Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk
Re: Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk
DSOTM
Závěr diskuze je ten, že ti uniká elementární diskuzní logika, o zásadách korektní komunikace nemluvě.
Projevils naprosto fatální neznalost, nepochopils, že tvůj výmysl/nesmysl byl odhalen na samém počátku. Ani na opakované výzvy nejsi schopen mluvit k věci, argumentovat, držet se tématu. Ta hloupost, která z toho čiší není strašná, je jen prostě obyčejně hloupá.
Hlavně, když řekneš totální technický blábol, nesmíš se divit, že si toho někdo všimne. V ten moment jsi povinen vysvětlit, obhájit, nebo uznat omyl a omluvit se. Ne začít vyslýchat protistranu a dál si vymýšlet další nesmysly na zamaskování vlastního pochybení.
Ano, šachy nelze hrát s někým, kdo nezná pravidla. Tys předvedl, že neumíš ani postavit figurky. Ale hraješ si dál na kinga a znalce, aniž bys pro to měl jedinou kompetenci.
Neodpověděl jsi na jedinou otázku, protože nevíš, neumíš, neznáš. Zcela jsi se deklasoval jako nedůvěryhodná osoba, která si kdykoli cokoli vymyslí, jak se jí to hodí. Velmi smutná, avšak pravdivá vizitka.
Závěr diskuze je ten, že ti uniká elementární diskuzní logika, o zásadách korektní komunikace nemluvě.
Projevils naprosto fatální neznalost, nepochopils, že tvůj výmysl/nesmysl byl odhalen na samém počátku. Ani na opakované výzvy nejsi schopen mluvit k věci, argumentovat, držet se tématu. Ta hloupost, která z toho čiší není strašná, je jen prostě obyčejně hloupá.
Hlavně, když řekneš totální technický blábol, nesmíš se divit, že si toho někdo všimne. V ten moment jsi povinen vysvětlit, obhájit, nebo uznat omyl a omluvit se. Ne začít vyslýchat protistranu a dál si vymýšlet další nesmysly na zamaskování vlastního pochybení.
Ano, šachy nelze hrát s někým, kdo nezná pravidla. Tys předvedl, že neumíš ani postavit figurky. Ale hraješ si dál na kinga a znalce, aniž bys pro to měl jedinou kompetenci.
Neodpověděl jsi na jedinou otázku, protože nevíš, neumíš, neznáš. Zcela jsi se deklasoval jako nedůvěryhodná osoba, která si kdykoli cokoli vymyslí, jak se jí to hodí. Velmi smutná, avšak pravdivá vizitka.
Že vás to dohadování baví, radši věnujte vic času poslechu.
Ale jasně, chápu že se člověk někdy musí ozvat když s něčím nesouhlasí ale toto je pořad dokola a žádný konec to nemá.
Posloucháme všichni, ale toto je fórum, kde se řeší i související aspekty domácí reprodukce hudby, se snahou dosáhnout co nejlepšího
výsledku. Takže proto ty diskuze.
Nicméně souhlasím, že k tomuto tématu již není co dodat.
Jen uskutečnit ten test.
výsledku. Takže proto ty diskuze.
Nicméně souhlasím, že k tomuto tématu již není co dodat.
Jen uskutečnit ten test.
Také jsem pro slepý test, tam by se to mělo rozseknout.
Nechcem nikomu brat iluzie - ale nic sa nerozsekne - slepy test dopadne tak ako vsetky predtym [kto nevidi, ten nepocuje} a debata bude pokracovat o tom, ze preco nie je slepy test relevantny. Napriklad ako tuto.
https://www.youtube.com/watch?v=FiETwFCPvu0
A pritom to je uplne jedoduche - zakladna chyba je, ze sa snazite hladat vysvetlenie vo fyzike/elektrike a meraniach. Tam nic nenajdete, lebo sa neda.
Vsetky odpovede, preco niekto pocuje a niekto nie ma medicina a psychologia.
A pritom to je uplne jedoduche - zakladna chyba je, ze sa snazite hladat vysvetlenie vo fyzike/elektrike a meraniach. Tam nic nenajdete, lebo sa neda.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Test nic nerozsekne, to říkám od začátku. Žádný slepý test, časově omezený, v cizím prostředí, na cizí aparatuře, s rychlým přehazováním komponent a ukázek, nikdy nic nerozseknul. Jen přidá další proměnné do problematiky a vzbudí spoustu dalších otázek. Ale jako zkušenost pro ty, co ji dosud nemají, budiž.
Chlapi, neřešte "blbiny" a poslouchejte muziku.
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Fidji99 píše: ↑04 zář 2024 12:00 Nechcem nikomu brat iluzie - ale nic sa nerozsekne - slepy test dopadne tak ako vsetky predtym [kto nevidi, ten nepocuje} a debata bude pokracovat o tom, ze preco nie je slepy test relevantny. Napriklad ako tuto.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Přesněji psychofyzika a psychoakustika. Už to tu bylo.
