Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
- zappa - Mecca studio
Re: Diamond sound - zemnící jednotka (grounding)
Nakonec se můžete přesvědčit na vlastní uši v našem studiu 26-28.9 kde předvedeme tento efekt s přínosem zlepšeného zvuku po zapojení pasivních zemnících boxů. Pozvánka na tuto akci je v novém vláknu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
“Napajeci kabely jsou povinne zemneny na sasi.”
Ale ne v případě dvoukolíkového přívodu se symetrickou koncovkou! Tam naopak musí být šasi dokonale odizolováno od vnitřku…
Ale ne v případě dvoukolíkového přívodu se symetrickou koncovkou! Tam naopak musí být šasi dokonale odizolováno od vnitřku…
Ohledne groundboxu jsem zatim skeptickej, Armin nenameril, ze by do boxu tekl sebemensi proud, spis to funguje jako antena a malinko sum zvysuje:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.476/
Ale dokud to neuslysi moje usi, neodsoudim to. Vime taky, ze Armin moc dobre neslysi. Vyzkouset to chci. I pan Brezina v testu Nordost Qkore 6 se o tom vyjadril jasne pozitivne.
Toto je taky zajimavy vlakno, i kdyz uz trochu ezo:
https://www.head-fi.org/threads/diy-gro ... ad.968372/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.476/
Ale dokud to neuslysi moje usi, neodsoudim to. Vime taky, ze Armin moc dobre neslysi. Vyzkouset to chci. I pan Brezina v testu Nordost Qkore 6 se o tom vyjadril jasne pozitivne.
Toto je taky zajimavy vlakno, i kdyz uz trochu ezo:
https://www.head-fi.org/threads/diy-gro ... ad.968372/
Minulý týden jsem navštívil Pavla na přátelskou návštěvu a ukázku co umí zemnící jednotky.
Pavel jako jeden z mála nás má jen celou místnost podřízenou pro zvuk. Takže akustika je výborná a dává do hifi maximum, což velmi oceňuji.
no a teď k jednotkám.
První dojmy byly překvapující. Podle fotek jsme čekal něco podstatně menšího, ale opak je pravdou. Jsou to slušné válce jak velikosti tak váhou. Je to kus výrobku. Zpracování topové, design sedí náramně za mne 100 ze 100. ( hodně výrobců by se mohlo učit ). No a zvuk? Hned po zapojení je jasně slyšitelné otevření prostoru a to dokonce mohu říci že až dramatický nárust. Rozhodně přibyla i větší dynamika na všech pouštěných skladbách a žánrech. Toto vše jsou velké plusy, ale pro mne hlavními a stěženími plusy bylo razantní zvýraznění zadních detailů a dojezd nástrojů ( podstatně se prodloužila a přestaly některé nástroje zasekávat).
Shrnutí:
Rozhodně se jedná o jeden s topových výrobků, který má podíl na zkvalitnění sestavy. U každé sestavy bude hrát roli počet jednotek. Ne každému při 4 a více kusech se navýšení prostoru bude líbit, takže třeba bude stačit jeden ( na filtr... ) nebo 2 atd. to si musí každý už vyzkoušet sám kde a jak mu to sedí.
Rozhodně za sebe mohu říci - ANO tento výrobek je přínosem pro hifi.
Pavle moc děkuji za prezentaci a přijetí do tvé poslechovky
Pavel jako jeden z mála nás má jen celou místnost podřízenou pro zvuk. Takže akustika je výborná a dává do hifi maximum, což velmi oceňuji.
no a teď k jednotkám.
První dojmy byly překvapující. Podle fotek jsme čekal něco podstatně menšího, ale opak je pravdou. Jsou to slušné válce jak velikosti tak váhou. Je to kus výrobku. Zpracování topové, design sedí náramně za mne 100 ze 100. ( hodně výrobců by se mohlo učit ). No a zvuk? Hned po zapojení je jasně slyšitelné otevření prostoru a to dokonce mohu říci že až dramatický nárust. Rozhodně přibyla i větší dynamika na všech pouštěných skladbách a žánrech. Toto vše jsou velké plusy, ale pro mne hlavními a stěženími plusy bylo razantní zvýraznění zadních detailů a dojezd nástrojů ( podstatně se prodloužila a přestaly některé nástroje zasekávat).
Shrnutí:
Rozhodně se jedná o jeden s topových výrobků, který má podíl na zkvalitnění sestavy. U každé sestavy bude hrát roli počet jednotek. Ne každému při 4 a více kusech se navýšení prostoru bude líbit, takže třeba bude stačit jeden ( na filtr... ) nebo 2 atd. to si musí každý už vyzkoušet sám kde a jak mu to sedí.
