku, kdy jsem začal poslouchat hudbu...
Nejdřív různé Tesly a pak od roku 2011 toho Pro-Ject 1 Xpression III. V něm jsem měl přenosku Empire 1080LT, která loni začala odcházet a tak jsem jí vyměnil za tu Bronzku.
Na tu Empire se tu někdo ptal, mám od ní jen toto:
Nejdřív různé Tesly a pak od roku 2011 toho Pro-Ject 1 Xpression III. V něm jsem měl přenosku Empire 1080LT, která loni začala odcházet a tak jsem jí vyměnil za tu Bronzku.
Na tu Empire se tu někdo ptal, mám od ní jen toto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak jsem si udělal radost a pořídil nové gramo .
Alva TT V2 od Cambridge Audio - zatím dnes jen krátký poslech po sestavení, ale je to paráda!
Alva TT V2 od Cambridge Audio - zatím dnes jen krátký poslech po sestavení, ale je to paráda!
- Dieter Burmester
Můžu dotaz Dvanerů?
Nový gramofon Alva má vlastní předzesilovač, máš možnost porovnání s phono "Paštička"?
Kámoš ma 2M Black se stejným tělem s postříbřený mi vodiči. Zprvu se mi libila, ale po rozehrání se objevil zdůrazněny tlak na středech a sykavkách.
Důvodem může být kabeláž od přenosky do zesilovače ve stříbře, což Alva jistě nemá.
Prosím o pár slov k tomu tématu.
Pro mne by bylo zajímavé koupit nový hrot na starou přenosku Empire, když máš ramínko s vyměnitelnou hlavičkou. Magnet v ní je asi podobný Nagaoka přenoskám. Nedej se od své cesty odradit, to jen špekujuji. Prosím tedy popiš co umí phono jejímž autorem byl asi Bohouš Sýkora.
Nový gramofon Alva má vlastní předzesilovač, máš možnost porovnání s phono "Paštička"?
Kámoš ma 2M Black se stejným tělem s postříbřený mi vodiči. Zprvu se mi libila, ale po rozehrání se objevil zdůrazněny tlak na středech a sykavkách.
Důvodem může být kabeláž od přenosky do zesilovače ve stříbře, což Alva jistě nemá.
Prosím o pár slov k tomu tématu.
Pro mne by bylo zajímavé koupit nový hrot na starou přenosku Empire, když máš ramínko s vyměnitelnou hlavičkou. Magnet v ní je asi podobný Nagaoka přenoskám. Nedej se od své cesty odradit, to jen špekujuji. Prosím tedy popiš co umí phono jejímž autorem byl asi Bohouš Sýkora.
Zvuk dobrý - všechno dobré
Díky za přání k upgrade!
Jinak se rád o zkušenosti podělím, zrovna dnes dopoledne jsem si s tím hrál... A výsledky jsou zajímavé!
Nejdříve jsem porovnával ten stávající Project s MM Ortofon 2m Bronze a tím předzesikem Ri-Audio s novým gramcem ALVA s MC high voltage přenoskou a vestavěným předzesilovačem (jsou to ty samé obvody jako ALVA Duo). Porovnával jsem to na několika deskách, hlavně na Bachově varhanní toccatě a desce Neměj strach od Něžné noci.
Co mne nakonec s odstupem po poslechu asi nejvíce překvapilo, je to, že ta moje původní sestava nehraje vůbec špatně! Ale jasně, rozdíly jsou slyšitelné a zcela ve prospěch ALVA - pevnější, bohatší a prokreslenější basy, čistší středy, čistší a zářivější výšky. A hlavně v pasážích, kde je "hodně not“, se zvuk neslévá a lze bez problémů oddělit jednotlivé zvuky/nástroje. Tedy pokud budu hodnotit zvuk původní sestavy jako pěkný/dobrý, tak s novým gramem je excelentní a pro mne dostatečná nirvána.
Pak šel původní gramec dolů a už jsem jen přepojoval mezi variantou s vestavným předzesilovačem a variantou s vypnutým předzesilovačem a signálem přes Ri-Audio (to zůstalo nastavené na MM, což vzhledem k high voltage MC přenosce Cambridge důrazně „nařizuje“).
No a zvukový rozdíl byl překvapivě mnohem větší než při předchozím porovnávání! Zřejmě si to Ri-Audio s ALVA přenoskou nesedí. Výšky znatelně ubyly, zmizela jejich brilance a cinkavost, středy se slévaly více, než v té původní sestavě. Snad basy nebyly tak úplně špatné, ale také to nebylo ono...
Takže já jsem nad míru spokojen!
Vzhledem k té akční ceně je poměr cena/výkon té ALVA fantastický.
Jinak se rád o zkušenosti podělím, zrovna dnes dopoledne jsem si s tím hrál... A výsledky jsou zajímavé!
Nejdříve jsem porovnával ten stávající Project s MM Ortofon 2m Bronze a tím předzesikem Ri-Audio s novým gramcem ALVA s MC high voltage přenoskou a vestavěným předzesilovačem (jsou to ty samé obvody jako ALVA Duo). Porovnával jsem to na několika deskách, hlavně na Bachově varhanní toccatě a desce Neměj strach od Něžné noci.
Co mne nakonec s odstupem po poslechu asi nejvíce překvapilo, je to, že ta moje původní sestava nehraje vůbec špatně! Ale jasně, rozdíly jsou slyšitelné a zcela ve prospěch ALVA - pevnější, bohatší a prokreslenější basy, čistší středy, čistší a zářivější výšky. A hlavně v pasážích, kde je "hodně not“, se zvuk neslévá a lze bez problémů oddělit jednotlivé zvuky/nástroje. Tedy pokud budu hodnotit zvuk původní sestavy jako pěkný/dobrý, tak s novým gramem je excelentní a pro mne dostatečná nirvána.
Pak šel původní gramec dolů a už jsem jen přepojoval mezi variantou s vestavným předzesilovačem a variantou s vypnutým předzesilovačem a signálem přes Ri-Audio (to zůstalo nastavené na MM, což vzhledem k high voltage MC přenosce Cambridge důrazně „nařizuje“).
No a zvukový rozdíl byl překvapivě mnohem větší než při předchozím porovnávání! Zřejmě si to Ri-Audio s ALVA přenoskou nesedí. Výšky znatelně ubyly, zmizela jejich brilance a cinkavost, středy se slévaly více, než v té původní sestavě. Snad basy nebyly tak úplně špatné, ale také to nebylo ono...
Takže já jsem nad míru spokojen!
Vzhledem k té akční ceně je poměr cena/výkon té ALVA fantastický.
Gratuluji k novému kolotoči , ať dělá radost a teď rychle znovu poslechnout všechny LP .
Kolotoč Mofi UltraDeck, přenoska Mofi ultragold MC, předzesilovač Hegel V10, středový klamp Mofi, CD Hegel P4A MK2, zesilovač Cambridge EDGE A, kabeláž Cardas,Mondiale, Repro Xavian Quarta MK2.
Díky, za práci s testem.
Snad ještě jde nastavit MC
Vynikající výsledek, gratuluju k spokojenosti.
Soulad ramene s přenoskou a phonem se povedl.
Snad ještě jde nastavit MC
Vynikající výsledek, gratuluju k spokojenosti.
Soulad ramene s přenoskou a phonem se povedl.
Zvuk dobrý - všechno dobré