Na druhou stranu, pokud ty rozdíly ve zvuku jsou opravdu tak velké a zásadní, jak je zde prezentováno, neměl by být problém je poznat i ve slepém testu.
Pamatuji si, jak jsme kdysi ve slepém testu porovnávali např. rozdíly mezi systémy Dolby B a Dolby C, nahrávkou zaznamenanou na pásek rychlostí 9,5 a 19 nebo nahrávkou na kazetě Typu I (Normal) a Typu II (Chrome). Vše bylo sluchem jasně rozpoznáno.
A měření to ovšem prokázalo také
Pamatuji si, jak jsme kdysi ve slepém testu porovnávali např. rozdíly mezi systémy Dolby B a Dolby C, nahrávkou zaznamenanou na pásek rychlostí 9,5 a 19 nebo nahrávkou na kazetě Typu I (Normal) a Typu II (Chrome). Vše bylo sluchem jasně rozpoznáno.
A měření to ovšem prokázalo také
to DSOTM
Poslechové testy za účelem hodnocení systému, komponentů a pod. vyžadují především poslechovou, ale hlavně testovací zkušenost. Samotný test jehož cílem je něco vyhodnotit může v některých lidech vyvolat obavu zda vyhodnotí věc "správně" jako ostatní, slepý test je v tomto ještě náročnější, cizí prostředí, cizí systém, jiný charakter zvuku než mám doma a jsem na něj zvyklý, neznámé nahrávky, to jsou všechno faktory které každý takový test dělají nesnadným pro jedince bez velké zkušenosti.To už tu zaznělo mnohokrát, ale je to pravda, pokud chybí zkušenosti, jedinec často ani neví v čem ten rozdíl má hledat na co se zaměřit a rozdíl mu "proteče" ušima aniž by si to uvědomil, je to podobné jako na degustaci vín, ti co nemají zkušenost, nedokážou sami popsat vůně, chutě, poměr kyselinky, nástup jiné chutě v závěru atd. ale s výkladem someliera si to uvědomí. Takže zkušenost s testy zaměřenými na určité atributy zvuku a na sestavách s vynikajícím rozlišením, mnohokrát jsme se setkali s tím, že lidé měly problém vůbec popsat charakter zvuku jaký u nás slyšeli, nebyli zvyklí na rozlišení, zdálo se jim to jako hodně detailu, ale bylo jim divné, že to není agresivní, protože si přemíru detailů spojovali s agresivitou ve zvuku. Pro takového člověka pak může i znatelná změna znamenat, že je to pořád stejně super, protože není na takový charakter zvuku vůbec zvyklý a nedokáže v něm rozlišovat nuance. Znovu podotýkám, všechny testy které s Pavlem děláme a byla zde o nich někde zmínka, děláme jako interní naše testy, já naslepo, vybíráme pro sebe pro naší konstrukci to podle nás nejlépe znějící, tak mě opravdu překvapuje, že je to takový problém přijmout, to sdílení některých výběrů bylo pouze snahou, podělit se o výstup z testu, který by někomu mohl pomoci při vlastním hledání jako nasměrování, nikoli snaha přesvědčovat někoho o jediném správném názoru.
Je naprosto jasné a evidentní, že jsou a nejen napájecí kabely u kterých ta změna opravdu nenastane, ale jsou i ty druhé, možná si někteří neuvědomují, že my s těmi prvními kabely zkušenost máme, ale oni s těmi druhými většinou nikoli a nebo velmi omezeně.
Pokud tu nabízíš stále finanční kompenzace někomu kdo se zúčastní, tak asi nebudeš mít problém nastartovat auto a přijet do Ltm aby sis udělal svojí vlastní zkušenost a pak ji tu klidně popiš.