Rozhodně za sebe mohu říci - ANO tento výrobek je přínosem pro hifi.
Pavle moc děkuji za prezentaci a přijetí do tvé poslechovky
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Neberte to jako nějakou kritiku, jen zamyšlení nad fungováním.
Mě je tedy musím napsal zvláštní jedna věc. Pokud nějaké zařízení má řešit nějaký problém, a tím zlepšovat zvuk, tak by jeho maximální účinnost měla přinášet výborný výsledek. Ale u tohoto zařízení se dočítám, že s přibývajícími kusy se efekt zvětšuje, ale nezastaví se a může dojít až k efektu který se údajně nemusí už zamlouvat. Takže není to jako v případě, že kvalitní prací prášek vypere do zcela bílé, ale je to jko kdyby to mělo být tak, že když se ho použije už moc, tak z té záře už bolí oči.
To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako korekční obvod na zesilovači. Přidám trochu výšky, super, větší luft, detail na vršku, přidám další kousek, je to ještě lepší, přidám dál a už to je nepříjemné, tenké a nevyvážené.
Mě je tedy musím napsal zvláštní jedna věc. Pokud nějaké zařízení má řešit nějaký problém, a tím zlepšovat zvuk, tak by jeho maximální účinnost měla přinášet výborný výsledek. Ale u tohoto zařízení se dočítám, že s přibývajícími kusy se efekt zvětšuje, ale nezastaví se a může dojít až k efektu který se údajně nemusí už zamlouvat. Takže není to jako v případě, že kvalitní prací prášek vypere do zcela bílé, ale je to jko kdyby to mělo být tak, že když se ho použije už moc, tak z té záře už bolí oči.
To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako korekční obvod na zesilovači. Přidám trochu výšky, super, větší luft, detail na vršku, přidám další kousek, je to ještě lepší, přidám dál a už to je nepříjemné, tenké a nevyvážené.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
- zappa - Mecca studio
To jsou jen špekulace,takhle bych to nerozebíral, a ani bych to ze Zattyho příspěvku takto nevnímal...... zdá se mi Pavlíku, že je to od tebe pouhé slovíčkaření.NA-Noble Audio píše: ↑22 říj 2024 20:20 Neberte to jako nějakou kritiku, jen zamyšlení nad fungováním.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
Az mi nejaky vyrobce predvede svuj vyrobek treba filtr a v nem bude zaimplmentovano nejakym stylem takto sofistikovane zemnearizeni pak budu hluboce premyslet jak to udelal, ale nevim o nikom z vyrobcu na svete ze by neco takoveho mel. A pokud maji tyto vyrobky fy. Jako nordost,spec,SR atd taktez vyrobene samostatne tak to asi ma neco do sebe a pokud to nekdo u nas v CR umi a dal do toho nejaky vyvoj tak jen diky ze to udelal a funguje to a jestli nekomu ne co uz.. nezkusis nevis
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Představit si to můžeme různě! Ale budou to jen domněnky.NA-Noble Audio píše: ↑22 říj 2024 20:20
To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako ...
:smile:
Jako vždy v našem koníčku: Jednou slyšet je více než...
Jsi zvaný na poslech. Udělej si vlastní názor na efekt jedné či více zemnících jednotek. :ympeace:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
Díky Zatty za návštěvu i za sdílení zkušenosti.

Ano, hifi má u mě svou místnost, jinde by se celé to hudební mostrum nevešlo a snad každá manželka by mě s tím vystěhovala. :lol:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
Článek je velmi sugestivní. Psáno velmi uchopitelným jazykem 
Dokonce jsem si přeskočil na upgrade repro TAD, což považuji za úžasnou šílenost, neboť vykuchat repro za tři čtvrtě Mega je velká frajeřina :shock:

Dokonce jsem si přeskočil na upgrade repro TAD, což považuji za úžasnou šílenost, neboť vykuchat repro za tři čtvrtě Mega je velká frajeřina :shock:
- Dieter Burmester
Ani ne, u nekterych modelu je to primo nutnost.
