Yamaha MusicCast zkušenost_hlavně NetRádia

Obecná diskuze o kvalitě zvuku a možnostech techniky.
Odpovědět
bluenite

Yamaha MusicCast zkušenost_hlavně NetRádia

Příspěvek od bluenite »

Používá někdo službu NetRadio systému Yamaha MusicCast? Zlobí mě hlavně příjem síťových streamů přes jejich Airable službu. Z "ničeho nic" je nefunkční, hlásí pouze "Loading" a nic nefunguje. Dá se nějak zjistit, jestli to je výpadek sítě, nebo sližby, nebo něco jiného? Párkrát jsem to zkusil výměnou síťového kabelu, změnou na wifi připojení a někdy to pomohlo. Ne ale vždy, což je dost divné. Horší bylo, že resetem zmizely všechny předvolby, které se musely znovu pracně hledat. U 250+ stanic to je fakt pakárna.
Díky za sdílení podobných problémků a jejich řešení.
Petr
YamahaMan

Re: Yamaha MusicCast zkušenost_hlavně NetRádia

Příspěvek od YamahaMan »

Záleží cez čo to počúvaš. U mňa cez sieťový streamer pripojený cez kábel nevypadol ani raz.
Ak počúvam z mobilu alebo DAP cez WiFi tak sa zo začiatku stane, že vypadáva a často načítava.
Súvisí to aj s počtom pripojených zariadení....
bluenite

Příspěvek od bluenite »

YamahaMan píše: 23 zář 2024 13:02 Záleží cez čo to počúvaš. U mňa cez sieťový streamer pripojený cez kábel nevypadol ani raz.
Ak počúvam z mobilu alebo DAP cez WiFi tak sa zo začiatku stane, že vypadáva a často načítava.
Yamaha CD-NT670D normální streamer střední kvality... Mám ho 2roky a od té doby to vypadlo asi 4x. Ale tak, že jsem nevěděl jestli to je problém u mne, nebo u nich (airable). Spotify a další online služby šli normálně. Snaha najít příčinu spočívá ve vylučovací metodě - reset routeru, výměna kabelu, změna portu. Wifi nepoužívám na tyto věci. Okolí je hodně zaplněné. Nyní se to "spravilo" přeinstalací fw, prřitom stejného (!). Tak už to znovu jde. Asi to bude kvalitou toho přístroje jako takového, i když to nevidím, jako hlavní důvod.
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

bluenite píše: 24 zář 2024 12:17
YamahaMan píše: 23 zář 2024 13:02 Záleží cez čo to počúvaš. U mňa cez sieťový streamer pripojený cez kábel nevypadol ani raz.
Yamaha CD-NT670D normální streamer střední kvality... Mám ho 2roky a od té doby to vypadlo asi 4x. Ale tak, že jsem nevěděl jestli to je problém u mne, nebo u nich (airable). Spotify a další online služby šli normálně. Snaha najít příčinu spočívá ve vylučovací metodě - reset routeru, výměna kabelu, změna portu. Wifi nepoužívám na tyto věci. Okolí je hodně zaplněné. Nyní se to "spravilo" přeinstalací fw, prřitom stejného (!). Tak už to znovu jde. Asi to bude kvalitou toho přístroje jako takového, i když to nevidím, jako hlavní důvod.
Tak to netuším. Možno je prístrojom, routerom alebo káblom. Mne dosť pomohla /zvukovo/ výmena káblov. Vyrobil ich člen fóra Zatty. Naozaj výbormý kábel cat.8 ku Yamaha NP-S303 /u mňa/.
Ako píšeš. Bez vylučovacej metódy to nezistíš.
bluenite

Příspěvek od bluenite »

by mě celkem zajímalo, jak zvukovo pomohla výměna za custom kabel. Je to tak znát? Dynamika je jiná, nebo je to čistější ve frekvencích? Vím, že to funguje, ale nikdy jsem to neměl možnost srovnat na vlastní uši. Ten Zatty to dělá na požádání?
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Lepšie vo všetkých atributoch čo píšešs.
Skús mu poslať SS
Odpovědět