Poslechové testy za účelem hodnocení systému, komponentů a pod. vyžadují především poslechovou, ale hlavně testovací zkušenost. Samotný test jehož cílem je něco vyhodnotit může v některých lidech vyvolat obavu zda vyhodnotí věc "správně" jako ostatní, slepý test je v tomto ještě náročnější, cizí prostředí, cizí systém, jiný charakter zvuku než mám doma a jsem na něj zvyklý, neznámé nahrávky, to jsou všechno faktory které každý takový test dělají nesnadným pro jedince bez velké zkušenosti.To už tu zaznělo mnohokrát, ale je to pravda, pokud chybí zkušenosti, jedinec často ani neví v čem ten rozdíl má hledat na co se zaměřit a rozdíl mu "proteče" ušima aniž by si to uvědomil, je to podobné jako na degustaci vín, ti co nemají zkušenost, nedokážou sami popsat vůně, chutě, poměr kyselinky, nástup jiné chutě v závěru atd. ale s výkladem someliera si to uvědomí. Takže zkušenost s testy zaměřenými na určité atributy zvuku a na sestavách s vynikajícím rozlišením, mnohokrát jsme se setkali s tím, že lidé měly problém vůbec popsat charakter zvuku jaký u nás slyšeli, nebyli zvyklí na rozlišení, zdálo se jim to jako hodně detailu, ale bylo jim divné, že to není agresivní, protože si přemíru detailů spojovali s agresivitou ve zvuku. Pro takového člověka pak může i znatelná změna znamenat, že je to pořád stejně super, protože není na takový charakter zvuku vůbec zvyklý a nedokáže v něm rozlišovat nuance. Znovu podotýkám, všechny testy které s Pavlem děláme a byla zde o nich někde zmínka, děláme jako interní naše testy, já naslepo, vybíráme pro sebe pro naší konstrukci to podle nás nejlépe znějící, tak mě opravdu překvapuje, že je to takový problém přijmout, to sdílení některých výběrů bylo pouze snahou, podělit se o výstup z testu, který by někomu mohl pomoci při vlastním hledání jako nasměrování, nikoli snaha přesvědčovat někoho o jediném správném názoru.
Je naprosto jasné a evidentní, že jsou a nejen napájecí kabely u kterých ta změna opravdu nenastane, ale jsou i ty druhé, možná si někteří neuvědomují, že my s těmi prvními kabely zkušenost máme, ale oni s těmi druhými většinou nikoli a nebo velmi omezeně.
Pokud tu nabízíš stále finanční kompenzace někomu kdo se zúčastní, tak asi nebudeš mít problém nastartovat auto a přijet do Ltm aby sis udělal svojí vlastní zkušenost a pak ji tu klidně popiš.
Luxman PD555 Gold, STRANKA Carbon 250, A95, PerWindfeld, SAEC WE308 AT33MC Mono
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
Altec Lansing 605A DIY cab 560l STRANKA Silver BiWi
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
No já zrovna tohle vidím zcela opačně…
Pokud se svými zkušenosti neslyším rozdíl na první dobrou, tak je tak malý, že je otázkou, zda-li to pro mne má smysl a jestli je ten poměr cena/výkon adekvátní.
Tak to mám podobně. Rozdíl jde slyšet ihned většinou. Vzpomínám si na slepý domácí test, kdy mi kabely přehodila, nebo také ne, moje žena. Jednalo se tenkrát o síťový kabel k Dac. Po skutečném přehození byl slyšet rozdíl okamžitě, prakticky v prvních třech vteřinách. Po tom, co jsem řekl ženě, který zvuk v pořadí byl dobrý a který ne, hlasitě si oddechla se slovy... "já se bála, že se ti bude líbit tento, to bylo hrozný a bylo to slyšet okamžitě v prvních sekundách". Ano, i tenkrát zůstal síťový kabel k Dac nezmeněn a to byl postaven proti velmi drahemu kabelu. Ano, takový rozdíl ve zvuku celé sestavy udělá jeden přívodní kabel. Od jisté doby prostě vím, jaký zvuk hledám a chci a síťové kabely patří, bohužel či bohudík k tomu, abychom se priblizili té husině na rukou při poslechu. A rozhodně netvrdím, že mi to hraje doma perfektně po všech směrech. Ale hraje to co nejlépe jsem si schopen sestavu pro sebe naladit a kabeláž, včetně síťové prostě k tomuto patří. Kdo to opravdu neslyší, nic se neděje. Neznamená to, že nemůže být při poslechu hudby stejně šťasten jako ten, co netopíří uši asi má.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
to lubin, dvader
ono jde o to, že vy tu zkušenost evidentně máte, navíc v případě lubina je řeč o domácí sestavě, takže známé prostředí a tam obvykle pozná skoro každý pokud se něco změní, řeč bylo o testu v cizím prostředí a tam je to pak mnohdy trochu jinak, ale já chtěl jenom připustit, že ti co zkušenost nemají mohou z toho testu vyjít s rozpačitým výsledkem, mě rovněž stačí deset vteřin známé skladby a nepotřebuji poslouchat a hledat půl hodiny, jenže já jsem v tom zkoumání každý týden několikrát a to běžný uživatel stoprocentně nedělá, takže vnímání rozdílů nebude u každého objektivně stejné i když rozdíl bude.
Jinak co se týče poměr cena výkon, tak ty poslední nejmenší rozdíly bývají nejdražší........
ono jde o to, že vy tu zkušenost evidentně máte, navíc v případě lubina je řeč o domácí sestavě, takže známé prostředí a tam obvykle pozná skoro každý pokud se něco změní, řeč bylo o testu v cizím prostředí a tam je to pak mnohdy trochu jinak, ale já chtěl jenom připustit, že ti co zkušenost nemají mohou z toho testu vyjít s rozpačitým výsledkem, mě rovněž stačí deset vteřin známé skladby a nepotřebuji poslouchat a hledat půl hodiny, jenže já jsem v tom zkoumání každý týden několikrát a to běžný uživatel stoprocentně nedělá, takže vnímání rozdílů nebude u každého objektivně stejné i když rozdíl bude.