Dieter Burmester
Dieter Burmester: Asi to myslis obecne, alebo na nejake ine pripady. Tie TAD Evolution One maju vyborne prevedene ozvucnice (myslim tym z hladiska ich tuhosti a inertnosti - ako aj ukazuje meranie akcelerometrom v Stereophile, tie ani neupravovali len povrchovku). Taktiez elektricky aj vyhybky boli velmi dobre uz od vyrobcu. (meranie Stereophile). Kde je samozrejme priestor na zlepsenie, boli pouzite suciastky vyhybky (kde sa daju materialovo vyrobit vyhybky za par desiatok Eur, ale aj za vysoke tisice Eur), to si myslim ze moze byt pomerne vyrazna pocutelna zmena k lepsiemu. Co vsak bude asi najvatsia zmena, je navrhnutie uplne novych vyhybiek kde islo najma o prisposobenie danemu akustickemu priestoru a “doladenie” na ucho majitela/autora. Za mna moc pekny projekt. Kde si viem predstavit ze plati “u niektorych je to dokonca nutnost” su modely B&W rady 80X N a DX pouzivaju sice lepsie suciastky ako TAD, ale naladenie vyhybiek nie je dobre.
Ale nemusime tymto asi viac zasahovat do vlakna o ground boxoch.
Ale nemusime tymto asi viac zasahovat do vlakna o ground boxoch.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Díky

Pojďme se vrátit k tématu tohoto vlákna.
Za sebe můžu říct, že jsem z těch zemnících jednotek stále nadšený, poslouchám častěji, než dřív, baví mě to zas o kus víc.
A taky jsem je minulý týden dovezl na zkoušku ke kamarádovi. No, hádejte, jak to dopadlo?
Tento týden si objednal tři kousky. :lol:
Myslím, že sem k tomu pak něco napíše.
Spolupráce Diamond Sound a audio π cables... Tadá -> Propojovací kabel mezi hifi komponentem a DS ground unit.
Vypadá krásně a hlavně zvukově velký posun!
Máme se na co těšit. Napíšu Ježíškovi. :lol:

Vypadá krásně a hlavně zvukově velký posun!

Jelikož používám k plné spokojenosti SR - ground blocl - small, všechny aparáty propojeny do této krabičky a ta připojena na centrální napájení z PS Audia. Chtěl jsem vyzkoušet tuto zemnící jednotku -- zapůjčeny 2 ks -- . Několik kablíků k těmto boxům jsem kompletoval a ze zkušeností hifistů , ideál je smotané 4 vodiče z Kraut metráže a osazené rhodium banánek Furutech a RCA rhodium Furutech.
Asi největší posun ve zvuku je když se připojí k zdroji napajení ( u mě PS audio ), lepší a příjemnější poslech, zvuk dostane prostor a hloubku. Druhý jsem zapojil do volné pozice RCA do MF M8xi, tam jsem neslyšel posun, jestli je to tím , že mám všechny aparáty zapojeny do jednoho bodu ?!?!?
JInak krásné spracování, dost těžké a děkuji , že jsem mohl na své sestavě vyzkoušet tuto jednotku.
Asi největší posun ve zvuku je když se připojí k zdroji napajení ( u mě PS audio ), lepší a příjemnější poslech, zvuk dostane prostor a hloubku. Druhý jsem zapojil do volné pozice RCA do MF M8xi, tam jsem neslyšel posun, jestli je to tím , že mám všechny aparáty zapojeny do jednoho bodu ?!?!?
JInak krásné spracování, dost těžké a děkuji , že jsem mohl na své sestavě vyzkoušet tuto jednotku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pane Mirku, rád bych se zeptal na ten zesilovač Musical Fidelity. Mohl byste se podělit o zkušenosti? Kdyžtak klidně do SZ. moc děkuji.Pytell píše: ↑22 lis 2024 08:48 Jelikož používám k plné spokojenosti SR - ground blocl - small, všechny aparáty propojeny do této krabičky a ta připojena na centrální napájení z PS Audia. Chtěl jsem vyzkoušet tuto zemnící jednotku -- zapůjčeny 2 ks -- . Několik kablíků k těmto boxům jsem kompletoval a ze zkušeností hifistů , ideál je smotané 4 vodiče z Kraut metráže a osazené rhodium banánek Furutech a RCA rhodium Furutech.
20241113_212606.jpg
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)
Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
- Mark Levinson
- Administrátor
Mirku, díky za sdílení, Tvé hodnocení má pro mne váhu.Pytell píše: ↑22 lis 2024 08:48 Jelikož používám k plné spokojenosti SR - ground blocl - small, všechny aparáty propojeny do této krabičky a ta připojena na centrální napájení z PS Audia. Chtěl jsem vyzkoušet tuto zemnící jednotku -- zapůjčeny 2 ks -- . Několik kablíků k těmto boxům jsem kompletoval a ze zkušeností hifistů , ideál je smotané 4 vodiče z Kraut metráže a osazené rhodium banánek Furutech a RCA rhodium Furutech.
Asi největší posun ve zvuku je když se připojí k zdroji napájení ( u mě PS audio ), lepší a příjemnější poslech, zvuk dostane prostor a hloubku. Druhý jsem zapojil do volné pozice RCA do MF M8xi, tam jsem neslyšel posun, jestli je to tím , že mám všechny aparáty zapojeny do jednoho bodu ?!?!?
Jinak krásné spravování, dost těžké a děkuji , že jsem mohl na své sestavě vyzkoušet tuto jednotku.
20241113_212606.jpg
Mark Levinson
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Existují dvě varianty zemnícího boxu, o které z nich se tedy píše v tomto vlákně?
Nevšiml jsem si, že by někdo z těch co se zde dělí o své zážitky uvedl tuto informaci, zdá se, že jí od výrobce nedostali :?:
Ground Unit E1 – pro černější pozadí, pevné a barevné středy, muzikálnost, artikulaci, bohatší harmonické textury a hlubší prostor.
Ground Unit E2 – pro přehlednější a otevřenější zvuk, více vzduchu, pevnější tranzienty, fokus a prostorovou přesnost a definovanější bas.
A tyto informace z testu od Audiodromu jsou pro mě velmi důležité:
Abych to trochu zkomplikoval, hodně záleží na kabelu, kterým Diamond Sound Ground Unit připojíte. Výrobce dodal s prototypy dostatek propojovacího materiálu, založeného na čistě měděných koaxiálních kabelech. Sáhl jsem do vlastních zásob a vyzkoušel i další propojovací varianty, od kabelů s pevným průřezem, přes splétaná lanka, koaxiály, a dokonce i kovové fólie. To všechno jako měď, stříbro, nebo kombinace. Jedna žíla, dvě, nebo i tři. A všechno to je slyšet různým způsobem a přijde na to, co sedne nejlépe. Někdy je to oříšek, protože jednomu albu sluší určitý typ jednotky propojený určitým způsobem, u jiného je nejlepší jiná konfigurace. Taková cesta obvykle vede do pekla, protože pak člověk zkoumá, co zapojit s čím, místo toho, aby poslouchal hudbu.
Tu poslední větu je možné aplikovat na celé HiFi.
Vím to podle sebe :mrgreen:
Ačkoliv každý koníček, který se utrhne ze řetězu je cesta do pekla ~x(
Vím to podle sebe :mrgreen:
Ačkoliv každý koníček, který se utrhne ze řetězu je cesta do pekla ~x(
- zappa - Mecca studio
Tak osobně z hloubky duše nesnáším tyhle testy, přehazovat a přehazovat, je to velmi vyčerpávající. Nakonec, ale musím uznat, že je to potřeba jednou za čas udělat, pokud se zabýváme tímhle koníčkem hlouběji, a jěště hlouběji. :lol: Nejtěžší je zjistit, kdy to přechází do stádia nemoci a obcese, a tady je potřeba sebereflexe. V každém případě Diamond Sound do pekla nevede, naopak, vás přiblíží do ráje. ^:)^NA-Noble Audio píše: ↑22 lis 2024 12:30
Existují dvě varianty zemnícího boxu, o které z nich se tedy píše v tomto vlákně?
Nevšiml jsem si, že by někdo z těch co se zde dělí o své zážitky uvedl tuto informaci, zdá se, že jí od výrobce nedostali :?:
Ground Unit E1 – pro černější pozadí, pevné a barevné středy, muzikálnost, artikulaci, bohatší harmonické textury a hlubší prostor.
Ground Unit E2 – pro přehlednější a otevřenější zvuk, více vzduchu, pevnější tranzienty, fokus a prostorovou přesnost a definovanější bas.
A tyto informace z testu od Audiodromu jsou pro mě velmi důležité:
Abych to trochu zkomplikoval, hodně záleží na kabelu, kterým Diamond Sound Ground Unit připojíte. Výrobce dodal s prototypy dostatek propojovacího materiálu, založeného na čistě měděných koaxiálních kabelech. Sáhl jsem do vlastních zásob a vyzkoušel i další propojovací varianty, od kabelů s pevným průřezem, přes splétaná lanka, koaxiály, a dokonce i kovové fólie. To všechno jako měď, stříbro, nebo kombinace. Jedna žíla, dvě, nebo i tři. A všechno to je slyšet různým způsobem a přijde na to, co sedne nejlépe. Někdy je to oříšek, protože jednomu albu sluší určitý typ jednotky propojený určitým způsobem, u jiného je nejlepší jiná konfigurace. Taková cesta obvykle vede do pekla, protože pak člověk zkoumá, co zapojit s čím, místo toho, aby poslouchal hudbu.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Zappo, proč jsi se vyhnul položené otázce, jakou variantu jsi měl?