Jinak co se týče poměr cena výkon, tak ty poslední nejmenší rozdíly bývají nejdražší........
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Ještě by mě opravdu zajímalo, a nehledejte v tom ironii nebo jízlivost prosím, jak by se pomocí psychoakustiky vysvětlil fakt, že v Přelouči náš stříbrný napájecí kabel nefungoval, ale totálně, se zmíněným integráčem Luxman L550X a v Rožnově s filtrem RD Acoustics, samozřejmě, že jako výrobci jdeme s nějakým očekáváním pozitivního výsledku u našeho modelu, ale tady to prostě v obou případech přestalo hrát, slepého ani jinak komplikovaného testu nebylo třeba, jen jsme uznali že náš kabel v dané konfiguraci nefunguje.......
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Ano, správně. To už tady bylo..
"Vstupuje do toho víra, skoro bych řekl až fanatická ideologie měřičů, která má hlásá: 1. měříme všechny objektivní faktory, které mají vliv na zvuk. 2. cokoli posluchač slyší a my to nezměříme je psychoakustika.
Jenže jde více o dogmata, než vědecká zjištění."
subumbra
To je zase spousta slov a výmluv.
Tady jsme na HighEnd fóru, všichni zde poslouchají a porovnávají desítky let (nebo to alespoň tvrdí), tak jaké chybějící zkušenosti?
Kdo jiný už by to měl být schopný rozlišit než zdejší členové? A jaké obavy? Vždyť je to radost poznávat nové věci a získávat další zkušenosti.
Jasně že nemám žádný problém přijet do Litoměřic, jen potřebuji, pokud to má mít nějaký smysl a má nás to posunout v této otázce někam dál, aby přijeli i ti co diskutované změny v slepém testu slyší.
Pokud přijedu jen já, tak to pravděpodobně skončí u "já žádný rozdíl neslyším ... ale to přece musíš slyšet". To už jsem zažil vícekrát.
Prostě bez účasti "slyšících" to ztrácí význam a nikam se neposuneme. Bohužel. A to je škoda, protože je to zajímavé a stále nedořešené téma.
Tady jsme na HighEnd fóru, všichni zde poslouchají a porovnávají desítky let (nebo to alespoň tvrdí), tak jaké chybějící zkušenosti?
Kdo jiný už by to měl být schopný rozlišit než zdejší členové? A jaké obavy? Vždyť je to radost poznávat nové věci a získávat další zkušenosti.
Jasně že nemám žádný problém přijet do Litoměřic, jen potřebuji, pokud to má mít nějaký smysl a má nás to posunout v této otázce někam dál, aby přijeli i ti co diskutované změny v slepém testu slyší.
Pokud přijedu jen já, tak to pravděpodobně skončí u "já žádný rozdíl neslyším ... ale to přece musíš slyšet". To už jsem zažil vícekrát.
Prostě bez účasti "slyšících" to ztrácí význam a nikam se neposuneme. Bohužel. A to je škoda, protože je to zajímavé a stále nedořešené téma.
Antony, tak to není, to je z tvé strany demagogie.Antony píše: ↑05 zář 2024 09:56Ano, správně. To už tady bylo..
"Vstupuje do toho víra, skoro bych řekl až fanatická ideologie měřičů, která má hlásá: 1. měříme všechny objektivní faktory, které mají vliv na zvuk. 2. cokoli posluchač slyší a my to nezměříme je psychoakustika.
Správně je to:
Pokud se ve slepém testu potvrdí jakékoliv rozdíly ve zvuku, měřením tyto rozdíly zjistíme také a určíme i jejich příčinu.
nezlob se opět si protiřečíš, to že něco posloucháš třicet let navíc neznamená, že musíš mít zkušenosti,DSOTM píše: ↑05 zář 2024 10:04 subumbra
kolik napájecích kabelů z čistého stříbra jsi vyzkoušel a můžeš tvrdit, že s nimi máš zkušenosti?
kolik reproduktorových kabelů z čistého stříbra si vyzkoušel a můžeš tvrdit, že s nimi máš zkušenosti?
kolik signálových kabelů z čistého stíbra si vyzkoušel a můžeš tvrdit, že s tím máš zkušenosti?
tohle už mě opravdu nebaví.....
toto jsi napsal tři stránky zpět:
"Ano, zde na fóru tomu tak je. Ale toto fórum rozhodně není reprezentativním vzorkem všech lidí (hifistů), které kvalitní zvuk zajímá.
Jestli potřebuješ mít ke svému vyhodnocení ještě někoho dalšího, je to tvoje věc, ale přestaň používat slova jako výmluvy a podobně v komentáři k mému sdělení.