Na fotkách z akce otevřených dveří jsou tyto stříbrné válce vidět jen na fotkách z prvního víkendu, a toho druhého již nikoli. A naopak se při určité snaze dá vidět dřevěný uzemňovací box od D1m1tr1. Takže je zřejmé, že proběhlo nějaké porovnání těchto dvou výrobků a nevšiml jsem si nějaké zprávy s výsledky....
Na fotkách z akce otevřených dveří jsou tyto stříbrné válce vidět jen na fotkách z prvního víkendu, a toho druhého již nikoli. A naopak se při určité snaze dá vidět dřevěný uzemňovací box od D1m1tr1. Takže je zřejmé, že proběhlo nějaké porovnání těchto dvou výrobků a nevšiml jsem si nějaké zprávy s výsledky....
- zappa - Mecca studio
Já jsem dostal otázku, kterou variantu jsem měl? To jsem si nevšiml, že byla otázka adresovaná mně. Nicméně mám obdobné zkušenosti s E1 a E2, popsal to zcela jasně Justán z Audiodromu, a já s jeho popisem souhlasím. Dále na druhém víkendu nebyly Diamond Sound a tudíž k žádnému porovnání nedošlo, ani nemohlo. Pouze tu přivezl Vlado své dřevěné boxy, a odprezentoval to pár návštěvníkům, ale jaksi nedošlo k nějakému výsledku, a nikdo se k tomu zatím nevyjádřil. Já u té prezentace nebyl, natož abych dělal kritické testy, v tu dobu jsem byl totiž v restauraci. Takže promin, ale tvé "zřejmě" se prostě nekonalo. :roll: Doufám, že ti to vyjasnilo celou situaci s boxy. Od té doby jsem Diamond sound boxy neměl, až dnes opět doputovaly.NA-Noble Audio píše: ↑24 lis 2024 13:52 Zappo, proč jsi se vyhnul položené otázce, jakou variantu jsi měl?
- zappa - Mecca studio
Ještě dodám, v mé sestavě mám preferenci E1, čistoty a transparentnosti mám až příliš, potřebuji spíš ten hutnější přínos.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Otázka byla přirozeně a logicky adresovaná na ty, kteří tuto jednotku měli možnost zkoušet a v tomto vlákně o ní šíří reklamu, nebo své osobní zkušenosti. Ty jsi v tomto zde na předních místech, dokonce jsi se označil za zástupce/prodejce. Takže Tvé podivování se nad mým podivování se, je velmi podivuhodné .
Díky rozumím, musíš sedět jedním zadkem na dvou židlích.zappa píše: ↑24 lis 2024 17:51 Já u té prezentace nebyl, natož abych dělal kritické testy, v tu dobu jsem byl totiž v restauraci. Takže promin, ale tvé "zřejmě" se prostě nekonalo. :roll: Doufám, že ti to vyjasnilo celou situaci s boxy. Od té doby jsem Diamond sound boxy neměl, až dnes opět doputovaly.
- zappa - Mecca studio
Pavle, věř, že nemusím, tohle jsem si už vyřešil. Ano učím se, a chápu tvůj zájem o tento rozpor, a vlastně děkuji, že na to poukazuješ. Já byl už na začátku rozhodnut. Podivuji se tvým otázkám, protože jak jsem vysvětlil, k porovnání na veřejnosti do této doby nedošlo, ani v soukromí!!!!Doufám, že ti mé vysvětlení pomohlo. Ano jsem prodejce Diamond sound, a budeme spolu vystavovat v Praze. S Vladem budeme spolupracovat na diretta target Helipolis jak bylo od začátku avizováno. Je fakt, že mne Vladův nový výtvor zajímá, ale to nezmění ani fakt, že by se mi jeho produkt líbil. Říkám to otevřeně jak se věci mají(a to už z důvodu, který si naznačil, sedět na 2 židlích opravdu nelze)!!!!!! Má odpověd je doufám vyčerpávající. A proto také jsem se rozhodl dát přednost Pachanko oproti Pink faunu.Pink Faun zatím nechávám v porfoliu, ale budu se soustředit na Pachanko, tam vidím budoucnost pro české milovníky streamu. Prominte lidé za offtopic.NA-Noble Audio píše: ↑24 lis 2024 19:51Otázka byla přirozeně a logicky adresovaná na ty, kteří tuto jednotku měli možnost zkoušet a v tomto vlákně o ní šíří reklamu, nebo své osobní zkušenosti. Ty jsi v tomto zde na předních místech, dokonce jsi se označil za zástupce/prodejce. Takže Tvé podivování se nad mým podivování se, je velmi podivuhodné .
Díky rozumím, musíš sedět jedním zadkem na dvou židlích.zappa píše: ↑24 lis 2024 17:51 Já u té prezentace nebyl, natož abych dělal kritické testy, v tu dobu jsem byl totiž v restauraci. Takže promin, ale tvé "zřejmě" se prostě nekonalo. :roll: Doufám, že ti to vyjasnilo celou situaci s boxy. Od té doby jsem Diamond sound boxy neměl, až dnes opět doputovaly.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Můj výrok sedět na dvou židlích se ale vztahuje k Tvé informaci
"Já u té prezentace nebyl, natož abych dělal kritické testy, v tu dobu jsem byl totiž v restauraci"
"Já u té prezentace nebyl, natož abych dělal kritické testy, v tu dobu jsem byl totiž v restauraci"
Zdar Pavle! Všechny otázky rád zodpovím,
nicméně myslel jsem, že se ozveš... Na toto jsi vůbec nereagoval, tak jsem nevěděl...
Takže k tvé otázce:Pavel M. píše: ↑22 říj 2024 23:41Představit si to můžeme různě! Ale budou to jen domněnky.NA-Noble Audio píše: ↑22 říj 2024 20:20 To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako ...
Jsi zvaný na poslech. Udělej si vlastní názor na efekt jedné či více zemnících jednotek. :ympeace:
Takže za mě - cokoli jsem doposud psal, týkalo se Ground Unit E1. Stejně tak, co u mě slyšel Zatty a co zde popisoval - E1.NA-Noble Audio píše: Existují dvě varianty zemnícího boxu, o které z nich se tedy píše v tomto vlákně?
Nicméně před pár dny jsem konečně navštívil Atanase (návštěva to byla úžasná, přátelská, testovací a obohacující, ještě jednou touto cestou děkuji) a odvezl jsem si od něj 2x Diamond sound Ground Unit E2.
Zatím děnně spokojeně poslouchám a dělám si poznámky, abych sepsal postřehy.
Později se podělím.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Díky, přesně tyto informace zde chyběly.
Takže, co jsme se celkově dozvěděli.
Zatty napsal:
„U každé sestavy bude hrát roli počet jednotek. Ne každému při 4 a více kusech se navýšení prostoru bude líbit, takže třeba bude stačit jeden“
Informace od výrobce:
„Ground Unit E1 – pro černější pozadí, pevné a barevné středy, muzikálnost, artikulaci, bohatší harmonické textury a hlubší prostor.
Ground Unit E2 – pro přehlednější a otevřenější zvuk, více vzduchu, pevnější tranzienty, fokus a prostorovou přesnost a definovanější bas.“
Informace z testu Audiodromu:
„Sáhl jsem do vlastních zásob a vyzkoušel i další propojovací varianty, od kabelů s pevným průřezem, přes splétaná lanka, koaxiály, a dokonce i kovové fólie. To všechno jako měď, stříbro, nebo kombinace. Jedna žíla, dvě, nebo i tři. A všechno to je slyšet různým způsobem a přijde na to, co sedne nejlépe“
Toto vše dokazuje, že mnou zde dříve napsané je platné:
„To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako korekční obvod na zesilovači. Přidám trochu výšky, super, větší luft, detail na vršku, přidám další kousek, je to ještě lepší, přidám dál a už to je nepříjemné, tenké a nevyvážené.“
A teď to je tuplovaně potvrzené faktem, že existují dvě verze, a každá přináší zcela jiný efekt, jiný druh korekce.
Zemnící boxy, tedy minimálně tyto, nedělají svým účinkem nějaké obecně vzaté zlepšení zvuku- přiblížení se reálu, ale chová se to třeba jako audio kabely, které také umí zvýrazňovat určité zvukové atributy, a musí se do sestavy volit, které tam pasují.
Zemnící box je klasický ladící prvek, ne nějaký objektivně zlepšovací.