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Nikoli, není vše demagogie, co se ti nelíbí. Jen jsem citoval prohlášení měřičů.DSOTM píše: ↑05 zář 2024 10:09Antony, tak to není, to je z tvé strany demagogie.Antony píše: ↑05 zář 2024 09:56Ano, správně. To už tady bylo..
Správně je to:
Pokud se ve slepém testu potvrdí jakékoliv rozdíly ve zvuku, měřením tyto rozdíly zjistíme také a určíme i jejich příčinu.
Tvoje dodatečně vymyšlená podmínka na tom nic nemění.
Těžko se zastáncům měření smiřuje s faktem, že člověk dokáže slyšet něco, co oni neumí změřit. Místo toho, aby se zamysleli nad technickou stránkou věci, právě oni sami demagogicky obviňují z halucinací všechny, co slyší. Aneb, měřičská víra je pravá, kdo tvrdí opak, je heretik. S vědeckým přístupem takový postoj nemá společného nic.
subumbra:
Ale neprotiřečím.
Kde jinde by se měli vykytovat zkušení posluchači než právě zde.
Ke zkušenosti s posloucháním a posuzováním zvuku se tu hlásí většina, navíc s poměrně jasnými závěry.
To, že se zkušení posluchači mohou vykytovat (a určitě i vyskytují) i mimo toto fórum přeci na věci nic nemění.
A já ty zkušenosti s poslechem a posuzováním kabelů (i jiných komponentů) taky mám, jakkoliv samozřejmě ne přímo s tvými kabely.
A protože jsem zvídavý a nové zkušenosti mě obohacují a nestresují, tak vznikla myšlenka na ten slepý test.
Ovšem bez účasti druhé strany (těch slyšících rozdíly) to prostě nejde - viz. můj příspěvek výše.
Ale neprotiřečím.
Ke zkušenosti s posloucháním a posuzováním zvuku se tu hlásí většina, navíc s poměrně jasnými závěry.
To, že se zkušení posluchači mohou vykytovat (a určitě i vyskytují) i mimo toto fórum přeci na věci nic nemění.
A já ty zkušenosti s poslechem a posuzováním kabelů (i jiných komponentů) taky mám, jakkoliv samozřejmě ne přímo s tvými kabely.
A protože jsem zvídavý a nové zkušenosti mě obohacují a nestresují, tak vznikla myšlenka na ten slepý test.
Ovšem bez účasti druhé strany (těch slyšících rozdíly) to prostě nejde - viz. můj příspěvek výše.
Antony:
Vkládáš názorovým oponentům do úst něco, co je jen tvá nepravdivá konstrukce.
Ještě jednou opakuji:
Vkládáš názorovým oponentům do úst něco, co je jen tvá nepravdivá konstrukce.
Ještě jednou opakuji:
aj medzi ludmi, ktori maju pochybnosti o vplyve kablov, panuje ciastocna zhoda, ze extremne zle skonstruovane komponenty (z lektrickeho hladiska, nie nevyhnutne zvukovo) su nachylne na ovplyvnenie kablami.subumbra píše: ↑05 zář 2024 07:33 Ještě by mě opravdu zajímalo, a nehledejte v tom ironii nebo jízlivost prosím, jak by se pomocí psychoakustiky vysvětlil fakt, že v Přelouči náš stříbrný napájecí kabel nefungoval, ale totálně, se zmíněným integráčem Luxman L550X a v Rožnově s filtrem RD Acoustics, samozřejmě, že jako výrobci jdeme s nějakým očekáváním pozitivního výsledku u našeho modelu, ale tady to prostě v obou případech přestalo hrát, slepého ani jinak komplikovaného testu nebylo třeba, jen jsme uznali že náš kabel v dané konfiguraci nefunguje.......
Tam by som hladal pricinu, preco u seba pocujes zmeny.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Nevkládám, všechno jsem vyčetl na fórech z jejich vlastních příspěvků.
Podmínka slepého testu je irelevantní.
Schopnost kritickeho poslechu a rozeznat vetsi ci mensi rozdily neni zarucena ani 30 lety poslouchani, ani porovnavanim ruznych kabelu. Tech faktoru a zpusobu jak dosahnout nejake urovne je nekolik. Jsou na to napr. specializovane kurzy. Ja osobne jsem se nejvic vytrenoval diky hrani na hudebni nastroj a pri studiove praci se zvukem - rozhodne ne pri beznem domacim poslouchani, byt soustredenem a v hifi kvalite.
To jistě není.Yiakubou píše: ↑05 zář 2024 12:38 Schopnost kritickeho poslechu a rozeznat vetsi ci mensi rozdily neni zarucena ani 30 lety poslouchani, ani porovnavanim ruznych kabelu. Tech faktoru a zpusobu jak dosahnout nejake urovne je nekolik. Jsou na to napr. specializovane kurzy. Ja osobne jsem se nejvic vytrenoval diky hrani na hudebni nastroj a pri studiove praci se zvukem - rozhodne ne pri beznem domacim poslouchani, byt soustredenem a v hifi kvalite.