A před pár dny se tu objevilo představování zemnícího boxu od nového místního výrobce, tak budu zvědavý na zkušenosti s ním. Ze zatím prezentovaných informací se to tváří na velké ambice. A včera jsem zachytil zprávu od jedné české zavedené značky o průběhu vývoje jejich zemnících boxů. Takže tu máme už úplnou epidemii.

Takže, co jsme se celkově dozvěděli.
Zatty napsal:
„U každé sestavy bude hrát roli počet jednotek. Ne každému při 4 a více kusech se navýšení prostoru bude líbit, takže třeba bude stačit jeden“
Informace od výrobce:
„Ground Unit E1 – pro černější pozadí, pevné a barevné středy, muzikálnost, artikulaci, bohatší harmonické textury a hlubší prostor.
Ground Unit E2 – pro přehlednější a otevřenější zvuk, více vzduchu, pevnější tranzienty, fokus a prostorovou přesnost a definovanější bas.“
Informace z testu Audiodromu:
„Sáhl jsem do vlastních zásob a vyzkoušel i další propojovací varianty, od kabelů s pevným průřezem, přes splétaná lanka, koaxiály, a dokonce i kovové fólie. To všechno jako měď, stříbro, nebo kombinace. Jedna žíla, dvě, nebo i tři. A všechno to je slyšet různým způsobem a přijde na to, co sedne nejlépe“
Toto vše dokazuje, že mnou zde dříve napsané je platné:
„To ukazuje na druh jakési korekce, můžeme si to představit, jako korekční obvod na zesilovači. Přidám trochu výšky, super, větší luft, detail na vršku, přidám další kousek, je to ještě lepší, přidám dál a už to je nepříjemné, tenké a nevyvážené.“
A teď to je tuplovaně potvrzené faktem, že existují dvě verze, a každá přináší zcela jiný efekt, jiný druh korekce.
Zemnící boxy, tedy minimálně tyto, nedělají svým účinkem nějaké obecně vzaté zlepšení zvuku- přiblížení se reálu, ale chová se to třeba jako audio kabely, které také umí zvýrazňovat určité zvukové atributy, a musí se do sestavy volit, které tam pasují.
Zemnící box je klasický ladící prvek, ne nějaký objektivně zlepšovací.
A před pár dny se tu objevilo představování zemnícího boxu od nového místního výrobce, tak budu zvědavý na zkušenosti s ním. Ze zatím prezentovaných informací se to tváří na velké ambice. A včera jsem zachytil zprávu od jedné české zavedené značky o průběhu vývoje jejich zemnících boxů. Takže tu máme už úplnou epidemii.
komedia :-D
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Lista: Ehmann
Není to komedie.Každé příslušenství,které zlepší zvuk mé sestavy tím,že přibyde více informací v celém spektru,je přece jasným přínosem.Výrobou groundboxů se ve světě zabývá řada firem a nové tuzemské výrobky se teprve začínají dostávat mezi lidi,tak bych se soudy zatím nějaký čas počkal.
Jo, je to skvělá příležitost vylepšit si budget v celosvětově skomírajícím odvětví. A to se cení, ne? Trochu oblbování lidí za to stojí, každý to pak slyší.
D-class zesilovače už si svůj market share nahluchlých techniků vytěžili ...
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
Ono když se v místnosti rozestaví pár válců velikosti těch grounding units, tak to samozřejmě změní akustické pole v místnosti. A je celkem jedno, jestli jsou ze dřeva nebo z kovu a jestli jsou nebo nejsou nějakým drátem připojené do sestavy. A mimochodem, v hlavním systému mám class AB zesilovač.
PMA
Tvá teorie, že Grounding boxy vlastně fungují jako akustické prvky je opravdu zcela mimo, to by se ani nemuseli do přístrojů zapojovat a výrobce DS by ušetřil za uzemňovací kabely.
Tvá teorie, že Grounding boxy vlastně fungují jako akustické prvky je opravdu zcela mimo, to by se ani nemuseli do přístrojů zapojovat a výrobce DS by ušetřil za uzemňovací kabely.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
-
Zastavily sa u mna chlapi z PI audio s novimi referenčnimi kablami a Grouding boxami ,
. Chlapi prišly na posluch dac Ithaka a priniesli veci o které som ich požiadal a este aj ine šmakocinky pre ušy. Postupným pridavanim komponentov sa to dotiadlo na svatý gral zvuku. Pre představu na čom sme to testovali . Pilium Herkules monobloky,preamp olympus
,server Taico ,dac Ithaka . Kable od pi audio na zakázku v celej zostave. , 2x siltech triple crown. Siltech sme zamenily za nové kable které su vo vývoji . Taktiež do Taico scela nový prototip od pi.audio. Postupně sa pridali Grounding boxi na Ithaka a bolo vymalováno. Ano pre neveriacich funguje to na 100%. To že sa to nedá teraz ničím zmerat len sluchom ,neznamená ze za par rokov to nebude možné . Konštrukter toho víe čo robi tak ako chlapi od pi audio kable. ^:)^ Zážitky z Ithaka a posluchu sa nedaju opisat . Chlapi by vedeli povedat.