Nicméně zde na tomto fóru je velká skupina lidí, která ty rozdíly zvuku způsobené kabely slyší a tedy zřejmě tuto schopnost má.
Nehodlám ji nijak zpochybňovat ani pátrat jakým způsobem k ní přišli, jen je nutné (pokud máme zájem se někam dále posunout) aby se toho testu zúčastnili.
Subumbra - neni mi jasna jedna vec. Na jednu stranu tady tvrdis, ze slepy test ma sva rizika - cizi prostredi, rychle stridani vzorku, stres, apod. a ja s tim souhlasim. Ale pak tady individualne zves lidi do Litomeric, aby si udelali nazor - na zaklade cizi sestavy, ciziho prostredi, navic jeste s nejakym tvym osobnim vykladem, kde cilem ve vysledku jiste bude ty rozdily prokazat, takze bias od zacatku jako krava. Jaky vyznam pak ma takova "prezentace" zejmena s ohledem na diskutovane tema? Neber to jako utok, ale za me tohle neni nic jineho, nez prodejni prezentace a o tom toto vlakno uplne neni.
Pro me u slepeho testu neni nejdulezitejsi zkusenost posluchacu, podle me je idealni, aby to byl nejaky mix, ale vzdy zalezi co je ucelem takoveho testu. Myslim, ze nejdulezitejsi je hlavne zvolit spravnou metodiku a spravna metodika se musi zvolit prave proto, aby se faktory, ktere muzou ovlivnit vysledek minimalizovali - nejake vymenovani kabelu naslepo za plentou stacit fakt nebude. Navic tady porovnavame napajeci kabely, coz je o to tezsi. Me by takovy test velmi zajimal, ale provest to metodicky tak, aby vysledky byly nezpochybnitelne a vsichni zucastneni se na konci shodli, tak to bude velmi narocne, ne-li nerealne. Minimalne by to chtelo zvolit nejakeho garanta, ktery s tim ma zkusenosti, nadefinuje alespon nejak dostacujici metodiku, podminky, vse popise, vyhodnoti rizika a vsichni se na tom jeste pred testem shodnou. Takoveho garanta zatim nikde nevidim.
Pro me u slepeho testu neni nejdulezitejsi zkusenost posluchacu, podle me je idealni, aby to byl nejaky mix, ale vzdy zalezi co je ucelem takoveho testu. Myslim, ze nejdulezitejsi je hlavne zvolit spravnou metodiku a spravna metodika se musi zvolit prave proto, aby se faktory, ktere muzou ovlivnit vysledek minimalizovali - nejake vymenovani kabelu naslepo za plentou stacit fakt nebude. Navic tady porovnavame napajeci kabely, coz je o to tezsi. Me by takovy test velmi zajimal, ale provest to metodicky tak, aby vysledky byly nezpochybnitelne a vsichni zucastneni se na konci shodli, tak to bude velmi narocne, ne-li nerealne. Minimalne by to chtelo zvolit nejakeho garanta, ktery s tim ma zkusenosti, nadefinuje alespon nejak dostacujici metodiku, podminky, vse popise, vyhodnoti rizika a vsichni se na tom jeste pred testem shodnou. Takoveho garanta zatim nikde nevidim.
Rozhodně není.
Má-li být jakýkoliv přírodní (fyzikální) jev vysvětlen (změřen) musí existovat.
Jediným možným objektivním způsobem, jak existenci vlivu kabelu na zvuk prokázat, je slepý test.
toto je velmi dobre popsáno, jen pokud se tím testováním kabelů při jejich výrobě zabýváš takto intenzivně tak si schopnost rozlišení rovněž posiluješYiakubou píše: ↑05 zář 2024 12:38 Schopnost kritickeho poslechu a rozeznat vetsi ci mensi rozdily neni zarucena ani 30 lety poslouchani, ani porovnavanim ruznych kabelu. Tech faktoru a zpusobu jak dosahnout nejake urovne je nekolik. Jsou na to napr. specializovane kurzy. Ja osobne jsem se nejvic vytrenoval diky hrani na hudebni nastroj a pri studiove praci se zvukem - rozhodne ne pri beznem domacim poslouchani, byt soustredenem a v hifi kvalite.
Zásadní rozdíl je v testu kdy se vyhodnocuje několik, třeba kabelů a hledá se " nejlepší", potřebuješ mnoho nahrávek, mnoho žánrů a třeba i zdrojů, je to někdy velmi náročné a velmi zdlouhavé a velkou roli hraje míra rozdílů mezi kabely,Yiakubou píše: ↑05 zář 2024 13:04 Subumbra - neni mi jasna jedna vec. Na jednu stranu tady tvrdis, ze slepy test ma sva rizika - cizi prostredi, rychle stridani vzorku, stres, apod. a ja s tim souhlasim........