Yeah right
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
@PMA
To prosím myslíš zcela vážně? Groundig boxy jsou dle tebe akustické prvky?
Chjo! Ve tvém světě jsme zřejmě "oblbovaní blbci" podléhají zcela snadno psychoakustickým vlivům. Rád bych tě ujistil, že jsem poměrně imunní na marketingové kecy a propagační bláboly. Finální názor na příslušný komponent nebo doplňkový prvek si tvořím až po dlouhodobém poslechu a praktickém otestování výrobku.
Grounding boxy fungují! A fungují velice dobře! Měl jsem možnost poslechu na více sestavách a vždy jsem je vyhodnotil jako velice přínosné pro každou sestavu.
Jakou praktickou poslechovou zkušenost s grounding boxy máš prosím ty?
To prosím myslíš zcela vážně? Groundig boxy jsou dle tebe akustické prvky?
Chjo! Ve tvém světě jsme zřejmě "oblbovaní blbci" podléhají zcela snadno psychoakustickým vlivům. Rád bych tě ujistil, že jsem poměrně imunní na marketingové kecy a propagační bláboly. Finální názor na příslušný komponent nebo doplňkový prvek si tvořím až po dlouhodobém poslechu a praktickém otestování výrobku.
Grounding boxy fungují! A fungují velice dobře! Měl jsem možnost poslechu na více sestavách a vždy jsem je vyhodnotil jako velice přínosné pro každou sestavu.
Jakou praktickou poslechovou zkušenost s grounding boxy máš prosím ty?
- zappa - Mecca studio
Ithaca musí být něco vyjímečného, ale na tomto fóru asi nedostaneš pochvalu, je to příliš drahé,a to se neodpouští. Pokud se budeš chtít s někým seriozně bavit o takovém produktu tak mi prosím napiš nebo zavolej. Moc ti přeji tento úžasný stroj, a v dobrém závidím. Snad si někdy pořídím ithaca dac od Aries cerat.Jeliman nautilus píše: ↑26 lis 2024 13:02 Zastavily sa u mna chlapi z PI audio s novimi referenčnimi kablami a Grouding boxami ,. Chlapi prišly na posluch dac Ithaka a priniesli veci o které som ich požiadal a este aj ine šmakocinky pre ušy. Postupným pridavanim komponentov sa to dotiadlo na svatý gral zvuku. Pre představu na čom sme to testovali . Pilium Herkules monobloky,preamp olympus
,server Taico ,dac Ithaka . Kable od pi audio na zakázku v celej zostave. , 2x siltech triple crown. Siltech sme zamenily za nové kable které su vo vývoji . Taktiež do Taico scela nový prototip od pi.audio. Postupně sa pridali Grounding boxi na Ithaka a bolo vymalováno. Ano pre neveriacich funguje to na 100%. To že sa to nedá teraz ničím zmerat len sluchom ,neznamená ze za par rokov to nebude možné . Konštrukter toho víe čo robi tak ako chlapi od pi audio kable. ^:)^ Zážitky z Ithaka a posluchu sa nedaju opisat . Chlapi by vedeli povedat.

Grounding boxy opravdu fungují. Nicméně si prý máte vyzkoušet, odpojit boxy a zjistíte, že výsledek je dílo kabelů , ne boxů. Ovšem, že jěště efekt bude působit po vyjmutí boxů po nějaký čas, i třeba jěště čvrt hodiny, energie je naakumulovaná a ztrácí se postupně. i když včera jsme zkusili odejmout 3 boxy ze sestavy během pár vteřin, a sestava ztratila energii, kterou ji boxy dávaly okamžitě. Opět se tu řadí do šiku znalci, pochybovači a popírači něčeho nového a na druhé straně posluchači, kteří slyší výsledky a nenechají se těmito odborníky zvyklat. Hele aspon se něco děje, a je tu zase po dlouhé době téma, které je atraktivní a kontroverzní.