Pro me u slepeho testu neni nejdulezitejsi zkusenost posluchacu, podle me je idealni, aby to byl nejaky mix, ale vzdy zalezi co je ucelem takoveho testu. Myslim, ze nejdulezitejsi je hlavne zvolit spravnou metodiku a spravna metodika se musi zvolit prave proto, aby se faktory, ktere muzou ovlivnit vysledek minimalizovali........
toto je ale úplně něco jiného, jde o pouze o rozdíl mezi dvěma kabely nic víc nic míň, stačí tedy jediná nahrávka, žádný mix a složité zkoumání, jediná nahrávka na které bude patrný rozdíl ve zvuku dokládá tvrzení, že jsou rozdíly mezi kabely a naopak vyvrací tvrzení že kabel rozdíl nemůže udělat.
Takže to tak složité není minimálně pro ty co mají s testováním zkušenosti.
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Slepý test v žádném případě není objektivní způsob, to je mýtus. Metodika slepého testu je zatížena tolika zkreslujícími okolnostmi, že nemá objektivní výpovědní hodnotu. Proto je irelevantní.DSOTM píše: ↑05 zář 2024 13:12Rozhodně není.
Má-li být jakýkoliv přírodní (fyzikální) jev vysvětlen (změřen) musí existovat.
Jediným možným objektivním způsobem, jak existenci vlivu kabelu na zvuk prokázat, je slepý test.
Stejně tak měření se netýká všech existujících veličin, aby beze zbytku vystihlo realitu, proto je nelze považovat za vypovídající. Viz můj příklad s počasím, které se prakticky vždy chová jinak, než je měřením předpovězeno. I zvuk se zcela logicky a přirozeně chová jinak, než je měřením předpovězeno. Proto je samotné měření nedostatečnou metodou pro určování rozdílů.
Fidji nevím jestli si po sobě čteš co píšeš ale, toto nemá hlavu ani patu a už vůbec ne k předchozímu napsanému.....Pokud si měl potřebu dehonestovat moje domácí vybavení, pak tím dehonestuješ veškeré naše železo, a v podstatě všechno kde jsme naše kabely připojili s výjimkou zmíněných Luxman L550X který tedy hrál nic moc i se svým originálním kabelem a síťové pračky RD Ac.Fidji99 píše: ↑05 zář 2024 11:57aj medzi ludmi, ktori maju pochybnosti o vplyve kablov, panuje ciastocna zhoda, ze extremne zle skonstruovane komponenty (z lektrickeho hladiska, nie nevyhnutne zvukovo) su nachylne na ovplyvnenie kablami.subumbra píše: ↑05 zář 2024 07:33 Ještě by mě opravdu zajímalo, a nehledejte v tom ironii nebo jízlivost prosím, jak by se pomocí psychoakustiky vysvětlil fakt, že v Přelouči náš stříbrný napájecí kabel nefungoval, ale totálně, se zmíněným integráčem Luxman L550X a v Rožnově s filtrem RD Acoustics, samozřejmě, že jako výrobci jdeme s nějakým očekáváním pozitivního výsledku u našeho modelu, ale tady to prostě v obou případech přestalo hrát, slepého ani jinak komplikovaného testu nebylo třeba, jen jsme uznali že náš kabel v dané konfiguraci nefunguje.......
Tam by som hladal pricinu, preco u seba pocujes zmeny.
Překvapuje mě, že zrovna Ty máš potřebu napsat něco takhle hloupého.....
připomenu Ti tedy ještě jednou co napsal PMA
[*]"Není tedy pochyb, kabel VDH odvede svou práci a žádný smích nad "audiofilním hadím olejem" v tomto případě není potřeba. Je na každém, aby zvážil efekt cena/zlepšení. Není to levné, ale pokud to někdo chce, může to být jedno z tisíce malých vylepšení v jeho systému."
"Takže přátelé, mohu Vás uklidnit, nejde ano o woodoo ani o humbuk, a pokud slyšíte rozdíly, tak máte systém s velmi dobrým rozlišením a k tomu kvalitní a otevřené uši (otevřené znamená, že je apriory nezavíráte, když nemáte "důkazy").
Předesílám, že jsem poslechový test provedl před měřením.
Asi 1,5 hodiny potom jsem udělal měření. A světe div se, stalo se, co jsem nečekal. naměřil jsem naprosto jasný, fyzikálně dokumentovatelný filtrační účinek kabelu. Jakým způsobem, co a jak, si nechám pro sebe. Jde o dvojnásobné know-how, Luborovo jak to vyrobit, a mé jak to změřit. Výsledky včetně výstupů měření pošlu Luborovi.
A podotýkám - měření bylo "správné" jen v jednom směru, se stíněním zapojeným jak přišlo, tj. bez mých zásahů. Žádný zásah do kabelu jsem nedělal ani dělat nebudu."
,
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
...právě, že jen "předpovězeno".
Ja nic nedehonestujem. Ani netvrdim, ze existuje nejaka priama umera medzi kvalitou konstrukcie, meraniami a pozitkom z hudby, ktory z danej zostavy dostanes. Len ze existuju pristroje ktore su na vplyv kablov nachylnejsie, nielen napajacich.subumbra píše: ↑05 zář 2024 13:52
Fidji nevím jestli si po sobě čteš co píšeš ale, toto nemá hlavu ani patu a už vůbec ne k předchozímu napsanému.....Pokud si měl potřebu dehonestovat moje domácí vybavení, pak tím dehonestuješ veškeré naše železo, a v podstatě všechno kde jsme naše kabely připojili s výjimkou zmíněných Luxman L550X který tedy hrál nic moc i se svým originálním kabelem a síťové pračky RD Ac.
A ako si vsimol, nijako ani nepolemizujem z nikym, kto tvrdi, ze rozdiel pocuje. Dokonca ani s tebou, aj ked u teba ako predajcu by som mohol mat pochyby ci si nahodou nevymyslas, lebo od toho zavisi tvoj materialny prospech.
Ja napriklad kaxdemu hifistovi, co tvrdi, ze jasne rozdiely pocuje verim, ze hovori pravdu a skutocne veri tomu, ze tam tier rozdiely su. Rovnako mam dobreho kamarata, ktory je presvedceny, ze je prevteleny egyptsky velknaz, ma na to aj nejake "dokazy" a rozprava sa s duchmi predkov. Tiez mu verim, ze je o tom presvedceny.
Opět si neodpověděl na jasně položenou otázku, ostatně jako většinou. To nemáš koule na to abys přiznal, že se stříbrnými kabely nemáš žádné zkušenosti? Nejsi ochoten přiznat jaké kabely vůbec si testoval, nepřiznáš že nemáš zkušenost se tříbrem ani v napájení ani v repro ani v signálu, pokud nejsi schopen férové komunikace již zde a neumíš čestně přiznat že něco neznáš, jak chceš aby potom bral někdo vážně Tvé závěry z testu.....DSOTM píše: ↑05 zář 2024 11:48 subumbra:
Ale neprotiřečím.
Oháníš se dokola prázdnými prohlášeními "zkušeností a znalostí mám dost" "prošlo mi toho rukama spousta" " hifi se zabývám od 70: tak o tom něco vím" a co já vím co ještě proboha , ty si při tom nepochopil tu základní věc, nám co kabely řešíme je úplně jedno s čím Ty a spol hrajete a s čím máte zkušenosti, my máme svou zkušenost a tu nám nikdo jako Ty nevezme,
Vy si hrajte a žijte s výrokem č. 1. Existují kabely při jejichž srovnání není vnímatelný rozdíl ve zvuku.
Nás nech laskavě užívat si výroku č.2. Existují kabely které mohou vyvolat změnu ve zvuku ve srovnání s jiným kabelem.
I Tvoje prohlášení, že je nutné ten test udělat je milné, není to nutné udělat, ti co si ty kabely kupují nic takového nepotřebují, potřebuješ to pouze Ty a podobně uvažující jedinci bez té zkušenosti kterou my máme, Ty si stejně napájecí kabel za 120.000,- nekoupíš i když ten rozdíl uslyšiš, takže je to v podstatě jenom vyhovění Tvé obsesi někomu něco dokazovat. I přes to všechno jsme Ti podali ruku a můžeš přijet na poslech, možná až to u nás uslyšíš budeš na některé věci koukat jinak, ale do té doby je to jenom ztráta času nesmyslnou debatou.
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
OK tak mě aspoň prosím Tě nezařazuj mezi prodejce , jsem výrobce a konstruktér těch kabelů mám k tomu tedy dost odlišný vztah a přístup od prodejce to určitě chápešFidji99 píše: ↑05 zář 2024 14:08 Ja nic nedehonestujem. Ani netvrdim, ze existuje nejaka priama umera medzi kvalitou konstrukcie, meraniami a pozitkom z hudby, ktory z danej zostavy dostanes. Len ze existuju pristroje ktore su na vplyv kablov nachylnejsie, nielen napajacich.
A ako si vsimol, nijako ani nepolemizujem z nikym, kto tvrdi, ze rozdiel pocuje. Dokonca ani s tebou, aj ked u teba ako predajcu by som mohol mat pochyby ci si nahodou nevymyslas, lebo od toho zavisi tvoj materialny prospech.
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Ja bych jen dodal k tomu zpochybnovani relevance slepych testu - je to regulerni, vseobecne uznavana vedecka vyzkumna metoda, ktera slouzi k objektivizaci vysledku. Vam snad prijdou napr. klinicke testy jako nejaky podvod, nebo neco co je irelevantni?